Angeltjes
02-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy voor gangsters, uiteraard met steun van de EU-maffia

  

Mensen die filmpjes en foto's van criminelen op internet zetten, kunnen binnenkort direct een boete krijgen die kan oplopen tot 25.000 euro. Het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens wil zo voorkomen dat mensen voor eigen rechter gaan spelen. Het college wil de privacy beschermen, ook de privacy van criminelen. Een principeel standpunt waar veel verzet tegen is. Vanzelfsprekend beroept het College Bescherming Persoonsgegevens zich op "Europa".  Wie bedrogen of bestolen wordt en een film of foto van de daders publiek durft te maken, zal beboet worden.  Onze maatschappij gaat er enorm op vooruit.

(Bron : NOS) 

Dank aan Tjenne voor de tip


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft iemand deze heren gezien ?

 

Deze heren zijn Abdelah Mostefa (links), Julien Cazzetta (midden) en Jonathan Inja (rechts). De heer Mostefa is 22 jaar, struis gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Hij heeft kort zwart haar en een ringbaardje. Hij droeg een witte polo en een blauwe trainingsbroek. Hij zat in de cel voor moord, maar werd ten onrechte veroordeeld, het was maar een beetje moord en zeker niet slecht bedoeld.

De heer Cazzetta is 34 jaar en 1m80 lang. Hij is sportief gebouwd en kaal, wat hem een mannelijke uitstraling geeft.  Hij droeg sportkledij en een blauwe T-shirt. De heer Inja is 29, sportief gebouwd en ongeveer 1m80 lang. Ook hij droeg een blauwe trainingsbroek en zwarte handschoenen zonder vingers. Hij is kaal geschoren en heeft een tatoeage op zijn schedel en zijn wenkbrauwen, wat hem een aparte intellectuele uitstraling verleent.

De heren  trokken er zondagavond op uit, zij  carjackten een wagen in de rue du Sanatorium in Marcinelle. Een donkerblauwe Peugeot 106 met nummerplaat 1-BNY-791. De vrouwelijke cipier die bereidwillig mee was gegaan met de betrokkenen, werd omstreeks 20.30 uur vrijgelaten in de omgeving van het Franse Maubeuge. De politie waarschuwt dat de mannen gevaarlijk kunnen zijn, als zij hun zin niet krijgen. Voor het overige, zijn het beste jongens. Zeker in de periode van de ramadan als gelovigen geen misdrijven mogen begaan. Behalve in geval van nood. Als de heren, of een van hen, zich bij u aanbiedt, drank en spijzen mogen slechts verschaft worden nà zondondergang.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Etna spuwt weer

  

De Etna op Sicilië is zaterdag weer begonnen met spuwen en niet een klein beetje. Vuur en asse werd tot 250 meter in de hoogte geslingerd en de lava stroomde de flanken af. De wind stond gelukkig niet in de richting naar de luchthaven van Catania, zodat het vliegverkeer geen hinder ondervond van deze grote uitbarsting, na zes maanden rust.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Impressie van de braderij op Antwerpen-Kiel eind juli 2011

 

DSCI0103

 

DSCI0111

 

DSCI0119

 

DSCI0134

 

DSCI0130


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker & Cholesterol

 

De bloedsuikerspiegel
Bij suikerziekte (diabetes) bestaat er een chronische stoornis van de glucosestofwisseling waardoor de bloedsuikerspiegel voortdurend verhoogd is. Het is belangrijk de bloedsuikerwaarden binnen bepaalde grenzen te houden om verwikkelingen ter hoogte van diverse organen te voorkomen: jeuk, slechtgenezende wonden, hart- en vaatziekten, nierbeschadiging, beschadiging van het netvlies, zenuwstoornissen,...

Bij de bepaling van de bloedsuikerwaarde op een bloedstaal dat nuchter genomen werd, moet deze waarde ideaal beneden de 80 mg/dl liggen. Omdat de bloedsuikerwaarde schommelingen vertoont in de loop van de dag, wordt bij een verhoogde waarde vaak een bloedsuiker-dagprofiel bepaald. Hierbij wordt de bloedsuikerwaarde meerdere keren in de loop van de dag gemeten. De gemiddelde waarde moet onder de 120 mg/dl liggen.

Zakt de bloedsuikerspiegel beneden de 50 mg/dl dan spreken we van hypoglycemie (een te lage bloedsuikerwaarde). Dit gaat gepaard met beven, zweten en een gevoel van zwakte. Een suikerklontje volstaat om de bloedsuikerspiegel weer omhoog te krijgen.

