Angeltjes
25-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video : het kamermeisje en de rijke mijnheer

  

 

Het kamermeisje dat oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn van verkrachting beschuldigt, heeft voor het eerst de publiciteit gezocht. In een gesprek met Newsweek zegt Nafissatou Diallo haar naam te willen zuiveren.

Ik wil dat hij naar de gevangenis gaat en dat hij weet dat niet alles te koop is, zegt Diallo. In het blad beschrijft ze hoe Strauss-Kahn haar op 14 mei op zijn hotelkamer tot orale seks dwong.

Haar geloofwaardigheid is in twijfel getrokken. Zo heeft ze gelogen om een verblijfsvergunning te krijgen. Ook zou ze een gevangene hebben gezegd dat ze aan de zaak geld hoopt over te houden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land B haalt 2,5 miljard euro op

 

(Belga) De Belgische schatkist heeft voor in totaal 2,51 miljard euro aan staatspapier uitgegeven, zo maakte het Agentschap voor de Schuld bekend. Het gaat om het kleinst opgehaalde bedrag sinds november vorig jaar. De rente die ons land moet betalen, is stijgende.  

Concreet werden er voor 403 miljoen euro aan obligaties met een looptijd van zes jaar uitgegeven, aan een rente van 3,819 procent. Daarnaast waren er voor 1,06 miljard euro aan obligaties op tien jaar en 1,04 miljard euro aan obligaties op dertig jaar. De rentevoeten bedroegen hier respectievelijk 4,274 procent en 4,826 procent. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg is de rentelast voor ons land gestegen tegenover vorige veilingen. 

Op 30 juni bedraagt de federale schuld 347 miljard. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij laten ons niet opjutten

 

Het drama van Oslo laat niemand onberoerd, dat bewijzen de vele reacties, evenals de pogingen om de feiten te situeren en een plaats te geven in het  scala van de menselijke gedragingen. Met zo mogelijk een aantal verwijzingen naar een ideologische achtergrond.

De pogingen van links om niet alleen de psychopaat een etiket op te kleven, maar tevens af te rekenen met al wie zich ter rechterzijde  verzet tegen de invasie  van de islam in Europa, zijn schrijnende voorbeelden van misplaatste recuperatie. Zoals we die kunnen verwachten van linxe lieden die vrede prediken maar wrede handelingen voorstaan.

Onze lezer Rudolf vatte zijn oordeel kernachtig en o, zo juist samen : Welke overtuiging je ook hebt,  je hebt Nooit het recht om een ander het leven te ontnemen. Deze basisredenering die zowel humanistisch als religieus geïnspireerd is, siert de verheven opvattingen uit onze beschaving. De massale slachting van onschuldige burgers en vooral jonge mensen, ongeacht hun politieke aanhankelijkheid, is een onmenselijke daad, waar geen clementie voor bestaat.  Onze houding is in deze rechtlijnig en niet vatbaar voor sluwe misinterpretaties : aanhangers van de godsdienst van de vrede moeten bij ons ook niet rekenen op begrip of vergevingsgezindheid met hun barbaarse optredens.

De misselijke moordpartij zal ons niet verhinderen om onze kritiek op de zware politieke vergissingen die Europa begaat, verder aan te klagen.  Noorwegen is geen lid van de Europese Unie maar het land is evenzeer besmet door het virus van de lankmoedigheid inzake immigratie. Op een bevolking van 4,6 miljoen Noren, zijn er 8,5% tot 10% vreemdelingen : Pakistani, Zweden en Irakezen.  Na Lutherse protestanten vormen de moslims de tweede belangrijkse godsdienstige groep. De samenlevingsproblemen zijn niet geringer in het Hoge Noorden dan elders in Europa en de overheid doet er ook alles aan om de hinderlijke feiten onder het tapijt te vagen.

De politie-inspecteur Gunnar Larsen in Oslo nam waar dat er een constante verhoging van verkrachting met etnische achtergrond plaats vond en dat dit een erg openbaar tendens was. Twee van de drie onderzochte verkrachtingszaken in Oslo hebben  met emigranten van niet Westerse oorsprong te maken 80 % van de slachtoffers zijn Noorse vrouwen.( Bron)

Voorgaand citaat is  geen vergoelijking van de wandaden van de psychopaat. Zoals er ook geen enkel element kan gebruikt worden om deze afschuwelijke daad in de schoenen te schuiven van een Westerse nationalistische ideologie. Die men gemakshalve omschrijft als extreem-rechts

Wij laten ons niet beetnemen, wij voelen ons niet aangesproken, wij laten ons niet opjutten door opportunistische fanatici.


