Angeltjes
07-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ممنوع لجعل الصور (Niet op de foto !)

 

ممنوع لجعل الصور

 Het volgende is een beknopte versie en vertaling van een video verschenen op de blogs "Jihad Watch" en "Blazing Cat Fur" die HIER kan bekeken worden.

.

De Canadese journalist David Menzies zat op een terrasje op het Dundas plein in Toronto (en niet op het Tahrir plein in Egypte) met zijn negenjarig zoontje. Hij wilde hem tonen hoe zijn spiksplinternieuwe Canon camera werkt en maakte een paar fotootjes, dan gebeurt het volgende :

.

Een hysterische moslima neemt aanstoot, schreeuwt moord en brand en roept dat het hem verboden is om moslima’s te fotograferen. Ze draagt de hijab en is tesamen met enkele in burka gehulde figuren. David Menzies antwoord hierop dat hij op een openbare plaats zit en dat hij gelijk wie of wat mag fotograferen. Daarop verkoopt de matrone hem een opdonder van jewelste vlak op zijn gezicht. Op een twee drie stond er een massa van een twintigtal moslim mannen rondom hem (klinkt bekend, niet?) die zijn camera opeisen.
.

Om zijn zoontje te beschermen loopt hij weg en spreekt een aanwezige politie patrouille per fiets hierover aan en zegt dat hij de vrouw wil vervolgen. Hij krijgt daarbij de steun van een Syrisch koppel die Arabisch spreken en een vertaling van de eenzijdige scheldpartij geven. Hij wordt eerst duchtig ondervraagt naar het hoe en waar van zijn verwondingen en of de slag met vlakke hand of vuist was gegeven.  Nadat de politie dan met de verongelijkte moslima heeft gesproken kreeg de journalist te horen dat de vrouw hem niet zal vervolgen want ze geloven haar dat het enkel haar bedoeling was de camera uit zijn hand te slaan !

 

.

Foxy

.

 

PST : Toen ik een week geleden op wandel was tijdens de braderij op Antwerpen-Kiel en ook foto's maakte, werd ik door twee moslima's van rond de 50 er  in gebroken Nederlands op gewezen, dat ik geen afbeeldingen van hen mocht maken. "Wij zijn moslima's" zegden ze ter verduidelijking. Op mijn vraag "Hoe kan ik dat nu weten ?" keken ze mekaar verschrikt aan. Ze droegen allebei lange kleren en een spannende hoofddoek die tot aan hun middel reikte. Ik heb ook nog wat gezegd over "mijn stad en de openbare weg" maar mijn vrouw, die min of meer weet wat er kan gebeuren als ik de dommerik speel (wat overigens weinig inspanningen vergt) nam me bij de arm en maakte een geruststellend knikje naar de twee kwezels.  Voor je het weet, gaan die twee hun "mannen" halen en is het boel.  En wie trekt aan het kortste eind ? Foxy, zeg het eens.

.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Ferlengde Fakantie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Een woordvoerder van de loser-partijen die nu aan het onderhandelen zouden moeten zijn, laat weten dat de lessen een week later zullen hervat worden ... dwz op 22 augustus, zodat de excellenties en de keuning extra zuurstof kunnen inslaan om de boel nog sluwer te belazeren.  Ook Wee Beke van de tjevenclub is deze beslissing genegen, aangezien hij pas op die datum terug uit fakantie komt.

De heer Beke laat wel weten dat hij steeds ter beschikking is, aangezien zijn fakantieferblijf maar een half uurtje ferwijderd is van een station waar de TGV stopt en hij aldus op enkele uurtjes in Prussel kan zijn...

Dàt is pas nieuws, zie ! Aangezien de fakantie ferlengd wordt mogen we aannemen dat alles in dit onland in kannen en kruiken is en dat er niks dringends op de agenda staat.

Wat een verschil met twee weken geleden toen het ganse circus hier in rep en roer stond en er dringend een regering moest komen om te redden wat er nog te redden viel. Zelfs het feit dat dit land in het vizier van de speculanten komt, de intresten in stijgende lijn gaan en het vertrouwen van de beleggers in tegengestelde richting, is er volgens Nonkel Kruk niks aan het handje. Hij en zijn minister van financiën Did Reynders hebben hun tenten permanent opgeslagen in de hof van de 16 om de toestand van minuut tot minuut te volgen... alhoewel er niks te melden valt buiten het feit dat Pelgië zijn kredietwaardigheid aan het verliezen is.

Dit laatste is maar een "fait divers", nietwaar. Ach, Nonkeltje toch,  waarom al dat gelul? De boel is hier om zeep.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen krijgt een Bollywoodfilm : Blood Money

 

Straks wordt voor de allereerste keer in Vlaanderen een Indiase film opgenomen. 'Het resultaat van drie jaar lobbyen', zegt Lea Winkeler van Toerisme Vlaanderen, die hoopt dat Bollywood-film Blood Money veel Indiase toeristen naar Vlaanderen zal halen.

Het idee voor die eerste film is ontstaan bij Toerisme Vlaanderen. India is de snelst groeiende economische macht ter wereld. Nergens worden zoveel mensen zo snel rijk als daar. 'Dan moet je daar als toeristische markt op inspelen', zegt Lea Winkeler van Toerisme Vlaanderen. 'Zo ijveren we er al enkele jaren voor dat Vlaanderen in zoveel mogelijk Indiase catalogussen van reisbureaus staat.'

Met de film wordt nu een nieuwe stap gezet. 'Onlangs werd in Zwitserland een Bollywood-film opgenomen, en zo kwam het land duidelijk in het zicht van de Indiërs, die dagelijks met meer dan 15 miljoen naar de bioscoop gaan. Het jaar nadien steeg het aantal Indiase toeristen in Zwitserland. Dat willen we hier ook bereiken. In ons land zijn Indiërs goed voor jaarlijks 80.000 overnachtingen. Blood Money kan dat cijfer boosten.'

