Angeltjes
04-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Jan Nolf rust
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De publiciteitsgeile vrederechter van Roeselare, Jan Nolf,  maakt van zijn ontslag een laatste (?) stunt, waarmee hij alvast de eerste bladzijde haalt van De Morgen (online).

Hij zou zogezegd ontslag nemen wegens onvrede met de komst van de familierechtbank, en een sabbatjaar nemen. Dikke bullshit.Hij neemt gewoon ontslag op een ogenblik dat dit hem financieel voordelig uitkomt; zijn jaren dienst zitten er op.Onvrede? Hij wordt op zijn verzoek in ruste gesteld. “Het is hem vergund de titel van zijn ambt eershalve te voeren”.

Jan Nolf was ooit nationaal voorzitter van de PVV-jongeren. Maar Verhofstadt was sterker en nog ambitieuzer en zou hem steeds de weg versperren. Bovendien had hij het al snel verkorven bij de Brugse PVV. Dat zat zo. Toen hij zijn advocatenstage vervulde bij Albert Claes, toenmalig schepen van Brugge en volksvertegenwoordiger, kortom de sterke man van de PVV in Brugge, verving hij zijn patroon tijdens diens vakantie en maakte van de gelegenheid gebruik om diens grote klanten te “lokken”.

Hij vloog met zijn klikken en ook met zijn klakken buiten en mocht een politieke carriere in Brugge vergeten. Enige tijd later liet hij zich vrederechter benoemen in Roeselare (het waren toen nog zuiver politieke benoemingen), wat velen toen als een eerste klasse begrafenis aanzagen van een al bij al toch veelbelovende politieke carrière.

Van dan af kon hij, zoals alle vrederechters, God de Vader spelen in zijn kanton. Hij is groot voorstander van verzoeningen. Wie een procedure durft beginnen zonder voorafgaande oproeping in verzoening, krijgt de kosten aan zijn been. De vrederechter die processen voorkomt door bemiddeling. Bullshit. Verzoeningen betekenen dat de rechter via intimidatie zijn gedacht doordrukt zonder zich om rechtsregels te moeten bekommeren; en hoger beroep is niet mogelijk.

Men gaat mij niet wijsmaken dat iemand die, zoals Nolf, bijna 25 jaar in het zelfde kantonnetje “tussen de burgers leeft” (maar dan wel in een uitgesproken machtspositie) geen vooroordelen over zijn rechtsonderhorigen kweekt, bewust of onbewust. Die is van zo’n familie, hij woont in die buurt, dus zal het wel zus of zo zijn…

Ik ben niet tegen de instelling van het vredegerecht, maar wel tegen de voor het leven benoemde vrederechter. Een goed betaald jobke met veel aanzien, baron in zijn baronie. Vandaar dat je nooit een vrederechter ziet die postuleert voor een hogere functie, maar tegenwoordig meer en meer raadsheren van het hof van beroep die postuleren voor vrederechter.

Laat de vredegerechten bestaan, maar bevolk ze met rechters uit de rechtbank van eerste aanleg, al dan niet in een beurtrol en eenvoudig terug te roepen. Aan ijdeltuiten zoals Jan Nolf heeft niemand nog behoefte.

MVG - (NAW bekend bij de redactie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de nieuwsbrief Vlaanderen Vlagt

 

 Wie geeft toe ?

  

  

Wie houdt het been stijf ?

 Partijpolitiek hoort niet thuis op onze acties! “Vlaanderen Vlagt” was steeds een groep waar Vlamingen van alle gezindheden broederlijk en zusterlijk in vrede naast en met elkaar actievoeren en “Vlaanderen Vlagt Verder” in dezelfde geest!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De route naar belgische OCMW's

 

Onderstand artikel is niet nieuw, maar het loont de moeite het even te hernemen in het licht van de recente ontwikkelingen van toestromende Oost-Europeanen.

In een van haar weekendedities bracht De Tijd het verbijsterende relaas van de manier waarop dit land is verworden tot het beloofde land voor Oost-Europeanen die met valse papieren aan een verblijfsvergunning komen en daarmee meteen naar het OCMW stappen. De zogenaamde Belgiëroute, zoals de weg naar het Belgische OCMW ondertussen wordt genoemd, blijkt bijzonder populair.

Een verhuis naar België legt de Oost-Europese gelukzoekers – niet zelden Roma – dan ook geen windeieren, becijferde De Tijd: “Samenwonende volwassenen met minderjarige kinderen ten laste hebben recht op een leefloon van 987,09 euro. Hun inwonende meerderjarige kinderen elk op 493,54 euro. Idem voor inwonende ouders of grootouders en hun eveneens inwonende kinderen.” En de krant rekent verder: “Niet zelden verzamelt een uitgebreide familie 3.500 euro aan leeflonen. Bovendien hebben ze als leefloner recht op verhoogde kinderbijslag en uiteraard ook op medische bijstand.”

Daar blijft het overigens niet bij. Eenmaal in dit land een verblijfsvergunning verworven, kan betrokkene immers ook zijn familie laten overkomen. Door het uitermate lakse Belgische beleid inzake gezinshereniging kunnen overgebrachte familieleden op hun beurt een partner, ouders en/of kinderen uit het thuisland laten overkomen. “In de praktijk betekent dit dat soms hele families zich komen aanmelden bij het OCMW”, aldus De Tijd.