Een van de talrijke moskeeën in Oslo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was de Noorse schutter een geïsoleerde psychopaat ?

 

 In een doordacht stuk beschijft Afshin Ellian in Elsevier zijn visie omtrent de Noose moordpartij : "Was de Noorse schutter een geïsoleerde psychopaat ?". Wij halen enkele fragmenten aan en verwijzen voor het overige naar het volledige artikel bij Elsevier. Hier klikken.

Nietzsche had al gewaarschuwd: 'Als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou'. Wees dus voorzichtig met de afgrond, met de politieke islam.  Anders Breivik wilde de islam bestrijden, maar hij werd zelf een exponent - zowel in het denken als in het handelen (methodiek) – van het islamitische terrorisme in het verre noorden. En nota bene in een land waar juist geen islamdebat bestaat.

Anders Breivik bedacht in zijn eentje een ideologie die door geen enkele ideologische of wereldbeschouwelijke ideologie wordt gedragen. In deze zelfgeproduceerde fantasie waarin ook nog een speciale plek is voor de ridders uit de middeleeuwen, fundeerde hij de verplichting om de kinderen van sociaaldemocraten te gaan doden. Jezus, hoe gestoord iemand moet zijn, om zo iets te verzinnen! Dit zouden zelfs de Vikingen uit de Romeinse tijd niet begrijpen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie Vlaams Belang op Noorse moordpartij

 

Een dubbele aanslag in Noorwegen heeft wellicht het leven gekost aan meer dan 90 mensen. Vrijdag omstreeks 15u20 werd de Noorse hoofdstad Oslo opgeschrikt door een zware bomaanslag nabij het kantoor van premier Jens Stoltenberg. Daarbij vielen zeker 7 doden. Even later werden zeker 80 jongeren koelbloedig neergeschoten op een bijeenkomst van de regerende socialistische Arbeiderspartij. De Noorse premier Stoltenberg zou de jongeren op het eiland Utoya toespreken. Zowel in Oslo als op het eiland brak paniek uit. De dader werd aangehouden.

Meteen werd gewezen in de richting van moslimterroristen. Daarvoor waren ook wel wat aanwijzingen: de Noorse aanwezigheid in Afghanistan en hun aandeel in de Navo-operatie in Libië; Noorse kranten die de Deense Mohammed-cartoons hadden overgenomen; en dan is er nog een aangehouden Koerdische islamterrorist die uitgeleverd zou worden en waarvoor met represailles werd gedreigd. Ook de omvang en de coördinatie van de aanslagen deden aan eerdere aanslagen in Madrid, Londen en Mumbai denken. Bovendien werden de aanslagen al snel opgeëist door Ansar-al-Jihad-al-Alami (Helpers van de globale jihad).

Intussen weten we beter. Volgens de laatste berichten zou het gruwelijke bloedbad het werk zijn van een dolgedraaide rechtse extremist, ‘een Noorse nationalist’ wordt gezegd, ‘die de multiculturele samenleving verafschuwt’.

Bij dit diepmenselijke drama past alleen ingetogen stilte. En afschuw. Want, laten we duidelijk zijn, voor deze barbaarse slachting op een jongerenkamp van een politieke partij  kan geen enkel excuus ingeroepen worden. Wie gewapend losgaat op jonge, weerloze en onschuldige slachtoffers hoeft niet op sympathie te rekenen, wat zijn motieven ook mogen zijn. Het is bekend dat wij geen aanhangers zijn van de multiculturele gedachte, maar dat is nog geen oproep of rechtvaardiging voor geweld. Geweld tegen wie dan ook, mensen van welke origine ook.

Het Vlaams Belang veroordeelt elke vorm van geweld en dus ook en zeker politiek geweld. Of het nu uitgaat van fanatieke moslims, linkse of rechtse extremisten. Vrije meningsuiting houdt op waar geweld begint. Ons medeleven gaat uit naar de vele slachtoffers, hun nabestaanden en de Noorse natie.

Tot slot nog dit. De jonge dader heeft blijkbaar niks begrepen van het nationalisme. Echt nationalisme heeft niks te maken met een dwaas superioriteitsgevoel. Echt nationalisme drijft op liefde en niet op haat. Ons nationalisme is gedragen door liefde voor ons volk, maar ook respect voor anderen. Haat en geweld horen daar niet bij. Nooit.

