Angeltjes
25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Boeven op de toeren* (in het ABN : boven op de toren)

 

     De eerste carnavalsschlager uit Aalst over het Torengebeuren is een feit. Hij wordt natuurlijk direct van Youtube verwijderd. Hoe sterker men vanuit het Aalsterse stadhuis internet blijft bekampen en elk beeld en klank censureert, des te pijnlijker wordt de positie van Ilse Uyttersprot.

Nu wordt het echt wel een principiële zaak die niets meer te maken heeft met van bil gaan in het openbaar, maar met censuur en beperking van de vrije meningsuiting.  Van in het begin af aan is de communicatie radicaal verkeerd gelopen en men volhardt in deze houding. 

Dit liedje is natuurlijk ver van een hoogstaand, artistiek product, met een simpele steeds weerkerende tekst maar het is beslist een meezinger. Vroeg of laat zal onze muziek-medewerker, Savat ergens een versie op de kop kunnen tikken.

Laat er ons nog dit aan toevoegen : mochten wij een filmpje vinden van een onbekend stel dat een en ander aanvangt, we zouden er niet over peinzen dit publiek te maken. Maar van zodra het gaat om iemand die het mandaat uitoefent van eerste burger van een niet onbelangrijke Vlaamse stad en bovendien behorend tot een traditionele partij die staat voor fatsoenlijke normen, dan wordt het andere koek. En nu komt er nog aspect censuur bovenop.

Ray

PST : Zoals gezegd, er wordt tegenwind gegeven. We hebben nog net een een leuke video gevonden. Heeft het stadhuis de strijd gestaakt ? (25.08.11 rond 23.30 uur)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jury van Angeltjes doet uitspraak over Ilse Uyttersport

 

De uitslag van onze snelle peiling van gisteravond 20 uur tot deze namiddag 16 uur  :

Ja, zij heeft het ambt onteerd  65 % 
Neen, zij is voldoende gestraft  25 % 
Ik weet het niet, mijnheer Angeltjes, het was toch privé, nietwaar ?  11 % 
 

Genadeloos is het verdict door onze lezers : meer dan 2/3 is van oordeel dat Ilse Uyttersport de eer aan zichzelf moet houden na haat Torenbeklimming. Een kwart van onze lezers (onder wie verschillende redactieleden) zijn mild en vinden de internetstraf voldoende en 11% weet van toeten noch blazen, de middelmatigen die maatschappij en regime ondergaan als vee bij CD & vee.

Verder danken wij zeer in het bijzonder de gewaardeerde reacties van Jade en Lucky9 die erg genuanceerd en onderbouwd een mening hebben weergegeven, die wij graag ter overweging geven van allen.

Wanneer is het carnaval in Aalst ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripoli alweer bevrijd ! Angeltjes helpt de 0000-nieuwsredactie

 

Eergisteren besteedde Martin Tanghe en haar nieuwsredactie van de 0000 bijna 30 minuten zendtijd aan de bevrijding van Tripoli en gans Libië. Gisteren moest Freek Braeckman schoorvoetend laten weten, dat de zege nog niet helemaal bedongen was.  La Tanghe viel met geen ogen te bespeuren en Peter Verlinden (een van de betere journalisten bij de 0000) gaf ronduit toe dat de toestand meer dan verwarrend en onduidelijk is. De man is ter plaatse.

We begrijpen de feestroes bij de linkse kliek van het Journaal voor de overwinning van de rebellen, want de naiëvelingen zijn ervan overtuigd, dat er eindelijk een socialistische democratie zal gevestigd wordt in dit islamitische Prachtland. Jarenlang heeft onze regimetrouwe omroep de ogen gesloten voor de esbattementen van Kadaffi, de Grote Leider van de  Grote Libisch-Arabische Socialistische Volksjamahiriyah. Het is niet gemakkelijk socialistisch nieuws te maken, zuchten de verantwoordelijken bij de 0000 en we treden hen graag bij : wat zij er van bakken, lijkt inderdaad nergens op.

 We steken derhalve graag een handje toe : de beelden hierboven - te omschrijven als vreugdetaferelen -  vullen gemakkelijk 1.30 minuut van het Journaal. De rest kan volgeluld worden door de belgische minister van Oorlog en desnoods zijn adjunct, de professionele afsluiter Tjeven Vanackere, beiden de grote overwinnaars en trotse bombardeerders.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezochte Turkse moslimextremist vraagt asiel aan in NL : Toestaan, verdorie !

 

Een gezochte Turkse moslimextremist heeft asiel aangevraagd in Nederland. Het gaat om een verondersteld kopstuk van de Turkse Hezbollah, een radicale moslimbeweging die in de jaren negentig op grote schaal aanslagen pleegde in Turkije. Dat schrijft de Volkskrant.