De grote aantrekkingskracht van dit land ligt in de unieke combinatie van een laks immigratiebeleid, een falende controle op het verblijf én het sociale zekerheidssysteem. In tegenstelling tot andere Europese landen, die in hun sociale wetgeving expliciet bijstand aan buitenlanders uitsluiten die werkloos zijn of nog niet hebben bijgedragen aan de staat, worden EU-onderdanen in dit land volledig gelijkgesteld aan de eigen staatsburgers. Daardoor heeft iedereen recht op een leefloon, medische zorg of bejaardenzorg. “Bij ons kan iemand die hier nog geen dag gewerkt heeft, aanspraak maken op een leefloon van 740 euro per maand (voor alleenstaanden)”, zo stelt De Tijd. Op de vraag waarom dat zo is, kreeg de krant bij bevoegd staatssecretaris Philippe Courard (PS) geen antwoord. Wellicht omdat daar ook geen zinnig antwoord op te geven is.

“Terwijl onze buurlanden alsmaar strenger worden om misbruik uit te sluiten, werkt ons land als een magneet”, zo concludeert de krant niet zonder reden. “Het is de vierde wereld van Oost-Europa die hier neerstrijkt” en – bij ongewijzigd beleid – zal blijven neerstrijken. Nog steeds volgens De Tijd zouden in een land als Slowakije hele dorpen Roma vertrekkensklaar staan richting België. Ondertussen trekken inspectiediensten en OCMW’s voor de zoveelste keer aan de alarmbel met de duidelijke boodschap dat de draagkracht van ons sociale stelsel steeds meer onder druk komt te staan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Sein Kampf*

 

U hebt in de media vernomen (zonder veel rumoer overigens) dat de voltallige top van het Turkse leger op 29 juli jl. onverwachts zijn ontslag aangeboden heeft.  Stafchef Isik Kosaner en de bevelhebbers van de landmacht, de marine en de luchtmacht stapten op uit onvrede met de beslissing van de regering in Ankara over promoties van generaals die opgesloten zitten wegens betrokkenheid bij veronderstelde anti-regeringscomplotten. De beslissing viel na een ontmoeting tussen Kosaner, premier Recep Tayyip Erdogan en president Abdullah Gül.

Tot zover de officiële mededeling in het land b.  Wat eraan vooraf gegaan is, toont de frustratie van de legerleiding.  Officieren zitten al jarenlang opgesloten in de gevangenis, zonder formele aanklacht, zonder proces, zonder veroordeling.  Een heksenjacht, niet meer, niet minder.  Het leger, dat beschouwd werd als de bewaker van de seculiere staat, werd in de hoek gedrukt, totaal gedemotiveerd met verdachtmakingen.  Zo wordt het leger door de Ottomaanse Führer ervan verdacht de moskeeën in Istanboel  te willen opblazen om vervolgens in de ontstane chaos de regering te willen omver gooien.  Het lijkt erop dat Erdogan zijn slag zal thuis halen, dat “sein Kampf” de finale nadert.  Zijn regering bepaalt alles, benoemt de officieren en het ziet ernaar uit dat de nieuwe chef-staf iemand is die zéér goed bevriend is met Erdogan.

Toen de Arabische lente Noord-Afrika overspoelde met als resultaat dat de wens naar democratie slechts de excuustruus was voor het versterken van de moslimbroederschap, hield men hier in de media de Turkse democratie als voorbeeld van een Arabische “Leitkultur”.  Een droom uit duizend-en-één-nacht, dat allicht eerder een nachtmerrie zal blijken te worden!

De realiteit ziet er anders uit.  Sinds de islamitisch-conservatieve AKP met premier Erdogan in Ankara de lakens uitdeelt, groeit weliswaar de economie, maar politiek keert Turkije snel terug naar haar berucht verleden.  Turkije re-islamiseert.  Want het versterken van de islam en het islamisme (… wat ook het verschil tussen beide moge zijn) is sinds jaren een fenomeen dat in heel het Nabije-Oosten een feit is.

Volgens een artikel van Welt-Online is voor Erdogan zijn moment gekomen om ook het seculiere leger door trouwe acolieten – islamieten - te laten leiden.  “Erdogan wil tegen alle gebruikelijke regels in blijkbaar zeer jonge officieren uit de lagere rangen naar hogere officiersposities laten doorstromen”, zo schrijft Welt-Online.  De reden is duidelijk: onder de oudere officieren vindt hij geen wenskandidaten, wat erop wijst dat de ideologie van de politieke islam vooral bij jonge mensen een renaissance beleeft.  Dus moeten alle bevorderingsregels volgens anciënniteit aan de kant geschoven worden en moeten Erdogans wenskandidaten op het schild geheven worden.

Indien Erdogan hiermee doorgaat, dan zal de ontslagnemende legertop zich hiermee in eigen voet geschoten hebben.  Welt-online vermoedt dat het ontslag als protest moest dienen, met als onderliggende dreiging dat er meer kunnen volgen, mocht de regering het leger niet gerust laten. 

Méér dan 250 generaals en officieren, dienstdoend en gepensioneerd, staan voor het gerecht, gedeeltelijk sinds jaren met de beschuldiging een regeringscoup gepland te hebben. 