Vlaams Belang

Wij sluiten ons bij dit standpunt aan en we hernemen een stukje uit onze eigen reactie van 23 juli onder de hoofding "Noorwegen" :

Er zullen ongetwijfeld nog andere vingerwijzingen en rechtstreekse  of minder directe beschuldigingen gemaakt worden van politieke aard naar individuen of groepen toe die zich verzetten tegen de gedweeë houding inzake de invasie waar Europa het slachtoffer van is. Wij voelen ons niet aangesproken, wanneer het begrip "extreemrechts" valt : wij behoren tot het maatschappelijk segment dat "fatsoenlijk rechtse" standpunten inneemt en dat elke vorm van geweld afwijst.  Als mensen die zelf in een positie verkeren van maatschappelijke uitsluiting en die vaak mikpunten zijn van haat en misprijzen, gaan onze diepe gedachten en gevoelens van deelneming uit naar het Noorse volk, los van om het even welke politieke overweging.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oplossing voor het land B ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter-Jozef Verhaghen, in het spoor van Rubens

 

 Lot en zijn dochters

Pieter-Jozef Verhaghen (1728 - 1811) werd geboren te Aarschot in een chirurgijnsgeslacht. In 1741volgde hij les bij Jean-Baptiste Van den Kerchoven, een kleine meester gespecialiseerd in portretten en restauraties. Deze ontdekte het talent van Verhaghen en kon de ouders van de jongen overtuigen om hem een schildersopleiding te laten volgen. Na 3 jaar ging Verhaghen zijn opleiding vervolmaken in Antwerpen. Enerzijds in het altelier van Balthasar Beschey (1708 - 1776) en anderzijds aan de Antwerpse Academie.

Reeds tijdens zijn leven was Verhaghen erg succesvol als schilder. In 1770 kreeg hij van Maria Theresia van Oostenrijk een jaarlijkse toelage van 1400 gulden, waarmee hij een reis naar Italië kon maken om de oude meesters daar te bestuderen. Zijn vrouw ontving tijdens zijn afwezigheid jaarlijks 1000 patacons (kroondaalders) voor het huishouden en de verzorging van de kinderen. Verhaghen begon zijn reis in 1771, samen met zijn oudste zoon, bestudeerde de belangrijkste collecties in Parijs, en bracht daarna twee jaar door in Italië, waar hij vele werken kopieerde. Op zijn terugreis werd hij in Wenen door Maria-Theresa ontvangen, voor wie hij een schilderij van de Heilige Theresia maakte. In oktober 1773 keerde hij naar Leuven terug, en werd er hartelijk ontvangen, zelfs met een banket ter zijner ere op het stadhuis.

 De kleine en de grote Moriaan

Verhaghen was een erg productief schilder. Op 6 mei 1784 bezochten de gouverneurs Maria Christina van Oostenrijk en Albert Casimir van Saksen-Teschen zijn atelier.

Er hangen werken van hem in verschillende musea binnen en buiten België. In de Sint Kwintenskerk in Leuven hangt het werk 'Jezus op de Olijfberg', ook in de Abdij van Averbode hangen werken van hem.

Zijn oudere broer Jan-Jozef was ook kunstschilder.

Het graf van Pieter Jozef Verhaghen bevindt zich op het kerkhof van de Sint Martinuskerk van Wilsele.

Tentoonstellingen Museum M Leuven en Abdij van Perk tot 25.09.11

Mozes is gevonden

Pieter-Jozef Verhaghen, geboren in Aarschot, is een 18de-eeuws schilder die op een bepaalde manier de laatste schilder uit de school van Rubens kan genoemd worden. Hij schilderde grote historiestukken met religieuze en mythologische thema’s. Zijn voornaamste opdrachtgevers waren kerken en abdijen. Dit alles plaatst hem naadloos in de traditie van de grote Vlaamse meesters en de contrareformatie.

Maar hij markeert ook, ongewild, het einde van die traditie. De afschaffing van de reguliere geestelijken in 1783, de onrust van de Brabantse omwenteling en uiteindelijk de komst van de Fransen zullen ervoor zorgen dat het marktsegment waarvoor Verhaghen voornamelijk werkte drastisch verkleinde en hem geen werk meer opleverde. De grote religieuze historiestukken waren niet meer zo gewild in de 19de eeuw.