Een speciale afdeling van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onderzoekt met de Nederlandse ambassade in Ankara of Abdulvahap E. betrokken is geweest bij ernstige misdrijven.

De advocaat van de asielaanvrager, Henk Tadema, zegt in de krant dat zijn cliënt begin dit jaar in Turkije heeft gehoord dat hij bij verstek was veroordeeld tot een lange celstraf. “Maar het duurt even voordat een arrestatiebevel bij de grensposten is. Mijn cliënt heeft die tijd gebruikt om naar Nederland te vliegen.”

De Turkse Hezbollah (‘Partij van God’) was met name in de jaren negentig actief en streed voor een islamitische staat in Zuidoost-Turkije, waar veel Koerden wonen. De beweging vermoordde prominente intellectuelen, overheidsfunctionarissen en activisten van de rivaliserende Koerdische afscheidingsbeweging PKK. De groepering heeft geen banden met de Libanese Hezbollah.

De nu in Nederland opgedoken Turk runde voorheen in de Oost-Turkse stad Diyarbakir een boekwinkeltje waar Hezbollah geregeld vergaderde. Of hij in Nederland asiel krijgt, hangt af van het onderzoek van de IND naar zijn betrokkenheid bij ernstige misdrijven. Wij durven hopen van wel en indien het niet lukt is de Turkse man van de Partij van God best welkom in het land B. Wij hebben al andere potentaten binnengenomen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gravensteengroep : *Een woekerprijs voor een schijnsplitsing*

 

Op de opiniepagina's van deze krant verschijnt vandaag de mening van de Gravensteengroep - de progressieve Vlamingen - over de BHV-voorstellen die formateur Elio Di Rupo als compromis op tafel heeft gelegd. De analyse is ronduit vernietigend. De Vlaamse onderhandelaars zouden de gesprekken beter afbreken, is de boodschap.

Waarom? De voorstellen zijn onevenwichtig: twintig Vlaamse toegevingen tegenover één Franstalige: 'een woekerprijs voor een schijnsplitsing'. Ze geven zuurstof aan het taalexpansionistische nationalisme van de Franstaligen in plaats van het te stoppen. Belgen worden ongelijk behandeld: Franstaligen krijgen voorrechten die Vlamingen niet krijgen en de Vlamingen in Brussel verliezen hun bescherming.

De analyse klinkt zelfs scherper dan die van de traditionele Vlaamse beweging: het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV) zag 'maar' zestien Vlaamse toegevingen tegen één Franstalige (DS 18 augustus).


Taalexpansionisme

De man die de pen vasthield van deze tekst is filosoof Etienne Vermeersch. Was dat niet de man die ooit zei dat een overheveling van enkele van de zes faciliteitengemeenten naar Brussel aanvaardbaar was?

Etienne Vermeersch: 'Ja maar dat was een voorstel dat collega Philippe Van Parijs en ik persoonlijk deden én de voorwaarde was dat de grens dan ook volledig zou zijn en dat elk taalexpansionisme van de Franstaligen zou ophouden. Dat voorstel is toen niet aanvaard, niet omdat de Vlamingen tegen waren, maar omdat de Franstaligen hun verfransing niet wilden opgeven. Dus hebben wij ons voorstel opgeborgen. En blijf ik bij mijn eis: een duidelijke taalgrens, geen verfransing meer.'

Drie personen verlieten intussen de Gravensteengroep. Ondergraaft dat de groep niet? 'Bart Staes (Groen!) vertrok omdat hij als politicus niet tot de groep kon blijven behoren; hij omvat enkel onafhankelijke intellectuelen.'

Peter De Graeve lijkt niet van mening veranderd te zijn maar heeft als decaan van de nieuwe faculteit Architectuur en Kunsten, in de Associatie van de KU Leuven te weinig tijd.

En schrijfster Brigitte Raskin? 'Het was geen echte onenigheid. Maar ik voelde mij niet meer goed in de groep', zegt Raskin. 'We zijn progressieve Vlamingen maar nemen naar mijn gevoel te weinig afstand van de N-VA, die communautair wel goede standpunten heeft maar voor de rest te rechts is. Ik werk momenteel aan een boek over de taalgrens en heb véél geleerd. Nog meer dan vroeger hebben de Vlamingen groot gelijk als ze wantrouwig zijn tegenover de Franstaligen. De taalgrens respecteren is belangrijk. Maar er zijn zaken die we als België moeten blijven realiseren. Ik neem wel afstand van journalist Walter Zinzen die zegt dat we ons alleen met wereldproblemen moeten bezighouden. Het een én het ander is belangrijk.'