Blood Money gaat over de pasgehuwde Knal en Zoo. Knal krijgt een job aangeboden in Antwerpen. Zijn vrouw staat daar eerst weigerachtig tegenover, maar stemt dan toch in. Eens aangekomen in Vlaanderen genieten ze van alles wat we te bieden hebben: eten, drinken, shoppen, toeristische hotspots bezoeken. Dan slaat alles om.

Op 22 augustus arriveert de crew van 40 Indiërs in Vlaanderen, onder hen zes acteurs. Regisseur is Vishal Mahadkar, die eerder al Jannet en Dhoom Vishesh maakte. 'En ja, zoals de goede Bollywood-traditie dat voorschrijft, wordt ook in deze film gedanst. Zij het niet met zo'n grote massa als op het einde van Oscar-winnaar Slumdog Millionaire', zegt Lea Winkeler.

Er wordt gefilmd in onder andere Antwerpen, Brugge en Brussel. In de film komen die locaties duidelijk in beeld. 'Dat ligt trouwens contractueel vast. Onze mensen hebben vooraf zelfs het ruwe script mogen lezen. Het gevaar dat Vlaanderen bij de eindmontage sneuvelt, is dan ook onbestaande, want het verhaal speelt zich voor tachtig procent in Vlaanderen af.'

Omdat het een liefdesverhaal is, komt de prent op 14 februari - Valentijn - in India in de zalen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleID=GC03DOFI0&_section=61802164&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb

Hierna de trailer van een typische Bollywoodfilm anno 2011 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland graaft een kanaal

 

Griekenland met bovenaan rechts departement Evros tegen Turkse grens

Griekenland wil een kanaal graven met een lengte van 120 km langs de loop van de rivier Evros in het noordoosten van het land op de grens met Turkije: een anti-tankkanaal, een illegalenvanger, een bewateringssysteem, een opvangbekken… noem het zoals u wilt.  Het wordt een multi-purpose gracht: kan het niet dienen voor het ene, dan zal het wel zijn voordeel opbrengen voor het andere doel. 

Eigenlijk zag het oorspronkelijke plan er anders uit: begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Griekenland een grensomheining, naar analogie met de versperring op de grens tussen Mexico en de VS om illegalen tegen te houden, wou oprichten maar daar heeft het gastvrije EU een stokje voor gestoken.  De lieftallige EU-commissaris Cecilia Malmström vond het geen goed idee: da’s geen oplossing, vindt ze, alhoewel de cijfers duidelijk genoeg zijn: meer dan 80% der illegale immigratie in Europa gebeurt via die grens.  Blijkbaar wil niemand in het land van de Ottomaanse Führer blijven…  Volgens officiële cijfers zouden er in 2010 128.000 illegalen in Griekenland beland zijn – elke tiende inwoner is een niet-Europeaan.

 

Illegalen op de oever van de Evros worden opgevangen door de Griekse politie

Het wordt dus een gegraven waterloop van 120 km lang, 30 m breed en 7 m diep langs de Griekse oever van de Evros.  De eerste spadesteek werd gegeven bij het stadje Orestiada – een geliefde oversteekplaats voor zwemlustige illegalen – en de eerste 14,5 km zijn een feit.

De Grieken zitten niet verlegen voor een woordje uitleg.  Ons politiek-correcte klimaat verdraagt geen maatregelen – wetgeving, quota, omheining - om onze eigen cultuur tegen miljoenen armoezaaiers en klaplopers te beschermen.  Dus hebben de Hellenen er meteen een quasi allesomvattende invulling aan gegeven.  Zo stelt het ministerie van landsverdediging – verantwoordelijk voor de graafwerken – dat deze waterloop bovendien militaire defensiedoeleinden vervult.  Griekenland en Turkije hebben sinds tientallen jaren daar een grensconflict.  Of die anti-tankgracht de Turken kan tegenhouden, is nog maar de vraag.  Ten eerste zitten er miljoenen op hun westerse flank, ten tweede heeft de Middellandse Zee de Turken ook niet tegengehouden bij de invasie van Noord-Cyprus.  In elk geval is dit niet bepaald een welkomgroet in de schoot van de EU-familie…

En… dan is er nog het ecologische aspect.  Het waterpeil van de Evros wordt sterk beïnvloed door regen- en sneeuwval in de bergen met wederkerende overstromingen in de regio.  Dus zou het kanaal eveneens kunnen dienst doen als overstromingsbekken.  En ongeacht het overstromingsgevaar is het er in de zomer kurkdroog: dus ligt het voor de hand dat dit water zou kunnen dienen om de omliggende akkers te irrigeren.  Mogen ze natuurlijk niet teveel irrigeren…

Geniaal, niet?

Moet ik de pret bederven door hierbij te vermelden dat Pro Asyl, een mensenrechtenorganisatie die ervoor ijvert Europa zo snel en zo grondig mogelijk naar de bliksem te helpen, al geprotesteerd heeft?  Volgens de nitwits is de nieuwe “anti-tankgracht” een symbool dat zich kant tegen Turkije en de nationalistische sentimenten in Griekenland zal aanmoedigen.  En ja, het is volgens hen eveneens een gracht tégen de vluchtelingen.  De regering Papandreou zou daarmee bewijzen niet in een “opnamesysteem” te willen investeren, dixit Günter Burkhardt, baas van Pro Asyl.  Misschien krijgen we even respijt voor een reactie uit de EU-cenakels: die zijn ermee bezig de euro te redden!

Een tip voor Italianen: die brug over de Straat van Messina is écht geen goed idee!

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online, To Vima

Kijk ook eens naar  http://somgreece.com/three-dead-bodies-found-in-evros-river/


06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juist is juist : belgië is een lullig land

E

Een voormalige terrorist, veroordeeld in 2006 voor het sturen van "strijders" naar Irak, heeft in België het vluchtelingenstatuut verkregen. Dat meldt de RTBF.