Pieter-Jozef Verhaghen wordt meestal beschouwd als een lokale volger van de Vlaamse school uit de 17de eeuw, meer bepaald Rubens en Gaspard de Crayer. De 18de eeuw, bij uitbreiding, wordt gezien als periode van decadentie van de Vlaamse school. Een periode waarin het “genie” van Vlaanderen wordt veronachtzaamd en in deze periode is Verhaghen een van de weinige Vlaamse schilders die internationaal op bijval kan rekenen. Hij wordt eerste schilder van Keizerin Maria-Thérésia en krijgt zo de mogelijkheid om naar Italië en Wenen te reizen. Dit geeft hem ook in Brabant een groot prestige waardoor hij veel opdrachten krijgt van burgerlijke en kerkelijke overheden. Veel kerken zijn dan ook in bezit van een of meer grote altaarstukken van zijn hand.

http://www.mleuven.be/oude-kunst/pieter-jozef-verhaghen/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen Jambers nog straatinterviews deed

 

 


24-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 24 juli 2011 : droomdag

 

 

Vandaag gesloten wegens Droomdag

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Propaganda-journalisme en recuperatie van onmenselijk leed

 

De ijzingwekende, socialistisch diepgevroren manier waarop Kathleen Cools trachtte partijgebonden ideologisch politieke munt te slaan uit het leed van honderden ouders en grootouders, zusters en broers van slachtoffers, van duizenden en tienduizenden betrokkenen was gewoon mensonterend.

Dit was geen televisie, dit was een poging tot verkrachting van hersenen van wie als minder bekwaam of achterlijk -en dus als te verwijderen-  wordt beschouwd door het regime. De nuchtere, afwijzende reactie van de Noor was een zuurstofbel die ieder normaal mens adem gaf, energie om niet langer te twijfelen aan het collaborerend-misdadige van een omroep die alle regels van fatsoen reeds lang achter zich gelaten heeft.

Nog zo eentje: "Jonge blonde extreemrechtse nationalist opgepakt", een titel van De Standaard die eigenlijk verwijst naar hun eigen crapuleuze selectiviteit sinds jàààren, feitelijke vergoelijking van moord en misdaad door filtering en dus medeplichtigheid zolang het enkel gaat om 92x1 gevallen en niet 1x92 slachtoffers. Tweemaal 'lucratief' dus voor het journaille omwille van het spectaculaire aantal van de slachtoffers en differentieel gaande over een "Jonge blonde extreemrechtse nationalist " en niet een  " Zwartharige Islamist of een "jongere".

En dan moet u nog eens in diezelfde extremistische krant de 'bijdrage' van ene jozef De Witte lezen die vindt dat regularisaties de knelpuntberoepen helpen oplossen.

Zij beginnen écht de pedalen kwijt te raken, dit is de waanzin van onmensen die bang zijn geworden van hun eigen mismeesteringen. Het begin van het einde... kranten vol waanzin.  

Jade 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe Europa : nationalisme in actie

 

 
Wanneer de Denen zich zorgen maken om de Islam, de Catalanen autonomie eisen, Vlamingen en Walen twisten over België, Duitsers weigeren te betalen voor de Grieken, en niemand bereid is Turkije tot de EU toe te laten, ziet u nationalisme aan het werk, schrijft Stephen M. Walt in Foreign Policy.

De overtuiging dat de mensheid bestaat uit vele verschillende culturen - dat zijn groepen die een gemeenschappelijke taal, symbolen en verhalen over hun verleden (altijd in het eigenbelang en vaak gebaseerd op mythes) delen- en dat die groepen een eigen staat moeten hebben, heeft in de voorbije twee eeuwen in alle delen van de wereld een grote opgang gekend.

Wie wil begrijpen wat vandaag in de Europese Unie gebeurt moet de kracht van het nationalisme begrijpen. Tijdens de Koude Oorlog bloeide de Europese integratie omdat die gerealiseerd kon worden onder de veilige paraplu van de Verenigde Staten. Maar vandaag hebben de VS hun interesse in de Europese veiligheid verloren: Europa kent nog amper externe dreigingen en het EU-project zelf is te groot en te complex geworden en ondervindt de gevolgen van een onbezonnen monetaire unie.

