Angeltjes
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarin een klein landeke enorm goed kan zijn

 

 

SCHULD OP 31.07.2011
FEDERALE STAAT
351 479 970 934,23 EUR

 

Bravo, Yves !  Meer dan 350 miljard euri : een record. 

 (de dame rechts bovenaan is buiten onze immer goede bedoelingen op deze foto terechtgekomen)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel de Gucht gebruikt populistische taal

 

Karel De Gucht, Europees Volkscommissaris voor handel, is pessimistisch over de Belgische politiek. Dat blijkt uit de uitlatingen van het Open Vld-kopstuk in een "extreemlinks weekblad voor radio en televisie, waarvan de naam erg lijkt op Homo"  en dat morgen verschijnt.

"Hoe zou u nu willen dat ik hier de positivo uithang als ik vaststel dat we er na 16 maanden, in één van de rijkste landen ter wereld, nog altijd niet in geslaagd zijn om een regering te vormen? Wat wilt u dan dat ik zeg?", aldus een fulminerende De Gucht in "het extreemlinks weekblad voor radio en televisie, waarvan de naam erg lijkt op Humor". En dat morgen verschijnt.

"En dan hoor ik, na anderhalf jaar palaveren en ruziemaken, partijvoorzitters zeggen: 'Oké, wij zijn bereid om te praten, maar voor we over de economische problemen beginnen, moet BHV worden opgelost. Anders beginnen we er zelfs niet aan.' Wat zijn dat voor onnozele spelletjes?"

"Ik doe 35 jaar aan politiek, ik ben ontzettend triest over wat er met dit land gebeurt. Je kunt met dit land echt veel doen. In volle politieke crisis heeft België het voorzitterschap van de Europese Unie op zich genomen, en iedereen is het erover eens dat België dat schitterend heeft gedaan. We kunnen het, hoor. Daarom is het zó spijtig dat we dit land naar de kloten aan het helpen zijn".

Dergelijke grove taal past uiteraard niet in de mond van een Europese Volkscommissaris, maar gezien de Heer De Gucht geïnterviewd werd door een journalist van "een extreenlinks weekblad voor radio en televisie, waarvan de naam erg lijkt op Homu en dat morgen verschijnt" heeft hij zich bediend van  een populistische taal, zoals in het kwestieuze weekblad regelmatig gebeurt.

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze grote Euro-ontwerpwedstrijd : de biljetten

 

Hier komen de grote kanonnen :

1. Patrick

 

2. Mieke

 

3 Mieke

4. Mieke

 

5. Wes Hardin :  met een recto-verso ontwerp en een toelichting (de jury is uiteraard niet ongevoelig voor de hoffelijke aanspreking en is nog minder gewend brieven te ontvangen die eindigen met :  de allergrootste hoogachting. Het ontwerp van de mededinger de Heer Wes Hardin maakte voor de rest een heel diepe indruk op de niet onkreukbare jury)

Geachte Heer Ray, geachte leden van de Jury, Met alle vertrouwen in uw oordeel zend ik U een ontwerp voor het Eurobiljet in bijlage. Op de zijde waar het serienummer is afgedrukt, bevindt zich een afbeelding van Hermanus Europeanus, de Grote Roerganger, aan eenieder welbekend. De brug en de kaart van Europa verzinnebeelden zijn noeste, onovertroffen en belangloze inzet als bruggenbouwer voor de Europese Gedachte. Hiermee wordt getracht hulde te brengen aan zijn groot leiderschap. De andere zijde heeft op de achtergrond een sociaal woningblok, een wenk naar onze allochtone medelanders. Ten bate van dezen is de afbeelding van een brood op de voorgrond, dat hen in beeld vertelt wat men kan kopen voor het biljet. Mag ik hopen dat het onderwerp uw goedkeuring kan wegdragen? Inmiddels verblijf ik met de allergrootste hoogachting,

Wij zien uw commentaren en voorkeuren, geachte lezers,  met genoegen tegemoet en zullen er verder geen enkele rekening mee houden. We leven teslotte in een democratie.


22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze grote Euro-ontwerp wedstrijd : de munten

 

Wij hebben heel wat ontwerpen ontvangen en stellen ze u voor in de volgorde zoals zij binnenkwamen. Al dan niet met commentaar door de beeldende/fotobewerkende deelnemers.

 1. Hendrik de Vloed

De oplossing ligt voor de hand: opsplitsen die euro, in een sterke noordelijke Neuro en een ontwikkelingslandmunt, de Zeuro, die men naar hartelust kan devalueren naargelang de vakbonden in Griekenland toch nog meer eisen, Turkije erbij komt, en hopelijk nog een ander niet-zelfbedruipend gebied eindelijk kan toetreden -       Klik op de afbeelding om de link te volgen                     

 

 

                                    

 

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

 

2. Wes Hardin

Geachte Heer Ray,  geachte jury,

 Met deze ben ik zo vrij U mijn ontwerp voor de nieuwe Euromuntstukken te laten geworden in bijlage. Het onderwerp spreekt voor zichzelf en heeft bijgevolg geen verdere verklaring nodig. De spreuk "Non puto" wil zeggen: "Niet denken", althans volgens Google, want ik bezit niet de flamboyante kennis van het Latijn zoals de Weledele Heer De Wever. Voor het mogelijk materiaal waaruit de nieuwe munt geperst zou worden stel ik voor, rekening houdend met de toekomstige waarde van de munt, een goedkoop soort plastiek, bv PVC. Mijn eerste keuze was gerecycleerd karton maar na diverse proeven bleek dit niet slijtvast genoeg. Zink en zamak vielen ook af gezien de steeds hoger wordende kosten van de grondstoffen. In de hoop dat mijn ontwerp U allen mag behagen en Uw welwillende goedkeuring mag bekomen, verblijf ik met de meeste hoogachting in hoopvolle verwachting.