Weerklank

De politieke betekenis van de tekst is groot. Hij zet bakens. Het beeld ontstond dat alleen CD&V onder druk stond van de Vlaamse opiniemakers. Deze tekst legt ook Groen!, SP.A en open VLD het vuur aan de schenen. Tegelijk steunt de tekst de Vlaamse partijen omdat hij de Franstalige partijen duidelijk maakt dat er onder de Vlaamse opiniemakers weinig zijn die de Vlaamse partijen veel ruimte geven voor toegevingen. De tekst vernauwt ook sterk de ruimte voor een compromis.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=J23EF4I9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de Nationale Maatschappij der Belgische Stakers

            

Waarde redactie,

Nu alle poco-ogen gericht zijn op Libië en de bedelbedrijven hun financiële belangen verdedigen dankzij de miserie in de "Hoorn van Afrika",  zou men haast denken dat er verder niks meer gebeurt.

Niets is minder waar! Ik kreeg een opiniestuk in de gaten dat onze nationale trots, met name de "NMBS" (Nationale Maatschappij der Belgische Stakers) weeral eens van zijn fraaiste kant laat zien.

Op vrijdag 26 augustus e.k. hoopt gedelegeerd bestuurder Jannie Haek van de NMBS holding, wiens mandaat op 1 februari j.l. verstreek, de benoeming van twee directeurs-generaal van ZIJN keuze door zijn raad van bestuur te kunnen duwen. Deze persoonlijke vrienden van Jannie zijn ex-vakbondsman Michel Bovy en Sven Audenaert van Belgacom. Dat het hier om twee zuivere politieke benoemingen gaat, hoeft geen betoog. Niettegenstaande het mandaat van Haek verstreken is en hij evenals de regering in "lopende zaken" vertoeft, in afwachting van een (mogelijke) herbenoeming, wenst hij niet te wachten op een nieuwe regering om zijn wil door te drijven.

Er is voor deze functies nooit een ernstige selectieprocedure geweest, omdat volgens J. Haek de politieke kleur voorrang moet krijgen op de bekwaamheid ! Kan het eerlijker ? Kan het schaamtelozer ?  De vertrekkende directeurs-generaal zijn van SP.a en CD&V-strekking en moeten door iemand uit die stallen vervangen worden. Zo gaat dat in dit onland.

Het weze in deze toch aan te stippen dat men voor de job van direkteur-generaal bij de NMBS -holding absoluut niet over de nodige kwalificaties moet beschikken, aangezien M.Bovy zelfs nog niet beschikt over een diploma hoger onderwijs wat nochtans een vereiste zou zijn. Dat de NMBS-holding een gegeerde vetpot bij uitstek is ondanks zijn zorgwekkende financiële toestand mag blijken uit volgende cijfers. Jaarlijks vloeit er meer dan drie miljard euri belastinggeld naar het spoor. Daarvoor wordt verwacht dat de treinen op tijd rijden, de reizigers het nodige comfort genieten en er niet om de haverklap gestaakt wordt.

Er zijn vier directeurs-generaal aan de slag bij de Holding die elk een slordige 30.000 euri p/maand op hun bankrekening uitbetaald krijgen. In 2010 verdienden de vier graaiers samen 1.374.835,77 euri! Het loon van J.Haek is hier niet bijgerekend, dat is nog een pak hoger. Nog straffer ... bij de NMBS-Groep (niet verwarren met de Holding!) zijn er momenteel TIEN directeurs-generaal en DRIE vorstelijk betaalde CEO's aan de slag om de treintjes en de wagonnetjes op het goede spoor te leiden.

Terwijl er door de lopende regering en de mogelijke volgende naar pakken geld gezocht wordt om de gaten te vullen, gaat men bij de NMBS-holding en Groep lustig verder met geld door deuren en vensters te gooien.

De belastingbetaler zal toch moeten afdokken!

mvg - senior

Pssst : J.Haeck is een boezemvriend van Johan de Zilverman en werd mede door hem op de NMBS troon gezet. Sossen onder mekaar hé!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FDW : Wij kijken grijnzend toe hoe belgië ontbindt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Als de inwoners van de gemeenten rond Brussel zelf zullen bepalen of ze tot het Vlaams of Brussels gewest zullen behoren, is dat volgens Filip Dewinter allesbehalve democratie en heeft dat ondenkbare gevolgen voor Vlamingen. "Maar dit is puur een deel van het schenenspel dat gespeeld wordt. Ze weten ook dat de Vlaamse partijen dit nooit zullen toelaten, maar willen gewoon de zwarte piet doorgeven", zegt Filip Dewinter. "Wij kijken grijnzend toe hoe België ontbindt"...