Wat we vandaag zien is de geleidelijke re-nationalisering van de Europese buitenlandse politiek, gedeeltelijk als gevolg van weinig compatibele economische belangen en gedeeltelijk door de hernieuwde angst dat de lokale (i.e. nationale) identiteit wordt bedreigd.

De kracht van het nationalisme is voor realisten gemakkelijk te begrijpen en te appreciëren. Naties - omdat ze bestaan in een concurrentiële en soms gevaarlijke wereld - proberen hun identiteit en hun culturele waarden te vrijwaren. Vaak is de beste manier om dat te doen het hebben van een eigen staat, omdat ethnische en nationale groepen die geen eigen staat hebben gewoonlijk kwetsbaarder zijn en riskeren door anderen te worden ingepalmd, geabsorbeerd en geassimileerd.

Nationalisme is de belangrijkste reden die de Verenigde Naties toeliet onmiddellijk na zijn oprichting 51 leden te tellen en bijna 200 vandaag. Het is de reden dat Zionisten een staat willen voor het Joodse volk en Palestijnen die van hen. Het is wat de Vietnamezen toeliet zowel het Franse als het Amerikaanse leger te overwinnen tijdens de Koude Oorlog en het is de reden waarom Koerden en Tsjetsjenen een eigen staat willen; waarom Schotten een grotere autonomie willen binnen het Verenigd Koninkrijk en waarom er nu een republiek Zuid-Soedan bestaat.
 

http://www.express.be/joker/nl/brainflame/het-nieuwe-europa-nationalisme-in-actie/149641.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Lees a.u.b. eens volgend bericht (nu) in GVA-online :

"PS-politica Laurette Onkelinx vindt dat de Vlaamse partijen CD&V, Groen!, Open Vld en sp.a "enorme moed" getoond hebben door de regeringsonderhandelingen verder te zetten zonder de N-VA. De Waalse partijen zijn hen dan ook een resultaat verschuldigd, klinkt het."

Weer een typisch schoolvoorbeeld van Waalse super-arrogantie! Die superWalen zullen ons, Vlaamse boerkens,  gaan belonen zie voor onze verraderlijke inbreng door mee met hen aan tafel te schuiven. En die onnozelaars van de CD&V, sp.a, Groen en Open vld geloven daar weer in en zijn blind voor die Waalse kleinering en belediging aan Vlaanderen! Jongens, jongens ... zitten wij met een bende onnozelaars opgeschept !

Thor Wodan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor Roemenen, Bulgaren en andere EU-asielzoekers

 

De Raad van State wil niet dat EU-burgers die in België politiek asiel aanvragen, geen opvang en geen financiële OCMW-steun meer kunnen krijgen. Dat schrijft hij in zijn advies over het wetsvoorstel om de opvangwet voor asielzoekers te verstrengen.

N-VA, CD&V, sp.a, Open Vld en MR hebben zo’n wetsvoorstel ingediend. De Raad van State toetst dat aan de “standstill-verplichting” uit de grondwet. Die bepaalt dat de sociale bescherming van groepen niet mag verminderen, tenzij om ernstige redenen in het algemeeen belang.

Volgens de Raad kan het niet dat asielzoekers uit de EU geen opvang of financiële steun meer kunnen krijgen. “Het motief van de indieners van het wetsvoorstel is dat EU-burgers zelf kunnen gaan werken, maar het is niet zeker of ze ook werk zullen vinden. Het voorstel maakt onterecht een amalgaam van asielzoekers en EU-burgers. Hun sociale bescherming daalt te drastisch door het voorstel.”

Het feit dat de initiatiefnemers van het wetsvoorstel vanaf volgend jaar een rem willen zetten op de intocht van duizenden Roemenen en Bulgaren in Gent om daar OCMW-steun te krijgen is dus volgens de Raad “niet in het algemeen belang”.

De Raad ziet ook niet in waarom Fedasil geen opvang meer zou moeten verlenen aan illegalen die akkoord gaan om vrijwillig terug te keren naar hun herkomstland, als de centra van Fedasil propvol zitten.


23-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorwegen (+Aanvulling -22.45 u)

 

We kunnen slechts afschuw en diep verdriet voelen voor de afgrijselijke slachtpartij die zich in Oslo heeft afgespeeld. Hoe kan een mens dit zijn medemensen aandoen ? 

