Angeltjes
17-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bolder van De Wever

 

De top van deze bolder (meerpaal op de kade) werd beschilderd door niemand minder dan Bart de Wever, in het raam van de heraanleg van de Scheldekaaien in een verre toekomst.  De politicus-artisticus voegt er in alle bescheidenheid aan toe : "Ik heb niet de pretentie mij te vergelijken met de havenschilder Eugeen van Mieghem". Neen, dat zien we, Bart. Rubens eventueel,  daar zien wij overeenkomsten mede.

Hieronder een echte Eugeen van Mieghem, de Antwerpse Henri de Toulouse Lautrec, om in de bescheiden sfeer van de Sinjoren te blijven.

(bovenste foto Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort ...

 

Enkele dagen geleden schreven we dat we een korte tijd gingen "ontstressen" en rond 21 september terug op "antenne" zouden komen.

In de vorige honderden stukken die we hier hebben geschreven, vestigden we regelmatig de aandacht op het feit dat Vlamingen onverbeterlijke egotrippers zijn die moeilijk kunnen samenwerken. Als we kijken naar de doelstellingen van politiekers zoals Bart De Wever, Jean-Marie De Decker of Filip Dewinter dan zou men snel kunnen besluiten dat die als grote vrienden bijna dagelijks joelend over straat moeten lopen. Niets is echter minder waar.

Daar en nergens anders ligt het "Vlaams probleem" ! Hadden die drie tijdens de voorbije jaren de handen in elkaar geslagen en samen aan eenzelfde koord getrokken, dan was de Republiek Vlaanderen reeds een realiteit geweest. Ik ben niet de enige die daarover zo denkt. Ray van de blog www.angeltjes.be is ook iemand die reeds jaren nagels met koppen slaat en enkele weken geleden, toeval of niet, eveneens wat wilde "ontstressen".
 
Samen kwamen we tot de vaststelling dat indien het onze innige wens is dat de Vlaamse "kopstukken" meer zouden moeten samenwerken, het ook logisch zou zijn dat wij onze bescheiden krachten eveneens zouden bundelen.

Vanaf heden en tot 4 oktober zullen we nog enkele bijdragen schrijven op deze "site" en vanaf 4 oktober hangen we onze aanhangwagen aan de tractor van Angeltjes om samen een sterkere combinatie te vormen. We danken onze trouwe lezers voor de ,nu reeds jarenlange, betoonde interesse en hopen op hun belangstelling verder te mogen rekenen in de toekomst.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarah Leander

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke en Di Rupo : Yes, we can !

 

 

Studio Rony

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals jij

 

Zoals jij, kan ik niet stoppen.
Ik zou dan moeten stoppen met lezen en kijken en luisteren Want alles wat ik in deze tijden verneem, doet mij telkens naar het toetsenbord grijpen. Het is machtiger dan mezelf omdat ik voel dat ik iets moet doen! Het enige dat me daarvan zou weerhouden, is op een onbewoond eiland gaan wonen. Expeditie Robinson, maar dan godbetert, zonder die televisie-aanstellers.

Ik kan enkel trachten mij wat te bedwingen, wat te doseren, maar dat is zo moeilijk. Toch is het geen verslaving. Het is een opstand, het is revolte, het is mijn interne en externe strijd tegen onmacht tegen onrecht en onrechtvaardigheid, tegen corruptie, tegen ...
Maar vooral een strijd voor mijn kinderen, mijn kleinkinderen, mijn familie , mijn vrienden, mijn volk.
Zoals jij strijd ik wellicht tot op ons sterfbed, of wordt die onze dood zelf.
Op onze urne of grafsteen staat dan wellicht iets als:

Hier rust een strijder,
niet met wapens,
maar met woorden
Beide zijn dodelijk

En nu moet ik van mijn vrouwtje gaan verder schilderen, want iedere baas heeft een bovenbaas.

A. Griffon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 september : kris-kras door de reacties

 

 

Angeltjes komt terug op 4 oktober 2011

NOG 17 DAGEN

.

