Angeltjes
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live verslag uit Tripoli (NOS) 9.18 uur

 

  

Rebellen in Tripoli en luchtsteun van de NAVO. En wat nu ? Welk stamhoofd gaat de wanorde herstellen ?  Zal de NAVO aanwezig blijven ?  Wat zal het zielige land B doen, dat ijverig mee heeft gebombardeerd om te laten zien dat het in een woestijnland iets kan presteren ? Vragen, vragen ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog even wennen voor de N-VA : BHV-voorstellen zijn top-secret

 

De acht onderhandelende partijen kregen afgelopen vrijdag de technische opmerkingen over de BHV-voorstellen die op de onderhandelingstafel liggen. De N-VA, die zelf uit de onderhandelingen stapte, vroeg die adviezen tot twee keer op, maar werd telkens wandelen gestuurd. Kamervoorzitter André Flahaut (PS) weigert de teksten door te spelen. Formateur Elio Di Rupo is als opdrachtgever bij manier van spreken eigenaar van de BHV-adviezen en wil niet dat ze aan iedereen worden gegeven.

De N-VA moet nog even wennen aan deze situatie van het fluwelen cordon dat zich langzaam rond de partij zal sluiten. Voor nadere info kan ben Weyts & C° terecht bij collega Gerolf Annemans.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech op vliegtuigshow Kansas City (Missouri)

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De droom van Jade over de euro en zo

 

Sinds de invoering van de Euro permitteert iedere handelaar of producent zich een aanpassing, steeds naar boven uiteraard, die, moest zij in oude franken of centiemen uitgedrukt, de mensen op hun gat zouden doen vallen. Maar het is de Euro, en wat is nu een tiende van een Euro nietwaar? Ik zal het u zeggen... vier frank godverd ...

Zodus, de Euro is een munt met een randje aan. Vroeger, in den tijd van de lachende Wimmekens, bestonden er van die stukken van 25 centiemen geloof ik, met een gat in het midden. Dikwijls werden van die muntstukken in de grond genageld om eens goed te kunnen lachen met de gretige vinders.

Wat wou ik nu eigenlijk zeggen..? Ah ja! Ik ben voor Euro muntstukken met een gat in het midden, zoals destijds. Waarom? Als de koers zakt kunnen zij bij de banken de gaten groter maken met een Black and Decker (CGKR, conform), moest de munt daarentegen in waarde stijgen kan er een grotere rand rond gestanst worden met de schraapsels, en de oude rand kan dan dienen om latere gaten te vullen, die dan weer doorboord kunnen worden. Het wordt uiteraard moeilijk om een randgeval te definiëren, maar met de brandstofprijzen kan men dat blijkbaar wel.

Van de munten die ooit doorboord zullen worden met de grootste diameter, zodanig dat er slecht een gouden rondeken overblijft, kunnen brillen gemaakt worden om de échte kostprijs van het leven door te kunnen zien. Het nut van Europa voor vrijwillige scheelkijkers. Men zal nogal ogen trekken, sommigen zullen er écht goed mee staan, of denken dat, maar de eigenlijke boodschap is: verdorie, u  hebt geen bril nodig !  Euro-lorgnettes zijn voor consumptie-blinden en Euro-adepten met lassersbrilletjes op.  

En best zou ik willen dat de eerste nieuwe munten uitgegeven worden met het volle aangezicht van Herman Van Rompuy, dan kan men met de kleinste diameter eens doen wat hij met het plebs doet: iemand iets door de neus boren.

Jade

NvdR ter attentie van Heer Jade : bij onze wedstrijd voor het ontwerpen van nieuwe € munten (én briefjes) zal onze geachte medewerker op zijn wenken bediend worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persbericht : drugoverlast weg uit Antwerpen-Noord

 

 

De voorbije dagen was Antwerpen-Noord het toneel van ernstige incidenten tussen winkeliers die hun wijk gezuiverd wilden zien van drugoverlast en drugdealers. Dat het drugprobleem in Antwerpen-Noord volledig uit de hand gelopen is, heeft veel – zoniet alles – te maken met het lakse beleid dat het Antwerpse stadsbestuur de voorbije jaren heeft gevoerd. Antwerpen-Noord werd door het Antwerpse stadsbestuur beschouwd als een vuilbakwijk waar alle probleemgevallen (illegalen, drugverslaafden, daklozen, prostituees,…) werden gedumpt.

