Angeltjes
11-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan Bombathon 2011 : we gaan goed vooruit !

 

 

Ramadan Bombathon 2011 Scorecard  

Day 11

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All other
Religions

By
"Anti-Muslim"
 Right-Wingers

Terror Attacks

44

0

0
Dead Bodies

106

0

0

 

http://www.thereligionofpeace.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : hulp uit de hemel
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Vandaag is er  weer een positieve noot in de notenbalk te horen.

Geen oproerberichten over rovende islammers maar een komende mokerslag die de Mexicaanse drugbaronnen zullen moeten incaseren. Over twee weken begint ginds een processie tegen het drugsgeweld. Ja, ook bij de pepervreters is het niet al peis en vree wat de klok slaat. Om zeker te zijn van hun zaak hebben de Mexicaanse bisschoppen de hulp en bijstand gevraagd èn gekregen van het Vaticaan! De H.Stoel gaat "één ampul" bloed afvaardigen van wijlen Paus J.P.II voor de processie.

In mei j.l. werden 5 ampullen bloed van de overleden kerkvader relikwieën toen hij zalig verklaard werd. De zaligmakende ampul gaat samen met de processiegangers meer dan honderd steden aandoen om het kwade te verdrijven. Antonio Heroïno, Alvarez Cocaïnez en Ruïs Canabis hebben het aan hun rekker ! Zij kunnen zich alvast laten inschrijven bij de Mexicaanse VDAB want hun handeltje is gedoemd tot verdwijnen na de doortocht van de wonderampule. Amen.

P.S. Ook David Cameron heeft zijn intresse al laten blijken voor het lenen van een ampule om de oproer in zijn land in te dijken. Rikske Torfs heeft echter al laten weten dat de islam immuun is tegen bloed en gebeden die uit Rome komen. Van dat soort hocus-pocus is Rikske goed op de hoogte.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een kwestie van geven en nemen in het leven

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialistische schepen : trouw aan het Turkse vaderland

 

Ali Caglar is terug aan het werk als schepen in Genk. De sp.a-politicus verbleef de afgelopen maand in Turkije om er zijn legerdienst af te werken, iets wat in ons land tot heel wat commotie leidde. Caglar is zich van geen kwaad bewust en beschouwt de zaak als gesloten.

Iedereen die de Turkse nationaliteit wil behouden, moet de militaire plicht van 15 maanden vervullen. Turken in het buitenland kunnen dat doen in amper 21 dagen, maar moeten dan wel 5.112 euro betalen.

"Ik ben 38 jaar en dit was mijn laatste kans om in orde te komen met de wet. Ik kan het me simpelweg niet permitteren dat ik opgepakt wordt wanneer ik in Turkije moet zijn", vertelt Ali Caglar aan TVL.

De zaak werd vorige maand zelfs besproken in het Belgische parlement, maar Caglar begrijpt al die opschudding niet. "Ja, ik heb ook daar de eed moeten afleggen, maar ik zweer trouw aan de Turkse wet, aan de Belgische wet, aan de universele wet,... Ik heb dus niets verkeerd gedaan."

Tot zover deze mededeling uit Vandaag.be.  Het geval van Ali roept de herinnering op aan dat van het Antwerpse gemeenteraadslid Ergün Top (CD&V), die ook zijn Turkse legerdienst volbracht heeft. Tijdens een politiek debat in juni 2007 in Anderlecht kwam het thema van de loyauteit ter sprake waarop Top verklaarde : "Laat ons inbeelden dat een oorlog zou tussen België en Turkije gebeuren. (...) Wij zullen tegenover staan tegen wie zal ons aanvallen. En als het België is, zullen wij tegen België tegenover staan" 

Los van het kip-kap Nederlands waarvan Ergün Top (een advocaat, nota bene) zich bediende, was zijn boodschap duidelijk.

Dames en heren, wij worden langs alle kanten genaaid. Maar wij vinden het leuk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gelijk van Enoch Powell

  

Meer dan 40 jaar na de toen vermaledijde speech van de Britse Conservatief Enoch Powell wordt duidelijk dat deze man het bij het rechte eind had.