Hiermee wordt duidelijk hoe diep de machtsstrijd in Turkije al geruimde tijd woedt.  Het leger is de laatst gebleven instelling, die nog in seculiere handen is.  Alle andere werden al uitgezuiverd: politie, justitie, onderwijs, ambtenarij – na 8 jaren AKP-heerschappij worden ze allemaal door de regeringspartij en soortgenoten “gestuurd”.  En juist justitie werd door Erdogan ingeschakeld om de macht in het leger te grijpen.  De media werden al langer “gedisciplineerd”.  De krant Hürriyet bv.  werd met enorme belastingboetes ontmoedigd nog een te kritische nieuwsduiding te verspreiden. 

Dat er in Europa nog altijd politieke krachten verbeten trachten de EU-toetreding van Turkije aan te moedigen, schijnt ons – zacht uitgedrukt – eerder naïef, om niet te zeggen krankzinnig.  De achtereenvolgende methodes, die Erdogan gebruikt om de macht te grijpen in Turkije, herinnert ons eerder aan de afschaffing van de Weimarrepubliek door Hitler en de NSDAP.  Eigenlijk niet te verwonderen want “Mein Kampf” is een in islamitische kringen een bestseller.

Deze ontwikkeling zou kunnen leiden tot een islamitische dictatuur in Turkije.  Gezien Erdogans talrijke verklaringen, zijn zelfverheerlijking, zijn religieuze verblinding, zijn nationalistische zelfoverschatting zou dat geen verrassing zijn.  “Sein Kampf” wordt mogelijk zelfs beslissend voor de richting in dewelke de islamitische wereld zich verder ontwikkelt.  Misschien wordt de mogelijkheid van een Turkse “Leitkultur” wel de werkelijkheid… maar dan wel op een wijze waarop niemand in het westen zit te wachten.

Floriaan Terbeke

Bron: Welt-online

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autisme, Choco, Bartelio, de belgische Standaard en uw centjes

 

Zijn Bart De Wever en Elio Di Rupo autisten? De Vlaamse Vereniging voor Autisme lijkt dat in een opmerkelijke krantenadvertentie te suggereren. Ironisch bedoeld, klinkt het sussend. ‘We proberen de onterechte stereotypen over mensen met autisme net te bestrijden.' schermt het reclamebureau Choco zich af.  'Zeg niet te gauw autist – zelfs al heb je het over iemand die een heel land gijzelt.'

De campagne verschijnt enkel in Vlaanderen, dus het volle gewicht van de sarcastische boodschap (wij noemen dit geen ironie) valt op de schouders van De Wever, die natuurlijk letterlijk wat kan hebben. Twijfelt u er vooral niet aan, dat Choco een belgicistisch bureautje is dat een gesubsidieerde gehandicaptenvereniging misbruikt voor zijn eigen dubieuze politieke boodschap.

Een deel van uw belastinggeld gaat naar de federale staat, die verdeelt het naar ondermeer de Vlaamse Gemeenschap, die op haar beurt subsidies verstrekt aan de Vlaamse Vereniging voor Autisme, en die bestelt een campagne  bij de vermeende nieuwlichters van Choco, progressieve kapitalisten à la Woestijnvis, die parasiteren op de overheid. Klik hier.   En iedereen heeft zich bediend van uw centjes. Ook de regimeschrijvers van de Standaard, want die organiseren  De Standaard Solidariteitsprijs, waarin non-profitorganisaties hun maatschappelijke boodschap creatief gratis kwijt kunnen, wat natuurlijk slechts schijn is. De marketeers van de belgische Standaard halen overal voordeel uit en de non-profit is een dankbare melkkoe.

Voor de rest mag Bart en zijn zwijgzame volgelingen blij zijn dat hij nog eens in de media verschijnt, want de gloriedagen van de knappe tacticus en grote strateeg zijn voorbij. Nu wordt hij al misbruikt voor het zogenaamd goede doel.

Ray


03-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Euro-crisis breidt zich uit

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op beslissing nationale geitenboer

 

Zelfs de natuur is geschrokken van de beslissing van de nationale geitenboer  :

  "In het noorden van West-Vlaanderen, meer bepaald in de regio Zedelgem, heeft zich gisteravond een een lichte aardschok voorgedaan. Dat meldt de dienst Seismologie van de Koninklijke Sterrenwacht van België. Het epicentrum, met een doorsnede van 2 tot 6 km, lag in het dorp Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem bij Brugge. De aardschok van 2,4 op de schaal van Richter was nauwelijks voelbaar en er is dan ook geen schade gemeten. De aardbeving deed zich omstreeks 20.37 uur voor."

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawaai is lawaai

 

Het was lang wachten eer iemand de euvele moed had een kat een kat te noemen, of beter lawaai, lawaai te noemen.  Waardoor het veroorzaakt wordt, maakt het niet minder luidruchtig en storend.  Daarom is het artikel in DS Kinderlawaai is niet zo onschuldig” van Dr. Marc Goethals een welkome noot in het unisono kindersprookje.