De betrokkene, die eveneens banden zou hebben met de aanslagen in Madrid in 2004, had zijn asielaanvraag al verschillende keren afgewezen gezien door de Dienst Vreemdelingenzaken. De man zou vervolgens beroep hebben aangetekend bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, en kreeg gelijk na een procedure van 16 maanden. Waar hij veroordeeld is geworden in 2006 is niet duidelijk maar lang zal de kerel niet vastgezeten hebben.
 
Risico op foltering
De man, wiens identiteit niet werd bekendgemaakt, rechtvaardigde zijn aanvraag op basis van het risico op foltering dat hij loopt in zijn land van herkomst. Volgens de RTBF heeft het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen besloten om tegen de beslissing beroep aan te tekenen bij de Raad van State.

Risico op de guilotine

En dat kan allemaal in dit lullige land, waar na meer dan 400 dagen geen regering te bespeuren valt, waar de staatsschuld ruim 100% van het BNP bedraagt, waar de burgers tot stilzwijgen gedwongen worden als zij de nefaste gevolgen van de invasie aanklagen en waar de politici op vakantie vertrekken als de natie in diepe crisis verkeert.

In 1789 zijn er velen voor veel minder op de huifkar gezet op weg naar de guillotine.

Ray

Bron : HLN (behalve dat over de guillotine, dat is ons breiwerk)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistisch links groepje wil JL Dehaene ontvoeren ...

 

http://www.dewereldmorgen.be/,  extremistisch-linkse website heeft de tekst gepubliceerd van een toespraak die gehouden werd door ene Dominique Willaert tijdens de Gentse Feesten. In die tekst worden de Vlaams-nationalisten uitgeroepen tot ‘de vijand’, wordt geweld verheerlijkt en wordt zelfs opgeroepen tot de ontvoering van de Europese Commissie en van Europees Parlementslid Jean-Luc Dehaene.

Ziehier een citaat:

‘Om tot een werkelijk strijdbare positie te komen, moeten we het geweld en de uitbuiting van het neoliberalisme analyseren en bereid zijn om een deel van onze eigen welvaart op het spel te zetten, willen we overgaan tot wezenlijke veranderingen. (…) Een strijd die we in de eerste plaats geweldloos trachten te voeren, maar waarbij we het westers taboe dat elke vorm van geweld verbiedt, radicaal overboord gooien. Het verhaal waarbij je na een klets op je gezicht je de dader jouw andere wang aanbiedt, is een Caritas Catholica-fabel, die we best vervangen door uitdagingen als er zijn: het bezetten en gijzelen van de financiële centra en hun hedgefunds, het bekogelen van de ratingbureaus Moody’s en Standard & Poor’s, het saboteren van het IMF, het ontvoeren van de Europese Commissie, het bezetten van de Wetstraat, …
Ten slotte: wanneer het in onze westerse wereld mogelijk is om de Nobelprijs voor de Vrede uit te reiken aan Barack Obama, dan wordt het weldra mogelijk om diezelfde Nobelprijs voor de Vrede uit te reiken aan diegenen die bereid zijn om Georges Forrest, Etienne Davignon en Jean-Luc Dehaene te ontvoeren en een jaar lang op droog brood te zetten!’

Dominique, de ontvoerder in spe

Willaert is artistiek leider van Victoria Deluxe, een sociaal-artistieke organisatie, wat een schuilhok is voor een verzameling linkse agitatoren die zich bezighouden met gesubsidieerde projecten, varianten op het thema "den boas is ne smeirlap en het zal pas in orde zijn als wij de weireld herbouwd hebben". De kalender van de activiteiten wordt opgesmukt door indrukwekkende rethoriek, eigen aan linkse loeders, die zich beroezen aan in alcohol en wiet gedrenkte volzinnen. Interessanter is dat dit zootje financieel overeind gehouden wordt door de Stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschap, ook vaak het Gentse OCMW dat financieel en structureel participeert en de Nationale Loterij. Kortom, u en ik, de verklaarde vijanden, betalen mee aan het Feest van Victoria de Luxehoer en haar gesubsidieerde opstandelingen.

De linkse website van De Wereld Morgen geniet steun van 11.11.11, Oxfam en zowaar ook van de drie vakbonden – waaronder het lullige ACV. De website werkt naar eigen zeggen nauw samen met de ‘VZW GetBasic’, een club die het logo van een Europees subsidieprogramma vermeldt; dat wijst erop dat de VZW ondersteund wordt doo de Europese Commissie.

Als er te graaien valt in de vetpotten van om het even welke gemeenschap, dan staan de linkse janksmoelen op de eerste rij. Eerst poen pakken en dan op de kop kakken.

Europees parlementslid Philip Claeys noemt deze tekst onaanvaardbaar. ‘Men mag gekant zijn tegen alles waar Jean-Luc Dehaene of de Europese Commissie politiek voor staan, maar oproepen tot hun ontvoering is duidelijk oproepen tot het plegen van misdrijven en geweld en dat is totaal ontoelaatbaar. Dat daaraan wordt meegewerkt door een vereniging die Europese subsidies krijgt is al helemaal te gek om los te lopen. Ik vraag de Europese Commissie volledige uitleg over deze subsidiëring en de gevolgen die zij verbindt aan deze ontoelaatbare linkse oproep tot agressie tegen leden van de Europese commissie en het Europees parlement.’

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 Amerikaanse militairen omgekomen in Afghanistan

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juno op weg naar Jupiter

 

Op 5 augustus 2011 werd door NASA het door zonne-energie aangedreven ruimtetuig Juno gelanceerd voor een vijf jaar durende tocht naar Jupiter. De grootste planeet uit ons zonnestelsel, bestaat hoofdzakelijk uit  gas, en tussen ons beide in staat slechts die andere rotsplaneet, Mars. De massa van Jupiter is 318 x maal deze van Aarde.