Powell was lid van Edward Heath's schaduwkabinet toen hij in 1968 zijn grote redevoering hield "The Rivers of Blood" genaamd, omdat hij de Romeinse dichter Vergilius citeerde : "Ik zie in de Tiber het bloed stromen". Zijn woorden werden op hoongelach, misprijzen en haat onthaald. Zijn woordgebruik was voor die dagen ongemeen scherp en de Westerse wereld was bezig zich om te vormen tot een over-tolerante, zich alles veroorlovende maatschappij. In Groot-Brittannië werden de arbeiderswijken ingenomen door migranten en de middenklasse was zich van geen kwaad bewust : dat zou allemaal wel vanzelf in zijn plooien vallen.  Dat deed het dus niet en nu 40 jaar later krijgt Enoch Powell gelijk. Natuurlijk niet van de politici, die nooit hun ongelijk zullen toegeven.

Wij beperken ons tot deel 1 van deze boeiende documentaire.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokers : pak ze !

 

In Antwerpen werd de uitbater van café De Vismijn beboet voor 250 euro omdat zijn klanten op de stoep stonden te roken en praten. Kan dit ?  Jazeker, want dit is het land B waar politiek en gerecht enkel maar durft optreden tegen ongevaarlijke weerlozen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen Londen

 

 

De Olympische Vlam is al toegekomen in Londen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialistische broodvermenigvuldiging

 

Socialistische broodvermenigvuldiging is ... mirakels doen met het brood van anderen.

De rode boodschap aan de hele wereld en speciaal aan de meest opportunistische klaplopers luidt al decennia lang: "Onze al dan niet bij vakbonden aangesloten werkenden hier ten racistische lande verdienen netto nog altijd te veel en wij zullen dat voor u afschuimen : gratis brood hier te verkrijgen". En daar begint het mee, uiteraard vertaald in 135 talen.

De uitdrukking "Ik ben even en brood gaan halen" krijgt in bijv. Afrika dan al een heel andere dimensie. Je gaat te voet weg en stapt in een boot (of je aankomt of niet, kan de socialistische stemmenronselaars en lokroepers geen moer schelen, je bent eventueel verdronken, dus kan je niet voor hen stemmen en dus besta je niet, waardeloos als lijk behalve voor politieke recuperatie) en je wordt omzichtig opgevangen.

Iedere autochtoon of verstandig ingeburgerde moet dan opzij. Vooral die overbodigen die (binnenlands) pensioen moeten trekken. Je stuurt na je formaliteitsopvang en je vestigingspremie van bijna 1000 Euro een GSM op, of het geld daarvoor via armzalige money-transfer loketten, overal in Vlaamse steden te vinden. 

Vervolgens ga je je uitkeringsgerechtigd gezin op Zaventem of Schiphol ophalen met je BMW.

En dan is er geen werk want 'we' zijn met te veel, 'we' waren al met te vee l... en hoe moet je dan je eer als man hooghouden, zonder al die beloofde rijkdom te kunnen geven aan je familie tot in het zevende knoopsgat ? Dus ga je maar een Nike, een Rolex, een Levis, een Sony verwerven op je uitheemse manier, eigen aan je religie of cultuur, wars van alle dankbaarheid : tenslotte werd je naar hier gelokt onder valse voorwendsels en met bedenkelijke en bedrieglijke reclame. Wat je niet krijgt zoals beloofd, zal je nemen, met je eigen cultuur als drijfveer en de democratie als narcose voor doetjes.

Daar zijn ze geweldig goed in, de socialisten: het vermenigvuldigen van het brood van anderen.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : zin in een gratis GPS ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Angeltjes,

Zin in een GRATIS GPS systeem, U geschonken door het Belgisch gerecht ?  Pleeg een overval op een juwelier en wacht dan geduldig op uw zogezegde straf. Zoals de 22 jarige Tubekenaar Hassan N. Deze brave man wiens medeplichtige werd doodgeschoten door de juwelier, kreeg 4 jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk en aangezien straffen van minder dan 3 jaar niet worden uitgezeten, wandelde deze jonge man, vrij naar buiten en wacht nu op zijn GPS systeem,waar hij kan mee pronken. Opnieuw blijkt dat ons rechtsysteem enig is in de wereld en o zo rechtvaardig.