Het spijt mij om te lezen dat u er mee stopt.
 Uw site is voor mij een dagelijkse stop om mij op de hoogte te stellen van de situatie bij mijn geliefde zuiderburen.
 
Ik wens u veel rust toe en hoop toch in de toekomst weer de Angeltjes te kunnen lezen...
 
Hartelijke groeten vanuit Rotterdam.

*****

Beste Ray,

 Op de valreep toch nog een reactie.  Gezien de vele scherpe, domme,negatieve en vijandige reacties die je sinds januari 2007 op je blogs ontving kan ik me levendig voorstellen dat het na 4 jaar ' trop is enough ' is geworden! Da's de tol van de roem en dit bedoel ik niet cynisch hoor!
 
Anderzijds, en dat zal je ook aan de tsunami van positieve reacties gemerkt hebben, was jij zonder het misschien ten volle te beseffen, een belangrijke spreekbuis voor Vlamingen die hetzelfde levensideaal als jij hebben nl. een welvarende Republiek Vlaanderen die opkomt voor de belangen van de Vlaming en die niet ' gecontamineerd en gecollusioneerd ' wordt door het Hof en hun lakeien uit de ' haute finance ', de farizeeërs van de CD & V en de maffiosi van de PS & SP.A !
 
In je laatste blog-aanpassing las ik dat je een maand gaat ontstressen en dat stemt ons hoopvol. Want nu het einde van de tunnel in zicht is (en de laatste berichten over 't continu opschorten van de onderhandelingen versterken die hoop) zou het uiterlate spijtig zijn indien jij de laatste rechte lijn naar het ' moment de gloire ' van de Vlaming niet zou ondersteunen met je blog. 
 
Ik, en met mij zeer velen, hopen dat in de komende maand de onderhandelingen crashen en dat de weg wordt vrijgemaakt naar je levensideaal. En met vrijgemaakt bedoel ik ook dat de Angeltjes-en VB-aanhangers niet meer als idioten of paria's worden aanzien maar als de groep van mensen die de voorbije 30 jaar dingen deden gebeuren terwijl het Hof en de Haute Finance toekeken naar wat er gebeurde en de CD&V/PS/SPA zich in hun cocon van pathetische naïviteit en dommigheid, continu afvroegen: wat gebeurt er hier?

 Tot slot: mocht je toch besluiten ermee op te houden: Carpe Diem ! En dank voor alle literaire hoogstandjes in je blog waarvan ik elke dag opnieuw genoot!
 
Uit symphatie
 DC

*****

Onnodig te zeggen hoe opgelucht ik ben van je terug te horen én met een positieve noot.
 Als er 'iets' is , wat dan ook, dat ik zou kunnen doen om bij te dragen in " Angeltjes II" geef me maar een seintje.
 
Wat de ontstressing betreft. 
Vergeet niet dat je onder water niet kan ademen ! 

 Prettig verlof en behouden thuiskomst !
 Met vriendelijke groeten ,
 
D.




16-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog goed nieuws over de splitsing BHV

 

Vlamingen van 88 naar 86 Kamerzetels in 2014

De slimme dertigjarige Vlaamse partijvoorzitters hebben ook dit onderdeel van het BHV-scenario goed meegespeeld. Via lijstverbinding met Vlaams-Brabant had deze achteruitgang kunnen vermeden worden maar daar hebben de geniale dertigjarigen even niet aan gedacht.

Het Vlaams Belang reageert met verbazing op de grote gelatenheid bij de andere Vlaamse partijen over het politieke lot van de Brusselse Vlamingen ten gevolge van het akkoord rond BHV. Door het nieuwe systeem zullen ze geen enkele verkozene meer kunnen behalen in de Kamer, wat betekent dat de 15 Brusselse Kamerzetels allemaal naar Franstalige partijen gaan. De impact hiervan is immens groot: een stem voor een Vlaamse partij zou hierdoor in Brussel compleet nutteloos worden!