Bij de eerste berichten over de bomaanslag in de ambtelijke wijk van de Noorse hoofdstad was quasi eenieder ervan overtuigd, dat het een aanslag door extremistische moslims gold. Naar analogie met gelijkaardige misdaden in Londen, Madrid en zovele andere plaatsen in de wereld. Europese landen die militair optreden in Afghanistan zijn al herhaaldelijk bedreigd door Al Qaeda of afgeleide gekkenorganisaties. De over het algemeen islam-vriendelijke NOS was er zelfs als de kippen bij om een aantal argumenten bijeen te sprokkelen om de extremisten te duiden.

Van zodra af de geruchten opdoken over de schietpartij bij een bijeenkomst van de jeugdafdeling van de Noorse socialistische partij, viel te vrezen dat we met een politieke afrekening te maken hadden, die vermoedelijk niet het werk was van Al Qaeda.  Toen een dader opgepakt werd en het bleek om een autochtone Noor te gaan, wisten we hoe laat het was : meer dan waarschijnlijk een tegenstander van de Noorse lankmoedige politiek inzake vreemdelingen ofwel een misdadige gek, of een combinatie van beide.

Dat een aantal links-georiënteerde figuren dit drama aangrijpen om hun haat te voeden, viel helaas te verwachten. In Nederland, waar tolerantie en democratie al jaren de plaats hebben geruimd voor hersenspoeling en lafheid, precies zoals in het land B overigens, wordt Geert Wilders met de vinger gewezen als medeplichtige aan de moordpartijen.  Hoe verblindend kan politieke haat zijn, zelfs in momenten dat diepmenselijk verdriet andere gevoelens wegvaagt ?  In de uitzending Terzake van zaterdagavond waagde de onvermijdelijke Kathleen Cools met haar schijnheilige tronie een kleine stap in dezelfde tendentieuze richting door een vergelijking proberen af te dwingen bij twee "experten" met Hans van Themsche.  De heren waren fatsoenlijk genoeg om die flater van het fanatieke mens van de hand te wijzen.

Er zullen ongetwijfeld nog andere vingerwijzingen en rechtstreekse  of minder directe beschuldigingen gemaakt worden van politieke aard naar individuen of groepen toe die zich verzetten tegen de gedweeë houding inzake de invasie waar Europa het slachtoffer van is. Wij voelen ons niet aangesproken, wanneer het begrip "extreemrechts" valt : wij behoren tot het maatschappelijk segment dat "fatsoenlijk rechtse" standpunten inneemt en dat elke vorm van geweld afwijst.

Als mensen die zelf in een positie verkeren van maatschappelijke uitsluiting en die vaak mikpunten zijn van haat en misprijzen, gaan onze diepe gedachten en gevoelens van deelneming uit naar het Noorse volk, los van om het even welke politieke overweging.

De redactie van Angeltjes

PST : Wij schreven "een allochtone Noor", dat moet natuurlijk een autochtone Noor zijn. Dank aan de lezers die ons hierop wezen en onze verontschuldigingen.

+ Aanvulling 22.45 uur

Ook PVV-leider Geert Wilders is geschokt door de aanslagen in Noorwegen. „Vreselijke aanslag in Oslo, zoveel onschuldige slachtoffers van gewelddadige, zieke geest. PVV rouwt mee met nabestaanden en Noorse volk”, stelde hij zaterdag via Twitter.
 
Op internet circuleren berichten dat de verdachte van de aanslagen sympathie had voor de idealen van de PVV, die hij de „enige echte partij voor conservatieven” zou hebben genoemd. In reactie daarop stelde Wilders „dat de dader een gewelddadige zieke psychopaat is” en dat de PVV „alles verafschuwt waar die man voor staat en heeft gedaan”. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder woorden

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Voor 1 euro doen de Walen al moeilijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Het Hof van Cassatie heeft een beslissing van de vrederechter vernietigd in een al zeven jaar aanslepende zaak over een autochauffeur die in 2004 geen euro in een parkeermeter in La Louvière stak.

Op 27 juli 2004 liet een automobilist na een euro te stoppen in een parkeermeter in La Louvière. Liefst vijf jaar discussieerde de stad en de concessiehouder van de parkings over de vraag wie de chauffeur zou vervolgen, schrijft La Dernière Heure.

In 2009 brengt de stad de chauffeur voor de vrederechter en eist de betaling van 12,5 euro. De vrederechter stelt vast dat de termijn verstreken is, spreekt de man vrij en veroordeelt de stad tot betaling van 1.125 euro omdat die de man "met ontoelaatbare lichtvaardigheid" heeft behandeld.