(de aanspreking alleen levert al extra punten op, natuurlijk)

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 

 

 

3. Patrick

Een eigentijds Europees symbool zou zoiets kunnen worden?
Klik op de afbeelding om de link te volgen
.
3 bis Patrick
 Eigenlijk heb ik liever dit :
.
.
4. Julia
Beste Angeltjes, Gezien de eurozone in hetzelfde bedje ziek is als de belgische staat, nl het noorden voorziet het zuiden van centjes, en dit op den duur nefast wordt voor de hele zone had ik gedacht aan een euro met afbeelding van het zinkende schip.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 
.
.
.
5. Mieke
Heel gewoon : Vlaanderen mijn land
Klik op de afbeelding om de link te volgen
.
.
.
 5 bis Mieke
Of dit :
6. Cauwe
De ons onbekende inzender, Cauwe uit Nl werkt vermoedelijk in de prono-nijverheid, ofwel wil hij symbolisch uitdrukken dat we met de euro genaaid worden. Dat zal het zijn.
De eurobiljetten komen op een later moment van de dag. Uw commentaren zijn welkom evenals uw voorkeuren.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libië ...

 

 

Cartoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papedepape ... Ongeziene Chinese goochelaar : kijken, niet luisteren

 

 

 

(met dank aan senior)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn geen roddels, het is een stukje waarheid over de N-VA. Waarom niet ?

 

Vooraleer de fluwelen strop van het cordon rond de N-VA zal aangesjord worden, gaan we nog even de roddeltoer op met spoedarts en gewezen senatrice Kim Geybels en haar vriend Bas Luyten. 

Vlaams Belangers worden nooit gespaard door de media en zij worden zonder enige vorm van proces aan de schandpalen gebonden voor echte of vermeende kwalijke streken.  De Wever heeft, met de grimlach van de nijd en de hypocrisie eigen aan zijn tjevenmentaliteit deze poco-tactiek regelmatig overgenomen.  Hij "zal in 2012 het Vlaams Belang kelen", is een van zijn smerigste uithalen, evenals zijn "het zijn allemaal marginalen".

Morgen verschijnt in Humo, niet ons lijfblad, een vraaggesprek met Kim Geybels en Bas Luyten. De twee uitgestotenen doen een boekje open over hun gewezen partij. Humo fleurt er helemaal van op.  Wij niet, want al wat er gezegd wordt, is al lang geweten in Vlaams-nationale kringen.  Nu de feiten echter op straat gegooid worden, zien wij niet langer de noodzaak in om ze te verzwijgen. Vlaams Belang werd ook nooit gespaard.

Enkele fragmenten en dan terug naar de spoed, Kim. En Bas, naar waar hij zich goed moge voelen : in zijn mandje.

Politiek zou niet door mensen mogen bedreven worden. Maar door ratten, daar verwacht je niks van.

Enkele quotes uit het interview

Bas Luyten «Ik ben van 2005 tot 2009 jongerenvoorzitter van de N-VA geweest. Je moet weten: de partij is als de dood voor een jongerenafdeling. Het spook van de Volksuniejongeren: die waren indertijd uitgegroeid tot een partij binnen de partij.»

Kim Geybels «Bij de splitsing van de Volksunie heeft de top van de VU-jongeren, tegen de overtuiging van hun eigen leden in, de kant van Bert Anciaux en Spirit gekozen. Een nieuw schisma wil men binnen de N-VA tot elke prijs vermijden.»

Geybels «Bas heeft op zijn Facebook een mail van (senator) Karl Vanlouwe aan Theo Francken gepost. Die moet je eens lezen: de homofobie spat ervan af!»

Luyten «Een homo als baas? Dat kan niet voor die mensen.»

HUMO De Bruyn is toch niet de enige homoseksueel in de N-VA?

Luyten «Da's waar: je hebt de Roze Leeuwen, Vlaamsgezinde homoseksuele jongeren die zich vooral in het Gentse goed georganiseerd hebben. In het Leuvense heb je ze ook, al zijn ze minder gestructureerd: Piet De Bruyn, Senaatsvoorzitter Danny Pieters, Erwin Verbeken, Luk Bellens (gemeenteraadslid Leuven). Iedereen weet hoe zwaar Bellens het binnen de N-VA te verduren krijgt. Voor de verkiezingen van 2010 kreeg hij pas de vijfde plaats voor de Kamer in Leuven omdat hij een Roze Leeuw was.»

HUMO Jij kreeg geen verkiesbare plaats, Kim wel. Binnen de partij wist toen niemand dat jullie een relatie hebben. Kim scoorde ongelofelijk goed: meer dan 42.000 voorkeurstemmen. Wat hield je daaraan over, Kim: een dubbel gevoel?

Geybels «Een héél dubbel gevoel. Ik had een goede baan als spoedarts. Ik wilde misschien ooit in het parlement - later. Maar ik wilde vooral dat de man van wie ik hield, die het verdiende, op de lijst kwam te staan.

»En net het omgekeerde gebeurde: hij werd eruit geknikkerd, en ik kwam op een mooie plaats te staan. Het was een vergiftigd geschenk. Maar begrijp me niet verkeerd: ik wilde absoluut in de Senaat aan de slag, ik had grootse plannen.»

Geybels «Ik wist dat de politiek een rotte wereld is, bevolkt door mensen met meer ambitie dan talent, die zich opwerken met gemene listen en achterbakse trucs. Maar dat het zo erg was?

»Op een gegeven moment kwam Frieda Brepoels bij mijn ouders thuis, zogezegd om me een hart onder de riem te steken. Maar in het buitengaan zei ze met een allervriendelijkst gezicht tegen mijn moeder dat ik beter geen kwaad woord over de partij vertelde, of ze zouden me helemaal afmaken. Dat is hard, hè.»

HUMO Open VLD wilde je onmiddellijk nuttige tips voor een lange en ophefmakende rechtsgang bezorgen. Waarom vecht je je ontslag niet aan?

Geybels «Ze hebben me interessante insteken gegeven, dat klopt. Ik zeg niet dat ik er niks mee doe, maar bij de Belgische rechtbanken is momenteel niks lopende.

»België is al op de vingers getikt omdat het geen ontslagregeling voor parlementairen heeft. Bovendien was er in mijn geval minstens een zweem van afpersing. Lees 'Handboek politieke partijen' van Dajo De Prins, specialist grondwettelijk recht: hij heeft een hoofdstuk aan mijn ontslag gewijd.»