Mvg Sophie DW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen-Noord : zware vechtpartijen, honderden betrokkenen

 

In de Korte Zavel- en Handelstraat in Antwerpen-Noord zijn dinsdagavond zware vechtpartijen ontstaan tussen winkeliers en drugsdealers. Bij een vechtpartij troepten driehonderd mensen samen.

Drie mensen werden opgepakt. Ze zijn overgebracht naar het politiekantoor in de Handelstraat. Daar bleek dat één van de verdachte een steekwond had en die werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis.

In de buurt van het politiekantoor in de Handelsstraat braken later op de avond ook onlusten uit. En een winkel werd bekogeld. De afgelopen dagen waren er grote spanningen tussen dealers en winkeliers.

@ Vandaag.be


10-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : dramatisch nieuws en grappig nieuws
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte redactie,

Volgens de  Daily Mail heeft een 40-jarige dame moeten in nachtkledij uit het venster springen om haar leven te redden uit een brandend gebouw. De bewuste foto gaat reeds de wereld rond.

Nog méér triestig nieuws via Daily Mail: "Rioters who attacked Birmingham Children's Hospital, prevent parents from spending night with their dying baby"... Vertaald klinkt dat : "boelmakers die het kinderhospitaal in Birmingham aanvielen, beletten een ouderpaar om de nacht door te brengen bij hun stervende kind".

Drogreden WAAROM de politie in Londen éérst NIET MOCHT tussenkomen in de rellen: zij hadden ènkel bevel gekregen ... "to stand and observe" -> blijven staan en toezien... -> dat zijn, verdorie dezelfde bevelen als degene die de UNO-troepen vaak te horen krijgen (o.a. in Srebrenitça alwaar de Nederlanders ènkel mochten toekijken, en nù een NL-generaal zich moet voor verantwoorden voor een rechtbank & ook toen in apenland Congo 10 B-para's afgeslacht werden)

Nog een kort berichtje vanuit steeds onbetrouwbare- en onbevestigde bron: "Naar het schijnt zouden ook de émoticons van het Seniorennet geroofd zijn door plunderaars die de ferry vanuit Groot-Brittanje genomen hadden en in Zeebrugge door de mazen van de douane geglipt zijn...de Brugse politie staat te kijken en observeert... de baadsters in biki- & monokini, doch de cel "verdwenen objecten" is wèl waakzaam. 

Victor van Vosselaer 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200.000 euri in de Nieuwe Maas geflikkerd

 

 

Criminoloog Abdessamad Bouabid krijgt een beurs van 200.000 euro om promotie-onderzoek te doen naar de beeldvorming van jonge Marokkanen en de impact die het negatieve beeld op hen heeft. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De 28-jarige Bouabid promoveert aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De beurs is voor hemzelf een verrassing. ‘'Waanzinnig mooi. En dat voor iemand wier bachelorcijfers vrij dramatisch waren,’ zegt de onderzoeker.

Hoe Marokkanen worden neergezet is belangrijk , vindt Bouabid. 'Je ziet op tv en in de kranten constant Marokkanen, Marokkanen, Marokkanen. Dat is een deel van mezelf. Het is vaak negatief. Je hoort zo weinig dat een grote groep ook heel succesvol is. Dat trek ik me aan.’

De onderzoeker zal drie Nederlandse en drie Belgische kranten onderzoeken en daarna vijftig jonge Marokkaanse Nederlanders en vijftig Marokkaanse Belgen interviewen. ‘Een zo divers mogelijk groep, ook jongeren met een strafblad’. Hij hoopt dat de jongeren opener tegen hem zullen zijn omdat hij zelf een Marokkaanse achtergrond heeft.

Door Marlou Visser @ Elsevier

PST : 200.000 euri in de Nieuwe Maas geflikkerd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Portugal noemen ze een kat, een kat.

 

 De eerste film over de relletjes in Londen draait er nu al in de bioscoop :
een kaskraker ! Of wordt de kas gewoon weer gekraakt ?

