Angeltjes
24-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Propaganda-journalisme en recuperatie van onmenselijk leed

 

De ijzingwekende, socialistisch diepgevroren manier waarop Kathleen Cools trachtte partijgebonden ideologisch politieke munt te slaan uit het leed van honderden ouders en grootouders, zusters en broers van slachtoffers, van duizenden en tienduizenden betrokkenen was gewoon mensonterend.

Dit was geen televisie, dit was een poging tot verkrachting van hersenen van wie als minder bekwaam of achterlijk -en dus als te verwijderen-  wordt beschouwd door het regime. De nuchtere, afwijzende reactie van de Noor was een zuurstofbel die ieder normaal mens adem gaf, energie om niet langer te twijfelen aan het collaborerend-misdadige van een omroep die alle regels van fatsoen reeds lang achter zich gelaten heeft.

Nog zo eentje: "Jonge blonde extreemrechtse nationalist opgepakt", een titel van De Standaard die eigenlijk verwijst naar hun eigen crapuleuze selectiviteit sinds jàààren, feitelijke vergoelijking van moord en misdaad door filtering en dus medeplichtigheid zolang het enkel gaat om 92x1 gevallen en niet 1x92 slachtoffers. Tweemaal 'lucratief' dus voor het journaille omwille van het spectaculaire aantal van de slachtoffers en differentieel gaande over een "Jonge blonde extreemrechtse nationalist " en niet een  " Zwartharige Islamist of een "jongere".

En dan moet u nog eens in diezelfde extremistische krant de 'bijdrage' van ene jozef De Witte lezen die vindt dat regularisaties de knelpuntberoepen helpen oplossen.

Zij beginnen écht de pedalen kwijt te raken, dit is de waanzin van onmensen die bang zijn geworden van hun eigen mismeesteringen. Het begin van het einde... kranten vol waanzin.  

Jade 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe Europa : nationalisme in actie

 

 
Wanneer de Denen zich zorgen maken om de Islam, de Catalanen autonomie eisen, Vlamingen en Walen twisten over België, Duitsers weigeren te betalen voor de Grieken, en niemand bereid is Turkije tot de EU toe te laten, ziet u nationalisme aan het werk, schrijft Stephen M. Walt in Foreign Policy.

De overtuiging dat de mensheid bestaat uit vele verschillende culturen - dat zijn groepen die een gemeenschappelijke taal, symbolen en verhalen over hun verleden (altijd in het eigenbelang en vaak gebaseerd op mythes) delen- en dat die groepen een eigen staat moeten hebben, heeft in de voorbije twee eeuwen in alle delen van de wereld een grote opgang gekend.

Wie wil begrijpen wat vandaag in de Europese Unie gebeurt moet de kracht van het nationalisme begrijpen. Tijdens de Koude Oorlog bloeide de Europese integratie omdat die gerealiseerd kon worden onder de veilige paraplu van de Verenigde Staten. Maar vandaag hebben de VS hun interesse in de Europese veiligheid verloren: Europa kent nog amper externe dreigingen en het EU-project zelf is te groot en te complex geworden en ondervindt de gevolgen van een onbezonnen monetaire unie.

Wat we vandaag zien is de geleidelijke re-nationalisering van de Europese buitenlandse politiek, gedeeltelijk als gevolg van weinig compatibele economische belangen en gedeeltelijk door de hernieuwde angst dat de lokale (i.e. nationale) identiteit wordt bedreigd.

De kracht van het nationalisme is voor realisten gemakkelijk te begrijpen en te appreciëren. Naties - omdat ze bestaan in een concurrentiële en soms gevaarlijke wereld - proberen hun identiteit en hun culturele waarden te vrijwaren. Vaak is de beste manier om dat te doen het hebben van een eigen staat, omdat ethnische en nationale groepen die geen eigen staat hebben gewoonlijk kwetsbaarder zijn en riskeren door anderen te worden ingepalmd, geabsorbeerd en geassimileerd.

Nationalisme is de belangrijkste reden die de Verenigde Naties toeliet onmiddellijk na zijn oprichting 51 leden te tellen en bijna 200 vandaag. Het is de reden dat Zionisten een staat willen voor het Joodse volk en Palestijnen die van hen. Het is wat de Vietnamezen toeliet zowel het Franse als het Amerikaanse leger te overwinnen tijdens de Koude Oorlog en het is de reden waarom Koerden en Tsjetsjenen een eigen staat willen; waarom Schotten een grotere autonomie willen binnen het Verenigd Koninkrijk en waarom er nu een republiek Zuid-Soedan bestaat.
 