"Dit zou een totaal etnisch referendum zijn"

"Ten eerste is het overduidelijk dat zo'n referendum niet echt eerlijk is. Men heeft eerst alle Franstaligen naar daar gehaald en willen nu via een 'referendum' alle rechten opeisen. Men heeft nooit een referendum gevraagd toen Vlamingen er in de meerderheid waren. Dit zou nu een totaal etnisch referendum zijn, want MR weet maar al te goed dat ze dit met de Franstalige meerderheid sowieso winnen. Het zou namelijk de anschluss betekenen die MR en FDF natuurlijk willen."

"Complete anexatie van de Vlaamse rand en een volledig Franstalig regime"

"Praktisch betekent zoiets de complete anexatie van de Vlaamse rand rond Brussel en komen Vlamingen terecht in een Franstalig regime. Op een termijn van 40-50 jaar zou een volledig Vlaams gebied bij Wallonië horen. Gemeenten zullen uiteindelijk deel uitmaken van Wallonië, Vlamingen zullen er in het Frans bediend worden, bestuurd worden vanuit Brussel door Franstaligen en komen in een Franstalig belastingstelsel terecht. Het is zo doorzichtig dat het maar kan zijn, dus het is ondenkbaar dat Vlaamse partijen hieraan zullen toegeven." Maar dat is zelfs niet nodig volgens Dewinter...

MR en FDF azen gewoon op een Vlaamse "non" om goed te scoren bij Franstalige kiezers

"Ze zijn aan een campagne bezig, veel meer dan aan een regering vormen. Het toont maar weer dat de regeringsvoorstellen niet goed gaan. Men speelt voortdurend een schenenspel, waarbij ze de zwarte piet doorspelen. Komaan, we zijn op een punt gekomen dat niets nog mogelijk is", zegt Dewinter. En zo komen de stoutste dromen van Vlaams Belang uit...

"Als separist is dit een droomscenario"

"Als separist zie ik dit graag gebeuren. De onderhandelende partijen kiezen openlijk voor een verrottingsstrategie, waar ze ons jaren van hebben verweten. Wij kijken nu van de zijlijn toe hoe alles ontbindt. Als separist is dit een droomscenario, want eigenlijk doen de traditionele partijen onbewust wat wij al jaren willen."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een ontdekking : de wortels van de NVA liggen in de DDR !

 

In onze nieuwe ambitie, het nastreven van de verbroedering (en verzustering als het mag) met onze goede vrienden van de NVA, waren wij op zoek naar de wortels van deze aantrekkelijke partij. Gisteren hebben we Frieda Brepoels politiek gekoppeld aan onze Limburgse favoriete, Annick Ponthier. Als bescheiden begin, kan dat tellen.  En wij hebben Frieda zelfs witgewassen van alle drugspatten die het Bangkokduo bij haar had nagelaten. Momenteel heeft Frieda het te druk, anders zou ze ons zeker al bedankt hebben, want het is echt een hartelijke vrouw.

Vandaag leiden we u naar de échte beginjaren van de NVA, toen Bart de Wever en vele van zijn vrienden en vriendinnen nog niet in de luiers lagen. Kan u het zich voorstellen, geachte lezers, dat er ooit leven was voor de Heer De Wever over zijn en ons geliefde Vlaanderen zijn indrukwekkende schaduw liet nederdalen ? Die donkere tijden toen de frituren niet floreerden, de vette vissen moedeloos rondzwommen op zoek naar een loze vissertje met een dik aas aan zijn strijkstok, of iets in die aard. Toen de 0000 naar waarheid nog BRT-N heette en er geen TV-flaminganten gekweekt werden. Remember, those days, my friends ? Daar gaan we even terug heen.

Hier ziet u het NVA-orkest

Youtube herbergt in zijn verborgen schatten niet enkel boeiende video's met als lokkende titels : "Hoog op de stille Toren, zal ik eens langs achteren boren" maar ook het NVA orkest pronkt daar in al zijn bescheiden glorie. NVA stond toen voor Nationalen Volksarmee

Van 1956 tot 1990 bestond in de DDR (het communistische Paradijs dat zich afschermde achter een hoge Muur om de Westerlingen te weren die wensten deel te nemen aan het Prachtige leven onder aantrekkelijke figuren zoals Herr Walter Ulbricht) daar bestond een orkest dat naast militaire muziek ook symfonische en klassieke klanken perfect beheerste. Alles was toen Perfect in die DDR, u herinnert zich ongetwijfeld nog de vele sportieve prestaties, uitsluitend op zuivere lichaamskracht, idealisme en vitamientjes.