Van onze filmrecensent ter plaatse, Marc

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wanhoop van links en de domheid van Vlaamse regimeschrijvers

 

Vandaag.be, dat uitblinkt in het plaatsen van sensationele titels boven flutberichten om toch maar enige aandacht te krijgen, heeft vandaag de hoofdprijs gewonnen met onderstaand stukje :

Slavoj Zizek, een filosoof uit Slovenië, omschrijft de vermoorde politicus Pim Fortuyn als "de voorganger" van de Noorse gruwel Anders Behring Breivik. In de Britse krant The Guardian zegt de gerespecteerde man dat de twee op dezelfde manier hun gedachtegoed vormgeven.  Leefbaar Rotterdam, de voormalige partij van Fortuyn, reageert ziedend. "Die man is gek geworden", aldus fractievoorzitter Marco Pastors. "Pim was volslagen geweldloos.

Tot zover de broodschrijver van dienst, die trots is het verschil te kennen tussen kat en kut en  meent daardoor het recht verworven te hebben op alwetende wijsheid. 

Slavoj Zizek  is een Sloveense marxistische socioloog, filosoof, psychoanalyticus en cultuurcriticus.  Het zal de Vlaamse media een zorg zijn uit welke hoek een mening geformuleerd wordt, zolang er maar voldoende geschimpt wordt op rechts.  De meeste jonge medewerkertjes bij de media zijn producten van de recente vorming en opleiding en zij zijn volgestouwd met linkse voorgekauwde meningen zonder enige verdere kritische zin dan : "al wat rechts is, moet uitgeroeid worden".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe horrorfilm

 

Overgenomen van Rechts-Actueel

http://rechtsactueel.wordpress.com/2011/08/09/nieuwe-horrorfilm-multikulti-binnenkort-ook-in-uw-buurt/comment-page-1/#comment-52


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialisten zorgen er voor

 

 

De bevolking in Engeland is verwonderd en geschokt. De burger heeft dit niet zien aankomen, want hij wordt al tientallen jaren gehersenspoeld dat wie de verrijkende multicriminaliteit bekritiseert een intolerant, verachtelijk fascist is. En uiteraard een neo-nazi : de terminologie van links is even beperkt als de zwakke ideologie die ontsproten aan haar beperkte hersentjes.

Het beleid heeft jarenlang de criminaliteit in onze Europese steden genegeerd. Vergoelijkend had men het over "relletjes" en enkele tientallen of honderden onbegrepen jongeren.  In Antwerpen sprak de grote alleswetende TV-flamingant Bart de Wever twee jaar geleden over een tiental verloren jongeren die de sfeer in Antwerpen-Noord verpesten. Dat is de teneur bij de struisvogels die vanuit hun randstedelijke leefomgevingen toekijken op de waanzin in de steden.

In Engeland weigert een Conservatieve ministerin waterkanonnen in te zetten, want zulke gebruiken druisen in tegen de tolerantie waarmede de criminaliteit bestreden moet worden.  Je zou het mens een tolerante draai om haar oren moeten geven en ze dan onder het waterkanon bij haar positieven laten komen. Bij wijze van symbolisch spreken natuurlijk, want voor je het weet, word je beschuldigd van aanzetten tot geweld. Het échte geweld en de criminaliteit wordt door links gesteund en goedgepraat.

In eigen land laat nu ook de moslimburgemeester Philippe Moureaux van zich horen : hij vreest dat de Britse besmetting over het Kanaal zou komen overgewaaid om Brussel in vuur en vlam te zetten. In een gesprek met de krant La Dernière Heure zegt Moureaux dat de sociale situatie in Brussel niet dezelfde is als die in Groot-Brittannië dat door een conservatieve regering wordt geleid. Dat is inderdaad juist, wij schreven het eerder : de bepampering in het land B is intenser en er wordt nog meer geld weggesmeten aan de inavsie.   Moureaux grijpt echter een partijpolitiek kwakkelargument aan om het socialisme vrij te pleiten van verantwoordelijkheid in het aanwakkeren van de criminaliteit : het zijn de anderen, want die zijn nu net aan het bewind.  Bij zijn slinkende blanke aanhang kan hij daar misschien weg mee, maar bij steeds meer burgers begint het te dagen dat de linkse profijtjagers aan de basis liggen van de problemen die onze maatschappij beheersen : onveiligheid, angst,criminaliteit en geweld als dagelijkse leefomstandigheid, dankzij het socialisme & C°.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laf links weet van niks