De cholesterol
Ook om de hoeveelheid cholesterol in het bloed te meten zal de arts een bloedafname doen. Deze gebeurt bij voorkeur in een periode waarin u uw normale voedingsgewoonten hebt aangehouden en uw gewicht stabiel is. Een meting laten uitvoeren net na de feestdagen is dus geen goed idee.

Om de totale cholesterol, de LDL- én de HDL-cholesterol, in het bloed te bepalen hoeft u niet noodzakelijk nuchter te zijn voor de bloedafname. Indien de arts echter ook de triglyceriden in het bloed wil laten meten, mag u 12 uur voor de bloedafname niet eten of drinken.

Omdat er heel wat factoren zijn die het cholesterolgehalte tijdelijk kunnen beïnvloeden, zal een arts nooit de diagnose van een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed stellen op basis van één meting. Wordt een hypercholesterolemie vastgesteld dan zal na 8 tot 12 weken een tweede meting gebeuren.

De huidige aanbevelingen luiden: totale cholesterol < 190 mg/dl, LDL < 115 mg/dl. Bij vier groepen mensen moet evenwel gestreefd worden naar lagere waarden, namelijk een totale cholesterol < 175 mg/dl en LDL < 100 mg/dl:

1. Patiënten met een bewezen hart- en vaatziekte (hartinfarct, angor of drukkende pijn in de borstkas, beroerte,...)

2. Patiënten zonder bewezen hart- en vaatziekte maar met diabetes met microalbuminurie (aanwezigheid van het eiwit albumine in de urine, wat wijst op een aantasting van de nieren)

3. Patiënten zonder bewezen hart- en vaatziekte maar met een sterk verhoogde bloeddruk ( 180/110 mm Hg)

4. Patiënten zonder bewezen hart- en vaatziekte maar met een hoog totaalrisico.

Voor de HDL- en de triglyceridenwaarden bestaan geen specifieke streefwaarden maar men gaat ervan uit dat er een hoger risico bestaat indien de HDL-waarde bij mannen beneden de 40 mg/dl ligt of bij vrouwen beneden de 46 mg/dl, of wanneer de triglyceridenwaarden hoger is dan 150 mg/dl.

http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid


01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH : numerus clausus voor buitenlandse studenten

 

De numerus clausus voor buitenlandse studenten is niet genoeg: ook de verhoging van het collegegeld is volgens een expertiseverslag toelaatbaar.  Maar de EU dreigt …

Studenten die colleges staande moeten volgen, zijn in de Zwitserse aula’s geen uitzondering.  Medeschuldig aan het plaatstekort zijn de duizenden buitenlandse studenten die zich elk jaar verdringen om in Zwitserland te komen studeren.  De universiteiten mogen in geval van nood drastische maatregelen nemen om de toevloed van buitenlandse studenten te beperken.  De universiteit St. Gallen heeft tot op heden als enige aan de noodrem getrokken.  Er mogen nog maximum 25% buitenlandse studenten opgenomen worden.

Het was echter ongewis of dit quotum volgens internationale verdragen wel toelaatbaar is.  Een expertiseverslag, dat in opdracht van de universiteiten uitgevoerd werd, geeft nu groen licht.  Hogescholen (en universiteiten) mogen bij acute capaciteitsknelpunten een numerus clausus invoeren, die louter en alleen voor buitenlanders telt.  Ook de verhoging van het collegegeld voor buitenlandse studenten is toegelaten.  In het verslag staat: “De internationale verdragen, die Zwitserland mee getekend heeft, staan zulke maatregelen niet in de weg.”

Voor het volgende schooljaar rekenen de universiteiten niet met een opvallende stijging van buitenlandse studenten: “Er werd voor de herfstsemester een lichte toename van Duitse studenten aan de Zwitserse universiteiten opgetekend,” zo meldt de voorzitter van de rectorenconferentie, Antonio Loprieno, en hij raadt drastische maatregelen af, “als we EU-studenten discrimineren, zenden we een slecht signaal uit.”

Want dit zou tot represailles tegen de Zwitserse studenten in het buitenland kunnen leiden.

EU-Big Brother is watching Switzerland!

Bron:  NZZ am Sonntag, 20 Min. online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijk : wij gaan voort met het verdedigen van onze beschaving

 

Misschien slaagt Anders Behrend Breivik er wel in zijn eentje in om het islam- en integratiedebat de nek om te wringen. Iets wat de linkerzijde niet is gelukt, ondanks opgestoken vingertjes, censuur, het demoniseren van andersdenkenden en politieke processen. Kritiek op de islam en het gedrag van jonge allochtonen was altijd al een heikele zaak - muilkorftermen als ‘islamofobie’ en ‘racisme’ lagen snel voor het rapen -, maar na de moordende raid van Breivik wordt het ongetwijfeld nog moeilijker om die kwesties bespreekbaar te maken. En dat is erg gevaarlijk, zoals ook de Amerikaans-Noorse journalist Bruce Bawer opmerkt, want de problemen zijn echt niet weg.