Dit muziekensemble, NVA hoort u thans in een vrolijke mars  Viel Spaß beim Hören ! En zeg het verder aan de poco's en ook aan de degelijke figuren van het Fascistisch Front zodat onze NVA-vrienden weer enige goede punten mogen scoren. Wat goed is voor hen, is nog beter voor ons. Selbstverständlich.

Savat

 

Goed hé. Soms lijkt het wat op "die Fahne hoch", maar dat is het niet, want dat was van de troepen van Dolf Hitler. Eigenlijk is er weinig verschil, of het nu nationaal-socialisten of communisten zijn, het zijn altijd fascisten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging boekvoorstelling Miel Cools Cultuurmarkt Antwerpen zondag 28.08.11

 

Het ANZ nodigt u graag uit op de voorstelling van het liedboek “Miel Cools - Mijn mooiste liedjes”. De voorstelling vindt plaats tijdens de Cultuurmarkt op zondag 28 augustus 2011 om 16.00 uur in het auditorium van de KBC-toren, Schoenmarkt 35 te Antwerpen. Heel uitzonderlijk zal Miel Cools zelf nog eens één van zijn liedjes zingen. Als verrassing voor Miel, hebben enkele vrienden/collega’s een kleine muzikale hommage in elkaar gestoken. Hieraan werken o.m. Walter Evenepoel, Amaryllis Temmerman, Lennaert Maes, Rosbos en Sabien Tiels mee. Aansluitend is er een signeersessie van Miel Cools. Om 17.00 uur is er trouwens een optreden van die andere kleinkunstpioniers De Vaganten op dezelfde locatie. De optredens zijn gratis, maar wees er tijdig bij, want de plaatsen zijn beperkt. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inge Vervotte verlaat de politiek

 

Inge Vervotte verlaat de politiek. Het is niet haar eerste keer dat ze ontslag neemt. Zij deed het ook, uit loyauteit toen Leterme en Van Deurzen de handschoen in de ring gooiden ingevolge het Fortis geklooi. Inge Vervotte is een beschaafde en gedreven politica, die ver van ons politiek ideaal afstaat maar die respect verdient voor de manier waarop zij tijdens debatten correct omging met politieke tegenstanders, ook die van Vlaams Belang.  En dat is veeleer uitzonderlijk. Wij voegen ons bij het bericht dat Gerolf Annemans verspreidde : "Helemaal niet verbaasd door de stap van Inge Vervotte. Ze is in een zekere zin 'te goed' voor het vak. Wens haar oprecht alle succes", getekend Gerolf Annemans.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september : Dwars door Linkebeek !

 

Ah, c'est bien, nous vous attendons !

 

'De nota van Di Rupo heeft het over een consolidatie van de rechten van de Franstaligen in de faciliteitengemeenten. Wel ik vrees dat ze zullen worden uitgebreid, die rechten. Oké, buiten die zes gemeenten kan er inderdaad niet meer op Brusselse kandidaten gestemd worden en verkleint in theorie de Franstalige invloed in de Rand, maar de sleutel om dat te omzeilen zit al in de nota van Di Rupo: de oprichting van een “grootstedelijke gemeenschap”, de “communauté urbaine”. Dat Kortrijk, Doornik en Rijsel zo ‘n “communnauté urbaine” ontwikkelen: uitstekend. Maar als dat voor Brussel wordt voorgesteld, tot diep in Vlaams-Brabant, dan krijg ik argwaan. Het zou wel eens een paard van Troje kunnen zijn, het perfecte alibi om de Franstalige greep op Vlaams-Brabant nog te verstevigen.'
Geert Lambert (Groen!) in Het Laatste Nieuws 23 augustus 2011

Deze uitspraak zegt voldoende en is een regelrechte en duidelijke oproep naar al wie in Vlaanderen het goed meent met Vlaams-Brabant, de Zes en met het heikele dossier van de splitsing van BHV.                             
Daarom dus: aarzel niet langer, noteer met stip zondag 18 september a. s. in uw agenda en stuur deze boodschap door naar al uw vrienden en kennissen.

Tot zondag 18 september in Linkebeek,


Guido Moons,                         Roel De Leener,                Francis Stroobants,
Vlaamse Volksbeweging           T.A.K.                                     Haviko

Raadpleeg ook:
www.dwarsdoor.be


24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet de burgemeesteres van Aalst ontslag nemen ?

 

Nu gaan we ver, hoor.  De secretaris van Vlaams Belang Aalst, Herman van Bever laat weten dat volgens hem Ilse Uyttersprot van het Reisbureau "Hop, hop, de toren op" de eer aan zichzelf moet houden en opstappen.