Dat is dan weer een brug te ver voor de stad, die in augustus vorig jaar besluit om naar het Hof van Cassatie te trekken. Dat heeft nu beslist dat het proces hernomen moet worden. Het wijst daarvoor de vrederechter van Roeulx aan, die volgens de krant al sinds 2004 niet meer bestaat...

Organisatie is alles, en daar zijn onze waalse broeders heel goed in. Er staat niet bij of de autobestuurder een Vlaming is

mvg - Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trefwoorden : Italië, Firenze, zomer, James Ivory, romantiek, Puccini

  

Mag het ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sekskamer voor serieverkrachter

 

In het Nederlandse dorp Rekken (Gelderland) heeft een patiënt van een forensisch psychiatrische instelling een kamer gekregen waar hij seks kan hebben met zijn vriendin. Hij was in 2008 naar de kliniek Oldenkotte gestuurd wegens serieverkrachting.

In Nederland zijn er tien zogeheten tbs-klinieken waar mensen worden opgenomen die terbeschikkinggesteld (tbs) zijn. In 2008 werd de man voor vier jaar cel en tbs veroordeeld. Bij de politie waren 35 aangiften binnengekomen van serieverkrachting, geweld en ontucht. Voor de verkrachting van acht meisjes werd hij veroordeeld.

De man was in een andere tbs-kliniek een relatie begonnen met een medewerkster. Speciaal voor de "hyperseksuele" man en zijn vriendin komt er nu een sekskamer.

Tot zover dit bericht uit Gazet van Antwerpen, waar wij ons ten zeerste over verheugen. We hopen dat het hier niet bij blijft. Krijgt een veroordeelde inbreker een kluis en een breekijzer in zijn cel ?  Krijgt een drugstrafikant een marktkraampje met een assortiment “snoepjes”?  Een kinderverkrachter enkele poppen om te oefenen?  Een geweldenaar een boksbal? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy van Gaever heeft goed gelachen

 

De blog van Feddy van Gaever staat van vandaag af bij onze "favorieten"

Eindelijk nog eens goed kunnen lachen.

Het moet inderdaad lang geleden zijn dat ik spontaan in een lachbui schoot ! Ik dank dit plezierige moment aan de journalist van de VRT die gisteren de tekst schreef van de nieuwsbijdrage over de "regeringsonderhandelingen". Zo vernam ik dat Elio Di Rupo beslist heeft om de herstart van de onderhandelingen uit te stellen tot na 15 augustus zodat al de deelnemers aan deze onderhandelingen eerst een drietal weken zouden kunnen uitrusten vooraleer terug met de discussies te herbeginnen. En nu komt de "clou" die me plots in een lachbui deed uitbarsten:

"Volgens ingewijden zaten diegenen die tot nu toe aan de vele onderhandelingsvergaderingen hebben deelgenomen inderdaad OP HUN TANDVLEES"

Ik zou nog véél gemakkelijker kunnen begrijpen dat, rekening gehouden met de leeftijd van de Paus, een Kardinaal-medewerker zou verklaren dat na het geven van de zegen URBI et ORBI de Heilige Vader op zijn tandvlees zat. Maar dat "beroepspolitiekers" die zich reeds maanden en maanden met de grootste prullen bezighouden, zich steeds maar verder vet laten betalen voor nul komma nul resultaat nu op hun tandvlees zouden zitten doet ons inderdaad schaterlachen.

De meest eenvoudige zaken, zoals een splitsing van BHV, en waarover de gerechtelijke autoriteiten trouwens reeds een vonnis hebben geveld worden nodeloos gecompliceerd. Gewoon uitvoeren wat de rechtbanken hebben beslist en overgaan tot het volgende punt is de enige mogelijke weg die moet gevolgd worden.

Door het bespreekbaar maken van een reeks tegeneisen is men nu in een kluwen verzeild geraakt waar men nooit meer uit kan komen.
Een steeds groter wordende meerderheid van Vlamingen is overtuigd dat iedere compensatie voor deze rechtmatige splitsing gezichtsverlies zou betekenen. We menen dan ook dat de instemming van de CD&V om een reeks tegeneisen terzake bespreekbaar te maken op zichzelf reeds een ridicule toegeving is en deze partij zwaar zal worden aangerekend bij de volgende verkiezingen.