Luyten «De VNV, de Vlaams Nationale Vrienden, zo noemen ze zichzelf, oftewel de Vrienden Van Den Dikke - De Wever, dus. Ze vergaderen minstens twee keer per jaar, met Kerstmis en eind juni. Het begint met een etentje en het eindigt in andere etablissementen - ik stel voor dat ik geen details geef.

»De Vrienden zijn réchts: onder elkaar geven ze lucht aan hun homohaat, hun racisme en hun diepe afkeer van alles wat neigt naar links. Ook de meer linkse elementen binnen de N-VA moeten eraan geloven.»

HUMO Wie maakt deel uit van die VNV?

Luyten «Liesbeth Homans, Theo Francken, Karl Vanlouwe, Guy Uyttersprot, Joachim Pohlmann - dat soort mensen.»

Luyten «Wat ik ook doe, mensen zullen altijd vermoeden dat ik wraak wil nemen. Niet ten onrechte: ik pik het niet dat Bart De Wever in een weekblad verklaart dat wij 'niet passen binnen de normen en waarden van onze partij', wetende wat hij weet.

»Moet ik dan de fouten van anderen door de vingers zien? Als Philippe Muyters in 2010 de begrotingscijfers opsmukt en in het Vlaams Parlement staat te liegen - ik heb de bewijzen op papier - moet ik dan mijn mond houden?»

HUMO Jullie hebben geen relatie zoals Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel geen relatie hadden.

Geybels «Laten we het privéleven privé houden. Wij kunnen het wel met elkaar vinden als het gaat over wat er het afgelopen jaar is gebeurd.»

Lees het volledige interview in Humo 3703/34 op dinsdag 23 augustus.

http://www.humo.be/tws/deze-week/23142/ex-senator-kim-geybels-en-haar-minnaar-bas-luyten-een-jaar-na-het-thaise-drugsschandaal.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuninklijke besognes

 

Na het blitzbezoek aan Pukkelpop is de keuning en zijn vrouw terug aan boord gegaan van ons aller yacht Alpa om zijn meditterane besognes verder af te werken : van haven naar haven in de blakende zon en hopelijk zonder de mistral te ontmoeten. Bon voyage, sire. Tot nooit meer ?

(foto Het Nieuwsblad)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toespraak Johan Sanctorum tijdens IJzerwake : Verplichte lectuur !

 

 

1. Neen aan de Pax Belgica

Beste vrienden, strijdmakkers, volksgenoten

Slechts een boogscheut hier vandaan, in Roeselare, brak in 1875 een studentenopstand uit, die de geschiedenis is in gegaan als “De Grote Stooringhe”,  met als aanstichter een zekere Albrecht Rodenbach. Voor de grote massa enkel een biermerk,- maar de ingewijden van de Vlaamse beweging weten dat we hier, wellicht voor de eerste keer in de vaderlandse geschiedenis, te maken hebben met een rebelse grondstroom, gericht tegen de natie die ons vaderland niet is. Een studentenopstand die zich wilde verbreden tot burgerverzet en volksopstand, tegen het franco-Belgisch establishment en zijn pijpendansers,- een verzet dat zou blijven doorklinken tot in Leuven 1968.
Alleen die blauwvoet, het nieuwe symbool dat Rodenbach in zijn revolte dropte, was een beetje vreemd. Hij had natuurlijk wel Hendrik Conscience gelezen en diens roman over de blauwvoeten alias de “kerels”, een zootje rebellen uit het Veurne van de 12de eeuw. Maar er is aan de Vlaamse kust –die foutief meestal de “Belgische kust” wordt genoemd-, geen blauwvoet te bekennen. Ook al verwijzen sommigen naar de Jan-van-Gent, alias de Morus bassanus, een beest met… grijze poten. Dit in tegenstelling tot zijn neef, de echte Blauwvoet, die zijn stek… op de Galapagos-eilanden heeft. Waarom wou onze rebel uit Roeselare dan persé die vreemde vogel op ons loslaten? Wat is hier aan de hand, of beter aan de voet ?

Ik heb hieromtrent een gewaagde hypothese: ik verdenk Rodenbach ervan, gedreven dichter maar gebuisd voor biologie, de blauwvoet als nuttig fabeldier ten tonele te hebben gevoerd. Dit om af te rekenen  met een ander soort gevogelte, dat de Vlamingen vanuit de Belgische volière werd opgedrongen,- namelijk de vredesduif, het castraatsymbool van de pacificatie, het compromis, de halfslachtigheid. “Vliegt den blauwvoet, storm op zee” betekent dan gewoon: weg met de valse vrede, geef ons maar de open confrontatie, de “storm”.

De blauwvoet is dus een wakker geschoten Vlaamse kleiduif. Een dichterlijke metamorfose met belangrijke politieke gevolgen. En inderdaad, beste vrienden:  “nooit meer oorlog”, pax, de godsvrede,- het zijn motto’s die in het IJzertestament verankerd zijn. Diep in onszelf willen wij allemaal die grote vrede. Maar ondertussen wordt ons wel een schijnvrede aangeboden, de grote pacificatie, la pacification, die niet veraf staat van een capitulatie. De Romeinen gebruikten het woord “vrede” al als een eufemisme voor onderwerping, de fameuze “Pax Romana”. Is dat dezelfde “Pax” die op de poort van de oude, gedynamiteerde IJzertoren prijkt? Hebben de gebroeders van Raemdonck hun leven geofferd voor de Pax Belgica? Ik dacht het niet. Hoeveel is de vrede ons waard, alvorens ze onwaardig wordt, en vernederend? Dat is de vraag die wij ons sinds 1830 moesten stellen, steeds weer.

1830, een vervloekt jaar. Het jaar waarin een fluttige opera een dompige frituurnatie opleverde. Voor de Vlaamse beweging is de geschiedenis echter geen voldongen feit, maar iets dat moet rechtgezet worden. Het diplomatieke knip-en-plakwerk waaruit de 19de eeuwse natiestaten ontstonden, heeft een restgebied van een ondraaglijke lichtheid opgeleverd, dat België moest heten. Het land van het surrealisme, de “institutionele creativiteit”, de vrolijke onzin.