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/het-nieuwe-europa-nationalisme-in-actie/149641.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Lees a.u.b. eens volgend bericht (nu) in GVA-online :

"PS-politica Laurette Onkelinx vindt dat de Vlaamse partijen CD&V, Groen!, Open Vld en sp.a "enorme moed" getoond hebben door de regeringsonderhandelingen verder te zetten zonder de N-VA. De Waalse partijen zijn hen dan ook een resultaat verschuldigd, klinkt het."

Weer een typisch schoolvoorbeeld van Waalse super-arrogantie! Die superWalen zullen ons, Vlaamse boerkens,  gaan belonen zie voor onze verraderlijke inbreng door mee met hen aan tafel te schuiven. En die onnozelaars van de CD&V, sp.a, Groen en Open vld geloven daar weer in en zijn blind voor die Waalse kleinering en belediging aan Vlaanderen! Jongens, jongens ... zitten wij met een bende onnozelaars opgeschept !

Thor Wodan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor Roemenen, Bulgaren en andere EU-asielzoekers

 

De Raad van State wil niet dat EU-burgers die in België politiek asiel aanvragen, geen opvang en geen financiële OCMW-steun meer kunnen krijgen. Dat schrijft hij in zijn advies over het wetsvoorstel om de opvangwet voor asielzoekers te verstrengen.

N-VA, CD&V, sp.a, Open Vld en MR hebben zo’n wetsvoorstel ingediend. De Raad van State toetst dat aan de “standstill-verplichting” uit de grondwet. Die bepaalt dat de sociale bescherming van groepen niet mag verminderen, tenzij om ernstige redenen in het algemeeen belang.

Volgens de Raad kan het niet dat asielzoekers uit de EU geen opvang of financiële steun meer kunnen krijgen. “Het motief van de indieners van het wetsvoorstel is dat EU-burgers zelf kunnen gaan werken, maar het is niet zeker of ze ook werk zullen vinden. Het voorstel maakt onterecht een amalgaam van asielzoekers en EU-burgers. Hun sociale bescherming daalt te drastisch door het voorstel.”

Het feit dat de initiatiefnemers van het wetsvoorstel vanaf volgend jaar een rem willen zetten op de intocht van duizenden Roemenen en Bulgaren in Gent om daar OCMW-steun te krijgen is dus volgens de Raad “niet in het algemeen belang”.

De Raad ziet ook niet in waarom Fedasil geen opvang meer zou moeten verlenen aan illegalen die akkoord gaan om vrijwillig terug te keren naar hun herkomstland, als de centra van Fedasil propvol zitten.


23-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen (+Aanvulling -22.45 u)

 

We kunnen slechts afschuw en diep verdriet voelen voor de afgrijselijke slachtpartij die zich in Oslo heeft afgespeeld. Hoe kan een mens dit zijn medemensen aandoen ? 

Bij de eerste berichten over de bomaanslag in de ambtelijke wijk van de Noorse hoofdstad was quasi eenieder ervan overtuigd, dat het een aanslag door extremistische moslims gold. Naar analogie met gelijkaardige misdaden in Londen, Madrid en zovele andere plaatsen in de wereld. Europese landen die militair optreden in Afghanistan zijn al herhaaldelijk bedreigd door Al Qaeda of afgeleide gekkenorganisaties. De over het algemeen islam-vriendelijke NOS was er zelfs als de kippen bij om een aantal argumenten bijeen te sprokkelen om de extremisten te duiden.

Van zodra af de geruchten opdoken over de schietpartij bij een bijeenkomst van de jeugdafdeling van de Noorse socialistische partij, viel te vrezen dat we met een politieke afrekening te maken hadden, die vermoedelijk niet het werk was van Al Qaeda.  Toen een dader opgepakt werd en het bleek om een autochtone Noor te gaan, wisten we hoe laat het was : meer dan waarschijnlijk een tegenstander van de Noorse lankmoedige politiek inzake vreemdelingen ofwel een misdadige gek, of een combinatie van beide.