Via het creëren van ‘overlastconcentratiegebieden’ hoopt het Antwerpse stadsbestuur dat de problemen van drugoverlast, criminaliteit en illegaliteit zich niet als een inktvlek over de hele stad zouden verspreiden. Dat het kruitvat Antwerpen-Noord ooit zou ontploffen, lag voor de hand. Dat de problemen in Antwerpen-Noord nauwelijks nog beheersbaar zijn, heeft Patrick Janssens alleen maar aan zichzelf te danken.

Uiteraard moeten illegale drugdealers in gesloten opvangcentra worden ondergebracht en gerepatrieerd worden naar hun landen van herkomst. Veel belangrijker nog is het verplicht laten afkicken van drugverslaafden in gesloten centra. Het inplanten van open drugopvangcentra zoals de Free Clinic aan de Schijnpoortweg in Antwerpen-Noord zorgt er immers voor dat de drugproblematiek zich concentreert in deze wijk en een immense zware hinder vormen voor de buurtbewoners.  De drugdealers zijn in Antwerpen-Noord alleen maar actief omdat hun klanten (de drugverslaafden) er een toevluchtsoord hebben gevonden.

Het Vlaams Belang pleit er voor om het opvangcentrum ‘Free Clinic’ in Antwerpen-Noord te sluiten en een gesloten centrum buiten de stad op te richten. Samen met een doorgedreven zero-tolerantiebeleid ten aanzien van criminaliteit in het algemeen en drugs, illegaliteit en wapenhandel in het bijzonder moet het mogelijk zijn om van Antwerpen-Noord opnieuw een leefbare stadswijk te maken.

VB Antwerpen

 

Aboutaleb van R'dam & Janssens van A'pen : twee socialisten die hun steden naar de ondergang leiden.

 


21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zeuren, niet treuren, maar optimistisch zijn

  

Dit zijn pas rampen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije en de Koerden, Israël en de Palestijnen

 

Een Turkse luchtaanval op een dorp in Noord-Irak heeft zondag het leven geëist van zeven burgers. Dat heeft een burgemeester in het gebied laten weten.  "Zeven mensen, onder wie vrouwen en kinderen, zijn gedood door een Turkse luchtaanval op een personenauto in het dorp Kortek”, aldus de burgemeester.

Een zegsman van de opstandige Koerdische beweging PKK meldde eerder dat Turkije voor de vijfde dag op rij bombardementen uitvoert op PKK-doelen in Irak. Daarvoor worden vliegtuigen en artillerie gebruikt. De woordvoerder zei ook dat het Turkse leger zich voorbereidt op een inval in het noorden van Irak. Daar zou het de strijd willen aanbinden met strijders van de PKK.

De aanvallen in Irak begonnen woensdag na een aanslag van de PKK in het zuidoosten van Turkije, waardoor een aantal Turkse militairen om het leven kwam.

Zijn er parallellen tussen Turkije en de Koerden en Israël en de Palestijnen ?  Op eerste gezicht wel maar er zijn ook grote verschillen. Arabieren in Israël beschikken over alle burgerrechten en kunnen hun identiteit, taal en cultuur behouden. Koerden in Turkije worden behandeld als minderwaardigen die hun taal en cultuur moeten verloochenen. De Turken dringen bovendien de buurlanden binnen om de Koerden aldaar te vervolgen en te vermoorden.  

Is er nog wat ? Ja, over de Turkse bombardementen en moorden wordt weinig gezegd in het Westen, terwijl de Israëlische revanche-aanvallen flink in de verf gezet worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzerwake : Vlaanderen Republiek

 

foto Het Laatste Nieuws

In Steenstrate bij Ieper vond de tiende IJzerwake plaats onder het motto "Vlaanderen Staat" en opnieuw klonk een luide oproep tot Vlaams zelfbestuur. In het publiek, volgens de organisatoren zowat 5.300 betalende toeschouwers, veel kopstukken van het Vlaams Belang en -wat meer achteraan de weide- ook VB-dissidenten van de Gentse Belfortgroep. De IJzerwake verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Geen kopstukken van de N-VA tekenden present op de weide aan het Van Raemdonckmonument, ondanks de oproep van Wim De Wit, voorzitter van de vzw IJzerwake, aan de Vlaams-nationalistische partijen om elkaar de hand te reiken.