 

Toen wij zondag rond 9 uur 's ochtends onze eerste meldingen maakten en foto's toonden over de muliculturele opstand in Tottenham, ontvingen wij enkele spottende en beledigende reacties : we zouden ons beter in stilte moeten hullen, want enkele onschuldige brandbommen in Londen wissen de moord op 70 onschuldige Noorse slachtoffers niet uit. Wij kennen de stijl van deze haatberichten, we zijn immuun aan de verwensingen, en we verbazen ons niet over de evidente anonimiteit van de angsthazen met hun IP-nummers afkomstig van openbare internetaansluitingen. Links is uitgesproken laf en hypocriet, dat is het kenmerk sedert het socialisme zich de voordelen van het kapitalisme ten privé titel toeëigent en het naar buiten uit bestrijdt.  Zoals we trouwens ook vaststellen bij de huidige crisis in Engeland : afwezig maar wel roepend van achter het hoekje, dat "de anderen" de schuld dragen. 

De geroemde kwaliteitszender 0000 maakte zondagmorgen om 11.30 uur voor het eerst schoorvoetend melding van een uit de hand gelopen betoging in Tottenham omdat de politie aldaar een jongeman met 4 bloedjes van kinderen had neergeschoten. We kennen al vele jaren onze socialistische en links-groene pappenheimers van de Reyerslaan : het zijn onwaardige journalisten die het nieuws naar hun maat knippen en presenteren als trouwe partijmilitanten. Hopelijk is er enige kentering bij de nieuwe generatie, maar dat moeten we nog afwachten, zolang de leiding in handen blijft van notoire rode partijlieden.

Intussen hebben alle media de gangsterbendes die de Londense woonwijken terroriseren en beroven, ontdekt. Foto's van brandende huizen en auto's geven sensationele beelden en dat zien de lezers graag. Als er enige toelichting verstrekt wordt, gaat het over "achtergestelde" wijken en "hopeloze jongeren", we kennen het refrein. Of wordt de naargeestige uitleg van de Britse socialisten  nagebouwd : de schuld van het drama ligt bij de huidige regering die te veel in de sociale programma's heeft gesnoeid. 

Wij zitten hier niet om David Cameron te verdedigen, dat zal zijn vriend Bart de Wever op zich nemen (in de politiek wordt men vlug vriendje en nog veel vlugger vriendje-af), maar de socialistische beschuldigingen zijn ronduit zwak.  Het zijn de opeenvolgende Labourregeringen van Blair en Brown die tientallen jaren de massale immigratie hebben toegelaten en in de hand gewerkt. Dààr ligt de oorzaak van de huidige rassen  ontsporingen.  De labourhouding is steeds geweest : "De vreemden worden hier gedumpt, wij sturen ze niet terug,  dat ze nu hun plan trekken".  Laat het ook duidelijk zijn dat de Britse sociale voorzieningen zeker niet zo gul en overvloedig zijn dan die van het land B.

Die waarheden worden niet geschreven of verteld in de kwalitietsmedia. De toekomstvoorspellingen van mensen als Filip Dewinter zijn nooit ernstig genomen en nu zij (helaas) bewaarheid worden, blijft men ze doodzwijgen.

Dinsdagavond is het het dankzij een massale (en veel te laattijdige) aanwezigheid van 16000 politie-agenten in Londen beangstigend rustig. Er worden nu brandstichtingen en berovingen gesignaleerd in Birmingham, West Bromwich, Manchester, Wolverhamptonen Salford. Hopelijk worden er boeiende foto's genomen. Nog beter ware het als er een dode viel, uiteraard bij het tuig : dan kan de linkse kerk treuren, daar is zij zeer goed in.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekwetste jongeman beroofd

  

Niets is wat het lijkt ... een gekwetste en bloedende jongeman zit neer op straat, wordt rechtgeholpen en vervolgens wordt zijn rugzak onderzocht en leeggemaakt. Wat de dief eruit haalt,  is niet duidelijk. Maar is de jongeman zelf een onschuldig slachtoffer, of heeft hij deelgenomen aan de berovingen ? Wie zal het zeggen ?  De mens met zijn meest primitieve instincten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiële expertise Zwitserland niet welkom op G20-Top

 

Zwitserland mag niet deelnemen aan de conferentie van de G20 in Cannes; Sarkozy geeft de voorkeur aan Singapore.