Het feit van het herstarten van de regeringsonderhandelingen reeds weken uit te stellen enerzijds en het reeds gegeven akkoord om over tegeneisen voor BHV te willen onderhandelen anderzijds geeft ons de indruk dat de kans op resultaat zo goed als nul is en we naar nieuwe verkiezingen gaan. Indien onze mening de juiste is voorspellen we een soort slachting bij de drie traditionele partijen.

We tippen op een veel kleiner verlies dan dat nu, door vele "cordonverdedigers", wordt voorspeld voor het Vlaams Belang en een nieuwe merkelijke winst voor het NVA. De grote hamvraag zal dan na de verkiezingen zijn wat Bart De Wever gaat doen indien zou blijken dat deze twee meest Vlaamse partijen samen een meerderheid zouden kunnen vormen. Het is op dat ogenblik dat we zullen kunnen vaststellen of Bart rancuneus gaat blijven en de toekomst van Vlaanderen definitief op het spel zal zetten met alle risico's voor de toekomst van zijn eigen partij of de uitgestoken hand van het VB gaat aanvaarden en als een soort Keizer de Premier worden van een "onafhankelijk Vlaanderen" dat dan door het Vlaams parlement zal uitgeroepen worden. We geloven dat uiteindelijk Bart de goede beslissing zal nemen.

We zijn nog niet zover maar de recentelijk afgelegde weg naar de "Onafhankelijkheid" is, en zeker ook voor een groot gedeelte dankzij het succes van de NVA, gigantisch te noemen. In tegenstelling tot wat sommige Belgicisten hadden gehoopt had ik op de Nationale feestdag bij het doorkruisen van mijn gemeente om het aantal "driekleuren" te tellen overschot met de vingers van één hand. Het verschil tussen 11 en 21 juli was, tenminste voor wat de bevlagging in Wommelgem betreft, meer dan duidelijk. Na bijna 200 jaar nachtmerries te hebben meegemaakt beginnen er meer en meer Vlamingen te dromen van een "eigen land".

Men zegge het voort...

http://www.politiek.freddyvangaever.be/nieuws.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanslagen Noorwegen : meer dan 80 doden + 1 arrestatie

 

Een schutter heeft vrijdag op het eilandje Utoya, in een meer ten noordwesten van de Noorse hoofdstad Oslo, zeker 80 mensen doodgeschoten. Het gaat om overwegend tieners en jongeren in de leeftijd van 14 tot 25 jaar. De Noorse politie verhoogde zaterdag het dodental van 10 naar 80.
 
De aanval op het jeugdkamp van de sociaaldemocratische partij op Utoya heeft „een catastrofale omvang”, aldus politiechef Oystein Maeland. Hij vreesde dat het dodental nog iets hoger kan uitvallen omdat er ook ernstig gewonde slachtoffers zijn. De Noorse koning Harald V heeft zaterdag de aanslagen „een niet te vatten tragedie” genoemd en zei dat het belangrijk is dat de mensen bij elkaar blijven en elkaar steunen.

Anders Behring Breivik (32) werd gearresteerd nadat de bombardementen en massamoord gepleegd werden

De dader kwam aan het eind van de middag en anderhalf tot 2 uur nadat er in het centrum van Oslo een grote bom was ontploft, naar het jeugdkamp verkleed als politieagent. Hij zei de veiligheid te komen controleren en schoot vervolgens op de aanwezigen. Er waren naar schatting 560 mensen jongeren aanwezig op het kleine eilandje. De schutter is aangehouden. Het zou gaan om een 32-jarige Noor uit de hoofdstad Oslo met rechts-extremistische ideeën.

Bij de aanslag met een autobom in de hoofdstad verloren zeven mensen het leven. Aangenomen wordt dat de schutter op Utoya ook verantwoordelijk is voor de aanslag in Oslo. Daar werd het kantoor van de sociaaldemocratische premier Jens Stoltenberg zwaar beschadigd, net als de ministeries van Financiën en van Olie. Het vreedzame Noorwegen werd diep geschokt door de aanslagen. De premier dook enige tijd onder en militairen zetten straten af in Oslo uit vrees voor meer ontploffingen.

Tal van commentatoren wijdden aanvankelijk uit over welke islamitische groepen hier verantwoordelijk voor konden zijn, maar Stoltenberg liet relatief snel weten dat hij niet dacht dat „de aanslagen verband hielden met internationale terroristische organisaties, maar dat ze eerder het werk van een gek leken te zijn”.

Bron : diverse




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!