Drama
Volgens De Wit is de tijd rijp om het Belgische referentiekader te verlaten. "Het drama voor Vlaanderen is evenwel dat er telkens opnieuw Vlaamse politici bereid zijn om de belangen van hun volk ondergeschikt te maken aan de belangen van de francofone Belgische bourgeoisie", zegt De Wit. Een duidelijke sneer naar de CD&V die aan de onderhandelingstafel zit bij Di Rupo.
 
Tjeven
Johan Sanctorum, cultuurfilosoof, publicist en lid van denktank Res Publica, oogstte als gastspreker ook applaus met hetzelfde thema. "Laten we geen moeite doen om de tjeven te bekeren, maar ons concentreren op de uitbouw van een Vlaams-radicale meerderheid." Sanctorum had ook een sneer klaar voor de Vlaamse cultuursector. "Vooral zij die solidariteit prediken maar in wezen bange kleinburgers zijn die schrik hebben voor verandering en zich vastklampen aan een ancien régime dat zich op het surrealisme beroept om zijn anomaliën te rechtvaardigen", aldus de overtuigde Vlaamse republikein.

Wij brengen later de volledige tekst van Sanctorum.

 

foto Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV in peiling : 1 zetel verwijderd van grootste partij NL

 

De PVV is in de peiling van Maurice de Hond van deze week bijna even groot als de VVD. Het verschil tussen de twee partijen is nog maar 1 zetel. De SP kreeg er net als de PVV een zetel bij en zou daarmee de derde partij van het land zijn, zo bleek zondag.

De VVD blijft de grootste partij met 30 zetels, één minder dan vorige week. De liberale regeringspartij heeft nu 31 zetels in het parlement. De PVV, die 24 van de 150 stoeltjes in de Tweede Kamer bezet, komt in de peiling uit op 29.

Verschuivingen

De SP scoort 23 zetels, terwijl de socialisten er nu 15 hebben. De PvdA verliest een zetel ten opzichte van vorige week en komt daarmee uit op 18. Dat zijn er 12 minder dan het huidige aantal in de Tweede Kamer. Ook regeringspartij CDA verliest een zetel en zou er 14 overhouden, 7 minder dan nu. De ChristenUnie, die 5 zetels heeft, krijgt er in de peiling 1 bij. Verder zijn er geen verschuivingen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in het Rotterdam van de Marokkaan Aboutaleb is het feest

 

Siciliëbeoulevard, waar flats verkocht worden voor bijna 1 miljoen euri

De bewoners van de Siciliëboulevard zijn het zat. De jeugd van de Kruiskade terroriseert het stadsstrand bij de boulevard. De jongeren schreeuwen, zuipen en gebruiken veel drugs.

Burgemeester Aboutaleb is op inspectie geweest  en geschrokken van de immense overlast die de 'zandterroristen' veroorzaken. De politie te paard heeft een aantal keren charges uitgevoerd. 'Maar zodra het mooi weer is staan er weer de hordes jeugd tot diep in de nacht', aldus buurbewoners op de website van Een Vandaag.

Behalve dat het 's nacht veel overlast veroorzaakt voor de buurt zijn de bewoners ook bang dat de dure huizen onverkoopbaar zullen worden. (Redactie)

Bron : Algemeen Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sekskoning van Zweden met eega niet toegelaten in Duits restaurant

 

De uitbaatster van een klein restaurantje in Duitsland heeft het Zweedse koningspaar wandelen gestuurd omdat alle tafeltjes bezet waren. 'Ik had er geen idee van wie die mensen waren', zei ze achteraf beschaamd.

'Ik heb geen tijd om de hele dag tijdschriften te lezen. Ik had koning Carl Gustaaf en koningin Sylvia dan ook niet herkend toen ze me om een tafel vroegen', vertelt Nadine Schellenberger, uitbaatster van 'Güldenen Stern' in het dorpje Ladenburg. In plaats daarvan verwees ze het koningspaar door naar een andere, vlakbij gelegen zaak.

Schellenbergers echtgenoot, de kok van 'Güldenen Stern', vreest nu voor de reputatie van hun restaurant. 'We zijn de idioten van Ladenburg geworden', klinkt het. 'Maar zelfs met de beste wil van de wereld hadden we hen geen plaats kunnen aanbieden. Er was net een trouwfeest aan de gang en het was razend druk.'

