Angeltjes
27-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Janssens : Angeltjes achterna

 

Wij waren aangenaam verrast toen we in de Gazet van Janssens het artikel lazen van Geraldine Dewart over de Bevrijdingsfeesten in Antwerpen.  Het leek zo weggeplukt bij Angeltjes : taalfouten en tikfouten, mensen, daar durven wij in ons beste dagen niet van dromen ! Om precies te zijn, taalfouten vindt u zelden bij ons, maar tikfouten die doen zich regelmatig voor, dat weet u en daar zijn we beschaamd over.

We geven het stuk integraal, dan heeft u ook ineens het programma en we markeren de foutjes en de kemels voor het geval u er mocht over lezen. Tussen haakjes : (de festiviteiten in de retrosfeer van de jaren '40 kregen alle Franstalige namen mee, dit in de stad met Vlaamsgezinde burgemeesters als Jan van Rijswijck, Frans van Cauwelaert en Lode Craeybeckx. We mogen blij zijn dat de huidige zot van A. er geen Arabische namen van gemaakt heeft).

Terug naar de jaren 40 met de Bevrijdingsfeesten in Antwerpen

 Tijdens de Bevrijdingsfeesten waan je je in Antwerpen even terug in de jaren veertig. Op vier verschillende pleinen kan je terecht optredens, theater- en filmvoorstellingen en een marktje. Allemaal in een retrostijl.

Op het Steenplein vindt op zaterdag een Bal Nostalgique plaats. Dansliefhebbers kunnen er ook de lindy hop leren.

Het Conscienceplein wordt ondergedompeld in liefde en heet op zaterdag het Plein D’Amour. Wie ingeschreven is, kan er (in zijn eigen trouwkostuum) mee aanschuiven aan de feestdis van een oorlogsbruidspaar, een voorstelling van Les Liseuses Fabuleuses. Zij verbinden Witse acteur Hubert Damen in de echt met een tachtigjarige dame. Daarnaast speelt gezelschap Berline ‘Oorlogsliefde’, een waargebeurd verhaal over onmogelijke liefde tijdens de oorlog.

Filmliefhebbers moeten op de Veemarkt zijn, voor de gelegenheid Place Pelicule. Ze kunnen ze in een oude legertent gaan kijken naar allerlei filmmateriaal uit de oude doos. Daar wordt een documentaire getoont met portretten van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en wordt de klassieker Casablanca vertoond.

Als laatste nieuwe locatie is er de Vrijdagmarkt of de Place Commerce. Daar vindt een retromarktje plaats in samenwerking met de beginnende ontwerpers van de Markt van Morgen. Er staat ook een vertelcaravaan met verhalen van Antwerpse buurtwinkeliers. komen genietn van twee voorstellingen: Oorlogsbruiloft, een voorstelling.

Traditioneel mogen uiteraard ook het Bevrijdingsbal en de taptoe niet ontbreken. Op vrijdag geeft een colonne legervoertuigen het stratschot voor het Bevrijdingsbal op de Groenplaats. Een dag later wordt de Grote Markt het paradeplein voor de taptoe met nationale en internationale muziekkapellen.

http://www.gva.be/antwerpen/antwerpen/terug-naar-de-jaren-40-met-de-bevrijdingsfeesten.aspx


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Steve is ziekjes

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloomberg beveelt evacuatie deel New York

 

 

Burgemeester Michael Bloomberg heeft de eerste evacuatie gelast van bewoners van laaggelegen delen van New York. Zij moeten morgen om 17.00 uur (23.00 uur Vlaamse tijd) hun woning verlaten. Bloomberg heeft daartoe besloten wegens de nadering van de orkaan Irene.

Eerder had Bloomberg al laten weten dat er evacuatieplannen klaarliggen voor laaggelegen gebieden als Coney Island in de wijk Brooklyn, Battery Park City in Manhattan en delen van Staten Island en Rockaways in de wijk Queens. In die delen van de stad wonnen ongeveer 250.000 mensen.