Dat een aantal links-georiënteerde figuren dit drama aangrijpen om hun haat te voeden, viel helaas te verwachten. In Nederland, waar tolerantie en democratie al jaren de plaats hebben geruimd voor hersenspoeling en lafheid, precies zoals in het land B overigens, wordt Geert Wilders met de vinger gewezen als medeplichtige aan de moordpartijen.  Hoe verblindend kan politieke haat zijn, zelfs in momenten dat diepmenselijk verdriet andere gevoelens wegvaagt ?  In de uitzending Terzake van zaterdagavond waagde de onvermijdelijke Kathleen Cools met haar schijnheilige tronie een kleine stap in dezelfde tendentieuze richting door een vergelijking proberen af te dwingen bij twee "experten" met Hans van Themsche.  De heren waren fatsoenlijk genoeg om die flater van het fanatieke mens van de hand te wijzen.

Er zullen ongetwijfeld nog andere vingerwijzingen en rechtstreekse  of minder directe beschuldigingen gemaakt worden van politieke aard naar individuen of groepen toe die zich verzetten tegen de gedweeë houding inzake de invasie waar Europa het slachtoffer van is. Wij voelen ons niet aangesproken, wanneer het begrip "extreemrechts" valt : wij behoren tot het maatschappelijk segment dat "fatsoenlijk rechtse" standpunten inneemt en dat elke vorm van geweld afwijst.

Als mensen die zelf in een positie verkeren van maatschappelijke uitsluiting en die vaak mikpunten zijn van haat en misprijzen, gaan onze diepe gedachten en gevoelens van deelneming uit naar het Noorse volk, los van om het even welke politieke overweging.

De redactie van Angeltjes

PST : Wij schreven "een allochtone Noor", dat moet natuurlijk een autochtone Noor zijn. Dank aan de lezers die ons hierop wezen en onze verontschuldigingen.

+ Aanvulling 22.45 uur

Ook PVV-leider Geert Wilders is geschokt door de aanslagen in Noorwegen. „Vreselijke aanslag in Oslo, zoveel onschuldige slachtoffers van gewelddadige, zieke geest. PVV rouwt mee met nabestaanden en Noorse volk”, stelde hij zaterdag via Twitter.
 
Op internet circuleren berichten dat de verdachte van de aanslagen sympathie had voor de idealen van de PVV, die hij de „enige echte partij voor conservatieven” zou hebben genoemd. In reactie daarop stelde Wilders „dat de dader een gewelddadige zieke psychopaat is” en dat de PVV „alles verafschuwt waar die man voor staat en heeft gedaan”. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder woorden

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Voor 1 euro doen de Walen al moeilijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Het Hof van Cassatie heeft een beslissing van de vrederechter vernietigd in een al zeven jaar aanslepende zaak over een autochauffeur die in 2004 geen euro in een parkeermeter in La Louvière stak.

Op 27 juli 2004 liet een automobilist na een euro te stoppen in een parkeermeter in La Louvière. Liefst vijf jaar discussieerde de stad en de concessiehouder van de parkings over de vraag wie de chauffeur zou vervolgen, schrijft La Dernière Heure.

In 2009 brengt de stad de chauffeur voor de vrederechter en eist de betaling van 12,5 euro. De vrederechter stelt vast dat de termijn verstreken is, spreekt de man vrij en veroordeelt de stad tot betaling van 1.125 euro omdat die de man "met ontoelaatbare lichtvaardigheid" heeft behandeld.

Dat is dan weer een brug te ver voor de stad, die in augustus vorig jaar besluit om naar het Hof van Cassatie te trekken. Dat heeft nu beslist dat het proces hernomen moet worden. Het wijst daarvoor de vrederechter van Roeulx aan, die volgens de krant al sinds 2004 niet meer bestaat...

Organisatie is alles, en daar zijn onze waalse broeders heel goed in. Er staat niet bij of de autobestuurder een Vlaming is

mvg - Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefwoorden : Italië, Firenze, zomer, James Ivory, romantiek, Puccini

  

Mag het ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sekskamer voor serieverkrachter

 

In het Nederlandse dorp Rekken (Gelderland) heeft een patiënt van een forensisch psychiatrische instelling een kamer gekregen waar hij seks kan hebben met zijn vriendin. Hij was in 2008 naar de kliniek Oldenkotte gestuurd wegens serieverkrachting.