Helge Luras, onderzoeker aan het Noorse instituut voor Internationale betrekkingen waarschuwt voor een nieuwe golf van politieke correctheid: “De grootste fout die de politiek nu kan maken, is dat kritiek op de multiculturele samenleving wordt veroordeeld of het debat op slot gaat. Dan ontstaat het risico dat een grote groep zich niet vertegenwoordigd voelt.” Dan krijg je een hogedrukpan. Dat zegt ook journalist Frank Haug in de krant ‘Aftenposten’: “Als je een ventiel niet openzet, moet je achteraf niet verrast zijn over de explosie. Onze politieke leiders dragen geen directe verantwoordelijkheid, maar misschien wel een indirecte. Na de ramp krijgen we te horen dat we de democratie horen te verdedigen. Laten we dan maar beginnen met het bestrijden van de politieke en journalistieke inteelt. Afwijkende meningen krijgen geen kans.”

Zo ‘open’ en ‘tolerant ‘ blijkt die Noorse samenleving dan toch niet te zijn. Overigens moet opgemerkt worden dat er in een echte democratie geen ‘afwijkende meningen’ bestaan. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Door bepaalde opvattingen als abnormaal of onwenselijk te bestempelen, kweekt men frustratie en afkeer voor het politieke establishment.

Links poogt schaamteloos munt te slaan uit het drama in Oslo. “De pogingen van links om dit afschuwelijke incident te misbruiken om opnieuw te betogen dat alleen racisten zich zorgen maken over immigratie en multiculturalisme en alleen extreem-rechtse idioten om nationale identiteit geven, zijn niet meer dan een sneue terugkeer naar comfortabele illusies”, stelt Bart Jan Spruyt scherp (Elsevier, 30.07.11).

Ook de linkse auteur Carel Brendel heeft geen goed woord over voor de linkse recuperatie: “De hysterie is helemaal terug in het islamdebat. Alles wat rechts is of niet-politiekcorrect-links of in andere vorm kritiek op de islam levert, wordt in de verdachtenbank gezet. De problemen rond de drie i’s - islam, immigratie en integratie - verdwijnen ondertussen niet. Ze worden ook niet opgelost door te zwichten voor de muilkorfbrigade. Het debat moet doorgaan.” En daarmee zijn we het volmondig eens.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken in Turkije ? Zal moeilijk gaan, ongelovige hond.

 

Eigen volk eerst !


Volgens het reglement van wet nr. 2007 over “Handel en dienstverleningen, die in Turkije voorbehouden zijn voor Turkse staatsburgers” mogen buitenlanders in Turkije onderstaande beroepen niet uitoefenen:

Leurder, muzikant, fotograaf, schrijver, makelaar, fabrikant van kleding, hoeden, schoenen, beursmakelaar, verkoper van producten onder staatsmonopolie, gids, tolk, arbeider in de bouw-, staal- en houtindustrie, permanente of tijdelijke arbeidskracht in de transport- en nieuwsbranche en bij water-, verlichting- en verwarmingsinstallaties, lossen en laden van transport op het land, chauffeur en co-chauffeur, handenarbeiders, veiligheidspersoneel en portiers, dienend personeel en boden bij handelsfirma’s, woningen, hotels en bedrijven, dienend personeel in hotels, cafés, danslokalen, bars en dergelijke, kunstenaars (m/v) in uitgangssector, dierenartsen en scheikundigen.

Buitenlandse vliegtuigmechaniekers, piloten en bedienden in staats- en stadsambtenarijen en dergelijke organisaties mogen slechts mits uitdrukkelijke toestemming van de ministerraad werken.

Bovendien wordt er in de wet nr. 12818 uitdrukkelijk voorzien dat de beroepen van ingenieur, technische bedienden,  ploegbazen, geschoolde arbeiders en mijnwerkers slechts door werknemers van Turkse nationaliteit mogen uitgeoefend worden.

Buiten de bovengenoemde beperkingen zijn er nog speciale wetten, waarbij het beroep van advocaat, apotheker, rechter, tandarts, vroedvrouw en ziekenverpleegster voorbehouden worden voor burgers met Turkse nationaliteit.

Artikel 7 van wet nr. 6224 ter bevordering van buitenlandse kapitaalinvesteringen voorziet bepaalde uitzonderingen t.o.v. de uitoefening van wet nr. 2007 en 2818 evenals artikel 13 ter bevordering van de toerismeindustrie.

Eigenlijk komt het hierop neer: als het in het belang van Turkije is mogen er buitenlandse arbeidskrachten tijdelijk in Turkije werken mits speciale toelating van de ministerraad: eigen volk eerst!