Het koningspaar stelde zich dan maar tevreden met een pizza op het marktpleintje van Ladenburg. Het zal Carl Gustaaf niet gebeuren als hij bordelen bezoek. Daar is hij overal een graag gezien gast.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus de lachende Wim

Lieve mensen,

Wie jonge mensen vraagt wat ze over oudere mensen denken, krijgt vaak te horen dat ze nogal kunnen "zagen, zeuren, mopperen en vitten". Is dat zo ? Wel, als men op bus of tram eens naar de medereizigers kijkt, valt het wel op dat vrijwel iedereen er met afgezakte mondhoeken bij zit, glimlachen is er niet bij !Als je "Angeltjes" doorbladert, valt het ook op hoe vaak en hoe graag er gevit wordt op alles en iedereen : op de politici, de geestelijkheid, de monarchie, de vreemdelingen en ga zo maar door.Er wordt inderdaad wat afgezeurd. Maar waarom ? Er is toch zoveel positief ook. Waarom daar niet eens op gewezen ?  Laat iedereen 's morgens vroeg eens aandachtig luisteren naar wat men hoort als men http://www.youtube.com/watch?v=AYeWn66qpnc aantikt op de computer. Doen, zou ik zeggen !

PS : ik behoor ook tot die groep ouderen (geboren in 1932 !)

de lachende wim


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen

 

 

(ontwerp Hendrik de Vloedex Facebook)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd : Een nieuwe Euromunt

 

We hebben alle verschillende inzendingen ontvangen die getuigen van de creatieve inzichten van onze lezers.  Het grafische werk voor de Euro-biljetten lijkt nog wat moeilijk te liggen. U heeft tijd tot maandagavond.

 

Doe mee aan onze Wedstrijd met zoals steeds Prachtige Prijzen

Ontwerp een nieuwe Euromunt of Eurobiljet

Nu de financiële situatie in Europa er hoopvol uitziet en de donkere wolken van crisis en recessie weggeveegd zijn door het kloeke optreden van de Euro-nazibazen, is men dringend op zoek naar nieuwe emblemen voor munten en biljetten. Wèg met de restanten van de nationale afbeeldingen, zoals de belgische keuning Albert of de blote Italiaanse Da Vinci. Eigentijdse Europese symbolen, dat willen wij.

(dit willen we niet meer)

 

Ontwerpen insturen naar brave-angeltjes@hotmail.com of via de knop in de linkerkolom e-mail mij,  tot maandagavond 22 augustus.

Alle ontwerpen worden voorgesteld en bekroond met prachtige prijzen, zoals steeds bij Angeltjes. Ondermeer een bezoek aan de grotten van Han in het gezelschap van onze weervrouw Stacy en een gratis cursus " Hoffelijk schimpen en beledigen" door onze heer hoofdredacteur.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripoli bijna gevallen. En dan ?

 

De strijd in Libië lijkt in een eindfase te zijn beland: de opstandelingen vielen gisteravond Tripoli aan. Volg hier de gebeurtenissen op de voet.

6.32 uur: Tunesië

Buurland Tunesië heeft gisteravond de Nationale Overgangsraad van de opstandelingen erkend als de enige vertegenwoordiger van het Libische volk. Tunesië, waar begin dit jaar de Arabische Lente begon, had zich tot nog toe neutraal opgesteld in het conflict.

6.26 uur: Seif op tv

De Libische staatstelevisie heeft beelden uitgezonden van de belangrijkste zoon van Kadhafi, Seif. Hij woonde een jongerenbijeenkomst bij en bezwoer dat hij zich niet zal overgeven. "De opstand zal niet lukken. Wij Libiërs zullen ons nooit overgeven en de witte vlag hijsen, dat is onmogelijk." Het is niet duidelijk wanneer de beelden gemaakt zijn.

6.00 uur: Begin liveblog

Gisteravond werd de Libische hoofdstad Tripoli opgeschrikt door geweervuur. De opstandelingen zeiden dat ze aan de strijd om Tripoli waren begonnen. Ook een regeringswoordvoerder gaf toe dat er schoten waren gewisseld met de opstandelingen aan de rand van de stad. Na de eerste schermutselingen bleef het onrustig in de stad, al nam het geweervuur wel wat af.