In Nederland zijn er tien zogeheten tbs-klinieken waar mensen worden opgenomen die terbeschikkinggesteld (tbs) zijn. In 2008 werd de man voor vier jaar cel en tbs veroordeeld. Bij de politie waren 35 aangiften binnengekomen van serieverkrachting, geweld en ontucht. Voor de verkrachting van acht meisjes werd hij veroordeeld.

De man was in een andere tbs-kliniek een relatie begonnen met een medewerkster. Speciaal voor de "hyperseksuele" man en zijn vriendin komt er nu een sekskamer.

Tot zover dit bericht uit Gazet van Antwerpen, waar wij ons ten zeerste over verheugen. We hopen dat het hier niet bij blijft. Krijgt een veroordeelde inbreker een kluis en een breekijzer in zijn cel ?  Krijgt een drugstrafikant een marktkraampje met een assortiment “snoepjes”?  Een kinderverkrachter enkele poppen om te oefenen?  Een geweldenaar een boksbal? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy van Gaever heeft goed gelachen

 

De blog van Feddy van Gaever staat van vandaag af bij onze "favorieten"

Eindelijk nog eens goed kunnen lachen.

Het moet inderdaad lang geleden zijn dat ik spontaan in een lachbui schoot ! Ik dank dit plezierige moment aan de journalist van de VRT die gisteren de tekst schreef van de nieuwsbijdrage over de "regeringsonderhandelingen". Zo vernam ik dat Elio Di Rupo beslist heeft om de herstart van de onderhandelingen uit te stellen tot na 15 augustus zodat al de deelnemers aan deze onderhandelingen eerst een drietal weken zouden kunnen uitrusten vooraleer terug met de discussies te herbeginnen. En nu komt de "clou" die me plots in een lachbui deed uitbarsten:

"Volgens ingewijden zaten diegenen die tot nu toe aan de vele onderhandelingsvergaderingen hebben deelgenomen inderdaad OP HUN TANDVLEES"

Ik zou nog véél gemakkelijker kunnen begrijpen dat, rekening gehouden met de leeftijd van de Paus, een Kardinaal-medewerker zou verklaren dat na het geven van de zegen URBI et ORBI de Heilige Vader op zijn tandvlees zat. Maar dat "beroepspolitiekers" die zich reeds maanden en maanden met de grootste prullen bezighouden, zich steeds maar verder vet laten betalen voor nul komma nul resultaat nu op hun tandvlees zouden zitten doet ons inderdaad schaterlachen.

De meest eenvoudige zaken, zoals een splitsing van BHV, en waarover de gerechtelijke autoriteiten trouwens reeds een vonnis hebben geveld worden nodeloos gecompliceerd. Gewoon uitvoeren wat de rechtbanken hebben beslist en overgaan tot het volgende punt is de enige mogelijke weg die moet gevolgd worden.

Door het bespreekbaar maken van een reeks tegeneisen is men nu in een kluwen verzeild geraakt waar men nooit meer uit kan komen.
Een steeds groter wordende meerderheid van Vlamingen is overtuigd dat iedere compensatie voor deze rechtmatige splitsing gezichtsverlies zou betekenen. We menen dan ook dat de instemming van de CD&V om een reeks tegeneisen terzake bespreekbaar te maken op zichzelf reeds een ridicule toegeving is en deze partij zwaar zal worden aangerekend bij de volgende verkiezingen.

Het feit van het herstarten van de regeringsonderhandelingen reeds weken uit te stellen enerzijds en het reeds gegeven akkoord om over tegeneisen voor BHV te willen onderhandelen anderzijds geeft ons de indruk dat de kans op resultaat zo goed als nul is en we naar nieuwe verkiezingen gaan. Indien onze mening de juiste is voorspellen we een soort slachting bij de drie traditionele partijen.

We tippen op een veel kleiner verlies dan dat nu, door vele "cordonverdedigers", wordt voorspeld voor het Vlaams Belang en een nieuwe merkelijke winst voor het NVA. De grote hamvraag zal dan na de verkiezingen zijn wat Bart De Wever gaat doen indien zou blijken dat deze twee meest Vlaamse partijen samen een meerderheid zouden kunnen vormen. Het is op dat ogenblik dat we zullen kunnen vaststellen of Bart rancuneus gaat blijven en de toekomst van Vlaanderen definitief op het spel zal zetten met alle risico's voor de toekomst van zijn eigen partij of de uitgestoken hand van het VB gaat aanvaarden en als een soort Keizer de Premier worden van een "onafhankelijk Vlaanderen" dat dan door het Vlaams parlement zal uitgeroepen worden. We geloven dat uiteindelijk Bart de goede beslissing zal nemen.