"Wij hebben nooit eerder tot een verplichte evacuatie besloten en wij zouden dat nu niet doen, als wij niet zouden denken dat deze storm in potentie zeer ernstig is", zei Bloomberg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse solidariteit in Utrecht : Tuig verdedigt Tuig

 

Een cameraploeg van Pownews heeft een bezoek aan het Utrechtse Kanaleneiland moeten bekopen met een kapotte camera en een vernielde auto.
 
Dat meldt RTV Utrecht. Powned was in de Utrechtse probleemwijk om een item te maken over de stichting Jongeren in Actie, waarvan de twee bestuursleden subsidiegeld in eigen zak staken. Maar de aanwezigheid werd door enkele jongeren uit de wijk niet op prijs gesteld. Zij vielen de tv-ploeg aan, waarbij een camera sneuvelde.

Terwijl de Powned-journalisten op het politiebureau aangifte deden, werd buiten ook hun auto nog eens vernield.

@ De Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is hij ?

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ; de islam heeft zijn plaats veroverd bij de VRT !

 

  

 

De Moslim Televisie en Radio Omroep (MTRO) start op 18 september zijn uitzendingen op Eén. De Omroep werd op 1 januari erkend als levensbeschouwelijke organisatie, maar moest lang wachten op duidelijkheid over de subsidies.
 
Reportage over Ramadan
"Op zondag 18 september om 9.45 uur, net voor 'De Zevende Dag', hebben we onze eerste uitzending", zegt Mohamed Achaibi, woordvoerder voor de Nederlandstalige tak van de Moslimexecutieve in België. "We zijn al volop aan het filmen. Het worden twee reportages, een over de Ramadan en een rond de erkenning van de Islam in België in de jaren zeventig."
 
In januari werd de MTRO erkend als een zogenaamde 'derde'. De andere derden moesten licht inleveren, zodat de MTRO per jaar vier uur op tv en zeven uur op de radio kan uitzenden.
 
Ook op radio 1
"De radio-uitzendingen starten op 30 september", aldus Achaibi. "We hebben ervoor gekozen om op vrijdag op antenne te gaan, telkens een 25-tal minuten na het nieuws van 20 uur op Radio 1."
 
De MTRO krijgt voor zijn activiteiten een subsidie van 117.964,50 euro per jaar.
 
Er zijn nu zes levensbeschouwelijke verenigingen die uitzendingen door derden mogen verzorgen op de VRT. Het gaat om een katholieke, een vrijzinnige, een orthodoxe, een protestantse, een joodse en nu dus ook een islamitische omroepvereniging.
 

Bron : Het Laatste Nieuws


26-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een volle bibliotheek over de islam vertelt u de waarheid : huiveringwekkend.

 

Alle 85 auteurs op mijn lijst* hebben minstens één belangrijk boek geschreven over de islam. Sommigen zijn echte wetenschappers, anderen schreven hun eigen levensverhaal en nog anderen het verhaal van hele bevolkingsgroepen. Velen schreven meerdere boeken en enkelen zijn uiterst productief als schrijver.

De verzamelde werken van al deze auteurs samen is een heuse bibliotheek van de waarheid over dit ene onderwerp: de islam.

Aan hun relaas is niets geheimzinnigs en allen komen min of meer tot dezelfde slotsom. De islam is een ideologie die beter nooit zou bestaan hebben en in strijd met de hedendaagse beschaving zoals we die kennen.

Ik meld dit omdat het ondergrondse netwerk 'gladio' noch de Italiaanse loge 'propaganda due' er rechtstreeks iets mee te maken hadden. De banale alledaagse realiteit van de islam is op zich al erg genoeg.

Geen een van de 85 auteurs schreef een volledig boek over de verantwoordelijkheid van diegenen die de islam in Europa binnen smokkelden als een Trojaans paard. Allicht is het daarvoor nog te vroeg en moet eerst de islam verjaagd en verslagen worden alvorens dit aspect van het verraad waarvan de Europese volkeren het slachtoffer zijn als onderwerp voor een studie of boek kan worden gekozen.

Inmiddels heeft Angeltjes de laatste video van Pat Condell gepubliceerd waarin deze een stukje van de sluier oplicht. Ik onderschrijf zijn boodschap en analyse volledig.