Kolonel Kadhafi zei vannacht in een geluidsopname dat de aanvallen van "de ratten" zijn afgeslagen. "Ze kwamen massaal, maar we hebben ze uitgeroeid."

@ NOS.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Narrenschip

 

 

Dit is het land van hypocriete democraten

Waar elke burger vruchteloos ter stembus gaat…

Hier grijpt de minderheid de macht en de mandaten

Hier sluit het “groot gelijk” de pestkring van de haat.

 

Hier leeft een willig volk, gelovig en gelaten

Van compromissen en van eindeloos gepraat

Droomt van gelijke rechten en van eigen baten

en later, wellicht later, van een eigen staat.

Dit is het land van hypocriete democraten

Hier weet men van de vorst en van den prins geen kwaad

Hier tapt men oude wijn uit even oude vaten

En wacht een lijdzaam volk, geduldig … tot de boot vergaat.

 

Wim De Cock

afbeelding : Het Narrenschip - Jeroen Bosch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durft Denderleeuw eindelijk de criminaliteit toegeven ?

 

Op de gemeenteraad van 25 augustus wordt door het schepencollege voorgesteld om gunstig advies te verlenen voor het project veiligheidscamera's rond de stationsomgeving van Denderleeuw. Volgens Kristof Slagmulder (Vlaams Belang) is hij al jaren vragende partij voor dergelijke camerabewaking in de stationsbuurt. ‘Indien het punt goedgekeurd wordt, dan zal de jarenlange eis ingewilligd worden. Uit een toelichtende nota van de gemeenteraad en de korpschef blijkt dat er voldoende elementen zijn die bevestigen dat er rond de stationsbuurt een veiligheidsprobleem is. Uit de analyse van de criminaliteitscijfers komt naar voor dat fiets- en bromfietsdiefstallen er het grootste probleem vormen. Andere diefstallen, extrafamiliaal fysiek en psychisch geweld en verlies van goederen behoren tot de meest voorkomende feiten in en rond het station', aldus Slagmulder. 

Volgens hem moet iedereen de problemen toegeven. ‘De meerderheidspartijen kunnen de struisvogelpolitiek niet langer volhouden. Ik vraag mij af of ze nog steeds zeggen dat er geen klachten zijn over hangjongeren.' Schepen Van der Hoeven die eerder dit jaar verklaarde dat er geen probemen waren konden we niet bereiken,wel de burgemeester Jo Fonck (SP.A). ‘Volgende week zullen we dit bespreken, het plaatsen van de camera's is ook preventief.'

Bron : http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=9Q3E9AMS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nivea trekt *racistische* reclame in

 

Nivea ligt in de VS onder vuur omwille van een advertentie die door velen als racistisch werd geïnterpreteerd. De cosmeticagroep trok de campagne intussen weer in, dat laat De Standaard weten.

In de betwiste advertentie voor de scheerproducten van Nivea is een zwarte man te zien die op het punt staat zijn 'oude' ongeschoren hoofd weg te gooien. 'Re-civilize yourself', staat er in grote letters bij, wat zoveel betekent als 'herbeschaaf jezelf'. 

De slogan van Nivea slaat niet op de huidskleur van de man, maar wel op zijn ongeschoren gezicht dat iets weg heeft van dat van een holbewoner. Toch werd de advertentie als een racistische boodschap geïnterpreteerd door heel wat mensen. Duizenden bloggers en surfers lieten protest horen op sociale netwerksites, en riepen de bekende popzangeres Rihanna op om haar commerciële banden met Nivea op te blazen.

De campagne bevatte overigens ook een tweede advertentie die niet verkeerd kon worden opgevat. Ook op die foto is een man te zien die zijn holbewonershoofd heeft afgegooid. Maar in dit geval is het een blanke man, en staat er ook een andere slogan.

Nivea antwoordde op de kritiek door de campagne terug te trekken en zich op Facebook te verontschuldigen. Het bedrijf zegt in een mededeling voorstander te zijn van tolerantie en diversiteit. Wie niet, niet waar ?

Bij The Huffington Post vonden wij volgende poll over deze reclame :

Is Nivea's "Re-Civilize Yourself" ad racist?

Absolutely -- the slogan would have never been used with a white model.

45.37%

Nah -- just an unfortunate coincidence.