NaamDiameter
(km)
Afstand tot de Zon
(km)
Massa t.o.v.
de aarde
Zon 1.392.000 - 332.946
Mercurius 4.880 57.910.000 0,1
Venus 12.104 108.208.930 0,9
Aarde 12.756 149.597.870 1
Mars 6.794 227.936.640 0,1
Jupiter 142.984 778.412.010 318
Saturnus 120.536 1.426.725 400 95
Uranus 51.118 2.870.972.200 15
Neptunus 49.572 4.498.252.900 17

 

 

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : what's in a name ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wij betalen: kadastraal inkomen ( opcentiemen, wegens ligging is daar inbegrepen, o.a. soort van wegenis en bereikbaarheid).
Wij betalen : wegenbelasting , wat is dat ?
Wij betalen : gezinstaks voor de provincie ( ge moet er maar opkomen ) Bestemming van deze gelden = 8 grote BMW's met chaufeur.

... 2 X voor hetzelfde water.
...  de installatie van camera's langs de wegen en de gevolgen ervan.
... voor alles en nog wat, maar vooral om 6 : ZES  regeringen met gevolg nen dikke boterham met beleg te bezorgen.
... voor utopia Europa dat in zijn zelf geschapen moeras wegzinkt.
... voor arbeiders die met schoffel en riek de putten in de autosnelwegen trachten te dempen.
... voor een land dat niet bestuurbaar , bijna niet meer leefbaar want overvol en niet meer au serieux genomen wordt.
... voor Walen en een koninklijk huis die ons voor 13miljard  haten.
...  nog veel meer, maar ik stop want iedereen weet het zelf wel.
Maar ,  gezien die onberijdbare wegen betalen wij blijkbaar nog niet genoeg. 
Sire geef ons onze miljarden terug , een donderpreek is niet nodig.
Viva boemma patatte mee sosisse, viva boemma patatte mee saloat.Vakmanschap is meesterschap.

Daniël


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een internationaal onderzoek en ons eigen Angeltjes onderzoek

 

 DSCI0134

 

Vandaag.be is er als de kippen zonder kop bij om de belgen een schuldgevoel aan te praten : "Belgen zijn minst tolerant voor migranten". Uiteraard blijft Het Laatste sensationele Nieuws niet achter om deze onthullende berichtgeving na te kwaken.

Wij hebben geen studie nodig om ons een idee te vormen over wat de immigratie betekent voor onze samenleving. Wij laten ons evenmin afschrikken door de kwalijke term intolerantie. Wij duiden de vreemdelingeninstroom trouwens niet langer aan met de term immigratie maar noemen het ronduit een invasie. Ook als dat niet wenselijk is.

Het onderzoek is uitgevoerd op internationale basis bij 17601 mensen uit 23 landen. We sommen de vermelde landen op met tussen haakjes de bevolkingsaantallen in afgeronde miljoenen (het zijn er trouwens slechts 13 van de 23)  : België (11) Frankrijk 64),  Duitsland (82),  Groot-Brittannië (60), Spanje (47), Italië (58), Zweden (9), de VS (307), Canada (33), Zuid-Korea (50), Zuid-Afrika (50) Saoedi-Arabië (30) en Rusland (142)

Moet u eens vertellen hoeveel belgen er zouden ondervraagd zijn en hoe representatief derhalve zo'n onderzoek is. In wiens opdracht is het uitgevoerd ? Wie betaalt, dat is geweten : wij met zijn allen. En wie er  behoefte aan heeft, dat is ook duidelijk : de elite-politici en hun paladijnen om het volk beter in toom te kunnen houden.

72 % van de ondervraagde belgen vindt dat de immigratie ons land geen goed heeft gedaan en volgens 94% zijn er de laatste vijf jaar te veel migranten bijgekomen. België wordt daarin gevolgd door Italië (93%), Zuid-Afrika (91%) en Rusland (90%).

Zo'n onderzoek is ronduit waardeloos en belachelijk. Net zooals de media die kritiekloos de cijfers publiceren zonder enige verdere toelichting of nader onderzoek.

Wij hebben een eigen onderzoek gedaan de voorbije nachten  bij 1760 objectieve Vlamingen. Ziehier de resultaten :

127% van de ondervraagden is van oordeel dat de invasie ons geen goed doet, 154% vindt dat er te veel tafelschuimers zijn bijgekomen de laatste 5 jaar en tenslotte nog een bijkomend gegeven : 203% is van oordeel dat wie zich niet aanpast aan onze cultuur en hier enkel komt om in de bijstand te leven zonder complimenten terug mag keren naar het eigen Prachtland.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.175 miljoen voor Somalië + Aanpassing 7.10 uur

 

De Europese Unie geeft 175 miljoen euro extra ontwikkelingshulp aan Somalië. De bijdrage is bedoeld voor bestuur, onderwijs en voedselproductie.

Het geld gaat volgens eurocommissaris Piebalgs (Letland) naar gebieden waar een zekere mate van veiligheid en goed bestuur is, zodat de hulp ook effect kan sorteren. In Somalië, een zekere mate van goed bestuur uitzoeken, is een daad die gepaard gaat met veel optimisme en nog meer wereldvreemdheid.

Somalië is het land dat het zwaarst is getroffen door de hongersnood in de Hoorn van Afrika. De ernstige crisis die in dat land zonder regering heerst, komt nu door de droogte, maar de feitelijke oorzaak ligt dieper, benadrukt de Europese Commissie. Betere infrastructuur en onderwijs zijn volgens de commissie noodzakelijk. Dat kan best zijn maar het weinige wat reilt en zeilt in Somalië en dat zich als "overheid" bestempelt, is een dekmantel voor corrupte krijgsheren. Wat deze heren in handen krijgen, is voor zichzelf en de overschot voor de vrienden.

Om de tienduizenden vluchtelingen uit Somalië op te vangen, heeft buurland Ethiopië een vierde kamp geopend, waar plaats is voor 15.000 mensen. De drie andere vluchtelingenkampen in Ethiopië zitten overvol.