De Vlamingen worden met andere woorden politiek geliquideerd en onze hoofdstad verandert op die manier van een tweetalige in een Franstalige stad. Toch schijnt dat niemand van de federale verkozenen vanuit Brussel (Vanackere, Vanhengel, Anciaux) echt te deren. Blijkbaar zijn deze heren zodanig getroffen door een vlaag van masochisme, dat zij zich gewillig laten afslachten. Vice-premier Vanackere verklaarde op de radio zelfs dat dit een onvermijdelijk en ingecalculeerd gevolg was van de splitsing. 

Het Vlaams Belang bestrijdt deze bewering met klem en wijst erop dat in de splitsingsvoorstellen van de Vlaamse partijen een oplossing was uitgewerkt via lijstverbinding tussen de Vlaamse partijen van Brussel met deze van Vlaams-Brabant en tussen de Franstalige partijen met deze van Waals-Brabant. De onderhandelaars hebben deze piste afgesloten maar tegelijk elk alternatief onmogelijk gemaakt. Nochtans zou het perfect logisch en grondwettelijk geweest zijn om in Brussel te werken met eentalige lijsten en een lijstverbinding per taalgroep, naar analogie met de huidige gewestraads-, Senaats- en Europese verkiezingen. Op deze manier zouden de Vlaamse partijen toch twee Kamerzetels kunnen binnenhalen in Brussel.

Geraffineerde machtspolitiek

Tijdens de onderhandelingen zijn de Franstaligen er evenwel in geslaagd deze alternatieve piste af te blokken en op die manier twee Kamerzetels te ontfutselen van de Vlamingen. Het totaal aantal Vlaamse Kamerleden zou hierdoor terugvallen van 88 naar 86. Di Rupo en co hebben hier een fraai staaltje laten zien van geraffineerde machtspolitiek.

Het Vlaams Belang roept alle Nederlandstalige partijen in Brussel op om de politieke uitschakeling van de Brusselse Vlamingen alsnog tegen te gaan. Ersatzoplossingen zoals voorgesteld door VLD-parlementslid Ampe, die smeekt dat de Franstaligen hun Kamerlijsten zouden openstellen voor Nederlandstalige kandidaten, tonen aan in wat voor onderdanige rol de Vlamingen in Brussel terechtgekomen zijn.

Het Vlaams Belang eist tenslotte de onmiddellijke vrijgave van de volledige akkoorden die woensdagavond gesloten werden. Er blijken op verschillende vlakken immers tegenstrijdige interpretaties te circuleren over zaken die van groot belang zijn voor de Brusselse Vlamingen. Zo blijken de Franstalige partijen volgens La Libre Belgique van oordeel, in tegenstelling tot CD&V’er Beke, dat de constitutieve autonomie voor Brussel zou inhouden dat er voor de gewestverkiezingen tweetalige lijsten zouden worden toegelaten. De Brusselse Vlamingen mogen er in dat geval helemaal een kruis over maken.

Bart Laeremans Senator - Dominiek Lootens Brussels Parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes herstart op dinsdag 4 oktober 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag dames en heren, beste lezers,

Op dinsdag 4 oktober 2011 hervat Angeltjes zijn normale dagelijkse activiteiten, dat is over 18 dagen. Momenteel vertoeven wij nog in de zogenaamde "ontstressingsperiode", alhoewel het dikwijls even druk was dan voorheen.

Wij zijn overweldigd geworden door uw talrijke blijken van waardering, we kunnen ze niet allemaal publiceren : tot 30 september zullen er elke dag een aantal verschijnen, kris-kras uitgezocht. (tegenwoordig zegt men "at random" maar waarom niet gewoon ons eigen Nederlands gebruiken, dat beeldrijk genoeg is ?)   Onze dank is oprecht en wij bekennen ootmoedig, dat we ons helemaal niet bewust waren/zijn van wat u ons allemaal toedicht. Het vleit ons natuurlijk, maar sommigen gaan soms wel erg ver.  Wij doen gewoon verder, maar een beetje rustiger.