54.63%

 


20-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plunderaars op Pukkelpopweide

 

Een beetje rommelig verslag bij Clint maar wel verhelderend over de menselijke natuur. Eerst grote solidariteit en intuïtieve hulpvaardigheid en vervolgens komt het beest terug naar boven. Wat zijn wij toch een boeiende zoogdierensoort.

Terwijl vrienden en familie van de slachtoffers nog in diepe rouw zijn, maken sommige festivalgangers van de gelegenheid gebruik om met waardevolle spullen van op de verlaten camping te gaan lopen.Na de dramatische taferelen van donderdagavond trokken heel wat festivalgangers meteen naar huis. De plek waar normaal gezien nog doorgefeest wordt tot in de vroege uurtjes, was nu een godverlaten oord. Hoewel het meer dan onbegrijpelijk is, maakten heel wat festivalgangers misbruik van de situatie en gingen ze op zoek naar waardevolle spullen van anderen, zoals merkkledij en audio-apparatuur.

“Onze tent werd stukgescheurd en de bewaker moest onze bezittingen hardhandig verdedigen. De dieven gingen aan de haal met onze merkkledij en veel waardevolle spullen. We verlieten de camping omdat we ons niet veilig voelden en werden lastiggevallen. We konden toen nauwelijks ordediensten bespeuren. Op andere plaatsen ontstonden intussen hevige vechtpartijen”, zegt de zwaar aangeslagen Michiel.

Ook de 23-jarige Evert kwam met een dief in aanraking. “Ik zag mensen rondlopen en zoeken in de tenten. Een buitenlander vroeg of er iemand in de tent naast mij zat. It looks good, zei hij. Ik zei: Je hebt ze niet meer nodig, het festival is gedaan. Voor de volgende keer, zei hij, en begon ze af te breken. Bij mij is er gelukkig niets gestolen”, klonk het.
(KDN)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus is verontrust over *xenofobe ideologie* in Europa

 

 

Het persbureau AFP deelt mede, dat naar aanleiding van het Noorse bloedbad de paus in Madrid zijn onrust heeft uitgesproken over de xenofobe ideologie die de waarden van de godsdienstige vrijheid en het vreedzame samenleven, zo karakteristiek voor de Europese maatschappij, bedreigt.

De paus is daar goed van op de hoogte, want toen hij in zijn jonge jaren lid was van de "jeugd van Hitler" werd er géén jacht gemaakt op joden, homo's of zigeuners.  En zeker niet op moslims, want dat waren de bondgenoten van Dolf & C°. Dat is allemaal iets van tegenwoordig, zegt de paus die vanuit Rome de mensen allerlei blazen wijsmaakt en daar uitbundig voor toegejuicht wordt. Een mens zou voor minder zot van glorie worden.

Benedictus XVI was niet de enige in Spanje die zware politieke uitspraken deed en de Noorse waanzin in de schoenen schoof van politiek rechts. Hij werd bijgesprongen door de Spaanse socialistische premier Zapatero, die er binnenkort de brui aan geeft. De problemen zijn te groot in Spanje voor de socialisten, die laten de boel achter voor anderen maar toch nog even een trap geven aan rechts vooraleer deze aan de opruiming mogen beginnen. De Spaanse socialisten hebben de zegen van Ratzinger, dus dat zit snor.

De twee nieuwe vrienden, die van de "verboden relatietjes"  en die van de stierenvechters, hebben beiden nog een boom opgestoken over de economische wereldcrisis, de hongersnood in de Afrikaanse Hoorn en de hoopvolle revoltes in de Arabische wereld. Omdat een mens over al die moeilijke onderwerpen enkel maar wat gemeenplaatsen kan zeggen, werd Breivik opnieuw opgevoerd : dat is een goed onderwerp waar men het direct over eens is. De katholiek en de socialist die hand in hand Europa uitverkopen en overleveren aan de invasie maar terwijl rechts Europa veroordelen omwille van 1 waanzinnigaard waar elk weldenkend mens van gruwt.

Straks krijgen we weer mails die ons verwijten dat we tegen de paus zijn. En nog geen klein beetje ook ! Al goed dat Pukkelpop een initiatief is van de socialistische Vlaamse Volksvertegenwoordiger Chokri Mahassine, of de recente tragedie aldaar wordt nog in de schoenen van Paul Beliën geschoven die daar in de verre omgeving woont.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!