We zijn nog niet zover maar de recentelijk afgelegde weg naar de "Onafhankelijkheid" is, en zeker ook voor een groot gedeelte dankzij het succes van de NVA, gigantisch te noemen. In tegenstelling tot wat sommige Belgicisten hadden gehoopt had ik op de Nationale feestdag bij het doorkruisen van mijn gemeente om het aantal "driekleuren" te tellen overschot met de vingers van één hand. Het verschil tussen 11 en 21 juli was, tenminste voor wat de bevlagging in Wommelgem betreft, meer dan duidelijk. Na bijna 200 jaar nachtmerries te hebben meegemaakt beginnen er meer en meer Vlamingen te dromen van een "eigen land".

Men zegge het voort...

http://www.politiek.freddyvangaever.be/nieuws.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen Noorwegen : meer dan 80 doden + 1 arrestatie

 

Een schutter heeft vrijdag op het eilandje Utoya, in een meer ten noordwesten van de Noorse hoofdstad Oslo, zeker 80 mensen doodgeschoten. Het gaat om overwegend tieners en jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar. De Noorse politie verhoogde zaterdag het dodental van 10 naar 80.
 
De aanval op het jeugdkamp van de sociaaldemocratische partij op Utoya heeft „een catastrofale omvang”, aldus politiechef Oystein Maeland. Hij vreesde dat het dodental nog iets hoger kan uitvallen omdat er ook ernstig gewonde slachtoffers zijn. De Noorse koning Harald V heeft zaterdag de aanslagen „een niet te vatten tragedie” genoemd en zei dat het belangrijk is dat de mensen bij elkaar blijven en elkaar steunen.

Anders Behring Breivik (32) werd gearresteerd nadat de bombardementen en massamoord gepleegd werden

De dader kwam aan het eind van de middag en anderhalf tot 2 uur nadat er in het centrum van Oslo een grote bom was ontploft, naar het jeugdkamp verkleed als politieagent. Hij zei de veiligheid te komen controleren en schoot vervolgens op de aanwezigen. Er waren naar schatting 560 mensen jongeren aanwezig op het kleine eilandje. De schutter is aangehouden. Het zou gaan om een 32-jarige Noor uit de hoofdstad Oslo met rechts-extremistische ideeën.

Bij de aanslag met een autobom in de hoofdstad verloren zeven mensen het leven. Aangenomen wordt dat de schutter op Utoya ook verantwoordelijk is voor de aanslag in Oslo. Daar werd het kantoor van de sociaaldemocratische premier Jens Stoltenberg zwaar beschadigd, net als de ministeries van Financiën en van Olie. Het vreedzame Noorwegen werd diep geschokt door de aanslagen. De premier dook enige tijd onder en militairen zetten straten af in Oslo uit vrees voor meer ontploffingen.

Tal van commentatoren wijdden aanvankelijk uit over welke islamitische groepen hier verantwoordelijk voor konden zijn, maar Stoltenberg liet relatief snel weten dat hij niet dacht dat „de aanslagen verband hielden met internationale terroristische organisaties, maar dat ze eerder het werk van een gek leken te zijn”.

Bron : diverse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Het monsterverbond van de 8
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte Redactie,

Uitgerekend op zijn nationale feestdag is het Belgische systeem er zo goed als in geslaagd om na het VB ook Dewever de facto uit te sluiten. De Koning mag fier zijn dat op vooravond van misschien wel de belangrijkste politieke omwenteling ooit, 's lands grootste politieke familie aan de zijlijn gezet is. De ene broer in een echt cordon, de andere in een omfloerste variant daarvan. Beiden ongewenst met het verschil dat gisteren Dewevers strategie haar requiem beleefde. 

Mvg, -  Erik Jagers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverkozen Franstalig politicus gaat zwaar uit de bocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In zijn 21-julitoespraak heeft Albert II zich nog maar eens gemanifesteerd als een onverkozen Franstalige politicus.

Het heeft iets syndicaals, de manier waarop hij zijn job probeert te verdedigen. Maar dat rechtvaardigt zijn wereldvreemde arrogantie niet.

