Angeltjes
01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Sint Europa is in aantocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Vroeger noemde men hem Sint-Nikolaas of Sinterklaas. Nu is dat Sint-Europa geworden. De werklozen (of -zoekenden) in Roemenië, het land van zigeuners en Dracula, krijgen van  Sint-Europa 10.000 gsm's cadeau, om naar werk te zoeken.

Het kostenplaatje  komt op  3,7 miljoen euri. Als reden wordt opgegeven dat de Roemenen nog niet zo goed vertrouwd zijn met de gsm en dat ze alzo kunnen leren telfoneren voor eventuele werkaanbiedingen. Het is een proefproject en de gelukkige "ontvangers" mogen hun hebbeding houden.

Dat dit te gek is om los te lopen bewijst nog maar eens wat voor een zottekot dat Euopees gedrocht is en waar men het belastinggeld als w.c.papier beschouwt.Wat zal de volgende cadeau zijn voor de Balkanners, een GPS ?  Om de weg te vinden naar Gent en andere gulle steden ?

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrolijk liedje, want het wordt twee dagen zomer

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voorlopig akkoord in de VS

 

In de Verenigde Staten is op de valreep een akkoord bereikt over de schuldencrisis. Dat heeft president Obama vannacht bekendgemaakt op een persconferentie op het Witte Huis.

Volgens Obama was het akkoord niet helemaal wat hij in gedachten had, maar was het noodzakelijk om het dreigende faillissement af te wenden.

De overeenkomst stelt een proces voor in twee fasen. In de eerste fase wordt 917 miljard dollar bezuinigd en wordt het schuldenplafond verlaagd met 900 miljard dollar. Doordat morgen de deadline voor het schuldenlimiet is bereikt, krijgt Obama de onmiddellijke bevoegdheid om het maximumbedrag van 14,3 biljoen dollar (10.000 miljard euro) te verhogen met 400 miljard dollar, waardoor de staatskas het kan uitzingen tot en met september, aldus het document van het Witte Huis.

Over de overige 500 miljard dollar uitbreiding van het schuldenplafond stemt het Congres. In de tweede fase, zal een speciale commissie van het Congres zich op een langetermijnoplossing beraden en aanbevelingen doen hoe het tekort in stappen van in totaal 1,5 biljoen dollar of meer in het einde van november terug kan brengen. Het Congres is verplicht om voor het einde van het jaar te stemmen over de voorstellen van de commissie. Naar verwachting stemt het Congres op zijn vroegst vandaag over het voorstel.

Bron : NRC

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het separatisme blijft een taboe voor professor Paul de Grauwe

 

'Het verder decentraliseren van het beleid zal nauwelijks een verschil maken.' Dat zegt professor economie Paul De Grauwe in een interview met de krant De Tijd. Volgens De Grauwe ‘kan (decentralisatie) hier en daar in de marge wel enkele dingen efficiënter maken. Maar aan ons pensioenprobleem of de gezondheidszorg of de investeringsbereidheid zal het nauwelijks iets veranderen.’

‘Dat is wel de mythe waarin we in Vlaanderen steeds verder worden geduwd, vooral door de N-VA. Het is bovendien een gevaarlijke mythevorming, want ze creëert een vijandbeeld: de Waal als een blok aan ons been. En ze is gedoemd te mislukken. Mensen verwachten immers te veel van de politiek. De Vlaams-nationalisten gaan hun mythe niet waarmaken. Het kan alleen maar tot een mislukking en groot vertrouwensverlies leiden.’

@ Express.be

Professor De Grauwe vertelt een stuk waarheid dat verdere decentralisaties er niet zo veel toe doen, om de belgische problematiek op te lossen.  Wij voegen er aan toe, zeker niet, omdat de financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië-Brussel gehandhaafd blijven, een verlies van zowat 12 miljard euro per jaar.