Bron: informatieblad staatsburgerschap, Duits consulaat-generaal in Turkije.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Sint Europa is in aantocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Vroeger noemde men hem Sint-Nikolaas of Sinterklaas. Nu is dat Sint-Europa geworden. De werklozen (of -zoekenden) in Roemenië, het land van zigeuners en Dracula, krijgen van  Sint-Europa 10.000 gsm's cadeau, om naar werk te zoeken.

Het kostenplaatje  komt op  3,7 miljoen euri. Als reden wordt opgegeven dat de Roemenen nog niet zo goed vertrouwd zijn met de gsm en dat ze alzo kunnen leren telfoneren voor eventuele werkaanbiedingen. Het is een proefproject en de gelukkige "ontvangers" mogen hun hebbeding houden.

Dat dit te gek is om los te lopen bewijst nog maar eens wat voor een zottekot dat Euopees gedrocht is en waar men het belastinggeld als w.c.papier beschouwt.Wat zal de volgende cadeau zijn voor de Balkanners, een GPS ?  Om de weg te vinden naar Gent en andere gulle steden ?

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrolijk liedje, want het wordt twee dagen zomer

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voorlopig akkoord in de VS

 

In de Verenigde Staten is op de valreep een akkoord bereikt over de schuldencrisis. Dat heeft president Obama vannacht bekendgemaakt op een persconferentie op het Witte Huis.

Volgens Obama was het akkoord niet helemaal wat hij in gedachten had, maar was het noodzakelijk om het dreigende faillissement af te wenden.

De overeenkomst stelt een proces voor in twee fasen. In de eerste fase wordt 917 miljard dollar bezuinigd en wordt het schuldenplafond verlaagd met 900 miljard dollar. Doordat morgen de deadline voor het schuldenlimiet is bereikt, krijgt Obama de onmiddellijke bevoegdheid om het maximumbedrag van 14,3 biljoen dollar (10.000 miljard euro) te verhogen met 400 miljard dollar, waardoor de staatskas het kan uitzingen tot en met september, aldus het document van het Witte Huis.

Over de overige 500 miljard dollar uitbreiding van het schuldenplafond stemt het Congres. In de tweede fase, zal een speciale commissie van het Congres zich op een langetermijnoplossing beraden en aanbevelingen doen hoe het tekort in stappen van in totaal 1,5 biljoen dollar of meer in het einde van november terug kan brengen. Het Congres is verplicht om voor het einde van het jaar te stemmen over de voorstellen van de commissie. Naar verwachting stemt het Congres op zijn vroegst vandaag over het voorstel.

Bron : NRC

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het separatisme blijft een taboe voor professor Paul de Grauwe

 

'Het verder decentraliseren van het beleid zal nauwelijks een verschil maken.' Dat zegt professor economie Paul De Grauwe in een interview met de krant De Tijd. Volgens De Grauwe ‘kan (decentralisatie) hier en daar in de marge wel enkele dingen efficiënter maken. Maar aan ons pensioenprobleem of de gezondheidszorg of de investeringsbereidheid zal het nauwelijks iets veranderen.’

‘Dat is wel de mythe waarin we in Vlaanderen steeds verder worden geduwd, vooral door de N-VA. Het is bovendien een gevaarlijke mythevorming, want ze creëert een vijandbeeld: de Waal als een blok aan ons been. En ze is gedoemd te mislukken. Mensen verwachten immers te veel van de politiek. De Vlaams-nationalisten gaan hun mythe niet waarmaken. Het kan alleen maar tot een mislukking en groot vertrouwensverlies leiden.’

@ Express.be

Professor De Grauwe vertelt een stuk waarheid dat verdere decentralisaties er niet zo veel toe doen, om de belgische problematiek op te lossen.  Wij voegen er aan toe, zeker niet, omdat de financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië-Brussel gehandhaafd blijven, een verlies van zowat 12 miljard euro per jaar.

Dat hij het Vlaams-nationalisme enkel vastkoppelt aan de politiek van de NVA is dan weer een (bewuste ?) ontkenning van de Vlaamse werkelijkheid. De separatisten en republikeinen die opkomen voor een zelfstandig Vlaanderen en de ordelijke opdeling van de belgische staat hebben een andere agenda en strategie dan het pro-belgië discours van de NVA.  Het doodzwijgen en negeren van het separatisme dat uitsluitend door Vlaams Belang gepropageerd wordt, is een houding die de wetenschappelijke sérieux van De Grauwe niet siert. Hij is dan ook een volbloed liberale belgicist en een gewaardeerd genodigde bij de VRT, een instelling die overeind gehouden wordt met Vlaams geld maar die zweert bij belgisch patriotisme.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn het eens ...