Wat betreft de verantwoordelijkheid voor de islamisering van West Europa lijkt het me duidelijk en vrij eenvoudig.
Zeer veel voormalige en bijna alle actuele leden van de Raad van Europa, -en de uitzonderingen bevestigen uiteraard de regel- zijn schuldig aan passieve corruptie op instigatie van islamitische potentaten en dictators.

Een niet gering aantal onder hen maakte van het lobby-werk in opdracht van de islamitische golfstaten hun beroep, en sleurden niet alleen Bilderbergers maar ook ook veel parlementsleden van de EU mee in het actieve verraad door passieve corruptie.

In tegenstelling tot wat velen zouden denken is niet Zwitserland de spil ter collectie van de frauduleuze smeergelden, maar wel minstens een en vermoedelijk twee belastingparadijzen in de Caraïben.

Als je goed naar Pat luister verneem je hoe dat allemaal mogelijk is geworden en waarop het voort duurt. We leven in een dictatuur die dat etiket niet draagt maar er wel een is. Witte-boord-criminelen hebben de macht gegrepen en de bevolkingen buiten spel gezet. Ze doen wel alsof er niets aan de hand is en kunnen misschien daarom in zekere zin vergeleken worden met gladio.  De gelijkenis met P2 is ook opvallend omdat deze loge een dekmantel was voor maffia-praktijken. Ook hier houdt de vergelijking daarmee op.

De nieuwe maffia heeft de macht gegrepen en bepaalt nu zelf wat misdadig is en wat niet. Zij maken de nieuwe wetten en controleren alle media.
Hun islamofiele houding toont hun echte voorliefde de dictatuur van de apparatsjiks en een regelrechte roofbouw op wat er nog aan waarde en waarden rest. De inmiddels overal aanwezige islam heeft een dubbel doel. Enerzijds dient het als rookgordijn voor wat er echt gebeurd, en anderzijds is het dienstig als autoritaire stok achter de deur.

De verraders zullen als het er op aankomt niet aarzelen marsorders te laten geven aan het islamitische crapuul en ook de door hen geviseerde doelwitten te laten aanwijzen.

Zo ver is het gekomen. Dat is geen complot-theorie maar een vaststaand en elke dag waarneembaar feit voor wie de mond niet gesnoerd wordt en begrijpt dat er buiten hier en daar op het internet alleen nog slechts propaganda bestaat. De passo doblo vandaag in het nieuws (VTM) tussen baron Buysse en Etienne Davignon is daar en goed voorbeeld van. Deze twee  hypocrieten willen alleen een Belgisch status-quo en niets anders.

We leven nu allemaal in onze eigen doch realistische versie van de toekomstroman van George Orwell "1984". Sites zoals de Angeltjesblog en tientallen anderen worden alleen niet aangepakt omdat er anders honderdduizenden vrijheidsstrijders onmiddellijk tot actie zouden overgaan.

Inmiddels wordt een groot deel van een hele generatie bezig gehouden met vermaak à la Pokkelprut waarbij de organisatoren het dan nog vertikken om enkele eurocenten te spenderen aan een fatsoenlijke verzekeringspolis tegen lichamelijke schade voor hun betalende jeugdige klanten.

Lucky9

* De volledige auteurslijst bevindt zich als bijlage bij de reacties van dit artikel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met bikini's, hier komen de boerka's

 

In de eerste periode (weken, maanden ?) van de zogenaamde Arabische Lente applaudisseerde Eencellig Links in Europa zich de handen voos.  Eindelijk bleek dat in Egypte, Tunesië, Libië en welke andere Prachtlanden dan ook, het onderdrukte volk het juk van de dictatuur wilde afwerpen.  Dictaturen die nota bene jarenlang stiekem ondersteund werden door het Westen en die zich tooiden met bloemrijke namen waarin onveranderlijk "Socialisme" of "Socialistisch" voorkwam. Een "laissez-passer" voor verrijking van de antipathieke topsmoelen en onderdrukking van het plebs, zolang de olie maar stroomde. 

Eencellig Links wilde  niet inzien, dat bij  deze rebellerende bewegingen geen enkel intellectueel noch maatschappelijk draagvlak aanwezig was om een echte opstand te steunen.