Eerst dacht men er nog aan om het nieuwe vaderland gewoon te verlatiniseren, maar uitgerekend slechte karakters zoals Rodenbach hebben die cultuurgenocide afgeblokt. Daarna heeft de francofone strategie zich het discours van de pacificatie toegeëigend, de “verzoening”, wat sommige Vlamingen helemaal in de war bracht. Omdat ze niet beseften dat het om diplomatie ging, als de kunst om de oorlog met vredelievende middelen voort te zetten. Men ging dan een beroep doen op onze “goede trouw”, zoals Wim De Wit het daarnet verwoordde. Waardoor we in 1970 zelfs ons democratisch meerderheidsrecht verkwanselden.

De heropvoeding van de Vlaming,- per definitie een racist, een xenofoob en een fascist,- is sinds de tweede helft van vorige eeuw de morele missie van francofoon België. Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding is een van de speerpunten in deze kruisvaart. In het Belgische heropvoedingsinstituut worden wij gepacificeerd, ge-Europeaniseerd, gehumaniseerd, verkosmopolitiseerd,… wat ongeveer allemaal hetzelfde betekent, namelijk de uitvlakking van een culturele identiteit, die ook de reductio ad absurdum betekent van al onze ambities inzake politieke en staatkundige zelfbeschikking.

Manifestaties zoals deze IJzerwake echter stellen jaarlijks de onopvoedbaarheid vast van die Vlaamse Geus, de blauwvoet, de boche. Een manifestatie die elk jaar meer volk trekt: wij worden de nachtmerrie van onze heropvoeders. Ik hoor nu al de panische commentaar in het RTBf-nieuws van vanavond: “Plus de 6000 fascistes et néo-nazis à l’IJzerwake!”.  Men zou hier zowaar het woord “fascist” als een geuzentitel gaan aannemen.

Geen pax dus voor de blauwvoet. Er is, beste vrienden, wel degelijk een oorlog gaande. En ik heb het dan niet over het pak slaag dat de voorzitter van het Vlaamse Parlement ooit in Wallonië kreeg. Het is een subtielere oorlog,- een oorlog met woorden, manoeuvers, tactische constructies, schijnbewegingen, intriges. Met de Wetstraat als plaats van actie, en het Koninklijk Paleis en het PS-hoofdkwartier als strategische cenakels.

Dit is een uitzonderlijke situatie, die om een uitzonderlijke respons vraagt. België is tegelijk onze administratieve natie én onze vijand,- het is dus een bezettingsmacht. Dat kan niet anders dan tot een Grote Storinge leiden, een radicale breuk met het status-quo, en een opstand vanuit de Vlaamse onderbuik. Want zonder zelfbeschikking, géén godsvrede.

De onderhandelingstafel heeft ons niets te bieden, omdat het zogenaamde vredesproces zelf in de vijandelijke strategie kadert. De duiven die boven de tafel fladderen, en kirrend het Grote Compromis aankondigen, behoren tot de enscenering van de tegenspeler. In zo’n geval is er maar één uitweg: de pacten opzeggen en de onderhandelingstafel verlaten. Met gebalde vuist.

(foto : Marcl Steeman)


 2. Oproep tot eenheid

Het is dus goed dat er iemand als Olivier Maingain is, de vooruitgestuurde havik van de Belgische duivenbond, om ons eraan te herinneren dat we in een feitelijke toestand van oorlog verkeren. Misschien moeten we dan ook eens de betere handboeken inzake krijgskunde ter hand nemen, van Machiavelli tot Clausewitz.

Maar de vijand heeft die strategische handboeken blijkbaar al lang uit, we hebben een leesachterstand: de Belgische francofonie hanteert bijvoorbeeld het principe van “verdeel en heers” meesterlijk. En zo komt het dat wij, uit lafheid en tactische zwakte, vooral oorlogjes voeren onder onszelf. De interne paranoia heerst, het idee dat de vijand onder de gelederen schuilt, waardoor we er nooit in slagen om die gelederen te sluiten. “Verraad” is er het eeuwige sleutelwoord. Wantrouwen de stereotiepe houding. Roddel en achterklap de vaste nerveuze tics. Het schisma en de afscheuring de onvermijdelijke consequenties. Zodanig dat onze échte tegenstrever, het Belgische establishment, zijn plezier haast niet op kan.

Dat, beste vrienden, is de vloek van de Vlaamse beweging, die wij van ons af moeten schudden. De oude, kleinstedelijke rivaliteit tussen Aalst en Dendermonde, Gent en Antwerpen, Steenstrate en Kaaskerke, en wie weet welke heiligdommen we nog allemaal zullen oprichten: Alveringem, Westrozebeke, Jabbeke en Zevekote, het Madouplein en de Koningsstraat,- allemaal dorpskerktorens waaronder het kleine grote gelijk gecelebreerd wordt.

Het fameuze “cordon sanitaire”, ons in 1989 opgedrongen om het radicale Vlaams-nationalisme een halt toe te roepen, zogezegd in naam van de democratie, heeft het schisma als het ware een institutioneel karakter gegeven: ongezien in het democratische Europa. De kiezer die vanaf toen nog stemde voor die onafhankelijkheidspartij, was niet alleen een slechte Belg, maar ook een verdorven Vlaming, één die niet meer meetelde in de resultaten en de statistieken. Een paria, een buiten-de-wet-gestelde, een mestkever.

De partij die nu de fakkel heeft overgenomen, moet zich echter geen illusies maken: ook zij zal in een cordon terecht komen, al is het misschien een fluwelen cordon, namelijk dat van de “politieke irrelevantie”. Ook voor deze partij is er geen goede kant aan het Belgisch verhaal. Springt ze mee in het federale bad, dan is het om gepacificeerd te worden. Gaat ze aan de zijlijn staan, dan bewijst ze haar gebrek aan burgerzin. Het Wetstraattheater loopt hoe-dan-ook gewoon verder, op hoogdringende aanbeveling van de ratingbureaus, en onder het motto: “Liever een Belgische komedie dan een Griekse tragedie”.