Wij begrijpen dat men op humanitaire gronden de heersende hongersnood probeert te lenigen. Het is in de eerste plaats de taak van regeringen dit te doen en niet via dure bedelacties op het gemoed van de burgers in te werken. Het moge duidelijk zijn dat wij geen geloof hechten aan oproepen zoals deze van 12-12. Mochten we de zekerheid hebben, dat het gestorte geld voor 95% terechtkwam waar inderdaad mensenlevens mee gered worden, dan gingen we akkoord. Al te vaak echter, is gebleken, dat slechts kleine fracties van de financiële bijdragen hun doel bereiken en dat het grootste deel binnen de bédelende en nauwelijks bedèlende bedrijven blijft vasthangen.  Dat is één vaststelling.

De tweede : in het corrupte Somalië een giga bedrag van 175 miljoen euri stoppen (7 miljard oude franken, die wellicht binnenkort  nieuwe franken zullen worden in het land B), is waanzin. Zeker als men daarmede vage doelstellingen vooropstelt, zoals bestuur en onderwijs.  Bestuur da's rechtstreeks voor the pockets van de Mohammeds en onderwijs, da's vooral voor de leer van Mohammed. Voedselproductie is voor de toekomst, terwijl momenteel nood is aan écht voedsel. En zelfs dat komt niet altijd ter bestemming, want het wordt overgemaakt aan lokale "onderaannemers" die er god weet wat mee aanvangen.

Neen, wij zijn geen bittere onmensen die hulp weigeren aan medemensen in nood. De onmensen zijn zij die een handeltje opzetten van andermans diepe miserie.

Ray

+AANPASSING 7.10 UUR

Bekijkt u even de reportage bij Terzake over het Prachtland Somalië http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/terzake/2.16973/1.1082139


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koop eens een put in de weg

 

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men wel een gat in het wegdek tegen! Die gaten slaan ook een flinke hap uit het budget van de Vlaamse regering. De eerste zes maanden van dit jaar werden al 1250 schadeclaims ingediend door gedupeerde automobilisten, een kwart meer dan vorig jaar. De factuur van gebarsten ruiten, schade aan het koetswerk of de ophanging kan flink oplopen, maar daar blijft het soms niet bij. De belabberde toestand van het wegdek kan ook tot ongevallen leiden, zelfs met dodelijke afloop. In de helft van de gevallen wordt de overheid aansprakelijk gesteld. Het bedrag van de schadevergoedingen is dit jaar al opgelopen tot 350.000 euro.

Het Duitse stadje Niederzimmern bedacht een creatieve oplossing voor het probleem: ze verkopen de gaten in de weg. Voor 50 euro kan je ‘eigenaar’ worden van zo’n gat. Bij de herstelling wordt een plaat in het wegdek verwerkt en daar mag je dan een of andere (reclame) boodschap op aanbrengen. Leuk idee. Of hoe een gat in de weg een ‘gat in de markt’ kan worden…

Alle gekheid op een stokje. Een mens vraagt zich af waarom we eigenlijk al die belastingen betalen. De automobilist wordt uitgeperst als een citroen en krijgt daar in de praktijk bitter weinig voor terug. “Soms waant men zich veeleer op een piste in het Russische Verre Oosten dan op een Vlaamse weg”, beaamt ook Dirk Castrel (Gazet van Antwerpen, 03.08.11). Inderdaad. Wij betalen zowat de hoogste belastingen van heel Europa en toch is ons wegennet een ramp, het openbaar vervoer idem dito, justitie een gigantische puinhoop, het pensioen niet zelden een aalmoes. Waar is al dat geld naar toe?

@ VB


05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet Brugge een stadsstrand hebben ?

 

Paris-Plage

Brugge moet, in navolging van Brussel of Parijs, een stadsstrand krijgen. Dat vindt alvast schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD). 'Voor mensen die snel even willen zonnen en geen tijd hebben om naar het strand van Zeebrugge te rijden.'

Brussel heeft Brussel Bad aan de haven, Parijs heeft Paris Plage, en ook Brugge zou binnenkort zijn eigen Stadsstrand moeten hebben. Dat vindt alvast de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD).

'Als we een stadsstrand aanleggen, kunnen we veel mensen in Brugge de kans geven om ook wat van de zon en het strand te genieten, zonder dat ze daarvoor weg moeten of in de file gaan staan richting kust', zegt de schepen.

Drie mogelijke locaties

Het idee is nog niet besproken op het Brugse schepencollege, maar Van Volcem heeft wel al drie locaties op het oog waar zo'n strand zou kunnen worden aangelegd. 'Aan de Komvest heb je een parkje, het Baron Ruzettepark, waar het perfect zou kunnen', zegt ze. 'Je hebt ook het Visartpark, waar je een kiosk zou kunnen inrichten waar je koffie kunt drinken en waar ook een terras zou kunnen worden geïnstalleerd, met toiletten. En er is ook nog een stuk braakliggende grond dat eigendom is van de Vlaamse overheid en dat tussen de Baron Ruzettelaan en het kanaal Brugge-Gent ligt, vlak naast de brug over het kanaal. Dat laatste stuk is grond die bestemd is voor openbaar nut. Met een afwijking op de codex kun je daar een aantal maanden per jaar een strand aanleggen.'

Met of zonder zand

Maar veel zand hoeft er op dat 'stadsstrand' niet te liggen, vindt Van Volcem. 'Het idee moet zijn dat het gaat om een plek om te genieten: dat mag met zand zijn, maar het hoeft niet', vindt ze. 'Het moet een soort loungeplaats worden voor mensen van alle leeftijden.'