Alsof kinderliefde staat of valt met een acceptabele geluidsgrens.  In de industrie, in de horeca, op festivals e.d.: overal wordt het geaccepteerd dat lawaai, uitgedrukt in decibels, storend en fysisch-schadelijk is, wordt het met wetten en reglementen aan banden gelegd.  Slechts als kinderen het lawaai veroorzaken, treedt heel de politiek-correcte meute in actie.  Verontwaardiging alom: kinderen maken geen lawaai, kinderen spelen.  Kinderen kunnen geen lawaai maken, zij brengen hun fantasie door hun spel tot leven.  Kinderen hebben dat recht, of niet?

Hoe kort kan men door de bocht gaan?  Ik herinner me dat er ergens een groepje gepensioneerden, dat dagelijks bij mekaar kwam op een bankje, weggejaagd werd wegens… geluidsoverlast.  Zij riepen niet, zij jengelden niet, zij renden niet, zij gebruikten geen brommende of trommelende speeltuigen.  Zij zaten te keuvelen. 

Met de filmbeelden van het huis in Brugge met bijhorende tuin in duidelijke herinnering, is het niet toelaatbaar 90 kinderen in zo’n kleine ruimte onder te brengen.  Als die, zelfs in kleinere groepjes, in de relatief kleine tuin gaan spelen, dan zal dit niet kunnen gebeuren zonder de omwonenden te storen.  Lawaai is lawaai.

Ik woon op het platteland waar de tuinen groter zijn, waar het geluid minder weerkaatst wordt door opgetrokken muren.  En ja, zelfs daar kunnen spelende kinderen voor ergernis en burenruzies zorgen.  Stel u voor: vier buurkinderen in de huizen links en rechts van mijn woning, dus in totaal 8 kinderen tussen 5 en 12 jaar.  Piepende schommels, electrische auto’s met een irritante zoemmotor, die bij herhaling tegen de huisgevel gereden wordt, trommelaars en trompetters, schreeuwers en jengelaars, botsende ballen tegen de garage, gillen en wenen, ruzies die luidruchtig uitgevochten worden… En dat zou geen lawaai mogen genoemd worden?  De zondagrust wordt gegarandeerd door het politiereglement, waarbij het gebruik van gras- en bosmaaiers, electrische heggescharen, houtzagen, frezen en enig ander materiaal met een motor tijdens die dag verboden wordt.  Als de muziekinstallatie even te luid staat,  komt de politie een verwittiging uitreiken, maar kinderen… die krijgen carte blanche.

Dat de ouders de ware “schuldigen” zijn voor de overlast, ligt voor de hand.  De kinderen weten niet beter vermits ze nooit – of pas als een kind gekwetst is – terecht gewezen worden.  En het is opvallend dat het juist deze kinderen zijn, die noch bij een jeugdvereniging, noch bij een sportclub aangesloten zijn, noch enig ander sociaal contact hebben, die spelen tot een bron van voortdurende ergernis maken.  Overprotectie of gemakzucht van de ouders?

Als decibels gemeten worden volgens de leeftijd, dan moeten we evenzeer durven spreken over andere criteria.  Dat we niet meer mogen zeggen, wat we denken wisten we al, maar dat we niet meer mogen horen, da’s nieuw. 

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : onze man uit Ieper
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Hij is het beu : onze Nonkel Kruk wil het afbollen. Hij is de politiek in het land B meer dan zat.

Tja, .. zijn twitter-geflitter en de Story-affaire hebben zijn appetijt in het politieke gebeuren flink aangetast. Komt daarbij nog zijn regering die maar niet uitgelopen raakt en blijft rondjes draaien en waarschijnlijk een nieuwe electorale opdoffer riskeert als het slecht afloopt met het recenet gekontdraai van de CD&V.

Nonkel Kruk zou al discreet op zoek zijn naar een passende job, zelfs buiten de politiek. "Discreet" wil in het geval van de Nonkel zeggen, dat het in alle gazetten en op radio en tv medegedeeld wordt. Precies zoals de Nonkel zijn romantische bevliegingen. De job zal wel goed moeten verloond worden en het werk moet enig aanzien hebben. Gaan uitrusten in het EU-casino misschien, samen met Piet Konijn en Napoleon Fortis en zijn partijgenoot Zean-Luc Dehaene ?

Ik denk dat Y.L. het gesnopen heeft dat het Belgische liedje "einde verhaal" is en hij eieren voor zijn geld gaat kiezen. "Beter nu op tijd mijn schup afkuisen" zal hij denken, "want als de boel hier instort en de Arabs het beleid overnemen, zullen er teveel poco-inboorlingen zijn die in extremis nog iets "lonends" willen versieren".

Als de kapitein en de officieren het schip als eersten willen verlaten is er meer aan het handje dan een "brandje"

mvg senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zou belachelijk zijn, pijn doen ?

 

De zomercolumn van woensdag 3 augustus komt uit Zweden. Daar zouden sommige verkeersborden te sexy zijn. Correspondent Rolien Creton. @ NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fascinatie van links voor de islam

 

   Vlaams parlementslid Ludo Sannen (sp.a en voordoen Agalev, de man is een overloper) vindt de tijd rijp voor een volwaardige inbedding van de islam in Vlaanderen. De islam moet volgens hem "thuis zijn in Vlaanderen". Dat kan volgens de sp.a'er onder meer door de oprichting van een faculteit islamitische godsdienstwetenschappen. Dat zegt Sannen in een opiniestuk op de website van het magazine MO*.