Enkele lezers hebben de wens geuit dat er een soort schrijverscollectief zou ontstaan waarbij ieder onder eigen verantwoordelijkheid zijn teksten zou publiceren op een centrale webstek/blog.  Iets zoals In Flanders Fields, Res Publica of Het Vrije Woord.  Dat is prima maar het is niet het eerste opzet van Angeltjes : wij volgen  hoofdzakelijk de actualiteit en publiceren, als aanvulling op het daggebeuren,  minder tijdsgebonden standpunten en een aantal  amusante of ontspannende stukjes. Dat is een bewuste keuze. Deze blog is een vrij exacte afspiegeling van de mensen die er mee bezig zijn en het leven is gelukkig meer dan politiek.

Wij gaan wel meer ruimte bieden aan de standpunten van u, onze lezers, in een vaste rubriek, die  een- of tweemaal per week zal verschijnen.  En dat komt dan enigszins in de richting van het schrijverscollectief, zij het dat wij het woord laten aan de Onbekende Vlaming, die ook een mening heeft en die graag kenbaar maakt. 

Wij verwachten dat u uw teksten even naleest vooraleer ze te versturen en grove taal vermijdt. Daar worden we allemaal beter van.  U zit niet meer verscholen in de reacties maar verschijnt op de frontpagina, met uw zelfgekozen schuilnaam of uw echte naam en dan wil u er netjes voorkomen.

Verder danken wij al onze trouwe medewerkers die allen mee blijven schrijven voor de instandhouding van Angeltjes. Wij hadden ook een fusie aangekondigd en gisteravond hebben wij de zaak afgerond : de gewaardeerde artikelen van ex-Vlaams parlementslid en ex-senator Freddy Van Gaever zullen bij de hernieuwde Angeltjes verschijnen. Er moeten nog enkele technische zaken in verband met het archief uitgeklaard worden, maar dat lukt. Welkom aan boord, Freddy ! Wij zijn steeds in eenklank met mekaar geweest en dat zal nu nog meer het geval worden.

Onze opmaak zal nauwelijks veranderen, hij wordt enkel wat soberder en minder nadrukkelijk, minder "prentjesboekachtig", meer aandacht voor de tekst en de afbeeldingen.  

In deze beslissende periode van de belgische geschiedenis, waarin Vlaanderen weer eens het slachtoffer dreigt te worden van eigen Vlaamse Judassen, hebben wij deze week onze "ontstressingsperiode" opgeschort.  Wij doen nog een ultieme oproep (voor zover nodig) opdat zondag 18 september Vlaanderen massaal aanwezig zal zijn in Linkebeek.

Van vandaag af tot 4 oktober zal Angeltjes dagelijks enkele stukjes bevatten van algemene aard, maar wij laten de actualiteit voor wat zij is.  Ook als Elio di Rupo en keuning Albert II een Oscarnominatie krijgen voor de slechtst acterende grapjassen, zullen wij daar niets over schrijven.

U kan steeds uw reacties insturen naar :

brave-angeltjes@hotmail.com

Mijnheer Erik, alias Duplo Duplex, verzorgt de eindredactie, met zijn gekende gestrengheid en niet te evenaren gevoel voor onrechtvaardigheid. Zo is het leven achter de schermen bij Angeltjes. En zo blijft het.

Bij leven en welzijn : tot dinsdag 4 oktober.

Ray, Erik, Freddy, Savat, Senior, Floriaan, Lolita, Weervrouw Stacy en de ganse ploeg.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Beter geen splitsing dan een slechte

De Vlaamse Volksbeweging wenst naar aanleiding van het afgesloten akkoord een korte en duidelijke mededeling te doen: de VVB vraagt om, in deze omstandigheden, B-H-V niet te splitsen.