Brugge heeft nochtans al een strand, dat van Zeebrugge, maar een stadsstrand zou daar geen concurrentie mee vormen, vindt de schepen. 'Het strand in de stad zou kleinschalig en beperkt zijn, met plaats voor misschien maximaal een paar honderd mensen. Dat kun je niet vergelijken met alle faciliteiten van de kust. Maar voor je aan de kust bent, moet je er eerst een eind naartoe rijden en ben je gauw heel wat tijd kwijt. Een stadsstrand zou een alternatief zijn voor wie snel even in de zon wil liggen. Veel mensen in Brugge hebben een zeer klein koertje of tuintje en meestal staan daar ook nog de vuilnisbakken en hangt de was er te drogen. Sommige inwoners hebben een terras dat de klein is om met twee naast elkaar in de zon te liggen. Dat zijn de mensen die perfect op het Brugse stadsstrand terecht zouden kunnen.'
@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets leuks nu (alhoewel) : DSK en de hostessen van Air France

 

 

Dominique Strauss-Kahn is zo'n vervelend mannetje, dat Air France op een gegeven moment besloot alleen nog maar met stewards te vliegen als het voormalige IMF-baasje aan boord was...

Echt waar, Le Parisien meldt dat DSK een vlucht in de eerste klas van Air France behoorlijk verpestte voor zijn medepassagiers omdat stewardessen niet meer in één ruimte durfden te werken met meneer dertig centimeter. De dames hebben al met al honderden klachten ingediend over het gedrag van Strauss-Kahn.

Always on the run
DSK hield zijn reputatie hoog. Een paar uur na zijn 'aanvaring' met het kamermeisje zat hij in een Air France-toestel naar Parijs. Hij heeft namelijk een deal met de luchtvaartmaatschappij dat hij zomaar met elke vlucht mee kan. Alleen werd hij dit keer gearresteerd vlak voor vertrek. Niettemin lukte het hem, terwijl de veiligheidsdiensten onderweg waren, om luidruchtig de billen van een stewardess te complimenteren.

Een woordvoerder van Air France ontkent dat ze alleen met mannen vlogen als DSK aan boord was. En we hebben het verhaal via de New York Post, dus misschien is het hier en daar overdreven.

925.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donkere wolken boven Europa

 

Wij zouden graag wat leuk nieuws brengen, om het even wat, maar de donkere berichten uit de financiële wereld blijven de actualiteit beheersen. De toestand is ronduit meer dan zorgwekkend. Ons verstoppen en doen of het allemaal wel zal in orde komen, is struisvogelmentaliteit voor de politici en gezien die bij ons enkel in de onderste laden te vinden zijn, doen wij niet zoals die dames en heren van wie je dezer dagen weinig hoort.

Aan Russia Today (zie video hieronder) verklaart Dr. Richard Wellings van UK's Institute of Economic Affairs, dat als Italië en Spanje door de knieën gaan, hun redding meer dan 1 biljoen euro (1 trillion) zou vergen. Dit zou de economiën van Duitsland en Frankrijk (en andere) in een zware crisis gooien. Voor Italië lijkt, volgens Wellings, de neergang onvermijdelijk : tot 2013 heeft het land 500 miljard liquiditeiten nodig. Het invoeren van een eenheidsmunt, de euro, is mislukt en willen de noordelijke staten niet meegesleurd worden naar de afgrond, dan moeten een aantal landen afhaken.  Dr. Wellings heeft het over financiële transfers van Noord naar Zuid, precies zoals die in het land B de Vlaamse welvaart ondermijnen. Zware woorden van een Brit, wiens land niet tot de eurozone behoort en die ook de transfers in eigen land niet onbesproken laat.

Maar hier blijft het niet bij : Groot-Brittannië heeft zijn banken opgedragen officieel melding te maken van de schulden die zij in hun bezit hebben, niet enkel van Griekenland, Italië en Spanje, maar ook van België. Het IMF van zijn kant (met aan het hoofd de gewezen Franse ministerin van Financiën Christine Lagarde) waarschuwt haar vaderland om te besparen, wil het zijn kredietwaardigheid bewaren.  Vandaag overleggen Merkel en Sarkozy over de huidige noodtoestand.  Alhoewel gisteren opgeroepen werd door een amechtige Europese Commissie dat het afgelopen moest zijn met solo-optredens.

Tot slot de beurzen. De financiële waarden sleuren de indexen naar beneden maar ook de andere sectoren worden gretig verkocht, het onvermijdelijke paniekeffect dat de ganse economie raakt en dat leidt tot (onterechte) waardeverminderingen van gezonde bedrijven. Is dit slechts tijdelijk ? Vanmiddag heeft de Bel20 zowat 3% verloren tegenover gisteren. Hieronder een grafisch overzicht van de Brusselse beursindex gedurende het laatste jaar :

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de niet onderhandelde, niet geplande rol van Van Rompuy

 

We schreven gisteren (en vanmorgen) over de machtsspelletjes die aan de gang zijn bij de top van de niet verkozen Euro-elites. Zogenaamde President Van Rompuy met het charisma van een mus maar de ambitie van een adelaar ziet zich in zijn plannen gedwarsboomd door de ex-communist Barroso. Het heeft van in den beginne niet geboterd tussen die twee. Merkel en Sarkozy gebruiken Van Rompuy als een handpop maar allengs denkt de belg een eigen rol te kunnen spelen. Hieronder een stukje uit Die Welt online, die natuurlijk veel ernstiger dan wij, op de problematiek ingaat. Uiteraard in het Hoogduits, dat onze medewerker Floriaan, vertaald heeft. Als wij het zelf doen, lijkt het op een sketch van Gaston Berghmans.

 Politici brengen de financiële markten in verwarring

In Duitsland is men niet enthousiast over de nieuwe rol van Van Rompuy; er dreigt een interessenconflict, zo klinkt het.

Er zijn geruchten dat men in stilte werkt aan een betere leiding van de Eurozone.  VR zou uitgebreidere bevoegdheden krijgen als een soort coördinator en woordvoerder voor de euro moeten fungeren, de EU werkt aan een strikter eurozonebeleid.  Men hoopt dat hierdoor de kakofonie van het laatste anderhalf jaar zal stoppen.