Waar zou het revolutionaire élan vandaan komen bij een bevolking die eeuwenlang  gedomineerd en getraumatiseerd leeft in de ban en onder de knoet van een achterlijke terreur, vermomd als religie ? Intolerantie, wreedheid, achteruitselling, verloochening van wetenschappelijke kennis worden gepromoveerd tot model dat de wereld moet omspannen : een ideaal om van te gruwen.   Bij gebrek aan andere inzichten grepen deze zogenaamde revoluties steeds terug naar de enige kreet die iets betekende :  "allah is groot". De moslim-broederschappen, de enige gestructureerde groepen recupereerden sluw de sociale en economische onvrede en zijn nu volop aan de gang om de overname van de macht naar hun religieuze hand te zetten. Laten we hopen dat het anders zal uitdraaien, maar voorlopig ziet het er niet naar uit.

Zo ook in Egypte, het land dat het moet hebben van toeristische inkomsten en waar nu stemmen opgaan om de euro- en dollarbezoekers vestimentaire verplichtingen op te leggen, conform de voorschriften van de koran. Terug naar de Zevende Eeuw, welkom in het nieuwe Iran.  Bikini's moeten geband worden, boerka's  en sluiers sluiten de seksuele prikkels uit.  Torenbezoekers maken weinig kans om hun hobby's uit te oefenen als het aan de moslimbroeders ligt.  

Bron : Bare naked islam


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : Europa heeft een revolutie nodig

 

 

Meer en meer groeit onze bewondering voor de vrije en vranke taal die Pat Condell er op nahoudt. Samen met Nigel Farage van de UKIP, tenminste twee Britten die de moed hebben het Europese Unie-gedrocht dat zichzelf overeind houdt zonder democratische legitimatie te ontmaskeren. Of is er iemand zo naiëf de Europese Praatbarak voor vol te aanzien ?  Dromers, graaiers, lunatiekers, fanatici die Europa uitverkopen, de democratie de nek omwringen en hun eigen wereldje inrichten waarin slechts plaats is voor minachting voor de burgers en verheerlijking van het eigen gelijk en de eigen fantasietjes van hun beperkte geesten botvieren. Er zijn gelukkig enkele uitzonderingen in elk land, maar nog veel te weinig. Europa heeft een revolutie nodig, inderdaad en deze Europese Unie moet verdwijnen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En hoe ver staan we ?

 

Ramadan Bombathon
 2011 Scorecard
 

Day 26

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All other
Religions

By
"Anti-Muslim"
 Right-Wingers

Terror Attacks

148

0

0
Dead Bodies

600

0

0
Not all attacks are immediately listed on TROP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters in Suid-Afrika

 

 

Vlaams Minister-President Kris Peeters bij Desmund Tutu : géén woord over discriminatie blanke Afrikaners. Integendeel : volgens Tutu  moeten zij extra belastingen betalen. En intussen maar jammeren over apartheid.  Wij zijn beschaamd over Kris Peeters.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamanten planeet

 

 

Astronomen hebben een planeet ontdekt die bestaat uit een bijzonder materiaal : diamant.

De planeet ligt 4000 lichtjaar van de aarde en draait om een pulsar, een kleine dubbelster. Het internationale team dat de ster en de diamanten planeet ontdekte hebben het de weinig opzienbarende naam PSR J1719-1438 gegeven.

Diamant komt waarschijnlijk op veel plaatsen in het universum voor. Je hebt er koolstof, hitte en grote druk voor nodig. Op aarde zijn die omstandigheden maar op een paar plekken aanwezig. Vandaar dat diamaten zo zeldzaam – en duur – zijn op aarde.

Op PSR J1719-1438 kun je overal in de bodem hakken om een stukje los te wrikken. Er is ruimte zat om dat te doen, de planeet is ongeveer vijf keer zo groot als de aarde. De massa van de planeet is te vergelijken met Jupiter.