Dat hij het Vlaams-nationalisme enkel vastkoppelt aan de politiek van de NVA is dan weer een (bewuste ?) ontkenning van de Vlaamse werkelijkheid. De separatisten en republikeinen die opkomen voor een zelfstandig Vlaanderen en de ordelijke opdeling van de belgische staat hebben een andere agenda en strategie dan het pro-belgië discours van de NVA.  Het doodzwijgen en negeren van het separatisme dat uitsluitend door Vlaams Belang gepropageerd wordt, is een houding die de wetenschappelijke sérieux van De Grauwe niet siert. Hij is dan ook een volbloed liberale belgicist en een gewaardeerd genodigde bij de VRT, een instelling die overeind gehouden wordt met Vlaams geld maar die zweert bij belgisch patriotisme.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn het eens ...

 

Wij zijn het eens, dat een echte democratie kritiek moet kunnen verdragen, dat niemand aanspraak kan maken op één maatschappelijke visie die de weg uitstippelt waarlangs onze levens zich moeten voortbewegen.

Om een stilaan vergeten beeldspraak opnieuw op te rakelen, zijn wij het eens, dat uit de botsing der ideeën het licht ontspringt.

Wij zijn het met velen eens, dat onze Westerse beschaving die door individuele, zowel als door groepsinzet, de mensheid vooruit gestuwd heeft, aan het wankelen gebracht wordt door de lankmoedige en laffe houding van elitaire groepen die de regels van de democratie misbruiken om hun eigen machtsposities te bestendigen. 

Wij zijn het eens, dat "onze" democratie ons niet ontfutseld mag worden door de parasieten van de macht en wij blijven onze stem verheffen tegen een achterlijke als religie vermomde levenswijze die onze vrijheden bedreigt. Deze aanhangers worden ingevoerd om de machtigen hun macht te laten behouden.  Ook al betekent dit de teloorgang van onze cultuur.

Wij zijn het met velen eens over deze fundamentele waarheden, maar wij moeten er nog veel meer overtuigen om onze zijde te kiezen. 

De democratie behoort niet één groep toe maar de gemeenschap. In de democratie wordt overleg gepleegd met elke representatieve stroming.  Wie die regel niet kan volgen en de democratie kaapt voor eigen profijt, moet afgestraft worden.

De Westerse beschaving wankelt momenteel op al haar pijlers : hoop en geloof heeft plaats gemaakt voor angst en onzekerheid. De slechte leiders die verantwoordelijk zijn voor deze donkere periode uit onze geschiedenis, gebruiken alle middelen om de critici en protesteerders de mond te snoeren.  Zij vrezen voor hun posities en weigeren verantwoordelijkheid op te nemen voor hun mislukkingen.  Zij moeten afgestraft worden.

Grote woorden, verheven gevoelens ... Wij moeten niet beschaamd zijn om op ernstige ogenblikken terug te keren tot  de kern van onze maatschappelijke verworvenheden en  het doldraaiend systeem te  ontmaskeren. En tegelijk ons geloof ietwat plechtstatig te benoemen en te belijden.  En voor wie dit te hoogdravend vindt, verwijzen wij hieronder naar het stukje "De pot op"door Jade, die net hetzelfde bedoelt maar het veel plastischer uitdrukt.

Omdat de democratie ons lief is, omdat het geloof in onze tradities en waarden ongeschonden is, is het onze taak de valse profeten te verjagen.

Wij hebben gezegd en wij volharden.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pot op ...

 

... met de muilkorvers. Het gaat volledig mis in een maatschappij als de wijsheid van de gewone burger en de deskundigheid door ervaring, op welke leeftijd dan ook, als strafbaar in wetteksten gegoten wordt.

De pot op.

Zelf als de laatste stem gesmoord wordt, uit machtsgeilheid of ronduit kwaadwillige zelfverrijkende dommigheid en nepotisme zal er nog altijd een zuivere intuïtieve onderstroom bestaan, zoals het happen naar adem van een onschuldige boreling, een oer- een geboortereflex. Je kan niet elke burger uitschakelen die je niet aanstaat en je kan geen kiezers blijven kopen.

De pot op.