Vooral in Brussel is men dit idee genegen, alhoewel Juncker deze rol toch ook zou kunnen vervullen.  Al vanaf het begin van de Griekenlandcrisis kreeg VR de opdracht reddingsvoorstellen uit te werken opdat Griekenland zou kunnen tegemoet komen aan zijn financiële verplichtingen.  Logischerwijze zijn niet alle EU-landen het hiermee eens.

In Berlijn stelt men droogweg dat VR voor deze rol niet geschikt is.  Als voorzitter van de EU-raad moet hij de interesses van àlle landen vertegenwoordigen en niet slechts die van de Eurozone.  Bijgevolg verwacht men problemen.

En zelfs in de EU-commissie was er kritiek.  Tot op heden zijn er noch institutionele, noch contractuele voorwaarden voor die rol.  Er zouden in die commissie ook wel tegenstanders van VR kunnen zitten.  Noch Juncker, noch Barroso zitten op dit ideetje te wachten omdat dit hun eigen positie zou ondergraven.  Bovendien viel VR niet bepaald op door een geslaagde communicatie.  De laatste speciale vergadering over de euro had hij zonder enige voorafgaande afspraak met de regeringsleiders aangekondigd en daardoor de markten verontrust.  En daarom werd hij juist in Duitsland sterk bekritiseerd.

Barroso beloofde, geziende aanhoudende dramatische ontwikkeling in de eurozone, de snelle uitvoering van de reformbeslissingen.  Het gaat vooral om een versterking van het euro-reddingsfonds.  Dat moet enerzijds leningen van onzekere eurolanden opkopen en anderzijds noodlijdende banken in deze landen ondersteunen.  Dat zou de markten moeten tot rust brengen.  Maar belangrijker is de rol van een soort Europees muntfonds, dat de regeringsleiders ervan verwachten: een flexibeler krediet aan staten kunnen geven.  Dat zou gaan in geval staten in betaalproblemen belanden, omdat de financiële markt hen weigert of slechts aan hoge intrest wil lenen.

Voor de rest is alles in orde. Dat was toch ook het Verenigde Europa dat u verwachtte en dat ons welvaart en voorspoed zou brengen, is het niet ?

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wanhoop van de ECB : staatsobligaties opkopen !

 

Voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Jean-Claude Trichet heeft donderdag gezegd dat de ECB opnieuw staatsobligaties gaat inslaan. Ook liet hij weten dat banken extra cash kunnen krijgen als de schuldencrisis rond de euro verder uitbreidt.

Druk verlichten
'Ik zou niet verbaasd zijn als er iets gebeurt voor het einde van deze persconferentie,' verklaarde de ECB-voorzitter over het inkoopprogramma. De afgelopen maanden lagen de aankopen van overheidsobligaties praktisch stil. 'Maar het programma is nooit stopgezet,' aldus Trichet.

Met de maatregel hoopt de centrale bank de druk op Spaans en Italiaans staatsobligaties te verlichten. Die landen lijden onder een hoge staatsschuld en de rente die ze moeten betalen om zich te herfinancieren is de afgelopen dagen fors opgelopen.

Volgens het financiële persagentschap Bloomberg heeft de ECB vandaag Portugees en Iers staatspapier gekocht.

76 miljard
De ECB besloot in mei vorig jaar, om investeerders tot rust te brengen, Griekse en later ook Ierse en Portugese staatsobligaties op te kopen.

Inmiddels bezit de ECB voor 76 miljard euro staatsobligaties. De ECB wil niet zeggen van welke landen die obligaties zijn. Aangenomen wordt dat de ECB zo’n 45 miljard euro aan Griekse schuld, 20 miljard aan Ierse schuld en 11 miljard aan Portugese schuld op de balans heeft.

@ Elsevier

Hoe lang kan de ECB de schulden van de Europese knoeilanden blijven opkopen ?  Op straffe van politieke verbanning, moesten wij blijven geloven in de "Europese gedachte", want die zou vrede en voorspoed brengen.  We zijn zo vredig geworden, dat we met de glimlach de deuren openen voor de invasietroepen en wat er nog rest aan voorspoed, overhandigen we aan de nieuwkomers en Europa zwiert de rest in zijn bodemloze put. 

Meer en meer neemt bij ons de mening plaats dat heel dit Europese project gedoemd is om ten onder te gaan. Maar welke prijs zullen we moeten betalen voor dit experiment dat door politieke onbenullen en arrogante zelfverrijkers verknoeid is ?  Het land B zal zich trouwens als een van de laatste aan het zinkende schip vastklampen met een jammerlijk figuur als Herman van Rompuy op de brug. Met zijn riante vermogen, zal hij niet veel verliezen. Het zullen zoals altijd de kleine lieden en de brave burgers zijn, die de rekening mogen vereffenen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.King Kong in Suid-Afrika

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Stradi geeft zijn eigen geld uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ieder maakt in zijn leven gebruik van de mogelijkheden om zijn levenskwaliteit voor hem en zijn familie te verbeteren. Als de staat de mogelijkheid aanbiedt op een goede verdienste zou men gek zijn daar niet op in te gaan. Zie maar naar de EU, de hoge ambtenaren 9000€ pensioen asjeblieft, voor alle duidelijkheid PER MAAND.

Zulke lieden incasseren al grote sommen om de samenleving te verknoeien. Na een carrière van tijdverdrijf, 20 jaar is genoeg, komt daar levenslang nog een immoreel pensioen bovenop.

En zie, alle en ik zeg ook alle hoge ambtenaren, ministers en andere dik betaalden dixit hooggeplaatsten, verblijven in het buitenland ons achterlatend met de door hen veroorzaakte shit. Men kan in Toscane geen klasse restaurant betreden of het is gevuld met 90% van de politieke Fine fleur van de Europese landen.