Met de start van de ramadan, de vastenmaand van de moslims, wil Sannen het debat over de plaats van de islam in onze samenleving aanwakkeren. In een opiniestuk, getiteld: "Vreemde jongens die moslims. Of toch niet? ", roept Sannen zijn collega-politici op om zich uit te spreken over de rol van de islam in onze maatschappij.
 
Als het van Sannen zelf afhangt, moeten er zeker twee zaken gebeuren: een meer eerlijke en doorzichtige financiering van de religieuze gemeenschappen in ons land en een betere inbedding van de islam in onze maatschappij. "Een ware inbedding houdt in dat het de evidentie zelve wordt dat de islam thuis is in Vlaanderen", stelt Sannen.
 
Hoger onderwijs hefboom
Sannen, zelf godsdienstwetenschapper van opleiding, beschouwt het hoger onderwijs daarbij als een belangrijke hefboom. De islam "verdient" volgens hem een plaats aan de universiteit. Hij pleit daarom voor de oprichting van een faculteit islamitische godsdienstwetenschappen aan een van de Vlaamse universiteiten. Die opleiding zou dan ook kunnen instaan voor het opleiden van imams en islamleerkrachten. "Er is nood aan moslimkaders 'opgetrokken uit Vlaamse klei'", meent Sannen.
 
Volgens de sp.a'er bestaat er interesse voor zijn voorstel, zowel in de academische wereld als in de moslimgemeenschap. Sannen wijst er nog op dat er in onze buurlanden al langer gelijkaardige opleidingen bestaan en roept de Vlaamse regering op "zijn verantwoordelijkheid te nemen". Tot zover dit stukje in Het Laatste Nieuws.

Zij die denken dat de socialisten  voorstanders zijn van het vrij onderzoek en felle tegenstanders van religieuze dogma's vergissen zich.  Die principiële socialistische houding geldt enkel het christendom. Een groot deel van de katholieken is inmiddels voldoende geïndoctrineerd door het linkse gedachtengoed en heeft zich door de stommiteiten van de kerk, afgekeerd van Rome. Het typisch katholieke schuldbesef heeft dankbaar bijgedragen tot de ontkerstening. Of u dat nu graag hoort of niet, het is niet ver van de waarheid.

Voor de islam koestert de linkse kliek echter een groot ontzag. Herkennen zij zich in het systeem van totale geestelijke onderwerping dat deze zogenaamde religie oplegt ?  Zijn de roden gefascineerd door de intolerantie en de drastische methodes waarmede afgerekend wordt met tegenstanders ?  Is de arrogante dominantie de reden van de stille bewondering ?  Of is het gewoon platte collaboratie met de bezetter die over een aantal jaren het beleid bij stukjes en beetjes zal overnemen ?

Hoe ver kan men gaan in het verloochenen van zijn eigen beschaving ? De islam hoort gewoon niet thuis in Europa, moet derhalve niet erkend worden en als aanhangers gebedshuizen willen voor deze vijandige, discriminerende, a-sociale en wrede doctrine, dan moeten zij er zelf voor opdraaien.  Pleidooien tegen onze Westerse beschaving en systematische ondergraving van onze waarden en levensgewoontes moeten verboden worden en zijn strafbaar. Laten we daarmee beginnen en onze eigen maatschappelijke, geestelijke en culturele waarden op de voorgrond zetten en eisen dat alle nieuwkomers zich daar loyaal naar schikken.

Ray 

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slechte papieren van Spanje en Italië

 

Spanje en Italië stonden dinsdag in het oog van de Europese schuldencrisis. De rentes op de staatsleningen van beide landen liepen op tot de hoogste niveaus sinds 1997, wat de angst voedt dat de grote Zuid-Europese economieën het volgende slachtoffer van de crisis kunnen worden.

 Vooral de situatie in Italië baart beleggers en analisten grote zorgen. Dat land kampt met een schuldenlast die binnen de eurozone alleen door Griekenland wordt overtroffen, terwijl er wordt getwijfeld aan de wil van de Italiaanse regering om de economie te hervormen en de financiën op orde te brengen. De publieke ruzies tussen premier Silvio Berlusconi en zijn minister van Financiën Giulio Tremonti hebben die zorgen in de afgelopen weken alleen maar aangewakkerd.

De rente op Italiaanse obligaties liep dinsdag op tot meer dan 6 procent. Dit leidde tot crisisberaad van Tremonti met zijn comité voor de financiële stabiliteit. Een dag voor Berlusconi in het parlement over de financiële onrust spreekt, pleegde de minister ook telefonisch overleg met eurocommissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken). De Europese Commissie ontkende eerder op de dag echter dat er zorgen zijn over de financiële situatie in Italië en Spanje.

Zwakke economie

Toch liep ook de rente op tienjarige Spaanse staatsleningen dinsdag op tot ruim 6 procent. Het verschil tussen de rente op Duitse obligaties en die van Spanje doorbrak voor het eerst de grens van 4 procent (400 basispunten). Investeerders betwijfelen of de Spaanse politiek in staat is de zwakke economie en de torenhoge werkloosheid aan te pakken.