Er zijn meerdere alfabetische lijsten te vormen over die dingen die de gewone burgers, autochtoon of  braaf ingeburgerd gewoon 'gek' zouden kunnen maken, van Asielmisbruik tot Ziekenkas, van Amok over Jongeren en via Onbetaalbaar RVT, naar VRT tot Zakkenvullerij.
De pot op.

Ikzelf ben geboren in een tijd dat je opgroeide met laster en eeroof als limiet en wederzijds respect als norm. 

De pot op.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Boos op politie van Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de late voormiddag ben ik naar de markt boodschappen gaan doen en bijna was ik ten val gekomen door een romabedelaar. Hij zat op een smalle plaats waar veel volk passeert. Daar liep ook een politieagent en ik sprak hem daar over aan. Hij leek verontwaardigd dat ik hem de situatie heb uitgelegd, want hij reageerde heel fel dat hij daar niets tegen kan doen en die bedelaars daar mogen zitten.

Ik voelde me op dat moment schuldig dat ik het hem heb durven melden. Ik vervloekte mezelf dat ik op dat moment ook geen enkele camera bij me had, ze zaten thuis in de opladers. De politie weigert dus het politiereglement toe te passen, bedelaars mogen geen hinder vormen voor de passanten. Maar hij liet me niet toe om dit aan te halen.

Ik was heel erg onder indruk dat politie onbeschoft reageren op de burgers die recht in hun schoenen staan om te klagen.

Volgende week zondag zal ik daar staan met mijn fototoestel en als die bedelaar op dezelfde plaats zit, dan maak ik foto's en stuur ze door naar alle mogelijke kabinetten en media. Ik wil me niet verongelukken door deze bedelaars en rustig op de markt de kraampjes kunnen bekijken. Door mijn invaliditeit sta ik al zwak op mijn benen en een val kan voor mij zware gevolgen hebben. Ook de bedelaar zal niet ongeschonden uit het avontuur komen, want met mijn 150 kilo zal hij ook het loodje kunnen leggen moest ik op hem terechtkomen.

Ik vind het erg schandalig dat dit toegelaten wordt op drukke plaatsen. Het is ook geen goede zaak voor de handelaars als we meer naar de grond moeten kijken, dan naar de kraampjes of winkels. Ik eis dat daar iets wordt tegen gedaan, dit gaat te ver en zulke opmerkingen van de politie vind ik ongepast. Hij kon tegen die bedelaar gevraagd hebben om zich ergens anders te plaatsen, op een veiliger plaats, maar neen hij mocht blijven zitten en ik voelde me behandeld als een boef.

Bedelaars zijn een pest in Gent en op markten, en door zulke reacties van de politie begrijp ik dat andere mensen vrijwel geen klacht durven in te dienen, omdat ze toch afgesnauwd worden...

Chris


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 augustus : Nationale Dag Zwitserland

 

Het confederale volkslied, de Zwitserse Psalm, is gecomponeerd in 1841 door Alberich Zwyssig dat in vervanging kwam van Rufst Du, mein Vaterland (O monts indépendants of Ci chiami o patria en E clomas, tger paeis dat gespeeld werd op de melodie van God save the King). Bovenstaande versie is uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker. Ik zou die ook wel eens onze Vlaamse Leeuw willen horen spelen.


31-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 31 juli 2011 : Angeltjes' eigen Zevende Dag

 

Omdat veel van onze lezers een schrijnende leegte gevoelen op zondagmorgen wegens de vakantie van het fijne 0000-programma, de Zevende Dag, hebben wij een poging gedaan een eigen Zevende Dag te fabriceren met diverse onderwerpen, bekeken vanuit een politiek-incorrecte hoek. Om eens wat anders te hebben dan de traditionele linkse klap. Hopelijk komen we hiermede tegemoet aan een groot gemis bij velen.

Een overzicht van onze diverse onderwerpen :

Wat vind ik van mijn moslim-medeburgers ? 
 
Het amusement van de Euro-parlementsleden
 
Het islamdebat gaat gewoon door. Wat denken de muilkorvers wel ! 
 