De enige uitweg uit dit dilemma, is op zoek te gaan naar een meerderheid die de Vlaamse onafhankelijkheid per volksraadpleging zal afdwingen. Daarom zeg ik nu tot alle Vlaamsgezinde krachten: stop het gekrakeel! Stop de stammentwisten en de clanoorlogen! Wij kunnen de twijfelaars niet overtuigen, als we zelf onderling verdeeld zijn. Het Vlaams-nationalisme zal pas een democratische meerderheid verwerven, wanneer de Vlaams-nationale gelederen gesloten worden. We kunnen de 51ste Vlaming maar overtuigen, als de 49 overtuigden uit één mond, met één stem spreken.

De twee partijen, die onze onafhankelijkheid als hoofdpunt in hun programma hebben, N-VA en Vlaams Belang, zijn het aan de Vlaamse beweging, aan ons, aan de kiezer, verplicht om elkaar te vinden en de hand te reiken. De broederstrijd moet stoppen, hij speelt alleen in het voordeel van de tegenstander. We mogen ons niet laten leiden door zijn strategie. We moeten een coherente Vlaams-radicale strategie op poten zetten die de partijbelangen, de kleine tactische spelletjes, overstijgt. Een fusie tussen die twee partijen is niet nodig en misschien zelfs niet wenselijk, want zij zullen mee de democratische diversiteit moeten bepalen in het post-Belgische tijdperk. Maar een Forza Flandria, in de vorm van een Vlaams-radikaal kartel dat zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 aan de kiezer presenteert, zou een echte bom betekenen onder de Belgische constructie.

Misschien moeten we voor één keer eens een Belgische spreuk tot de onze maken: “Eendracht maakt macht”. Ik nodig bij deze de twee republikeinse formaties uit om een gebaar te stellen dat het Ancien Régime in zware verlegenheid kan brengen: de strategische oprichting van een V-front.  De partij of de partijvoorzitter die dàn de uitgestoken hand weigert, draagt een zware historische verantwoordelijkheid. Het Belgische momentum is voorbij, maar het Vlaamse moet nog komen.

Een “Vlaams front”, anderzijds, in een light-versie, met de traditionele partijen die België gesticht hebben, plus het Groene aanhangsel, daar moet ik eens mee lachen. Er is geen Vlaams front verbroken, want er was er nooit een. De vadsige vredesduiven van de CD&V zullen, als het erop aankomt, altijd voor een Pax Belgica kiezen,- het zit in hun genen. De nieuwe lading mossel-noch-vis is gearriveerd: voor onze blauwvoet een oneetbare brei, maar voor de tandenloze oudjes in het Rustoord Ampersand blijkbaar ideale kost.

Laten we, beste vrienden, niet te veel moeite doen om de tsjeven te bekeren. Laten we hen zelf in een cordon plaatsen van de politieke betekenisloosheid. Laten we ons koelbloedig en vastberaden concentreren op de uitbouw van een Vlaams-radicale meerderheid,- een electoraal breekpunt dat door een alliantie van de twee republikeinse partijen moet geforceerd worden.

Zo zit de democratie in elkaar, zo werkt de geschiedenis, en zo zal het moeten gebeuren. Als we dat moment missen, haalt de Belgische monarchie moeiteloos de 22ste eeuw, met le très grand Bruxelles als draaischijf, waar achter Vlaanderen verschrompelt tot een villawijk die aan een blijvende verfransingsdruk wordt onderworpen.

(foto Marcel Steeman)

3. “Deelstaat” neen, republiek ja!

Beste vrienden,  “Vlaanderen staat”, is het motto van deze 10de IJzerwake. Dat betekent dat wij nu een versnelling hoger moeten gaan, naar de republikeinse modus.

Tegenover de broeierige, verwarde soap van de Wetstraat moeten wij een helder en begeesterend project van de Vlaamse natievorming durven stellen. Het moet ons opnieuw goesting geven in een groot verhaal, in de toekomst,- iets wat we sinds 1830 helemaal verleerd hebben. Een verhaal, waarin cultureel zelfbewustzijn en collectieve identiteit ten volle mogen beleefd worden. Een verhaal van volksverbondenheid, de “Res Publica” in de ware zin van het woord, die ook groot genoeg is om sociale solidariteit tussen alle Vlamingen als iets vanzelfsprekend te zien.

Een verhaal waarin ook nauwgezet een evenwicht wordt afgewogen tussen economisch gewin en welzijn, gezondheid, milieu. Een verhaal waarin we het Belgische politieke bestel met zijn achterkamertjespolitiek en monarchieke coulissengeschuifel ver achter ons laten, ten voordele van een directe burgerdemocratie, met een rechtstreeks verkozen president, bindende referenda en een open maatschappelijk debat. En liefst met media die in staat zijn om dat open debat vrij en vrank in de verf te zetten.

Ja, natuurlijk zijn de transfers van Vlaanderen naar Wallonië een steen des aanstoots. Maar ook niet meer dan dat. Het centenflamingantisme en het groepsegoïsme zijn absoluut ontoereikend om een nieuwe natie op te grondvesten. Zoals de broedertwisten waar ik het daarnet over had, zijn ze slechts de echo’s van de Vlaamse kerktorenmentaliteit.  Er is een bredere stroom nodig, het grootse appèl van een stedelijke hoogcultuur die we wel in de middeleeuwen hadden, maar die we zijn kwijt gespeeld, waarbij de Val van Antwerpen in 1585 een donker keerpunt blijft. Laten we die mentale verkommering nu keren, en laten we terug groots leren denken, edelmoedig én vastberaden. Radicaal én open van geest.

En waar we België achterlaten om de Vlaamse republiek te vormen, laat daar duizend bloemen bloeien. In dat proces moeten we wél met elkaar in discussie durven gaan, als een volwassen volk, over de waarden en normen die deze republiek moeten schragen, en over de grondwet die we onze kinderen en kleinkinderen willen schenken.
Van deelstaatlogica naar republikeins project: dàt is de Copernicaanse omwenteling, die van mij gerust revolutie mag genoemd worden.  Laten we dan ook het kosmische woord “revolutie” onbeschaamd in de mond durven nemen, in plaats van op zijn Lamme Goedzaks te neuzelen over ”evolutie”, “participatie”, of –godbetert- “pacificatie”. We zijn allemaal rebellen, we delen dezelfde zaak, laten we geen schrik hebben van onze eigen schaduw. Onafhankelijkheid is geen geschenk, het is een oorlogsbuit. Deelstaat wordt men via een diplomatieke conferentie. De republiek dwingt men af, door te revolteren. Onze solidariteit moet hier uitgaan naar de andere volkeren die hun lot in eigen handen willen nemen: de Catalanen, de Koerden, Zuid-Soedan.