"Indien deze toestand aanhoudt kan, heel concreet, het socio-economische welzijn van alle Belgen worden aangetast", stelt Albert. Hierbij negeert hij doelbewust dat juist het voortbestaan van de Belgische constructie en de miljardenstroom naar Wallonië de welvaart van de Vlamingen aantast. Met of zonder federale regering.

"Het risico bestaat dat een vorm van poujadisme zou ontstaan die de democratie ernstig kan schaden." Wat bedoelt hij daarmee? De term ’poujadisme’ (naar de middenstandersbeweging van de Fransman Pierre Poujade, 1920-2003) wordt in Vlaanderen nooit gebruikt. Het is een typisch Franstalige uitdrukking.

De oproep van Albert om vanuit de twee kanten toegevingen te doen, is opnieuw een typische uiting van het Franstalig-Belgische machtsdenken. Het impliceert bijvoorbeeld dat de Vlamingen een prijs moeten betalen voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde: het uitsmeren van B-H-V over heel Vlaanderen via een federale kirskring, de feitelijke annexering van de faciliteitengemeenten door Brussel, enz. Terwijl die splitsing gewoon een ongrondwettelijke situatie rechtzet. De oproep tot toegevingen is bovendien ook zeer concreet gericht tot CD&V-voorzitter Beke, die opgeroepen wordt de voor Vlaanderen totaal onaanvaardbare nota van Di Rupo te slikken.

De wereldvreemdheid van de koninklijke lesjesgever komt nog het meest tot uiting wanneer hij het over Europa heeft.

"Ons land, met zijn culturele diversiteit, werd in zekere mate beschouwd als model voor de Europese Unie. Onze huidige situatie brengt ongerustheid teweeg bij onze partners, wat onze rol in Europa kan schaden en zelfs het elan van de Europese eenmaking die al voldoende wordt tegengewerkt door de eurosceptici en de populisten."

Als België voor de rest van Europa een model is, zoals Albert denkt, dan is dat juist een model voor hoe het niet moet. Dat beginnen steeds meer Europese, buitenlandse waarnemers in Brussel te beseffen. En dat leidt niet tot ongerustheid, maar tot onverschilligheid of zelfs tot toenemend begrip en sympathie voor de Vlamingen die stellen dat het nu eens moet gedaan zijn met die Belgische toestanden.

Met zijn uithaal tegen de "eurosceptici en populisten" gaat Albert zwaar zijn boekje te buiten. Een partij als het Vlaams Belang is trouwens niet tegen Europese samenwerking, maar wel tegen de bemoeizucht, de bureaucratisering, de geldverspilling en het gebrek aan democratie. Allemaal kwalen die toevallig ook typisch Belgisch zijn...

Philip Claeys - Euro-Parlementslid

 http://www.philipclaeys.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg en de onzin van het cordon

 

Volksvertegenwoordiger Bert Schoofs

Als er geen onverwachte dingen gebeurd zijn, stemde de Kamer gisteren over een resolutie in verband met de IJzeren Rijn. Dat is een (oude) spoorwegverbinding tussen Antwerpen (de haven) en het Duitse Ruhrgebied. Vlaanderen en Duitsland dringen al jaren aan op de heropening van de belangrijke spoorwegader, maar omdat het traject in Nederland door een natuurgebied loopt, liggen onze noorderburen dwars. Om de onderhandelingen vlot te trekken lag er nu een (N-VA) voorstel op tafel waarbij de premier de (nieuwe) gesprekken zou moeten coördineren.

Limburgse volksvertegenwoordigers van alle partijen ondertekenden de resolutie. Ook Bert Schoofs van het Vlaams Belang. Dat leidde meteen tot paniek binnen de traditionele partijen. Peter Vanvelthoven (SP.a), Patrick Dewael (Open VLD) en Liesbeth Van der Auwera (CD&V) stoven als kakelende kippen uiteen en trokken snel hun handtekening in. Waarop ze meteen een eigen resolutie indienden met identiek hetzelfde voorstel. Waarna Peter Luyckx er als indiener ook nog ‘zijn poot’ mocht opzetten.

Hoe dwaas kan politiek zijn? “Het cordon sanitaire is belangrijker dan de vooruitgang van de IJzeren Rijn” merkt Het Belang van Limburg cynisch op. Het Vlaams Belang keurde de resolutie goed, maar Bert Schoofs onthield zich uit protest tegen de gang van zaken. “Politieke spelletjes zijn blijkbaar belangrijker dan het dossier zelf”, zucht hij. Is er dan niemand in het parlement die zich afvraagt wie er beter wordt van dit soort dwaze spelletjes?