Hoe is de planeet ontstaan? De onderzoekers denken dat het de overblijfselen van een witte dwergster kunnen zijn.

 http://www.faqt.nl/recent/planeet-is-diamant/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne Davignon wil tijdelijk wel iets meer betalen + Aanpassing 15 uur

 

De regeringsknutselaars zullen wat blij zijn, als ze vandaag vernemen, dat er extra hulp komt toegesneld om het wankele keuninkrijk financieel te stutten, in de persoon van Etienne Davignon, de compagnon de route van graaf Lippens. Twee heren van adel, van intriges en van veel geld. Heren van stand ? Twijfels zijn gerechtvaardigd.  Lippens is met zijn arrogante betweterij en hebzucht uitgeschoven over Fortis en heeft veel klein volk, dat ook een graantje van de haute-finance wilde meepikken, in zijn val meegesleurd. Hijzelf zal geen centje pijn lijden of geen bezoekje minder afleggen naar oorden waar wij nooit komen, maar voor de buitenwereld is zijn glorieperiode afgelopen.

Davignon van zijn kant wil best een centje meer belasting betalen, verklaart hij genereus : 'Natuurlijk moet de overheid in de eerste plaats zélf besparen. Maar ik besef dat we er daarmee alleen niet zullen komen als we tegen 2015 de begroting in evenwicht willen krijgen. Daarom vind ik een tijdelijke belasting aanvaardbaar.' Hij bedoelt daarmee een extra belasting voor de superrijken. En wel "tijdelijk". Dat laatste vinden wij uitermate naiëf voor iemand die zijn ganse leven in het centrum van de politieke macht geresideerd heeft : inkomsten voor de staat worden nooit afgeschaft, zij krijgen in het beste geval een andere naam. Maar dat is onze zorg niet : Davignon & C° bezorgt ons eerlijk gezegd krampen met zijn financieel hulpprogramma. De staat beslist en houdt geen rekening met de opvattingen van een enkeling.

Wij houden niet van individuen die zich een air van liefdadigheid aanmeten om een deeltje van hun rijkdom aan te bieden (tijdelijk) om het land uit de penarie te helpen.  Aan ons, het gewone voetvolk, wordt nooit gevraagd of wij in de media onze opvattingen over de belastingen willen ventileren. Of wij nog iets meer kunnen missen : onze verplichte bijdrage wordt ons zonder boe noch ba in de brievenbus geschoven. Dokken ! Op elk bedrag dat wij ontvangen voor onze arbeid wordt zonder een woord commentaar een groot deel afgehouden voor de staat, op elk artikel dat wij kopen wordt een ferm bedrag bijgerekend voor de schatkist en op het einde van elk jaar moeten wij ingewikkelde formulieren invullen met ons volledig financieel curriculum vitae en dan mogen we nog een slodder bijbetalen (of in sommige gevallen iets terugkrijgen).

Types die zich spontaan aanbieden via de gazet om de staat bij te springen, zouden die wellicht gewetensproblemen hebben ?  Lippens alleszins niet, die zou niet eens weten wat een geweten is.

Ray

http://www.destandaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=QR3EGQJ4

+ AANPASSING 15 UUR

Luc Cortebeeck, afscheidnemend voorzitter van het ACV, steekt een pluim op de hoed van burggraaf Etienne Davignon. De zakenman pleit voor een tijdelijke crisisbelasting voor superrijken. "Chapeau voor zoveel burgerzin en verantwoordelijkheid", klinkt het.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orkaan Irene door onze weervrouw Stacy

 

 

Irene, de eerste orkaan van het Atlantisch orkaanseizoen, is er een van de derde categorie (op een schaal van vijf), met windstoten van zo’n honderdtachtig kilometer per uur en neerslag die voor overstromingen kan zorgen. In delen van Delaware, Maryland, New Jersey en North Carolina zijn mensen al geëvacueerd.

Ook in New York worden noodmaatregelen genomen. Enkele bejaardentehuizen en ziekenhuizen zijn al geëvacueerd en morgenochtend wordt besloten of zo’n 250.000 inwoners van de wijken Manhattan, Brooklyn en Staten Island wordt opgedragen te vertrekken. “Het is goed mogelijk dat we dan zeggen ‘jullie moeten weg uit die gebieden’”, zei burgemeester Bloomberg gisteravond op een persconferentie.

De orkaan zal dan in kracht zijn afgenomen, maar nog steeds veel neerslag meebrengen. In 1985 kreeg New York voor het laatst te maken met een orkaan.