Ik ben het confederalistische gezemel over die Belgische deelstaten en de “Copernicaanse omwenteling” van Kris Peeters dan ook hartsgrondig beu. Het Vlaanderen van Peeters en C° is niet de zaak waarvoor wij vechten. De confederatie is de zoveelste versie “x” van het Belgische oplapwerk.  Het blijft institutionele bricolage. Ook indien we als deel-staat wat belastingen mogen heffen en kindergeld mogen uitbetalen,- we blijven Belgen. En ik wil geen Belg genoemd worden, zelfs geen Nederbelg. We zijn het aan onze voorouders die ervoor vochten, én aan onze nakomelingen die zullen erven, verplicht om tabula rasa te maken, van nul te beginnen, onze harde schijf vol Belgische virussen te wissen. Zoals de Nederlanden zich in 1581 van de Spaanse dwingeland hebben afgescheiden: je kunt er niet blijven over spreken, je moet het gewoon doén.

Ondertussen neuriet de Vlaamse cultuursector, die met Vlaams geld wordt betoelaagd, steeds maar weer dezelfde, tricolore ambiancemuziek. Een paar witte raven niet te na gesproken, gaat het hier om zelfverklaarde “progressieven”, die nog liever de monarchie en het Belgique à Papa omhelzen, dan een vooruitstrevend republikeins project te ondersteunen. Schrijvers die uit haat tegen Vlaanderen en de Vlamingen in Wallonië gaan wonen; kunstenaars die apetrots een koninklijk ereteken in ontvangst nemen en uit dankbaarheid het paleis decoreren; KVS-intellectuelen die, nu Vlaanderen de kaap van de 50% republikeinse stemmen nadert, opeens de democratie gaan in twijfel trekken. Ze prediken de solidariteit, maar in wezen zijn het bange kleinburgers, die schrik hebben voor verandering en zich vastklampen aan een Ancien Régime dat het surrealisme cultiveert om zijn anomalieën te verrechtvaardigen.

Wat moet een volk met zo’n “elite” aanvangen? Mijn antwoord is: negeren, de geschiedenis zal hen tot achterlijken bestempelen. Over hun gezwollen, immer taterende hoofdjes heen moeten wij, gewone Vlamingen, het debat over de nieuwe Res Publica en haar grondwet in gang zetten. Wij hebben de toekomst voor ons. Wij zijn, in de ware betekenis van het woord “progressief”, wij zijn de gangmakers van de verandering, tegen het status-quo.

En laten we ons niet teveel zorgen maken over Europa, zijn bureaucratie, zijn diplomatieke cenakels en zijn fora waarop de francofonie haar nummertjes opvoert. WIJ maken Europa, het nieuwe Europa. Europa zal maar zijn geloofwaardigheid terug winnen als het de jonge naties zoals Vlaanderen, Catalonië en Schotland als volwaardige politieke entiteiten in zijn schoot opneemt. Europa zal slechts zijn wedergeboorte beleven, als het de oude natiestaten loslaat, en zich herdenkt vanuit de nieuwe, regionale republieken. En Brussel zal, wil het overleven, aan die logica niet ontsnappen: als België uiteenvalt en het oude Europa afsterft, is deze stad zonder Vlaamse inbreng zelfs niet leefbaar.

Voor minder mogen we niet gaan. Het Vlaams-nationalisme zal, na 180 jaar overleven in de Belgische woestijn, het leven geven aan een Vlaamse republiek, zoals de vlinder uit de rups komt. Onweerstaanbaar, zoals de natuur zelf.  Aan ons om de droom in daad om te zetten.

Ik dank u.

Johan Sanctorum

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeiende e-postuitwisseling tussen Hugo Portier en Bert Anciaux

 

Naar aanleiding van een van Anciaux' gewrochten op zijn blog, vliegt Hugo Portier (gewezen voorzitter van het ANZ) achter zijn pc en richt zich tot de gewezen VU-voorzitter, thans SP-a senator, Bert Anciaux :

Dag belgicist Anciaux,
 
Lekker afgeven op Bart de Wever en meehuilen met Bart Peeters.
Je bent toch een moedige jongen.
Bij een confrontatie met Bart zou je als overlopertje, dus zonder enig moreel politiek gezag zo omvergeblazen worden, als een pluimpje want zoveel weeg je nog.
 
Lekker afgeven op Bart. Ook zijn kinderen zullen dat horen op school, je bent werkelijk heel moedig.
Natuurlijk volg je de instructies van je baas Gennez die op haar beurt de bevelen krijgt van grote baas Di Rupo;
Gennez koester je, ook al verkoopt dat mens Vlaanderen aan de onderhandelingstafel voor een ministerpostje. Ja, ik ken SP.A ers die hun partij beu zijn en me zeggen dat ze geobsedeerd is door een ministerpostje
 
Je vertoeft in mooi gezelschap, het gezelschap dat je verdient zou ik zeggen.
 
Politiek beteken je niets meer, dat is na je politiek parcours de logica zelve maar dat moet hard aankomen maar geen paniek, je partijtje kalft wel af maar zoals gezegd geen nood. Indien nodig verander je weer van partij zoals van hemd. Maar politiek zal je nooit meer iets betekenen, het is over en uit.