We geven afspraak zondagmorgen 18 september om 11 uur op de Alsembergsesteenweg in Linkebeek

 

*****

Butlers

De zogezegde Vlaamse partij-bonzen zien hun titel van voorzitter veranderd in die van "butler" die samen met hun ondergeschikten ,kiezers, klaarstaan om hun Waalse meesters te "dienen". Voor ons geen "eendracht maakt macht" maar "horen zien en vooral zwijgen" , onmisbare  kwaliteiten voor knechten ,  ons bijgebracht door onze "heersers" samen met hun Vlaamse collaborateurs  Een beetje tegenstribbelen mag ,moet kunnen, om het gezichtsverlies beperkt te houden ...tot de Keuning kwaad wordt , dan is de speeltijd voorbij !

René 

*****

Terug van weggeweest?  Op het júiste moment !

Ik zit mezelf hier op te vreten van inwendige woede omwille van het feit dat die kneusjes ( vier in totaal!!) de mogelijkheid hebben om een bom onder de Vlamingen te leggen!
Dit kan toch niet zíjn dat vier, jawel:4 idoten dergelijke compromis aanvaarden en er zelfs een soort orgasme aan beleven?!! Hoe is het toch mogelijk dat een héle bevolking gegijzeld en veroordeeld wordt door de hebzucht van de linksen ( want ik zie de VL-D nog steeds als links!) en de vraatzucht van de walen!
Een referendum onder de bevolking zou meteen duidelijk hebben gemaakt waarvoor de échte Vlamingen staan: baas in eigen gebied en " walen, poten af van ons grondgebied!!

Kristin

*****

Wijziging van de Grondwet nodig ? Schild of Vriend ?

Helemaal akkoord met de analyse van Ray, doch ik wil even wat toevoegen ...
Het recht voor de  Franstalige inwoners van de faciliteitengemeenten om te kunnen kiezen in Brussel OF in Vlaams Brabant is een discriminatie to v de Vlamingen uit die gemeenten want het geeft hun extra politieke opties en bovendien heeft men in Brussel minder stemmen nodig om verkozen te worden waardoor de facto veel Vlamingen geen kans meer zullen maken en Brussel verfranst. Men wil dit recht ook in de grondwet verankeren. Maar... dit houdt een grondwetswijziging in waarvoor een 2/3 meerderheid is vereist en bovendien een normale meerderheid in elke gemeenschap. En hier kunnen wij druk uitoefenen op de Vlaamse parlementairen, de Vlaamse burgemeesters en mandatarissen en hen kleur laten bekennen. Het is in de parlementen en vooral het Vlaamse Parlement dat de echte Vlamingen moeten samenspannen en deze kanker moeten stoppen.
Tegen de volgende verkiezingen moet iedereen duidelijk kleur bekennen: Schild of Vriend, voor of tegen ons.
Wellicht weet Bart De Wever dat al, en poogt hij pas later met een coup de théatre een soort coup d' état.
  
Ik kan Maingain maar op een punt bijtreden: dit BHV akkoord is er een van bedriegers!
.
Antoine Griffon 
*****
Goed nieuws voor Jean-Luc
Jean-Luc Dehaene droomde er al jaren van om te emigreren :  'En plots woon ik eindelijk de facto in Wallo-Brux'.
Marc


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 (Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep) krijgt gezelschap.

 

Er is slechts een belangrijke vaststelling te melden over het zogenaamde akkoord van 14 september over BHV. De absolute en overgrote meerderheid van de Vlaamse kiezers gaat hiermee helemaal niet akkoord.

De weinigen wiens mening nu nog platgewalst worden door het bedrog van de door de staat gecontroleerde main stream media zullen ongetwijfeld na enige tijd beseffen dat ze gerold zijn. Het is dus echt een ondemocratisch akkoord.

Bij nader beschouwing is het zelfs een poging tot staatsgreep van de particratie gerealiseerd door de onderhandelaars voor de Vlaamse verliezers bij de vorige verkiezingen. Behalve met de grendel-grondwet werd nog nooit op zulke schandalige manier het volk bedrogen met hoera geroep over een akkoord dat helemaal geen compromis is maar een vrijwel totale capitulatie.