Uw weervrouw Stacy stak haar licht op bij Fox News voor de foto en bij diverse media.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieken, Finnen en belgjes

 

Op basis van zeer recente berichtgeving in Finse kranten en buitenlandse persagentschappen aangaande de Finse steun aan Griekenland, blijkt dat Finland via een rechtstreekse onderhandeling (dus buiten de andere landen van de Europese Unie om) met de Griekse regering een deal heeft gesloten over de voorwaarden in hun aandeel in de Griekse noodsteun.

De Finnen zouden hebben bedongen dat er voor hen 1 miljard euro op een aparte rekening wordt gezet. Als Griekenland de steun niet kan terugbetalen, zou Finland dat bedrag plus de rente mogen houden. Finland loopt hiermee geen enkel risico met zijn bijdrage aan de Griekse schuldencrisis, terwijl de Belgische regering volop miljarden euro’s stort in de Griekse bodemloze putten.

Door deze extra berichtgeving ontstaat de zoveelste verwarring over de beslissingen van de Europese top van 21 juli jl. We vinden het bovendien vreemd dat het belgische parlement tijdens de debriefing op 26 juli jl. door de eerste minister over deze mogelijkheid niet werd geïnformeerd. Waarom heeft de Belgische regering dat niet gedaan? De Finnen hebben nu voor elkaar gekregen dat ze geen enkel risico lopen. Het is bovendien onbegrijpelijk dat het ene land een onderpand kan onderhandelen en het andere niet.

Vlaams Belang roept eerste-minister Yves Leterme en minister van Financiën Didier Reynders op om net als Finland een onderpand te eisen van Griekenland en hierover een akkoord te maken met de Griekse minister van Financiën. Hieruit blijkt duidelijk dat landen met sterke eurokritische partijen de Europese besluitvorming in hun voordeel kunnen beïnvloeden. Vlaams Belang zal als enige eurokritische partij de belangen van Vlaanderen blijven verdedigen. Wij zullen, bij monde van volksvertegenwoordiger Hagen Goyvaerts hierover opheldering vragen aan de eerste minister en de minister van Financiën.


Bruno Valkeniers
Partijvoorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen wij u wat opjutten voor u naar het vrijdaggebed gaat ?

 

 

Sean Hannity, radio en TV-presentator bij ondermeer Fox News heeft een "gesprek" met Anjem Choudary, de Britse islam-extremist en geen onbekende in het land B gezien zijn relaties met Sharia4belgium. Het wordt een hoogoplopende ruzie tussen de presentator en de extremist en het gesprek wordt verward afgesloten. De dag nadien komt Sean Hannity er op terug met Brigitte Gabriel van ACT! For America die enkele bijkomende info verschaft over de bedoelingen van de militante aanhangers van de godsdienst van de vrede.  Het is een beetje jammer, dat mevrouw Brigitte Gabriel de neiging vertoont op een schreeuwerige manier haar argumentatie aan te brengen.  Een beetje gematigder zou veel meer effect hebben. Dat doet niets af aan de de juistheid van haar argumenten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door Linkebeek : koekoekburgemeester Thièry noemt betogers *fascisten*

 

Damien Thiéry, de niet-benoemde FDF koekburgemeester van Linkebeek toont zich bereid de betoging in onze Vlaamse gemeente Linkebeek (niet de zijne) toe te laten uit naam van de vrije meningsuiting en het respect voor de democratie.  Je hoort de theatrale tremolo's in 's mans stem trillen, als hij deze grote woorden mag uitspreken, zoals elke Franstalige politicus die meent een nakomeling van de Franse Revolutie te zijn. Maar de niet benoemde legt beperkingen op voor wat betreft de omloop.  De betogers mogen niet verzamelen op het Dorpsplein : "Dit is een symbolische plek die niet gebruikt kan worden om fascisten welkom te heten".

Zo ver zijn we dus weer eens : het is verdraaid erg dat je in je eigen land op straat moet komen om de grondwettelijke rechten van inwoners en grondgebied te laten eerbiedigen, dan word je nog uitgescholden door een a-sociale import-vreemdeling dat je een stelletje fascisten bent.