Muzikaal-militair intermezzo
 
Erdogan en de christelijke terreur  
 
Bij meneer doktoor   
 
De Amerikaanse schuldencrisis    
 
In Caïro wijzigt de sfeer - islam is onze identiteit 

Uw gewaardeerde reacties, althans zij die de mazen des moderators doorstaan, zullen pas tegen de avond gepubliceerd worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : Erdogan en de christelijke terreur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Om de vervolging van de christenen in Duitsland eindelijk in gang te kunnen zetten, wil de Turkse premier de heksenjacht op islamkritische stemmen gebruiken om zijn onvolprezen godsdienst van de vrede te beschermen tegen de bloeddorstige christenen. Hij eist een debat over de “terreur der christenen”.

Een bericht van de Tagesspiegel:

“Het is de Turkse regeringschef een doorn in het oog dat er in het Westen, bijna als een routine, over de “moslimterreur” gesproken wordt.  Na de slachtpartij in Noorwegen, stelt Erdogan dat de Europeanen het debat over de “terreur der christenen” uit de weg gaan.  Terwijl het toch om een “goede christen en tempelier gaat, die tegelijkertijd toch ook een terrorist is.”  En Turkije wil niet slechts retorisch de bal terugspelen: zoals de Europese politici de mensenrechten in de Turkije op de voet volgen, zo wil een commissie van het Turkse parlement nu de “islamofobie” in Europa onder de loep nemen.

De Turkse media trokken alle registers open over het bloedbad van Breivik: vooral de anti-islam en anti-Turkse paragrafen in zijn manifest maakte het voor hen zonneklaar dat Breivik Turkije een bijzondere haat toedraagt.

Het rode kruis van de Tempeliers, met wie Breivik zich verbonden voelt, prijkte op de titelpagina’s van de kranten, waarbij het symbool van het kruis der Tempelridders en de daarmee verbonden herinneringen aan de kruisvaarten in de Middeleeuwen, in het islamitische Turkije een heel andere impact hebben dan in Europa.  De kruisvaarders zijn in de islamitische wereld de verpersoonlijking van de tomeloze agressievelingen en gefantaseerde geweldenaars.  Toen voormalig Amerikaans president George Bush na de aanslagen van 2001 een “kruisvaart” tegen de terreur uitriep, wekte dit in Turkije en in andere moslimstaten laaiende verontwaardiging op.

Velen verdenken het Westen ervan, vanuit een diepe argwaan ten opzichte van de islam, verleid te worden de islam als synoniem van geweld te beschouwen.  Erdogan, een vrome moslim, behoort zonder enige twijfel tot die groep.  Al na de door een Al Quada-cel uitgevoerde aanslagen op synagogen en Britse instellingen in november 2003, weigerde de Turkse premier van “islamitische terreur” te spreken.  “Terreur heeft geen geloof” zo luidde zijn credo.  „Wie in naam van de islam moorden pleegt, die misbruikt het geloof.”

Ook de slachtpartij van Oslo werd in het Westen aanvankelijk als een “islamitische terreurdaad” bestempeld, alhoewel de dader niets met de islam te maken had, zo beklaagde Erdogan zich – op weg naar huis na een bezoek in Azerbedjan, bij een Turkse journalist.  “Eerst was er het antisemitisme, dan de islamfobie en nu de islamitische terreur, maar niemand spreekt over de christelijke terreur.  Zij – de Europeanen - willen het niet toegeven.  Of hebt u soms al eens van christelijke terreur gehoord?”  En hij gaat verder: “ Na Oslo zouden de christenen overal ter wereld beter lessen eruit trekken en eens nadenken waarom ze de moslims zo aanvallen.” 

En hij noemt met name Frankrijk, dat weigerachtig staat t.o.v. een Turks EU-lidmaatschap en Nederland, waar een heropleving van het rechts-populisme begonnen is, als landen waar er “racistische stromingen” bestaan.  Het christendom wordt vooral tegen de Turken in stelling gebracht, gaat Erdogan verder, met een verwijzing naar de rechtse partijen die vinden dat Turkije cultureel niet in Europa past.  En ook over hem, Erdogan,  wordt zo een en ander gepubliceerd.