De leiders van de eurozone besloten eind juli het reddingsfonds voor eurolanden (EFSF) de mogelijkheid te geven om ook landen bij te staan die nog niet acuut in nood zijn. Dat fonds is volgens economen echter veel te klein om problemen in Italië of Spanje op te kunnen vangen. De hogere rentes op Spaanse en Italiaanse leningen kunnen die landen bovendien belemmeren om bij te dragen aan de al toegezegde noodleningen voor bijvoorbeeld Griekenland.

De onrust op de financiële markten gaat in ieder geval ten koste van de vakantie van de Spaanse premier Zapatero. Hij blijft voorlopig in Madrid om de situatie op de voet te volgen, zo liet zijn woordvoerder weten.

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België ...

 

... met de B van Betalen, Beboeten, Betuttelen.

Voor wanneer eens een wetsvoorstel dat opluchtend constructief is, positief opbouwend en bevrijdend, iets wat de burger terug het gevoel geeft als vol aanzien te worden door de overheid ?

Misschien moet de werkende en alle belastingen opbrengende burger eens de andere drie B's opeisen die enkel voor nieuwelingen gelden: Bepamperen, Bejubelen en Bedienen. 

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgewicht veroorzaakt dementie

 

 

 

Een uitdijende taille heeft het omgekeerde effect op de hersenen: die krimpen juist. Dementie kan het gevolg zijn, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

Overgewicht levert niet alleen hart- en vaatproblemen op, zo stellen Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Californië. Mensen van 60 met overgewicht, hebben ook twee keer meer kans op dementie op hun 75e dan mensen met een gezond gewicht.

Taak voor huisarts
De onderzoekers brachten de risicofactoren voor dementie uitgebreid in kaart. Zo hebben ook roken, diabetes en een hoge bloeddruk een bewezen negatief effect op de hersenen.

Volgens de wetenschappers ligt hier een taak voor de huisarts: die zou patiënten met deze aandoeningen moeten aanmoedigen een gezondere leefstijl te adopteren zolang dat nog kan.

Mentale tests
Men ging bij de studie niet over een nacht ijs: maar liefst 1300 mannen en vrouwen tussen de 50 en 60 lieten hun gewicht en lengte opnemen. Daarnaast werd gekeken naar hun bloeddruk, cholesterol en werd er getest op diabetes. De daaropvolgende 10 jaar werd hun hersenomvang gemeten door middel van scans en werden ze uitvoerig mentaal getest.

Roken
Het brein krimpt ook bij gezonde mensen bij het ouder worden. Uit het onderzoek bleek echter dat mensen van in de 50 met overgewicht aanzienlijk slechter scoorden op de mentale tests dan mensen met een gezonde BMI. Daarnaast bleek dat de hippocampus - ook wel 'de zeepaardjes' genoemd vanwege de gekromde vorm van deze hersendelen - ook sterk krimpt bij mensen met diabetes en rokers.

Hoge bloeddruk
Bij respondenten met een hoge bloeddruk traden er sneller laesies op; kleine hersenbeschadigingen die ook bekend staan als afwijkingen in de witte stof. Veranderingen in witte stof, delen van het zenuwcentrum die verantwoordelijk zijn voor informatieoverdracht, worden in verband gebracht met de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen.

Ook bij de mensen met bloeddrukproblemen waren de scores op de mentale toetsen overigens niet om over naar huis te schrijven. De wetenschappers schatten dat een hoge bloeddruk zorgt voor veroudering van de hersenen van zo'n 8 jaar.

Er eerder bij
Charles DeCarli, de hoofdonderzoeker: "Door de risicofactoren voor hersenveroudering te onderkennen, kunnen we mensen niet alleen aanmoedigen leefstijlveranderingen door te voeren nu het nog kan, maar zijn we er ook eerder bij als iemand daadwerkelijk tekenen van dementie vertoont."

De wetenschappers stellen dat de helft van de gevallen van dementie voorkomen had kunnen worden door meer beweging, gezonde en gevarieerde voeding en stoppen met roken.


Door: Franca van Dalen - http://www.gezondheidsnet.nl/alles-over-afvallen/nieuws/5868/overgewicht-veroorzaakt-dementie

 


02-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxichauffeurs worden verzocht klanten niet dood te meppen

 

Het gerechtshof in Amsterdam heeft taxichauffeur Sidi Mohamed B. een lagere straf gegeven dan de rechtbank voor het doodslaan van een klant in 2009. B. heeft eerder twee jaar cel opgelegd gekregen en krijgt van het hof een straf van twintig maanden.

De taxichauffeur is al sinds eind vorig jaar vrij, omdat hij met aftrek van zijn voorrarrest en de strafaftrek zijn straf al had uitgezeten.

Straf
Zowel het hof als de rechtbank acht het bewezen dat B. de 44-jarige Rob Sitek in juli 2009 op het Leidseplein in Amsterdam heeft gestompt, waardoor die is gevallen en later aan zijn verwondingen is overleden. Volgens het hof is niet bewezen dat B. Sitek zwaar letsel wilde toebrengen, maar is er sprake van 'gewone mishandeling' met de dood tot gevolg.