Waarop Anciaux het volgende repliceert :

Meneer Portier,

dank voor je mail.
Voor alle duidelijkheid, je hebt in je hele leven nog niets betekend voor Vlaanderen of voor meer Vlaanderen.
Dat je daardoor een fundamentele frustratie hebt, dat begrijp ik.
Het is inderdaad niet het rechts en extreem-rechts deeltje van de toenmalige Vlaamse beweging die ook maar één stap voorwaarts heeft kunnen zetten.
Voor je vader had ik nog enig aanzien. Hij was een kind van zijn tijd.
Uw engagement is me vreemd. Buiten blijkbaar haat en onverdraagzaamheid.
Uw mail is een bevestiging van mijn opiniestuk. Maar dat zal je waarschijnlijk niet begrijpen.
Wellicht ben ik een der weinigen waarmee je nog contact kan hebben. Je mails stralen een nood aan begrip en aandacht uit.
Maar ik moet je ontgoochelen. Ik ben niet voldoende professioneel geschoold om je te kunnen helpen.
Indien nodig geef ik je graag de coördinaten voor geestelijke hulpverlening.
Groeten
Bert

Het is dus niet enkel bij Angeltjes dat er soms harde taal gebruikt wordt. Dat Bert de adresen voor geestelijke hulpverlening bij de hand heeft, verwondert ons niet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Live verslag uit Tripoli (NOS) 9.18 uur

 

  

Rebellen in Tripoli en luchtsteun van de NAVO. En wat nu ? Welk stamhoofd gaat de wanorde herstellen ?  Zal de NAVO aanwezig blijven ?  Wat zal het zielige land B doen, dat ijverig mee heeft gebombardeerd om te laten zien dat het in een woestijnland iets kan presteren ? Vragen, vragen ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog even wennen voor de N-VA : BHV-voorstellen zijn top-secret

 

De acht onderhandelende partijen kregen afgelopen vrijdag de technische opmerkingen over de BHV-voorstellen die op de onderhandelingstafel liggen. De N-VA, die zelf uit de onderhandelingen stapte, vroeg die adviezen tot twee keer op, maar werd telkens wandelen gestuurd. Kamervoorzitter André Flahaut (PS) weigert de teksten door te spelen. Formateur Elio Di Rupo is als opdrachtgever bij manier van spreken eigenaar van de BHV-adviezen en wil niet dat ze aan iedereen worden gegeven.

De N-VA moet nog even wennen aan deze situatie van het fluwelen cordon dat zich langzaam rond de partij zal sluiten. Voor nadere info kan ben Weyts & C° terecht bij collega Gerolf Annemans.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech op vliegtuigshow Kansas City (Missouri)

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De droom van Jade over de euro en zo

 

Sinds de invoering van de Euro permitteert iedere handelaar of producent zich een aanpassing, steeds naar boven uiteraard, die, moest zij in oude franken of centiemen uitgedrukt, de mensen op hun gat zouden doen vallen. Maar het is de Euro, en wat is nu een tiende van een Euro nietwaar? Ik zal het u zeggen... vier frank godverd ...

Zodus, de Euro is een munt met een randje aan. Vroeger, in den tijd van de lachende Wimmekens, bestonden er van die stukken van 25 centiemen geloof ik, met een gat in het midden. Dikwijls werden van die muntstukken in de grond genageld om eens goed te kunnen lachen met de gretige vinders.

Wat wou ik nu eigenlijk zeggen..? Ah ja! Ik ben voor Euro muntstukken met een gat in het midden, zoals destijds. Waarom? Als de koers zakt kunnen zij bij de banken de gaten groter maken met een Black and Decker (CGKR, conform), moest de munt daarentegen in waarde stijgen kan er een grotere rand rond gestanst worden met de schraapsels, en de oude rand kan dan dienen om latere gaten te vullen, die dan weer doorboord kunnen worden. Het wordt uiteraard moeilijk om een randgeval te definiëren, maar met de brandstofprijzen kan men dat blijkbaar wel.

Van de munten die ooit doorboord zullen worden met de grootste diameter, zodanig dat er slecht een gouden rondeken overblijft, kunnen brillen gemaakt worden om de échte kostprijs van het leven door te kunnen zien. Het nut van Europa voor vrijwillige scheelkijkers. Men zal nogal ogen trekken, sommigen zullen er écht goed mee staan, of denken dat, maar de eigenlijke boodschap is: verdorie, u  hebt geen bril nodig !  Euro-lorgnettes zijn voor consumptie-blinden en Euro-adepten met lassersbrilletjes op.  

En best zou ik willen dat de eerste nieuwe munten uitgegeven worden met het volle aangezicht van Herman Van Rompuy, dan kan men met de kleinste diameter eens doen wat hij met het plebs doet: iemand iets door de neus boren.

Jade

NvdR ter attentie van Heer Jade : bij onze wedstrijd voor het ontwerpen van nieuwe € munten (én briefjes) zal onze geachte medewerker op zijn wenken bediend worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persbericht : drugoverlast weg uit Antwerpen-Noord

 

 

De voorbije dagen was Antwerpen-Noord het toneel van ernstige incidenten tussen winkeliers die hun wijk gezuiverd wilden zien van drugoverlast en drugdealers. Dat het drugprobleem in Antwerpen-Noord volledig uit de hand gelopen is, heeft veel – zoniet alles – te maken met het lakse beleid dat het Antwerpse stadsbestuur de voorbije jaren heeft gevoerd. Antwerpen-Noord werd door het Antwerpse stadsbestuur beschouwd als een vuilbakwijk waar alle probleemgevallen (illegalen, drugverslaafden, daklozen, prostituees,…) werden gedumpt.

Via het creëren van ‘overlastconcentratiegebieden’ hoopt het Antwerpse stadsbestuur dat de problemen van drugoverlast, criminaliteit en illegaliteit zich niet als een inktvlek over de hele stad zouden verspreiden. Dat het kruitvat Antwerpen-Noord ooit zou ontploffen, lag voor de hand. Dat de problemen in Antwerpen-Noord nauwelijks nog beheersbaar zijn, heeft Patrick Janssens alleen maar aan zichzelf te danken.

Uiteraard moeten illegale drugdealers in gesloten opvangcentra worden ondergebracht en gerepatrieerd worden naar hun landen van herkomst. Veel belangrijker nog is het verplicht laten afkicken van drugverslaafden in gesloten centra. Het inplanten van open drugopvangcentra zoals de Free Clinic aan de Schijnpoortweg in Antwerpen-Noord zorgt er immers voor dat de drugproblematiek zich concentreert in deze wijk en een immense zware hinder vormen voor de buurtbewoners.  De drugdealers zijn in Antwerpen-Noord alleen maar actief omdat hun klanten (de drugverslaafden) er een toevluchtsoord hebben gevonden.