Laat de verantwoordelijke Vlaamse minister Geert Bourgeois (VA) dit zomaar gebeuren ? 

Bron : La libre Belgique


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten, KhadAFi nog meer

 

De Libische leider Mouammar al-Kadhafi heeft voor miljarden goudreserves en die zou hij wel eens kunnen inzetten om chaos te zaaien. Dat heeft Farhat Bengdara gezegd in de Italiaanse krant Corriere della Sera. Bengdara is de vroegere gouverneur van de Libische Centrale Bank.

Bengdara schat de goudreserves van Kadhafi op zo'n tien miljard dollar, dat is ongeveer 7 miljard euro. Volgens de ex-gouverneur heeft de dictator een deel daarvan mogelijk meegenomen op zijn vlucht, onder meer om Libische stammen en milities om te kopen en in te zetten op zijn bescherming.

"Twee vluchtroutes"
"Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel hij is naar Sabha (zuidelijke woestijnstad) gevlucht, waar hij een logistieke basis heeft, ofwel is hij op weg naar de Algerijnse grens", aldus Bengdara. "Hij heeft in ieder geval wanhopig geprobeerd om het goud te verkopen."

Voormalig rijk land
De vroegere chef van de Libische Centrale Bank vluchtte bij aanvang van de burgeroorlog in zijn land naar het buitenland. Volgens hem is Libië een rijk land, maar zal er na de burgeroorlog een overbruggingsfinanciering van vijf tot zeven miljard dollar nodig zijn om het bankensysteem weer van de grond te krijgen, de lonen te betalen en te kunnen importeren.

@ De Morgen

Hopelijk zal het bankroete land B niet achterblijven om de Libiërs financieel bij te springen. We hebben nu al voor tenminste 25 miljoen (?) bommen gegooid en zullen eveneens met open armen asiel verlenen aan de Libiërs die het niet meer zien zitten in hun Prachtland en overkomen naar Europa, om onze cultuur te verrijken en te zorgen voor onze toekomstige pensioenen. Wie is er voor dit plan ?  Neen, Vanackere en De Crem, jullie mogen niet meestemmen, jullie worden met militair verlof gestuurd in afwachting van nieuwe avonturen om de reputatie van het land B op te poetsen. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hello dromertjes,

Neen, het is geen tikfout: hello is een verwijzing naar het keuzelied van vandaag.  Juist,het is Hello Mary-Lou van Ricky Nelson uit het jaar 1961. 

Zijn volledige naam was Eric Hilliard Nelson, van Zweedse afkomst, werd geboren op 8 mei 1940 in New Jersey. Zijn vader was orkestleider en zijn mama was zangeres.  Hun artiestenbestaan zou zijn leven bepalen.  Zij leefden voor hun carrière met tournees door het land, met radio- en tv-shows, films, waar hun kinderen mee deel van uitmaakten.  Er was geen plaats voor een gezinsleven; als tiener zou Ricky dan ook alles doen om hun aandacht te krijgen, zij het op een negatieve manier.  Rebelleren, motorclubs, arrestaties; voor studie was er noch plaats, noch interesse.  Als dertienjarige verdiende hij in de shows van zijn ouders ca. $ 100.000.- per jaar – drie jaar later had hij $ 500.000.- op zijn bankrekening staan.  Voor zijn 16de verjaardag kreeg hij een auto. Als zoon van rijke ouders zou Ricky nooit leren met geld om te gaan.

Maar in de glitterwereld ging het hem voor de wind: via papa’s relaties kwam er een eerste plaatje uit in 1957, “I’m Walkin”, een cover van Fats Domino. Onmiddellijk werd hij het nieuwe tieneridool: niet moeilijk met dergelijke ouders.  Het plaatje werd 1 miljoen keer verkocht binnen de week, ongezien in die tijd.  Hij werd onmiddellijk gelanceerd via papa’s tv-show.  Die zorgde voor een goed platencontract bij Imperial en de trein was vertrokken.  Zijn eerste single, bij dit merk, “Be-Bop Baby” werd 750.000 keer besteld voor het geperst werd en uiteindelijk 1 miljoen keer verkocht.  Hij was ongemeen populair: zijn high-school diploma moest met de post bezorgd worden omdat men vreesde dat de school het zou begeven.  Zijn ouders lieten een omheining met schrikdraad plaatsen om de meisjes buiten hun huis te houden.  Succes na succes liet de Nelsonkassa rinkelen.  Papa paste goed op de teksten van de liedjes: alles wat provocerend was, werd eruit gegooid.  Dit gold eveneens voor de platenhoezen.