Uyttersprot zelf probeert de hele heisa te relativeren. “De beelden zijn gemaakt op een afgelegen plaats die amper bezocht wordt. De situatie heeft niets met politiek te maken en heeft geen enkele invloed op mijn engagement in de stad. Ik maak mij er niet druk om”, klinkt het. Wat natuurlijk flauwe kul is, want ze doet niet anders dan overal ter wereld waar het filmpje op internet verschijnt, het te laten blokkeren.

Er is van het eerste moment af foutief en in paniek gereageerd. In plaats van de zaak te minimaliseren en in de politieke sfeer te trekken, had ze zich best verontschuldigd en haar spijt betuigd en zo voort. Neen, dat kon echter niet, er moest arrogant naast de kwestie gepraat worden op zijn tjeefs : liegen en rond de pot draaien.

Wie beweert dat in het openbaar van bil gaan, een privé aangelegenheid is, die heeft duidelijk enkele hersencircuits die niet aangesloten zijn. Er loopt van alles rond in de wereld.

Vooruit met de geit, de toren op : wat vindt u dat Ilse Uyttersprot moet doen ? Wij pollen erover, kort en bondig. In de linkerkolom.

 Wat zijn die van plan ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld rond met Ilse

 

 

Belangstelling voor de reisbrochure ?  Schrijven naar :  

Mijn vakantie met Ilse Uyttersprot - Stadhuis - 9300 Aalst

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chantage 1212

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtzetting : Frieda Brepoels ontkent aantijgingen van Bangkokgangers Geybels-Luyten

 

Een blog zoals Angeltjes met redactionele pretenties moet vandaag op zijn tellen letten : overal loert tegenstand, ontkenning of worden we geconfronteerd met gekrenkte gevoelens, dreigementen, verwijten en dat allemaal omdat iedereen op zoek is naar zijn eigen waarheid in dit ondermaanse.

Terwijl het echt simpel is, er is slechts één waarheid : de islam.  En daar gaan wij naar overstappen.  Gedaan met zelfstandig denken en moeilijke vragen. Wij raadplegen nu ook regelmatig het "groene boekje" maar van dan af worden wij afhankelijk van Hét groene boek, de koran. Basta en gedaan. En wie ons dan zal afdreigen of komen zagen, die stellen we een simpele vraag "Hebde een probleem ?" en dan het mes er in.

Eerst nog wat rechtzetten. Frieda Brepoels, secretaris van onze geliefde collega's van de N-VA (u weet wel, die partij die wij in stilte aanbidden maar we houden het héél stil) ontkent in de media de aantijgingen die in Humo verschenen dankzij de bereidwillige communicatie van het duo Geybels-Luyten.  Wij hebben een fragment overgenomen van die kwèk-kwèk verhalen, omdat we dat lollig vonden, maar we stonden nogal solo met onze lol. Elk schot is geen voltreffer. En elke cabaretier sterft een beetje voor een stille zaal, na een mop die hijzelf geslaagd vond.

Vandaag ontkent Frieda àlles. Wat over haar gezegd wordt. En wij nemen daar akte van. Maar dat sluit niet uit, dat we gewoonweg niet kunnen weten wie nu de échte waarheid vertelt : Frieda of de twee Bangkokgangers.  Gelijktijdig nemen we aan dat al de rest van de kwék-kwék wel op waarheid berust en dat "de vrienden van den dikke" een toffe club vormen.

Frieda wil(de) dus geen minister worden, maar burgemeester van Bilzen, dat zint haar wel.  Dan zal ze eerst haar vroegere VU collega en huidig CD&V-burgemeester Johan Sauwens moeten kalt stellen. En dan stellen wij voor, dat Frieda een overeenkomst maakt met Annick Ponthier van Vlaams Belang : een toffe, hardwerkende, jonge politica die heel wat in haar mars heeft.  Twee Vlaams-nationale vrouwen aan het hoofd van een belangrijke Limburgse gemeente. Wie kan daar nu tegen zijn ?

Zo, dat is weer fijntjes geregeld en iedereen kan tevreden zijn over de pacifistische en bemiddelende rol van Angeltjes. Zijn er nog rechtzettingen, ontevredenen, gelijkhebbers ?  Haast u, want binnenkort veranderen wij onze naam :  الملائكة

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : zijn alle Amerikanen kleurlingen ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geachte Redactie,

Vandaag op dinsdag 23 augustus 2011 om iets na 23.10 was ik op de televisiezender VTM weerom getuige van een verbijsterend staaltje vulgair bedrog en beïnvloeding.