Het Vlaams Belang pleit er voor om het opvangcentrum ‘Free Clinic’ in Antwerpen-Noord te sluiten en een gesloten centrum buiten de stad op te richten. Samen met een doorgedreven zero-tolerantiebeleid ten aanzien van criminaliteit in het algemeen en drugs, illegaliteit en wapenhandel in het bijzonder moet het mogelijk zijn om van Antwerpen-Noord opnieuw een leefbare stadswijk te maken.

VB Antwerpen

 

Aboutaleb van R'dam & Janssens van A'pen : twee socialisten die hun steden naar de ondergang leiden.

 


21-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zeuren, niet treuren, maar optimistisch zijn

  

Dit zijn pas rampen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije en de Koerden, Israël en de Palestijnen

 

Een Turkse luchtaanval op een dorp in Noord-Irak heeft zondag het leven geëist van zeven burgers. Dat heeft een burgemeester in het gebied laten weten.  "Zeven mensen, onder wie vrouwen en kinderen, zijn gedood door een Turkse luchtaanval op een personenauto in het dorp Kortek”, aldus de burgemeester.

Een zegsman van de opstandige Koerdische beweging PKK meldde eerder dat Turkije voor de vijfde dag op rij bombardementen uitvoert op PKK-doelen in Irak. Daarvoor worden vliegtuigen en artillerie gebruikt. De woordvoerder zei ook dat het Turkse leger zich voorbereidt op een inval in het noorden van Irak. Daar zou het de strijd willen aanbinden met strijders van de PKK.

De aanvallen in Irak begonnen woensdag na een aanslag van de PKK in het zuidoosten van Turkije, waardoor een aantal Turkse militairen om het leven kwam.

Zijn er parallellen tussen Turkije en de Koerden en Israël en de Palestijnen ?  Op eerste gezicht wel maar er zijn ook grote verschillen. Arabieren in Israël beschikken over alle burgerrechten en kunnen hun identiteit, taal en cultuur behouden. Koerden in Turkije worden behandeld als minderwaardigen die hun taal en cultuur moeten verloochenen. De Turken dringen bovendien de buurlanden binnen om de Koerden aldaar te vervolgen en te vermoorden.  

Is er nog wat ? Ja, over de Turkse bombardementen en moorden wordt weinig gezegd in het Westen, terwijl de Israëlische revanche-aanvallen flink in de verf gezet worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzerwake : Vlaanderen Republiek

 

foto Het Laatste Nieuws

In Steenstrate bij Ieper vond de tiende IJzerwake plaats onder het motto "Vlaanderen Staat" en opnieuw klonk een luide oproep tot Vlaams zelfbestuur. In het publiek, volgens de organisatoren zowat 5.300 betalende toeschouwers, veel kopstukken van het Vlaams Belang en -wat meer achteraan de weide- ook VB-dissidenten van de Gentse Belfortgroep. De IJzerwake verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Geen kopstukken van de N-VA tekenden present op de weide aan het Van Raemdonckmonument, ondanks de oproep van Wim De Wit, voorzitter van de vzw IJzerwake, aan de Vlaams-nationalistische partijen om elkaar de hand te reiken.

Drama
Volgens De Wit is de tijd rijp om het Belgische referentiekader te verlaten. "Het drama voor Vlaanderen is evenwel dat er telkens opnieuw Vlaamse politici bereid zijn om de belangen van hun volk ondergeschikt te maken aan de belangen van de francofone Belgische bourgeoisie", zegt De Wit. Een duidelijke sneer naar de CD&V die aan de onderhandelingstafel zit bij Di Rupo.
 
Tjeven
Johan Sanctorum, cultuurfilosoof, publicist en lid van denktank Res Publica, oogstte als gastspreker ook applaus met hetzelfde thema. "Laten we geen moeite doen om de tjeven te bekeren, maar ons concentreren op de uitbouw van een Vlaams-radicale meerderheid." Sanctorum had ook een sneer klaar voor de Vlaamse cultuursector. "Vooral zij die solidariteit prediken maar in wezen bange kleinburgers zijn die schrik hebben voor verandering en zich vastklampen aan een ancien régime dat zich op het surrealisme beroept om zijn anomaliën te rechtvaardigen", aldus de overtuigde Vlaamse republikein.

Wij brengen later de volledige tekst van Sanctorum.

 

foto Het Laatste Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV in peiling : 1 zetel verwijderd van grootste partij NL

 

De PVV is in de peiling van Maurice de Hond van deze week bijna even groot als de VVD. Het verschil tussen de twee partijen is nog maar 1 zetel. De SP kreeg er net als de PVV een zetel bij en zou daarmee de derde partij van het land zijn, zo bleek zondag.

De VVD blijft de grootste partij met 30 zetels, één minder dan vorige week. De liberale regeringspartij heeft nu 31 zetels in het parlement. De PVV, die 24 van de 150 stoeltjes in de Tweede Kamer bezet, komt in de peiling uit op 29.

Verschuivingen

De SP scoort 23 zetels, terwijl de socialisten er nu 15 hebben. De PvdA verliest een zetel ten opzichte van vorige week en komt daarmee uit op 18. Dat zijn er 12 minder dan het huidige aantal in de Tweede Kamer. Ook regeringspartij CDA verliest een zetel en zou er 14 overhouden, 7 minder dan nu. De ChristenUnie, die 5 zetels heeft, krijgt er in de peiling 1 bij. Verder zijn er geen verschuivingen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in het Rotterdam van de Marokkaan Aboutaleb is het feest

 

Siciliëbeoulevard, waar flats verkocht worden voor bijna 1 miljoen euri

De bewoners van de Siciliëboulevard zijn het zat. De jeugd van de Kruiskade terroriseert het stadsstrand bij de boulevard. De jongeren schreeuwen, zuipen en gebruiken veel drugs.

Burgemeester Aboutaleb is op inspectie geweest  en geschrokken van de immense overlast die de 'zandterroristen' veroorzaken. De politie te paard heeft een aantal keren charges uitgevoerd. 'Maar zodra het mooi weer is staan er weer de hordes jeugd tot diep in de nacht', aldus buurbewoners op de website van Een Vandaag.

Behalve dat het 's nacht veel overlast veroorzaakt voor de buurt zijn de bewoners ook bang dat de dure huizen onverkoopbaar zullen worden. (Redactie)

Bron : Algemeen Dagblad

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!