Het SECO, het Staatssekretariat für Wirtschaft (Overheidssecretariaat voor Economie) bevestigde dat Zwitserland geen deel zal uitmaken van de G20-top: het land werd immers niet uitgenodigd door Nicolas Sarkozy – Singapore zou wel als gast mogen deelnemen aan de bijeenkomst van de machtigste staten der wereld in november van dit jaar.  De Aziatische stadstaat met een belangrijke financiële status heeft al bij de vorige G20-top in Seoel een “wild card” kunnen verwerven.

Zwitserland, dat financieel de grootste kapitaalbeheerder is, heeft achter de coulissen, samen met andere niet-leden, een netwerk opgericht om meer invloed te krijgen.  Op 5 mei organiseerde het land in Parijs een conferentie voor economische samenwerking en ontwikkeling (OECD) met niet-leden van de G20.

Daaraan namen buiten Zwitserland tien staten deel, o.a. Noorwegen, Nederland, Zweden en Costa Rica.  Nog vóór de eerstvolgende G20-top komen ze weer bijeen.

Sarkozy had Zwitserland maanden geleden beloofd bij de besluitvorming van de G20 betrokken te worden.  Een directe deelname aan de top sloot hij echter uit.  Om deze betrokkenheid te realiseren organiseerde het SECO verschillende samenkomsten met de zogenaamde trojka, d.w.z. het voormalige,  het huidige en het toekomstige G20-voorzitterschap, dat jaarlijks wisselt.

Het doel van de vlucht vooruit is gebeurtenissen zoals in 2009 te verhinderen, toen Zwitserland door de OECD, in opdracht van de G20, - zonder voorafgaand overleg – omwille van het bankgeheim op een “grijze lijst” van oncoöperatieve belastingoasen gezet werd.

Voor wie het nog niet wist:  de G20 bestaat uit de ministers van financiën en de directeuren van de nationale banken van 19 landen plus een vertegenwoordiger van de EU: het zijn Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Indië, Indonesië, Italië, Japan, Mexico, Rusland, Soedi-Arabië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Turkije, Verenigd Koninkrijk en de VS.  De G20 heeft als doel de globale economische toestand in goede banen te leiden.  

De Zwitsers zijn geen klein beetje op hun tenen getrapt.  Hun reactie liegt er niet om:  als het om betalen gaat, zijn we een onmisbare partner, maar bij de besluitvorming – vooral op financieel gebied, met een vakkennis waar vele landen niet kunnen aan tippen – dan zijn we niet welkom.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze weervrouw Stacy beantwoordt uw vragen : Vallende sterren

 

  Weervrouw Stacy  heeft voor u bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde enige nieuwtjes gesprokkeld over de aanstaande augustuszwerm van vallende sterren.

De hemel toont in de nachten van 11 op 12 en van 12 op 13 augustus bij helder weer tientallen vallende sterren per uur. Elk jaar zijn er medio augustus 's nachts meer vallende sterren te zien dan normaal, maar het hoogtepunt ligt in de nacht van 11 op 12 en van 12 op 13 augustus.

In die periode trekt de aarde door de baan van de komeet Swift-Tuttle. Er verschijnen dan veel meteoren die volgens de KNVWS uit het sterrenbeeld Perseus lijken te komen, de zogenoemde Perseïden.  In werkelijkheid zijn het stof- en asdeeltjes van de komeet. Om de vallende sterren goed te kunnen zien heb je geen telescoop of verrekijker nodig. Het moet volgens de KNVWS wel onbewolkt zijn om de meteoren te kunnen waarnemen. Nieuwsgierigen kunnen zich het best ver van steden opstellen.

Een goede raad van Stacy voor de Angeltjslezers die er in geloven : maak op voorhand een lijstje klaar met uw voorkeurwensen, zodat u niet bij verrassing genomen wordt en precies weet wat te wensen als u het licht ziet voorbij flitsen.

En zeg nooit statie tegen Stacy, hoor.

Stacy wenst alle Angeltjeslezers een eigen vallend sterretje toe.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!