In een programma dat moet doorgaan als “journaal” werd een beeldverslag vertoond dat handelde over een aardbeving in de staat Virginia  die zou gevoeld zijn geweest tot in Washington DC, waar overheidsgebouwen ontruimd werden (beelden), en zelfs tot in New-York (beelden) waar de openbare aanklager in de zaak DSKde rechtszaal uitstapte met een oproep tot kalmte bij het verlaten van de perszaal.

Deze laatste was de enige "caucasian" die in beeld kwam of althans mocht komen. De geïnterviewden op straat waren allemaal zonder uitzondering zwart en bruin. Als dat de VS is,  dan ben ik een aboriginal.

Laat U dus niet beetnemen door de fascistoïde (en politiek correcte) staatsmedia in Belgium.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheime onderhandelingen

 

Vandaag woensdag gaan de zogenaamde regeringsonderhandelingen met 8 partijen in alle stilte verder. Nog even samenvatten hoe het er voor staat.

Alle Franstalige partijen nemen deel : 61 van de 62 Franstalige Kamerleden zijn vertegenwoordigd rond de tafel bij formateur Di Rupo,  tegen 48 van de 88 Vlaamse Kamerleden.  De 40 zogenaamde V-partijen (N-VA-VB-LDD) hebben ofwel zichzelf weggemaneuvreerd (N-VA) of worden bewust uitgesloten via het cordon sanitaire (VB - LDD).

Na de openbare politieke ranseltoespraak door een woedende en bibberende keuning op 20 juli, kwam een dag later CD&V partijvoorzitter Wouter Beke schoorvoetend zijn medewerking toezeggen om het land B uit de penarie te helpen. Er moet daar heel wat gebeurd zijn achter de schermen bij de CD&V om deze plotse ommezwaai te bewerkstelligen.  De invloed van het hof en  de kapitaalkrachtige belgische machtsfamilies binnen de "katholieke partij" is op cruciale momenten onloochenbaar. Er zijn nog steeds mannetjes die aan de touwen trekken en er bestaan nu nieuwe netwerken met de christelijke vakbond die ondubbelzinnig de kant van vorst en kapitaal gekozen heeft.

Mijnheer Beke mocht wel voorwaarden stellen.  Eerst moest de BHV-knoop doorgehakt worden en wél op basis van de voorstellen die hijzelf maanden geleden gedaan had. En er zou pas over het sociaal-economische regeringsporgramma gepraat worden nadat BHV geregeld was.  Dat is iets wat we intussen wel vernemen : naast de voorstellen van Beke wordt er ook over andere communautaire voorstellen gepraat.  Het zou menselijk gezien, bijna niet anders kunnen. Of is er iemand zo naiëf te veronderstellen, dat Beke alleen het woord zou voeren tijdens de bijeenkomst van de verzamelde egotrippers die politici zijn en iedereen zit instemmend te knikken zonder enig wederwoord ?

De BHV voorstellen van Beke gaan trouwens uit van een aantal compromissen, zeg maar toegevingen aan de Franstaligen, zodat heel de beginfase van deze formatiegesprekken niet meer zijn dan zand in de ogen strooien van de publieke opinie.

Tot hiertoe heeft de CD&V een belabberd figuur geslagen naar de Vlaamse openbare opinie toe en die indruk moet hij wegwerken en tegelijk probeert Beke naar de franco-belgen blijk te geven van wat zij verstaan onder staatsmanszin. Dat is de voorlopige strategie bij Cd&V en hoe zij zal aflopen, is afwachten geblazen : een win-win situatie zit er echter niet in voor Beke.

Staatmanszin betekent in het land B nog steeds : de bestaande overheersing van de francofone minderheid in stand houden en de financiële transferten van Vlaanderen naar Wallonië (nogmaals : 12 miljard per jaar) onaangeroerd laten. Daarvoor gebruikt men argumenten zoals solidariteit of belgische compromisbereidheid, nepbegrippen voor simpelen van geest zoals een Bart Peeters e.a.

Staatsmanszin betekent concreet in belgië :

- het waterhoofd Brussel met zijn 800 politieke mandatarissen en zijn 19 individuele dorpskoninkrijkjes jaarlijks voorzien van extra 461 miljoen euri (zonder enige tegenprestatie),

- de taalpariteit in Brussel eenzijdig opheffen (zonder te raken aan diezelfde pariteit op  federaal vlak, wat destijds de basis vormde voor dat compromis) en de oprichting van een Brussels grensoverschrijdend complex tot ver in Vlaams-Brabant,

- de 6 faciliteitenrandgemeenten losweken uit de Vlaamse Gemeenschap,

- in gans belgië opnieuw een onrechtstreekse tweetaligheid invoeren via een federale kieskring.