Die grote buiten proportie betaalde pensioenen of uitkeringen is zowat het gesprekonderwerp waar niet mag en kan over gesproken worden. Deze schaamtelozen zal je hier niet horen want zij kunnen geen enkel argument aangeven waarom zij als boven ons gestelden een luxeleven verdienen.
Zij hebben dan ook nooit een economische bijdrage geleverd.
Zij reageren zoals de zonnekoning, je weet wel die van "L'état, c'est Moi" en uitspraken zoals “geef ze toch brood als ze honger hebben en er naar schreeuwen.”

Zo heren en dames wie het aanbelangt, als jullie zich vervelen door gebrek aan vrienden en gebrek aan inlevingsvermogen denk aan de reden waarom landgenoten een goed georganiseerd modern land ( hoe lang nog) willen verlaten naar landen zonder of beperkte sociale zekerheid, je zult in eigen boezem moeten zoeken.

O ja ik hoor jullie vragen, waarom roept die man toch, iedereen heeft het toch goed, nespa antoinette en andere mariekes?

Kijk mensen van de verkeerde europese gedachte, met mijn mini-pensioen wil je niet ruilen, daar hebben jullie ook voor gezorgd, maar ik heb hard gewerkt voor iedere euro en aardig wat opzij gezet, en dat geeft mij een enorme voldoening. Ik geef mijn eigen geld uit.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag schattekes,

Vandaag vieren we de eerste verjaardag van Wurlitzerdromen.  Inderdaad, we hebben ononderbroken 52 weken lang elke vrijdag de ochtend begroet met één van onze droomliedjes.  Zelfs toen onze grote baas ging spelevaren... 

En omdat ik deze dag toch ook zo’n beetje als een verjaardag van mezelf beschouw, heb ik een liedje gekozen dat ik in mijn hart draag.  De boodschap is duidelijk voor wie ze wil begrijpen.

Reinhard Friedrich Michael Mey werd geboren in Berlijn op 21 december 1942 als zoon van een advocaat en een lerares. Alsof zijn indrukwekkende naam nog niet genoeg is heeft hij nog drie aliassen: Frédérik Mey, Alfons Yondrascheck en Rainer May.  Hij liep school op het Frans college in zijn geboortestad en verwierf een bachelor Frans.  Hij zingt zowel in het Duits als in het Frans en ook wel eens een keertje, zoals we straks gaan horen, in het Nederlands. 

Reinhard krijgt pianolessen maar schakelt snel over op gitaar – bovendien leert hij zichzelf trompet spelen.  Hij mag voor Duitsland deelnemen aan het Knokke-festival in 1967 en dat is de springplank naar een Frans platencontract. Zijn poging om het in het Engels – in Groot-Brittanië – waar te maken, mislukt.  De Duitstalige landen onthalen hem als een welkom buitenbeentje in de zeemzoete Duitse schlagerwereld.  Zijn teksten zijn poëtisch, doordacht, soms politiek-geïnspireerd.  Hij zit op het podium met zijn gitaar en verplicht het publiek te luisteren naar zijn melodieuze – ietwat eigenzinnige – liedjes.

Voor zijn liedje Annabelle, waarbij hij de mei-68-toestanden op de korrel neemt, zijn de linkse rakkers niet mals.  Terugblikkend stelt hij later: “Als men in 1971 een gouden plaat kreeg, dan was het duidelijk, dat men slechts een commercieel varken kon zijn.”  In de voormalige DDR mag hij niet optreden omdat in zijn teksten het woord “vrijheid” voorkomt. 

Reinhard Mey is een veelgevraagde gast bij televisie-uitzendingen: hij kan zingen, modereren en presenteren.  De voorverkoop van zijn concerttournees start gewoonlijk een jaar op voorhand: de kaarten voor zijn septembertournee van dit jaar was binnen 10 uur uitverkocht.

Maar hij is tevens de man die op het eiland Sylt, maar hij een buitenverblijf heeft, de strijd aangaat met de “tuinnazi’s”.  Hij vindt dat ze de rust storen en startte hiermee een polemiek in de Duitse media.  Het zal leiden tot een lied “Irgendein Depp mäht irgendwo immer” (vert.  “Een of andere onnozelaar is weer ergens aan het maaien”). 

Het lawaai van auto’s of vliegtuigen schijnt hem minder te storen: hij rijdt steeds met zware auto’s zoals een Mercedes 450 SEL, een Jaguar en voor zijn 60ste verjaardag schonk hij zichzelf nog maar eens een Porsche.  En vliegen: dat is zijn passie, getuige daarvan het prachtige lied “Über den Wolken”.  

Reinhard Mey mocht in de loop der jaren talrijke prijzen en eerbetuigingen in ontvangst nemen.  Hij schreef zijn biografie in 2005 :”Was ich noch zu sagen hätte“, engageert zich in enkele projecten zoals bv. het Reddingswerk voor Schipbreukelingen en het Kinderkankerfonds.  Hij zet zijn teksten en muziek gratis op het net, maar dreigt iedereen met een proces die het waagt zijn biografie op de een of andere manier te herschrijven. 

Voor wie het vergeten was: Reinhard Mey was in 1982 te gast op het Zangfeest met het verjaardagslied van vandaag.  Volledigheidshalve moet ik hier er nog bij vermelden dat Mama’s Jasje dit nummer gecopieerd heeft – het kan m.i. niet tippen aan het origineel. 

Laten we de taalpurist in ons even rusten en gewoon genieten van dit pareltje “Als de dag van toen”, gezongen door troubadour Reinhard Mey.

Met liefs en “stil verlangen”

Lolita

PST : Van harte gefeliciteerd, Lolita. Wij weten dat je heel wat werk hebt met ons je wekelijkse Wurlitzerdroom voor te schotelen en we weten ook, dat veel van onze lezers er naar uitkijken. Dank en wij hopen dat je nog veel inspiratie moge hebben.

Ray, Hoofdredacteur Angeltjes




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!