Het Openbaar Ministerie (OM) ging in hoger beroep omdat het de straf van twee jaar te laag vond. De eis tegen B. was drie jaar cel. Later sloot het OM zich toch aan bij het oordeel van justitie en eiste het in hoger beroep twee jaar cel.

Kickbokser
B. en Sitek kregen ruzie omdat ze het niet eens werden over de ritprijs. Naar verluidt was B. al de derde taxichauffeur die 40 euro vroeg voor een ritje binnen Amsterdam. B. zou Sitek hebben bespuugd, waarop deze hem een klap gaf.

Vervolgens sloeg de taxichauffeur, die een fanatiek kickbokser is, Sitek neer. De man liep hierdoor een schedelbreuk en hersenletsel op en overleed later in het ziekenhuis. In 2007 zou B. ook al een vrouw hebben mishandeld na een ruzie over de ritprijs.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Origineel initiatief : zandbakken om autoverkeer te stremmen

 

Alle plattelandsgemeenten in Vlaanderen hebben van de Vlaamse overheid een handleiding gekregen om sluipverkeer aan te pakken. Dat kan bijvoorbeeld door een 'zandbak', een betonblok of een slagboom te plaatsen op landbouwwegen, zo melden de Concentrakranten vandaag.

De handleiding geeft de plattelandsgemeenten een overzicht van drastische oplossingen om landbouwwegen ontoegankelijk te maken voor vrachtwagens en auto's. Verbodsborden met de boodschap 'uitgezonderd plaatselijk verkeer' of 'uitgezonderd landbouwvoertuigen' schrikken immers nog maar weinig bestuurders af.
 

Betonplaten uitbreken

De Vlaamse overheid suggereert om op bepaalde plaatsen de betonplaten van de landbouwweg uit te breken en te vervangen door een heuse zandbak: een strook met mul zand dat zo diep ligt dat alleen tractoren erdoor raken zonder zich vast te rijden. Ook een 'tractorsluis' is een mogelijkheid. Dat is een hoog betonblok dat wel tussen de wielen van een tractor past, maar niet tussen die van een gewone auto.
 
"Omdat de grote wegen stilaan verzadigd raken, zijn landbouwwegen aantrekkelijke alternatieve routes voor sluipverkeer. Dat is niet alleen slecht voor de verkeersveiligheid, maar de extra schade aan de wegen jaagt de lokale besturen ook op kosten", zegt Vlaams minister-president Kris Peeters bevoegd voor plattelandsbeleid.

Het zou bovendien een oplossing zijn voor de ellendige staat van onze autowegen ; mochten we deze systematisch wijzigen in zandwegen, het onderhoud dat ministerin Crevits nu veel kopzorgen baart, zou heel wat vlotter én goedkoper uitvallen. Links en rechts zandhopen en duinen aanleggen zou tevens het thuisgevoel voor vele nieuwe Vlamingen ten goede komen, de integratie is er zeker mee gediend. Nog iemand goede ideeën ? Oases ? Dromedarissen ? 

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Criminaliteit in Boom stijgt slechts met 57% : Burgemeester nuanceert ...

 

De criminaliteit in Boom is in vijf jaar tijd spectaculair gegroeid: van 1.460 aangiftes in 2005 naar 2.304 in 2010. Dat blijkt uit federale politiestatistieken. Burgemeester Patrick Marnef (Boom één) en Hans Verreyt (Vlaams Belang) reageren verdeeld op de cijfers.

De meest voorkomende feiten zijn diefstal en afpersing, geweld tegen eigendommen, misdrijven tegen de lichamelijke integriteit en drugsdelicten.

Samen zijn die goed voor 75 procent van de misdrijven in Boom of een stijging van 69 procent in vijf jaar: van 1.026 in 2005 naar 1.735 in 2010. De drugsdelicten namen fors toe, van 66 naar 316.

Bij geweld tegen eigendommen springt dan weer het vandalisme in het oog. Het aantal feiten steeg van 159 naar 291. Hans Verreyt (Vlaams Belang) pleit voor strengere maatregelen, burgemeester Patrick Marnef (Boom één) nuanceert de feiten.

Boom bevindt zich tussen Antwerpen en Brussel. Op een bevolking van 16.500 inwoners zijn er 17,5% vreemdelingen.  Uiteraard is het niet toegelaten om een relatie te zien tussen de stijgende criminaliteit en de samenstelling van de bevolking. Wij doen dit dan ook niet : de sympathieke gidsen die onze maatschappij naar de afgrond leiden, het Spionnencentrum en de EU-maffia verbieden ten strengste dat wij dergelijke gedachtenassociaties koesteren.

Ray

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autochtonen : gelieve tijdens de ramadan binnen te blijven

 

DSCI0115

Moslims overal ter wereld houden in augustus hun jaarlijkse vastenmaand, de ramadan. Tot zonsondergang mogen ze niet eten, roken of seks hebben.

In de Brusselse gemeente Molenbeek, met zijn grote concentratie van traditionele moslimwinkels, vreest burgemeester Philippe Moureaux een overrompeling in de avond. Moslims kopen tijdens het vasten hun voeding graag zo laat en zo vers mogelijk. Moureaux vraagt daarom automobilisten ‘s avonds het centrum te mijden. De politie zet tien extra manschappen in.