 

Wij zijn het eens, dat een echte democratie kritiek moet kunnen verdragen, dat niemand aanspraak kan maken op één maatschappelijke visie die de weg uitstippelt waarlangs onze levens zich moeten voortbewegen.

Om een stilaan vergeten beeldspraak opnieuw op te rakelen, zijn wij het eens, dat uit de botsing der ideeën het licht ontspringt.

Wij zijn het met velen eens, dat onze Westerse beschaving die door individuele, zowel als door groepsinzet, de mensheid vooruit gestuwd heeft, aan het wankelen gebracht wordt door de lankmoedige en laffe houding van elitaire groepen die de regels van de democratie misbruiken om hun eigen machtsposities te bestendigen. 

Wij zijn het eens, dat "onze" democratie ons niet ontfutseld mag worden door de parasieten van de macht en wij blijven onze stem verheffen tegen een achterlijke als religie vermomde levenswijze die onze vrijheden bedreigt. Deze aanhangers worden ingevoerd om de machtigen hun macht te laten behouden.  Ook al betekent dit de teloorgang van onze cultuur.

Wij zijn het met velen eens over deze fundamentele waarheden, maar wij moeten er nog veel meer overtuigen om onze zijde te kiezen. 

De democratie behoort niet één groep toe maar de gemeenschap. In de democratie wordt overleg gepleegd met elke representatieve stroming.  Wie die regel niet kan volgen en de democratie kaapt voor eigen profijt, moet afgestraft worden.

De Westerse beschaving wankelt momenteel op al haar pijlers : hoop en geloof heeft plaats gemaakt voor angst en onzekerheid. De slechte leiders die verantwoordelijk zijn voor deze donkere periode uit onze geschiedenis, gebruiken alle middelen om de critici en protesteerders de mond te snoeren.  Zij vrezen voor hun posities en weigeren verantwoordelijkheid op te nemen voor hun mislukkingen.  Zij moeten afgestraft worden.

Grote woorden, verheven gevoelens ... Wij moeten niet beschaamd zijn om op ernstige ogenblikken terug te keren tot  de kern van onze maatschappelijke verworvenheden en  het doldraaiend systeem te  ontmaskeren. En tegelijk ons geloof ietwat plechtstatig te benoemen en te belijden.  En voor wie dit te hoogdravend vindt, verwijzen wij hieronder naar het stukje "De pot op"door Jade, die net hetzelfde bedoelt maar het veel plastischer uitdrukt.

Omdat de democratie ons lief is, omdat het geloof in onze tradities en waarden ongeschonden is, is het onze taak de valse profeten te verjagen.

Wij hebben gezegd en wij volharden.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pot op ...

 

... met de muilkorvers. Het gaat volledig mis in een maatschappij als de wijsheid van de gewone burger en de deskundigheid door ervaring, op welke leeftijd dan ook, als strafbaar in wetteksten gegoten wordt.

De pot op.

Zelf als de laatste stem gesmoord wordt, uit machtsgeilheid of ronduit kwaadwillige zelfverrijkende dommigheid en nepotisme zal er nog altijd een zuivere intuïtieve onderstroom bestaan, zoals het happen naar adem van een onschuldige boreling, een oer- een geboortereflex. Je kan niet elke burger uitschakelen die je niet aanstaat en je kan geen kiezers blijven kopen.

De pot op.

Er zijn meerdere alfabetische lijsten te vormen over die dingen die de gewone burgers, autochtoon of  braaf ingeburgerd gewoon 'gek' zouden kunnen maken, van Asielmisbruik tot Ziekenkas, van Amok over Jongeren en via Onbetaalbaar RVT, naar VRT tot Zakkenvullerij.
De pot op.

Ikzelf ben geboren in een tijd dat je opgroeide met laster en eeroof als limiet en wederzijds respect als norm. 

De pot op.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Boos op politie van Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In de late voormiddag ben ik naar de markt boodschappen gaan doen en bijna was ik ten val gekomen door een romabedelaar. Hij zat op een smalle plaats waar veel volk passeert. Daar liep ook een politieagent en ik sprak hem daar over aan. Hij leek verontwaardigd dat ik hem de situatie heb uitgelegd, want hij reageerde heel fel dat hij daar niets tegen kan doen en die bedelaars daar mogen zitten.

Ik voelde me op dat moment schuldig dat ik het hem heb durven melden. Ik vervloekte mezelf dat ik op dat moment ook geen enkele camera bij me had, ze zaten thuis in de opladers. De politie weigert dus het politiereglement toe te passen, bedelaars mogen geen hinder vormen voor de passanten. Maar hij liet me niet toe om dit aan te halen.