Rechts-populistische tendensen in EU-staten zijn in Ankara al langer een thema dat de aandacht weerhoudt.  Turkije, dat zich sinds jaren moet rechtvaardigen over tekortkomingen in het land betreffende de mensenrechten, wil nu de bal terugkaatsen en Europa op hetzelfde opmerkzaam maken.  Zo zal een parlementscommissie Mensenrechten de slachtpartij van Oslo nader bestuderen.  En bovendien zullen de parlementairen meldingen van dodelijk politiegeweld ten opzichte van moslimgevangenen in Europese gevangenissen onderzoeken.

Met deze plannen wil Turkije het Westen en de EU nieuw zelfbewustzijn tonen.  De opgang van het land naar een regionale macht in het M.O. en de voortdurende economische vooruitgang hebben de EU-waarde binnen de buitenlandse politiek van Ankara laten zinken.  Pas tien dagen geleden kondigde Erdogan aan dat de relatie Turkije – EU volgend jaar wegens het onopgeloste Cyprusconflict zes maanden lang zou bevroren worden. Welke mening Europa over de nieuwe Turkse doeleinden heeft, interesseert Ankara niet echt meer.

Zelfs Turkse waarnemers, die niet tot Erdogans aanhangers horen, zijn het eens met de premier.  Zoals er in Turkije rechtsgerichte aanhangers van de moordenaar van de Armeense journalist Hrant Dirk bestaan, zo lopen er in Europa zonder enige twijfel “duizenden rechts-radicalen” rond, die Breiviks actie goedkeuren, zo schreef de columnist Semih Idiz.  Het Westen kan zich “niet meer de luxe veroorloven vreemdelingvijandige en in het bijzonder moslimvijandige organisaties en personen te onderschatten.”

Het is nu wachten op de wijze woorden van de Iraanse president.  Wij twijfelen er niet aan dat ook hij nieuwe vredevolle voorstellen zal uiten om de boze christelijke en zionistische agressievelingen ten gronde te richten.

Floriaan Terbeke

Bron: www.tagesspiegel.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : bij meneer doktoor

 

ONS LICHAAM IN CIJFERS

De Body Mass Index
Een belangrijke waarde om de invloed van het lichaamsgewicht op onze gezondheid te bepalen is de Body Mass Index (BMI). Die geeft de verhouding weer tussen het lichaamsgewicht en de lengte. Hij wordt berekend door het lichaamsgewicht (in kilo) te delen door het kwadraat van de lichaamslengte (in meter).

Bijvoorbeeld: iemand weegt 70 kg en is 1,80 meter groot, dan:

BMI = 70: (1,80 x 1,80) = 21,6.

BMI Categorie  Gezondheidsrisico 

 <18,5 Ondergewicht Kans op specifieke problemen
18,5-24,9 Normaal gewicht Geen
25-29,9 Overgewicht Licht verhoogd risico
30-34,9 Zwaarlijvigheid Matig verhoogd risico
35-39,9 Ernstige zwaarlijvigheid Ernstig verhoogd risico
>40 Levensbedreigende zwaarlijvigheid Zeer ernstig verhoogd risico


Op basis van deze Body Mass Index heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de kans op gezondheidsproblemen proberen te schatten. Het resultaat ziet u in de tabel hierboven. Telkens wordt het BMI in verband gebracht met de categorie en het gezondheidsrisico.

De gezondheidsrisico's waarmee zwaarlijvigheid (obesitas) gepaard gaat zijn: diabetes, hoge bloeddruk, te hoge bloedvetten, hart- en vaatziekten, bepaalde kankersoorten, galstenen, slokdarmontstekingen, long- en ademhalingsproblemen, gewrichtsslijtage, jicht, stoornissen in de geslachtshormonen en vruchtbaarheid, psychosociale problemen.