Er valt nog veel meer te zeggen maar dan wordt ons verhaal eentonig.

Willen wij echt uit de miserie geraken dan is er enkel de weg van het gezond verstand die ons zal leiden tot een ordelijke opdeling van het land of zoals Johan Sanctorum het stelde : van deelstaat tot republiek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlogsminister De Crem : België staat klaar met grondtroepen om Libië te bezetten

 

"We moeten vermijden dat er na Kadhafi een machtsvacuüm ontstaat", volgens Oorlogsminister De Crem. "Er is dus snel een nieuwe regering nodig, humanitaire hulp ook. Bovendien moet de openbare orde hersteld en gewaarborgd worden." De minister benadrukt dat België nog niet werd gevraagd om grondtroepen te sturen. Maar het land zonder regering staat alleszins klaar om in Libië een nieuwe ploeg op de been te helpen en te ondersteunen. Misschien kunnen de christen-democraten met hun volledig partijhoofdkwartier verhuizen naar Tripoli ?  Eerst hebben zij de boel mee platgebombardeerd (aantal doden en gewonden : een staatsgeheim),  nu kunnen zij de vruchten plukken en zorgen voor de wederopbouw. 

Politiek-correct denkenden zullen weer huiveren als zij dit lezen, maar politiek is vaak een rattenstiel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB op uitnodiging BNP bezoekt getroffen wijken in Londen

 

 

Op uitnodiging van Brits Europarlementslid Nick Griffin (BNP), brengt een delegatie van het Vlaams Belang een tweedaags bezoek aan de zwaar geteisterde wijken van Londen.

De parlementaire delegatie - bestaande uit Vlaams Belang- fractievoorzitter Filip Dewinter, Vlaams parlementslid en voorzitter Commissie Buitenlands Beleid Frank Creyelman, Europarlementslid Philip Claeys en Federale volksvertegenwoordigers Filip De Man en Tanguy Veys – nam vandaag al polshoogte in de getroffen buurten van Tottenham, Oost-Londen, Enfield, Croydon, Brixton en Stratham.

In bepaalde van deze wijken blijkt de sharia-wetgeving reeds van kracht en heerst een permanente vorm van etnische polarisatie. “Waar vroeger de etnische bendes overheidsinstellingen zoals politiekantoren en gemeentehuizen aanvielen, bekampen ze nu ook elkaar. Dit is een nieuwe en verontrustende fase in de stadsguerrilla’s. De etnische burgeroorlog staat voor de deur”, aldus Filip Dewinter.

Uit gesprekken met maatschappelijk beambten blijkt dat de toekomst er bij ongewijzigd beleid weinig rooskleurig uitziet. “De bendes organiseren zich steeds professioneler, zijn steeds zwaarder bewapend en organiseren zich uitermate professioneel”, stelde een ongeruste hulpverlener.

Het opzet van het bezoek bestaat erin de nodige politieke conclusies te trekken, opdat dergelijke oorlogstaferelen bij ons niet zouden plaatsgrijpen. Desalniettemin zijn de signalen op dat vlak bijzonder verontrustend. Zelfs Molenbeeks burgemeester en moslimbroeder Moureaux liet onlangs nog optekenen dat hij op dat vlak weinig optimistisch is en de ‘bom’ in Brussel elke dag kan ontploffen.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V burgemeester Ilse Uyttersprot in volle actie + AANPASSING 07.00 UUR

 

Waarschuwing : deze video bevat schokkende beelden

 Ilse Uyttersprot de CD&V- burgemeester van Aalst, is betrapt terwijl ze ergens op een vakantiebestemming in het openbaar seks heeft op een toren. Het filmpje staat al anderhalf jaar online, maar is nu pas ontdekt. Enkele jongeren filmen vanop een burcht een stelletje dat op een hoge toren iets anders doet dan het uitzicht bewonderen. Het blijkt te gaan om de Aalsters burgemeester en haar toenmalige vriend.  Als er in het openbaar zaken gebeuren die tot de intieme sfeer behoren, dan is er niets mis mee ze ook in het openbaar te vertonen. Ieder draagt de gevolgen van zijn publieke daden. U bent gewaarschuwd, beste lezers, dit is seks vanop een verre afstand en als het u schokt, moet u niet kijken. Trouwens liever zo'n beelden van een CD&V-er dan de schijnheilige portretten van trotse bombardeerders.

(de kans is groot dat de video zal verdwijnen)

+ AANPASSING 07.00 UUR

http://www.youtube.com/watch?v=d5AWrS-5akQ




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!