Ik was heel erg onder indruk dat politie onbeschoft reageren op de burgers die recht in hun schoenen staan om te klagen.

Volgende week zondag zal ik daar staan met mijn fototoestel en als die bedelaar op dezelfde plaats zit, dan maak ik foto's en stuur ze door naar alle mogelijke kabinetten en media. Ik wil me niet verongelukken door deze bedelaars en rustig op de markt de kraampjes kunnen bekijken. Door mijn invaliditeit sta ik al zwak op mijn benen en een val kan voor mij zware gevolgen hebben. Ook de bedelaar zal niet ongeschonden uit het avontuur komen, want met mijn 150 kilo zal hij ook het loodje kunnen leggen moest ik op hem terechtkomen.

Ik vind het erg schandalig dat dit toegelaten wordt op drukke plaatsen. Het is ook geen goede zaak voor de handelaars als we meer naar de grond moeten kijken, dan naar de kraampjes of winkels. Ik eis dat daar iets wordt tegen gedaan, dit gaat te ver en zulke opmerkingen van de politie vind ik ongepast. Hij kon tegen die bedelaar gevraagd hebben om zich ergens anders te plaatsen, op een veiliger plaats, maar neen hij mocht blijven zitten en ik voelde me behandeld als een boef.

Bedelaars zijn een pest in Gent en op markten, en door zulke reacties van de politie begrijp ik dat andere mensen vrijwel geen klacht durven in te dienen, omdat ze toch afgesnauwd worden...

Chris


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 augustus : Nationale Dag Zwitserland

 

Het confederale volkslied, de Zwitserse Psalm, is gecomponeerd in 1841 door Alberich Zwyssig dat in vervanging kwam van Rufst Du, mein Vaterland (O monts indépendants of Ci chiami o patria en E clomas, tger paeis dat gespeeld werd op de melodie van God save the King). Bovenstaande versie is uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker. Ik zou die ook wel eens onze Vlaamse Leeuw willen horen spelen.


31-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 31 juli 2011 : Angeltjes' eigen Zevende Dag

 

Omdat veel van onze lezers een schrijnende leegte gevoelen op zondagmorgen wegens de vakantie van het fijne 0000-programma, de Zevende Dag, hebben wij een poging gedaan een eigen Zevende Dag te fabriceren met diverse onderwerpen, bekeken vanuit een politiek-incorrecte hoek. Om eens wat anders te hebben dan de traditionele linkse klap. Hopelijk komen we hiermede tegemoet aan een groot gemis bij velen.

Een overzicht van onze diverse onderwerpen :

Wat vind ik van mijn moslim-medeburgers ? 
 
Het amusement van de Euro-parlementsleden
 
Het islamdebat gaat gewoon door. Wat denken de muilkorvers wel ! 
 
Muzikaal-militair intermezzo
 
Erdogan en de christelijke terreur  
 
Bij meneer doktoor   
 
De Amerikaanse schuldencrisis    
 
In Caïro wijzigt de sfeer - islam is onze identiteit 

Uw gewaardeerde reacties, althans zij die de mazen des moderators doorstaan, zullen pas tegen de avond gepubliceerd worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : Erdogan en de christelijke terreur
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Om de vervolging van de christenen in Duitsland eindelijk in gang te kunnen zetten, wil de Turkse premier de heksenjacht op islamkritische stemmen gebruiken om zijn onvolprezen godsdienst van de vrede te beschermen tegen de bloeddorstige christenen. Hij eist een debat over de “terreur der christenen”.

Een bericht van de Tagesspiegel:

“Het is de Turkse regeringschef een doorn in het oog dat er in het Westen, bijna als een routine, over de “moslimterreur” gesproken wordt.  Na de slachtpartij in Noorwegen, stelt Erdogan dat de Europeanen het debat over de “terreur der christenen” uit de weg gaan.  Terwijl het toch om een “goede christen en tempelier gaat, die tegelijkertijd toch ook een terrorist is.”  En Turkije wil niet slechts retorisch de bal terugspelen: zoals de Europese politici de mensenrechten in de Turkije op de voet volgen, zo wil een commissie van het Turkse parlement nu de “islamofobie” in Europa onder de loep nemen.

De Turkse media trokken alle registers open over het bloedbad van Breivik: vooral de anti-islam en anti-Turkse paragrafen in zijn manifest maakte het voor hen zonneklaar dat Breivik Turkije een bijzondere haat toedraagt.