Beter dan uzelf dagelijks te wegen en u op die waarde vast te pinnen, berekent u bij welk gewicht uw BMI gelijk is aan 20 en bij welk gewicht aan 25. Als u uw lichaamsgewicht tussen deze twee waarden houdt, is er geen vuiltje aan de lucht.

De middelomtrek
Toch zegt de BMI nog niet alles over het mogelijke gezondheidsrisico dat verband houdt met het lichaamsgewicht. Dit risico wordt namelijk mede bepaald door de vetverdeling. Hoe meer buikvet, hoe hoger het risico.

De middelomtrek is een maat voor de hoeveelheid vet in de buikholte. Deze waarde wordt gemeten met een gewoon meetlint op het smalste deel van het middel, tussen de onderste rib en de bovenkant van het heupbeen. Mannen hebben over het algemeen meer buikvet (het zogenaamde appeltype), terwijl vrouwen eerder te makeen krijgen met heupvet (het peertype). Bij een dieet zal buikvet sneller verdwijnen dan heupvet.

Bij mannen schat men de kans op ziekte matig verhoogd bij een middelomtrek groter dan 94 cm en ernstig verhoogd wanneer deze waarde meer dan 102 cm bedraagt. Bij vrouwen zijn deze cijfers res-pectievelijk 80 cm en 88 cm.

Veel buikvet is een belangrijke risico-factor voor diabetes type II, voor hart- en vaatziekten en voor het metabool syndroom (een combinatie van minstens drie van volgende vijf factoren: overgewicht, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, verhoogde triglyceriden, insulineresistentie). Hoe wordt dit verklaard? Buikvet blijkt fysiologisch veel actiever te zijn dan vet elders in het lichaam. Vet in de buikholte telt meer cellen per eenheid en is beter doorbloed. Het verhoogt de insuline-resistentie, de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

De bloeddruk
De bloeddruk wordt bepaald door de kracht waarmee het hart het bloed doorheen de bloedvaten pompt. Het is normaal dat de bloeddruk gedurende een etmaal schommelt en dat ook een eventuele inspanning een invloed uitoefent. Daarom is het belangrijk dat de bloeddruk steeds ongeveer op hetzelfde moment van de dag en in rust gemeten wordt. Dan worden steeds twee waarden genoteerd: de bovendruk komt overeen met de kracht waarmee het hart het bloed in de bloedvaten pompt, de onderdruk is een maat voor de druk in de bloedvaten op het moment dat het hart zich ontspant en zich weer met bloed vult. Zowel de verhoging van beide drukwaarden als van één van beide waarden kan tot verwikkelingen leiden.

Pas wanneer de bloeddruk bij meerdere opeenvolgende metingen verhoogd of verlaagd is, spreken we respectievelijk van van hypertensie en hypotensie (zie kader onderaan). De bloeddrukwaarde wordt uitgedrukt in millimeter kwik (mm Hg).


Hypotensie < 110 <60 
Optimaal  110 - 120  60 - 80
Normaal  120 - 129  81 - 84
Hoog normaal 130 - 139  85 - 89
Milde hypertensie 140 - 159 90 - 99 
Matige hypertensie  160 - 180  100 - 110
Ernstige hypertensie  > 180 > 110


http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende Dag : Militair-Muzikaal intermezzo

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : Het islamdebat gaat gewoon door. Wat denken de muilkorvers wel !

 

Ook Bruce Bawer is met een kater wakker geworden. De Amerikaanse journalist woont al jaren in Europa en schreef een schokkend en beklijvend portret over de integratieproblemen en de opmars van de islam: ‘Terwijl Europa sliep. De dreiging van de radicale islam’. Bawer werd - net als Geert Wilders, Filip Dewinter en Paul Belien - geciteerd door Anders Behrend Breivik. En zoiets laat niemand onberoerd. “Het is een griezelige gedachte dat stukken van mijn artikels en boeken die ik de afgelopen jaren in mijn huis in West-Oslo heb geschreven, werden gelezen en gekopieerd door deze toekomstige massamoordenaar in zijn huis in West-Oslo”, schrijft Bawer. Het zal je maar overkomen…