Ik heb slechts een enkele suggestie voor de Vlaamse “onderhandelaars”. Eis dat vanaf nu de enige officiële voertaal bij elke onderhandeling het Nederlands is, de taal van de meerderheid van de in haar geheel vertegenwoordigde bevolking. Als men dit niet aanvaardt van Franstalige zijde stel dan het Engels als een neutrale derde taal voor.

Als de Franstaligen ook dat nog niet aanvaarden kan U hen onmiddellijk uitschelden voor fascisten, racisten, neonazi's en stalinisten. En jullie zouden dan bovendien nog groot gelijk hebben ook.

Echte onderhandelaars spelen nooit voor polyglot omdat ze weten wat echt onderhandelen is, omdat ze weten wat echte verantwoordelijkheid is, omdat echte onderhandelaars hun volk en kiezers niet verraden.

Het onderhandelen of zelfs maar discuteren in een taal die niet uw moedertaal is maar wel die van de andere belanghebbende deelnemers, kan logischerwijze nooit tot tot billijke resultaten leiden. Nog nooit gehoord van "tit for tat" stelletje oenen?

Jullie trappen dus met open ogen nog steeds in dezelfde valkuil en heel Vlaanderen begint door te hebben wat jullie echt zijn. Dom inderdaad, oerdomme, onbekwame, onvlaamse onverantwoordelijke oenen.

Niet louter toevallig ook afgekort met 0000. Nee, wacht eens even, er is een 0 bijgekomen: 0,0000.

Met bijzonder nauwkeurig geformuleerde hoogachting,

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodkreet uit Grimbergen

 

In tegenstelling tot de indruk die sommigen maar al te graag wekken, schrijdt de verfransing en vervreemding van Vlaams-Brabant in steeds sneller tempo voort. Deze ontwikkeling loopt parallel met de aanhoudende anderstalige inwijking vanuit Brussel, die op haar beurt een rechtstreeks gevolg is van de demografische bom die in de hoofdstad tikt.

Late bekering

De massale inwijking in de Vlaamse Rand is overigens al lang geen monopolie meer van rijke Franstaligen die villawijken opkopen. Het jongste decennium vallen immers ook de dorpskernen en arbeiderswijken ten prooi aan de verfransing en vervreemding. Het fenomeen heeft ondertussen zulke proporties aangenomen dat ondertussen ook bij onze politieke tegenstanders stilaan de schellen van de ogen lijken te vallen. Zo laat de Grimbergse burgemeester Marleen Mertens (CD&V) vandaag optekenen dat “de instroom van anderstaligen in Grimbergen stilaan onhoudbaar wordt” en dat “steeds meer inwijkelingen helemaal geen inspanning doen om zich aan te passen aan het feit dat Grimbergen een Vlaamse gemeente is.” Dat is – een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen – een opmerkelijke bekering, want een enkele maanden geleden luidde het uit de mond van diezelfde burgemeester nog dat er niet overdreven veel vreemdelingen in haar gemeente kwamen wonen, dat men er in het straatbeeld weinig van merkte én dat het allemaal niet voor problemen zorgde.

Ingrijpende maatregelen nodig

Het spreekt echter voor zich dat er heel wat meer nodig zal zijn dan façadepolitiek en symptoombestrijding om het Vlaamse karakter van de Rand te redden. Om het tij alsnog te keren, pleit het Vlaams Belang dan ook al jaren voor een ingrijpend noodplan voor de Rand, samen met een immigratiestop én een kordaat inburgeringsbeleid. Maar dat zit er voorlopig niet aan te komen, want “ondertussen zit CD&V alweer bij de Franstalige partijen op de schoot om toch maar in een regering te kunnen kruipen. En dan weet men bij voorbaat dat de voortschrijdende verfransing en vervreemding een strobreed in de weg zal gelegd worden”, aldus Vlaams Belang-senator Bart Laeremans.