Het rode kruis van de Tempeliers, met wie Breivik zich verbonden voelt, prijkte op de titelpagina’s van de kranten, waarbij het symbool van het kruis der Tempelridders en de daarmee verbonden herinneringen aan de kruisvaarten in de Middeleeuwen, in het islamitische Turkije een heel andere impact hebben dan in Europa.  De kruisvaarders zijn in de islamitische wereld de verpersoonlijking van de tomeloze agressievelingen en gefantaseerde geweldenaars.  Toen voormalig Amerikaans president George Bush na de aanslagen van 2001 een “kruisvaart” tegen de terreur uitriep, wekte dit in Turkije en in andere moslimstaten laaiende verontwaardiging op.

Velen verdenken het Westen ervan, vanuit een diepe argwaan ten opzichte van de islam, verleid te worden de islam als synoniem van geweld te beschouwen.  Erdogan, een vrome moslim, behoort zonder enige twijfel tot die groep.  Al na de door een Al Quada-cel uitgevoerde aanslagen op synagogen en Britse instellingen in november 2003, weigerde de Turkse premier van “islamitische terreur” te spreken.  “Terreur heeft geen geloof” zo luidde zijn credo.  „Wie in naam van de islam moorden pleegt, die misbruikt het geloof.”

Ook de slachtpartij van Oslo werd in het Westen aanvankelijk als een “islamitische terreurdaad” bestempeld, alhoewel de dader niets met de islam te maken had, zo beklaagde Erdogan zich – op weg naar huis na een bezoek in Azerbedjan, bij een Turkse journalist.  “Eerst was er het antisemitisme, dan de islamfobie en nu de islamitische terreur, maar niemand spreekt over de christelijke terreur.  Zij – de Europeanen - willen het niet toegeven.  Of hebt u soms al eens van christelijke terreur gehoord?”  En hij gaat verder: “ Na Oslo zouden de christenen overal ter wereld beter lessen eruit trekken en eens nadenken waarom ze de moslims zo aanvallen.” 

En hij noemt met name Frankrijk, dat weigerachtig staat t.o.v. een Turks EU-lidmaatschap en Nederland, waar een heropleving van het rechts-populisme begonnen is, als landen waar er “racistische stromingen” bestaan.  Het christendom wordt vooral tegen de Turken in stelling gebracht, gaat Erdogan verder, met een verwijzing naar de rechtse partijen die vinden dat Turkije cultureel niet in Europa past.  En ook over hem, Erdogan,  wordt zo een en ander gepubliceerd.

Rechts-populistische tendensen in EU-staten zijn in Ankara al langer een thema dat de aandacht weerhoudt.  Turkije, dat zich sinds jaren moet rechtvaardigen over tekortkomingen in het land betreffende de mensenrechten, wil nu de bal terugkaatsen en Europa op hetzelfde opmerkzaam maken.  Zo zal een parlementscommissie Mensenrechten de slachtpartij van Oslo nader bestuderen.  En bovendien zullen de parlementairen meldingen van dodelijk politiegeweld ten opzichte van moslimgevangenen in Europese gevangenissen onderzoeken.

Met deze plannen wil Turkije het Westen en de EU nieuw zelfbewustzijn tonen.  De opgang van het land naar een regionale macht in het M.O. en de voortdurende economische vooruitgang hebben de EU-waarde binnen de buitenlandse politiek van Ankara laten zinken.  Pas tien dagen geleden kondigde Erdogan aan dat de relatie Turkije – EU volgend jaar wegens het onopgeloste Cyprusconflict zes maanden lang zou bevroren worden. Welke mening Europa over de nieuwe Turkse doeleinden heeft, interesseert Ankara niet echt meer.

Zelfs Turkse waarnemers, die niet tot Erdogans aanhangers horen, zijn het eens met de premier.  Zoals er in Turkije rechtsgerichte aanhangers van de moordenaar van de Armeense journalist Hrant Dirk bestaan, zo lopen er in Europa zonder enige twijfel “duizenden rechts-radicalen” rond, die Breiviks actie goedkeuren, zo schreef de columnist Semih Idiz.  Het Westen kan zich “niet meer de luxe veroorloven vreemdelingvijandige en in het bijzonder moslimvijandige organisaties en personen te onderschatten.”

Het is nu wachten op de wijze woorden van de Iraanse president.  Wij twijfelen er niet aan dat ook hij nieuwe vredevolle voorstellen zal uiten om de boze christelijke en zionistische agressievelingen ten gronde te richten.

Floriaan Terbeke

Bron: www.tagesspiegel.de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende dag : bij meneer doktoor

 

ONS LICHAAM IN CIJFERS

De Body Mass Index
Een belangrijke waarde om de invloed van het lichaamsgewicht op onze gezondheid te bepalen is de Body Mass Index (BMI). Die geeft de verhouding weer tussen het lichaamsgewicht en de lengte. Hij wordt berekend door het lichaamsgewicht (in kilo) te delen door het kwadraat van de lichaamslengte (in meter).