Bawer twijfelt er niet aan dat de gruwelijke aanslagen zware schade toebrengen aan het zo noodzakelijke debat. En dat is een kwalijke zaak, want de problemen zijn niet weg. “Noorwegen is, net als de rest van Europa, in ernstige problemen. Miljoenen Europese moslims wonen in streng patriarchale gezinnen in snel groeiende enclaves waar vrouwen tweederangsburgers zijn, en waar niet-moslims zich niet durven te laten zien. Uit enquêtes blijkt dat een verontrustend hoog percentage van de moslims in Europa Westerse waarden afwijzen, de landen waarin zij leven, verachten, de executie van homoseksuelen goedkeuren en de democratie door de sharia willen vervangen.” Dat zijn geen ‘extreemrechtse’ praatjes, dat is de realiteit.

“Er is reden om zeer bezorgd te zijn over al deze dingen, en te willen dat de regeringsleiders, die belang hechten aan individuele vrijheid en mensenrechten, krachtig tegen deze dingen optreden. Maar deze zaak is nu ernstig beschadigd door Anders Behrend Breivik,” vreest Bawer. Dat blijkt ook uit enkele opgehitste reacties in lezersrubrieken. Zo beticht iemand Gazet van Antwerpen van ‘gevaarlijke stemmingmakerij’ omdat die krant (niet meteen een krant van ‘socialistenvreters’) geschreven had dat zowat alles fout loopt in het immigratie- en integratiebeleid in ons land. Tja, als zelfs dat niet meer gezegd mag worden… Iemand anders roept op tot ‘preventieve maatregelen tegen populisme en extremisme’. Aan wat had mijnheer gedacht? Concentratie- of heropvoedingskampen naar DDR-model? Voor iedereen die twijfelt aan de multiculturele heilsleer of vragen heeft bij de intolerante trekjes van de islam…

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : het amusement van de Euro-parlementsleden

 

Het Europees Parlement heeft dinsdag de drie finalisten voor de 2011 LUX filmprijs aangekondigd. De finalisten zijn 'Attenberg' van Athina Rachel uit Griekenland; 'Les Neiges du Kilimandjaro' van Robert Guédiguian uit Frankrijk en 'Play' van Ruben Östlund, een coproductie uit Zweden, Frankrijk en Denemarken.

De shortlist werd aangekondigd in het kader van de de Venetiëdagen van het Filmfestival van Venetië. De drie films worden vertoond op het festival tussen 31 augustus en 9 september.

De films

'Attenberg' volgt het leven van de 23-jarige Marina, die met haar vader, een architect , in een badplaats woont en daar de mensen observeert. De film gaat over de uitdagingen van degenen waar ze het dichtste bij staat.

'Les Neiges du Kilimandjaro' gaat over Michel en Marie-Claire, wiens geluk is verbrijzeld toen twee gewapende en gemaskerde mannen hen met geweld overvielen en hen het geld voor een reis naar de Kilimandjaro afhandig maakten, en over de invloed van de ontdekkingen die ze over de daders doen.


In 'Play' verkent Ruben Östlund de retoriek van bendes in waargebeurde gevallen van pesten in Gotenborg, Zweden.

De winnaar?

De Europarlementariërs krijgen de kans om de films in oktober en begin november te zien, waarna ze zullen stemmen voor de winnaar. Deze zal op 16 november worden aangekondigd. De Luxprijs zal worden uitgereikt tijdens een ceremonie in Straatsburg.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : Wat vind ik van mijn moslim-medeburgers ?

 

 

De moslims dreigen met aanslagen in ons land, omwille van het boerkaverbod. Dat is een volkomen normale reactie van moslims. Mohammed zou ooit tot zijn volgelingen gezegd hebben, dat ze superieur zijn t.o.v. ongelovigen (niet-moslims). Dat wordt moslims ondertussen al 14 eeuwen lang ingepompt, zodat ze zélf ervan overtuigd zijn dat ze héél wat belangrijker en beter zijn dan ongelovigen. Daarom kijken ze ook met onverholen minachting neer op ongelovigen. Als die ongelovigen hen, de Heren van de schepping, iets willen verbieden of verplichten, is dat een zware belediging voor hen, wordt hun enorme trots gekwetst. Dat noemen ze dan ook onveranderlijk "onverdraagzaam".