Ter vergelijking: in de jaren 1958 / 1959 kon Ricky Nelson 12 hits verwerven; Elvis Presley daarentegen “slechts” 11.  In de zomer van 1958 verdiende hij een slordige $ 5.000.- per dag.

Ricky Nelson werd veelgevraagd voor tv-optredens; zoals gebruikelijk in die jaren mocht hij ook in films acteren, zoals bv. in Rio Bravo, aan de zijde van John Wayne en Dean Martin.  Alhoewel hij de voorkeur gaf aan rockmuziek, was zijn zachte stem eerder geschikt voor ballades.   In de zestiger jaren zou hij op country overschakelen. 

Ricky Nelson haatte vliegen, maar wou niet met een bus reizen.  Daarom kocht hij voor de verplaatsingen van zichzelf en zijn orkest een DC-3 met 14 zitplaatsen.  Het vliegtuig was vroeger het eigendom geweest van de Dupontfamilie en van Jerry Lee Lewis.  Eigenlijk had men de fatale afloop kunnen zien aankomen want het werd voortdurend geplaagd door mechanische mankementen.  Op 31 december 1985, op weg naar een optreden in Dallas, stortte het neer.  Slechts de piloten konden door de ramen van de cockpit ontkomen. 

We hebben het hier al geschreven: het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen.  Ricky Nelson was daarop geen uitzondering.  Marihuana en cocaïne waren zijn beste vriendjes.  Zijn liefdesleven was problematisch.  In zijn testament bedacht hij zijn kinderen en liet de vrouwen, met wie hij een relatie had gehad – in en buiten het huwelijk – in de kou staan.  Ook zijn buitenechtelijk kind zou niets erven.  Men moet geen psychologie gestudeerd hebben om in te zien dat het gebrek aan liefde en een gestructureerd gezinsleven tijdens zijn jeugd Ricky’s karakter getekend hebben. 

Ricky Nelson werd slechts 45 jaar oud.  Hij was een tegelijkertijd een rijkeluiskind en een eenzaam jongetje. 

Luisteren en kijken jullie even met mij naar Hello Mary Lou?

Kusjes

Lolita

 


25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Boeven op de toeren* (in het ABN : boven op de toren)

 

     De eerste carnavalsschlager uit Aalst over het Torengebeuren is een feit. Hij wordt natuurlijk direct van Youtube verwijderd. Hoe sterker men vanuit het Aalsterse stadhuis internet blijft bekampen en elk beeld en klank censureert, des te pijnlijker wordt de positie van Ilse Uyttersprot.

Nu wordt het echt wel een principiële zaak die niets meer te maken heeft met van bil gaan in het openbaar, maar met censuur en beperking van de vrije meningsuiting.  Van in het begin af aan is de communicatie radicaal verkeerd gelopen en men volhardt in deze houding. 

Dit liedje is natuurlijk ver van een hoogstaand, artistiek product, met een simpele steeds weerkerende tekst maar het is beslist een meezinger. Vroeg of laat zal onze muziek-medewerker, Savat ergens een versie op de kop kunnen tikken.

Laat er ons nog dit aan toevoegen : mochten wij een filmpje vinden van een onbekend stel dat een en ander aanvangt, we zouden er niet over peinzen dit publiek te maken. Maar van zodra het gaat om iemand die het mandaat uitoefent van eerste burger van een niet onbelangrijke Vlaamse stad en bovendien behorend tot een traditionele partij die staat voor fatsoenlijke normen, dan wordt het andere koek. En nu komt er nog aspect censuur bovenop.

Ray

PST : Zoals gezegd, er wordt tegenwind gegeven. We hebben nog net een een leuke video gevonden. Heeft het stadhuis de strijd gestaakt ? (25.08.11 rond 23.30 uur)

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!