@ VB


22-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zou Noorwegen een doelwit voor moslimaanslagen zijn ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo : terreur-actie of politieke aanslag ?

 

 

19.39u De Noorse politie zegt te vrezen dat er misschien explosieven liggen op het jongerenkamp van de partij van de Noorse premier. De politie zei tegen de Noorse omroep NRK dat er goede redenen zijn om aan te nemen dat de explosie in Oslo en de schietpartij op het kamp met elkaar in verband staan.

19.36u: Persbureau Reuters meldt zojuist dat er zeven mensen om het leven zijn gekomen bij de bomexplosie in Oslo. Het leger patrouilleert momenteel in het centrum van de stad.

19.26u: Ook William Hague, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, heeft gereageerd:

Horrific attacks in Oslo - we condemn all acts of terrorism and will stand shoulder to shoulder with Norway in the face of such atrocities.

Jul 22, 2011 @ 05:26 PM from Twitter for iPhone
Twitter Avatar

WilliamJHague

William Hague

19.23u: De Noorse zender TV2 meldt meerdere doden op het eiland Utoya, het aantal is onduidelijk.

19.16u: De Noorse omroep NRK meldt dat een onbekende groep genaamd ‘Helpers of the Global Jihad’ een bericht heeft geplaatst dat dit slechts het begin is van een antwoord op Noorse bladen die de Mohammed-cartoons gepubliceerd hebben. Het bericht is afkomstig van de Noorse journalist Andrew Boyle. Zodra er meer bekend is over deze mogelijk boodschap van de groep, melden we het zo snel mogelijk.

19.10u: Volgens Reuters is er iemand gearresteerd op de jongerenbijeenkomst van de partij van de Noorse premier op het eiland Utoya. Het persbureau meldt dit op basis van de Noorse omroep NRK.

(Bron : NRC)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware terreur-aanslag in Oslo - videobeelden + Aanpassing 18.58 u

.

 

 De Noorse hoofdstad Oslo is rond 15u20 opgeschrikt door een zware bomexplosie nabij het kantoor van eerste minister Jens Stoltenberg. De premier was op het moment van de aanslag niet in zijn kabinet aanwezig. Er is sprake van meerdere doden en gewonden. De politie heeft ook het centraal station en de televisiezender TV2 geëvacueerd. Rond het tijdstip van de aanslag heeft een man, vermomd als agent, meerdere schoten gelost bij een jongerenbijeenkomst van de regerende Arbeiderspartij. Dat gebeurde in de plaats Buskerud, circa dertig kilometer ten noordwesten van Oslo. Het was de bedoeling dat de premier een toespraak zou houden tijdens het evenement.

Premier Jens Stoltenberg is in veiligheid.
Premier Jens Stoltenberg is in veiligheid. © afp
Hulpverleners brengen een gewonde weg.
Hulpverleners brengen een gewonde weg. © afp
© ap
© ap
© ap
© ap

Volgens de openbare radio NRK gebeurde de ontploffing vlakbij de ministeries van Financiën en van Olie in het centrum van Oslo. Het zeventien verdiepingen tellend gebouw waar het bureau van de premier zich bevindt, is zwaar beschadigd. De premier zit momenteel op aanraden van de politie op een geheime locatie.

In de wijk liggen verschillende ministeries en de redactie van Verdens Gang (VG), de grootste tabloid van het land. Het gaat om een centraal gelegen en drukke wijk. Heel wat inwoners van Oslo zijn momenteel echter met vakantie. Er is sprake van gebarsten ramen, puin in de straten en rook die opstijgt rond enkele panden.

Slachtoffers
"Op straat liggen bloedende mensen", meldt journalist Ingunn Andersen van de openbare radio. "Er ligt overal glas. De chaos is totaal. De ruiten van alle omliggende gebouwen zijn opgeblazen," zegt Andersen, die aanvankelijk dacht dat het ging om een aardbeving.

De Noorse televisie heeft het over twee doden, maar dat is nog niet officieel bevestigd. "Meerdere tientallen mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis", aldus een politiewoordvoerder. Die voegde daaraan toe dat getuigen hebben gezien hoe even voor de aanslag een voertuig aan grote snelheid door de wijk raasde. Of het gaat om een bomauto is niet duidelijk.