In Antwerpen, waar de ramadan nog nooit voor problemen zorgde, zetten verschillende moskeeën zelf stewards in tegen mogelijke overlast. De Antwerpse politie zet twee extra teams in, onder meer voor parkeercontroles aan de grote moskeeën in de wijk Kiel.

In Mechelen liggen de moslimwinkels meer verspreid dan in Molenbeek, maar de politie zet op sommige punten en bij de twee moskeeën toch extra ploegen in. De moskeeën zelf hebben bij de buurtbewoners briefjes met telefoonnummers in de bus gestopt voor wie klachten zou hebben. In Mol en Turnhout worden geen speciale problemen verwacht en zijn er geen maatregelen. In Gent zijn er nooit maatregelen nodig : daar is alles peis en vree en de politie sluit de ogen. 

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaals weert armlastige vreemdelingen - EU-maffia is kwaad

 

Het Limburgse Vaals gaat buitenlanders zonder werk voortaan weren. Nieuwkomers van elders uit de Europese Unie met een uitkering drukken te zwaar op de begroting en zorgen voor verpaupering, redeneert de gemeente. Brussel heeft Den Haag om opheldering gevraagd.

Vaals - bekend van het Drielandenpunt - kondigde onlangs aan dat Europeanen zonder werk of eigen vermogen niet meer welkom zijn. Op een inwonertal van krap 10.000 zijn er 300 uitkeringsgerechtigden. Van alle nieuwkomers vraagt maar liefst 9 procent een uitkering aan: een tendens die de gemeente wil keren.

Ook het straatbeeld speelt een rol, vertelt wethouder Jean-Paul Kompier van de partij Betaalbaar en Duurzaam Vaals. 'Als je heel veel bijstandsgerechtigden hebt, dan heb je heel veel inactieven. En dat kun je zien aan de panden in Vaals. Je kunt zien dat die mensen daar nagenoeg geen onderhoud aan plegen.'

Goedkoop
Vlak over de grens in Duitsland ligt Aken, een stad met 280.000 inwoners en tal van voorzieningen. Maar in Vaals kun je goedkoper wonen, zegt Kompier. 'Een deel van de stad heeft een verouderd woningbestand, en dat betekent in de regel lage lasten. Dat is natuurlijk een enorme trekker.'

Verhuurders adverteren landelijk. Soms is het mogelijk om voor maar 80 euro per maand woonruimte in Vaals te huren. Vaals telt op dit moment 72 nationaliteiten. Maar volgens Kompier gaat het vooral om Polen, die vanwege hun beperkte kennis van het Nederlands moeilijk aan een baan te helpen zijn.

Voorwaarden
Om buitenlanders zonder werk te weren, beroept Vaals zich als eerste Nederlandse gemeente op de voorwaarden in de
Europese richtlijn uit 2004 over vrij verkeer van burgers. Daarin staat dat iemand die langer dan drie maanden wil blijven, genoeg middelen moet hebben om het gastland 'niet tot last' te zijn.

De Belgische buurgemeente Plombières past de regel al langer toe en diende als voorbeeld. Maar in de richtlijn staat ook dat landen en gemeentes niet zomaar zelf mogen bepalen wat ze als toereikende eigen middelen zien. De Europese Commissie wil daarom zo snel mogelijk opheldering van Den Haag.

Rotterdam
De plannen van Vaals zijn deels vergelijkbaar met maatregelen die Rotterdam heeft genomen. In wijken zoals Charlois werden niet alleen werkloze buitenlanders geweerd maar ook Nederlanders zonder werk. Daardoor is er de afgelopen tien jaar veel verbeterd, zegt deelraadvoorzitter Ed Goverde (PvdA).

Toch is Goverde niet overtuigd dat Vaals nu hetzelfde moet doen om de verpaupering tegen te gaan. 'De gemeente ligt nota bene op het Drielandenpunt. Volgens mij hebben ze dus altijd heel veel instroom van mensen uit allerlei windhoek gehad. Dat ze daar nu zo'n issue van maken verbaast me.'

Drugsdealer
De Rotterdamse deelraadvoorzitter vindt dat juist de Poolse nieuwkomers een goede invloed op de wijk Charlois hebben. Poolse gezinnen herenigen zich, volgen inburgeringscursussen en sturen hun kinderen naar school. Liever een Pool dan een drugsdealer: dat staat wat hem betreft vast.

http://www.rnw.nl/nederlands/article/vaals-gaat-werkloze-nieuwkomers-weren

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Privacy voor gangsters, uiteraard met steun van de EU-maffia

  

Mensen die filmpjes en foto's van criminelen op internet zetten, kunnen binnenkort direct een boete krijgen die kan oplopen tot 25.000 euro. Het Nederlandse College Bescherming Persoonsgegevens wil zo voorkomen dat mensen voor eigen rechter gaan spelen. Het college wil de privacy beschermen, ook de privacy van criminelen. Een principeel standpunt waar veel verzet tegen is. Vanzelfsprekend beroept het College Bescherming Persoonsgegevens zich op "Europa".  Wie bedrogen of bestolen wordt en een film of foto van de daders publiek durft te maken, zal beboet worden.  Onze maatschappij gaat er enorm op vooruit.

(Bron : NOS) 

Dank aan Tjenne voor de tip




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!