Bijvoorbeeld: iemand weegt 70 kg en is 1,80 meter groot, dan:

BMI = 70: (1,80 x 1,80) = 21,6.

BMI Categorie  Gezondheidsrisico 

 <18,5 Ondergewicht Kans op specifieke problemen
18,5-24,9 Normaal gewicht Geen
25-29,9 Overgewicht Licht verhoogd risico
30-34,9 Zwaarlijvigheid Matig verhoogd risico
35-39,9 Ernstige zwaarlijvigheid Ernstig verhoogd risico
>40 Levensbedreigende zwaarlijvigheid Zeer ernstig verhoogd risico


Op basis van deze Body Mass Index heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de kans op gezondheidsproblemen proberen te schatten. Het resultaat ziet u in de tabel hierboven. Telkens wordt het BMI in verband gebracht met de categorie en het gezondheidsrisico.

De gezondheidsrisico's waarmee zwaarlijvigheid (obesitas) gepaard gaat zijn: diabetes, hoge bloeddruk, te hoge bloedvetten, hart- en vaatziekten, bepaalde kankersoorten, galstenen, slokdarmontstekingen, long- en ademhalingsproblemen, gewrichtsslijtage, jicht, stoornissen in de geslachtshormonen en vruchtbaarheid, psychosociale problemen.

Beter dan uzelf dagelijks te wegen en u op die waarde vast te pinnen, berekent u bij welk gewicht uw BMI gelijk is aan 20 en bij welk gewicht aan 25. Als u uw lichaamsgewicht tussen deze twee waarden houdt, is er geen vuiltje aan de lucht.

De middelomtrek
Toch zegt de BMI nog niet alles over het mogelijke gezondheidsrisico dat verband houdt met het lichaamsgewicht. Dit risico wordt namelijk mede bepaald door de vetverdeling. Hoe meer buikvet, hoe hoger het risico.

De middelomtrek is een maat voor de hoeveelheid vet in de buikholte. Deze waarde wordt gemeten met een gewoon meetlint op het smalste deel van het middel, tussen de onderste rib en de bovenkant van het heupbeen. Mannen hebben over het algemeen meer buikvet (het zogenaamde appeltype), terwijl vrouwen eerder te makeen krijgen met heupvet (het peertype). Bij een dieet zal buikvet sneller verdwijnen dan heupvet.

Bij mannen schat men de kans op ziekte matig verhoogd bij een middelomtrek groter dan 94 cm en ernstig verhoogd wanneer deze waarde meer dan 102 cm bedraagt. Bij vrouwen zijn deze cijfers res-pectievelijk 80 cm en 88 cm.

Veel buikvet is een belangrijke risico-factor voor diabetes type II, voor hart- en vaatziekten en voor het metabool syndroom (een combinatie van minstens drie van volgende vijf factoren: overgewicht, hoge bloeddruk, verhoogde cholesterol, verhoogde triglyceriden, insulineresistentie). Hoe wordt dit verklaard? Buikvet blijkt fysiologisch veel actiever te zijn dan vet elders in het lichaam. Vet in de buikholte telt meer cellen per eenheid en is beter doorbloed. Het verhoogt de insuline-resistentie, de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

De bloeddruk
De bloeddruk wordt bepaald door de kracht waarmee het hart het bloed doorheen de bloedvaten pompt. Het is normaal dat de bloeddruk gedurende een etmaal schommelt en dat ook een eventuele inspanning een invloed uitoefent. Daarom is het belangrijk dat de bloeddruk steeds ongeveer op hetzelfde moment van de dag en in rust gemeten wordt. Dan worden steeds twee waarden genoteerd: de bovendruk komt overeen met de kracht waarmee het hart het bloed in de bloedvaten pompt, de onderdruk is een maat voor de druk in de bloedvaten op het moment dat het hart zich ontspant en zich weer met bloed vult. Zowel de verhoging van beide drukwaarden als van één van beide waarden kan tot verwikkelingen leiden.

Pas wanneer de bloeddruk bij meerdere opeenvolgende metingen verhoogd of verlaagd is, spreken we respectievelijk van van hypertensie en hypotensie (zie kader onderaan). De bloeddrukwaarde wordt uitgedrukt in millimeter kwik (mm Hg).


Hypotensie < 110 <60 
Optimaal  110 - 120  60 - 80
Normaal  120 - 129  81 - 84
Hoog normaal 130 - 139  85 - 89
Milde hypertensie 140 - 159 90 - 99 
Matige hypertensie  160 - 180  100 - 110
Ernstige hypertensie  > 180 > 110


http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Zevende Dag : Militair-Muzikaal intermezzo

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!