De buurt waar de aanslag plaatsvond, is volledig afgezet en speurhonden zoeken momenteel de wijk af op zoek naar andere bommen. De brandweer probeert volop het vuur onder controle te krijgen.

Schoten op jeugdbijeenkomst
De politie is massaal onderweg naar Buskerud, waar een man uitgedost als agent schoten heeft gelost op een jongerenbijeenkomst van de regerende Arbeiderspartij. Een persoon zou gewond zijn geraakt. Opvallend is dat premier Stoltenberg daar normaal gezien een toespraak zou houden. Het stadje ligt op een klein eiland 750 meter uit de kust.

Bom
Inmiddels is duidelijk dat de ontploffing wel degelijk werd veroorzaakt door een bom, meldt de politie. Getuigen spreken van een bomauto, en op de eerste beelden is inderdaad een autowrak te zien. De aanslag is nog niet opgeëist.

Een Noorse expert zei eerder al dat het onmogelijk is dat gasleidingen hebben bijgedragen aan de effecten van de bomaanslag, omdat er geen gasleidingen liggen in het gebied.

Het is voor het eerst dat Noorwegen, dat als lid van de NAVO troepen heeft in Libië en Afghanistan, getroffen wordt door een aanslag.

Foto's en tekst : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10, 20, 50 miljard in min of plus ? Who cares ?

 

Rondom het steunbedrag dat vandaag door Europese regeringsleiders is toegezegd aan Griekenland is verwarring ontstaan. Premier Rutte en het kabinet houden vast aan een bedrag van 109 miljard euro tot 2014, daar waar de Europese Commissie een bedrag van 159 miljard hanteert.

Volgens een woordvoerder van de premier rekent de Commissie ook andere bedragen mee, waardoor de EU-instelling op een hoger totaalbedrag uitkomt. Mogelijk gaat het om delen van het vorige hulppakket van 110 miljard waarvan delen nog niet zijn uitbetaald.

Volgens het kabinet krijgen de Grieken 88 miljard euro om tot 2014 aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. Daarnaast worden voor 20 miljard Griekse staatsobligaties opgekocht van private partijen.

@ De Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keizerlijke arrogantie van de NVA

 

"Er zal geroepen en getierd worden, elke snipper tekst zal verongelijkt naast het eigen programma gelegd worden en het aantal geregistreerde kaakslagen zal niet bij te houden zijn. Het verandert allemaal niets aan de vaststelling dat N-VA sinds zijn ontstaan nog geen letter wettekst bijgedragen heeft aan de verzelfstandiging van Vlaanderen.

Natuurlijk is het jammer dat de grootste partij van Vlaanderen aan de kant blijft staan, maar het is nu ook weer niet het democratisch schandaal dat de N-VA ervan maakt. Blijkbaar is de N-VA-chef ook echt gaan geloven dat CD&V en Open Vld enkel nog bewegen op zijn teken. Voor zo veel keizerlijke arrogantie betaalt hij nu de prijs."

Bart Eeckhout @ De Morgen

Elke keer als wij de regimepartijen en hun persdienaren bezig horen over de democratische rechten van "de grootste partij", denken wij aan de gewestverkiezingen van 2004 en de gemeenteraadsverkiezingen uit 2000 in Antwerpen.  Daar kwam Vlaams Belang in beide gevallen telkens uit als de grootste partij en  werd het met de hautaine glimlach  van de vanzelfsprekenheid terzijde geschoven door de democratische komedianten.

Voor het overige is het juist, dat de grote strategen van de NVA niets hebben bereikt voor Vlaanderen.  Bedremmeld staan zij nu naast Vlaams Belang en vragen zich af : "Oekandana ? Onze TV-flamingant kan zo goed babbelen."

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En u, beste lezer, wat bent u ?

 

 Poll Het Laatste Nieuws 

http://www.hln.be/ 

 

De nationale feestdag is weer gepasseerd. Voelt u zich nog Belg?

Ja, ik ben Belg
1270 (25%) 

Ik ben Vlaming, geen Belg
1707 (33%) 

Ik voel me in de eerste plaats Vlaming, maar toch ook nog Belg
1632 (32%) 

Niks Belg of Vlaming, ik ben een Europeaan of wereldburger
525 (10%)

Totaal: 5134 (stand om 09.00 uur - 22.07.11)

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!