Verder beweren moslims dat ze nooit geweld zullen gebruiken, tenzij ze geprovoceerd worden. Welnu, hen iets verbieden is voor hen een provocatie, en dan is in hun optiek geweld toegelaten.

Als gevolg van zulke mentaliteit is een multiculturele samenleving mét moslims totaal onmogelijk, want hen mag niets, helemaal niets in de weg gelegd worden, men moet moslims ten allen tijde laten doen waar ze zin in hebben.
 
Willem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : In Caïro wijzigt de sfeer - islam is onze identiteit

 

Vij maanden na de Egyptische opstand die het einde inluidde van Moebaraks dictatuur, verzamelt de massa opnieuw op het Tahrir Plein. De eenheid tussen de "democratische" betogers en de moslim-broederschap is verbroken : de twee fracties staan lijnrecht tegenover mekaar. "De islam is onze identiteit" zegt duidelijk wat er beoogd wordt en waar wij, tussen haakjes, nooit aan getwijfeld hebben. De Russia Today correspondent in Caïro, Austin Mackell doet vreselijk zijn best om de zaak toegedekt te houden en de tweespalt te herleiden tot gerommel tussen revolutionairen. Net als hij begint te vertellen, in het raam van de vrijheid van meningsuiting, over bloggers die opgepakt zijn door het huidige regime, wordt de verbinding verbroken. Toeval. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende Dag : de Amerikaanse schuldencrisis

  

In Amerika tikt de klok de seconden weg naar aanstaande dinsdag 2 augustus, de fatale vervaldag op dewelke een beslissing moet gevallen zijn, wat er zal gebeuren met de gigantische staatschuld van meer dan 14000 miljard USD. De politici draaien om de hete brij heen en schijnen meer bezorgd om hun partij-imago dan om een oplossing. Waar hebben we dit nog gehoord ?

Intussen maakt China, de grootste bezitter van Amerikaanse schuldpapieren, zich boos en noemt het land de Amerikanen onveantwoordelijk.   Dr William Anderson, professor economie, vergelijkt de huidige discussies met de militairen die zich in Hitlers bunker bevonden toen de Russen al in de straten van Berlijn waren.

 


30-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unlucky Sam

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarm of niets nieuws ?

 

Gelukkig dat Rechts alleen terroristen heeft en islam alleen vrede is.

Op het Shumukh al-Islam forum schrijft Abu Suleiman al-Nasser dat moslims een ’scherp mes’ moeten kopen als zij in Europa zijn waarmee ze "wel meer dan honderd mensen kunnen vermoorden". Hij schrijft: "Wandel rond en kies je slachtoffers uit."

Zelf noemt hij vooral Geert Wilders als ideaal slachtoffer. "Hij ziet er uit als een vet kalf", aldus de extremistische moslim. De Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) is ingelicht over de berichten.

Overigens vindt een kleine meerderheid van de Nederlanders (52 procent) dat Wilders zijn toon over de islam niet hoeft te matigen. De PVV-leider kwam onder vuur te liggen na het drama in Noorwegen waar dader Anders Breivik een fascinatie lijkt te koesteren voor politici als Wilders.

Gevonden op PowNed 30.7.11

Volgens het aantal neergestoken mensen in NL, B en D de laatste maanden hebben de "vredevollen" al flink hun best gedaan.

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"De hysterie is weer helemaal terug in het islamdebat. Alles wat rechts is of niet-politiek-correct-links of in andere vorm kritiek op de islam levert, wordt in de verdachtenbank gezet. De problemen rond de drie i’s – ilam, immigratie en integratie – verdwijnen ondertussen niet. Ze worden ook niet opgelost door te zwichten voor de muilkorfbrigade. Het debat moet doorgaan."

Carel Brendel




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!