Bron : VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op  4 oktober 2011

NOG 18 DAGEN

Beste Ray,

 Angeltjes was een dagelijks bezoek meer dan waard. Jouw scherpe commentaren wekten controverse, maar hielden de brede VB-top wakker. We missen 'Angeltjes' nu al !
 
Vlaamse groet,

*****

Beste,
 
Heel veel dank voor al die dagen Angeltjes.
 
Het verdwijnen zou een serieus gemis zijn,
 
en laat er dan wat 'tweedeling' zijn

 niemand hoeft het altijd met alles eens te zijn.
 
Uw blog is uniek.
 
GB

*****

Beste Ray,
Mijn eerste reactie toen ik vanmorgen vroeg het bericht las dat Angeltjes en dus jij ermee stopt, was er een van ontgoocheling. Ik ben een late bekeerling wat het lezen van Angeltjes betreft, maar heb uw kritische zin weten te waarderen. De laatste paar jaren ging ik meerdere keren per dag op zoek naar uw mening. Ik zal het dus missen, zoals zovele mensen, wees daarvan overtuigd. Ik ga u een paar dagen rust gunnen want ik vermoed dat er vele reacties zullen komen. Ik begrijp uw beslissing en ik hoop wel dat ik
op uw kritische commentaar kan blijven rekenen.
Groetjes, ook aan Gerda,
.
Bruno V.


15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersreacties
Klik op de afbeelding om de link te volgen

BHV

Ik heb Armand De Decker in Terzake horen verklaren dat de electorale uitbreiding van Brussel er is en dat binnen 10 à 20 jaar de faciliteitengemeenten 100% Franstalig zullen zijn. Geen reactie van de Gelaarsde Kat. Dat is wat anders dan het door de Vlaamse onderhandelaars, Dehaene e.a. politici zo geroemde "evenwichtig" akkoord. Ze schijnen trouwens maar één woord meer te kennen, dat stelletje onevenwichtigen ...

MVG

*****

Geachte redactie,

U gebruikt niet graag het woord 'verraders' maar wel judassen.
Wel, ik gebruik het woord 'laffe verraders' voor dergelijke bende, een bende die enkel en alleen maar schade berokkent aan Vlaanderen én de Vlamingen en dat voor de postjes en de poen, daar is het dat zootje enkel om te doen.

Jean

*****

BHV en FDF

Maingain is tegen. Zegt hij zelf. Ik geloof er niets van. Volgens mij is dit niet meer dan komedie om de Vlamingen voor de zoveelste keer een rad voor de ogen te draaien: als Maingain tegen is (zo gaan de brave zielen denken) dan is dit akkoord een goed akkoord voor Vlaanderen. Maar natuurlijk dwalen zij.

RP

*****

BH V(erloren)

Egmont was het ergste van het ergste. Dieper kon niet.
 
Toch wel.
 
En nog geen klein beetje.
Marc
*****

Het bochtencircuit

Verwonderd?  Verbaasd?  Verrast?  Niets van dit alles.
De strategie van sluwe Elio en de keuning hebben het gehaald.
De rood-groenen hadden de francofonen reeds van in den beginne in hun zak en de Smurfen hebben enkele maanden de schijn hoog gehouden nadat ze de stekker uitgetrokken hadden in de hoop er electoraal beter van te worden. De Croo sr. heeft zijn zeun goed geleid om terug in de gratie te vallen.

Bleven over, de tjeven. Die moesten nog "geboetseerd" worden en over hun angst om nog meer aanhang te verliezen getild worden. Het is die Waalse nicht gelukt!  De grootste partij van Vlaanderen naar het decor verwezen en de losers, de uitverkopers van Vlaanderen, terug op het podium, met fel uitgedunde rangen, maar ze zijn er. 

Meesterlijk gespeeld! Een echte Italiaanse opera met Elio en Alberto II als tenoren en als medespelers Nonkel Kruk en co met de muzikale steun van de Vlaamse regimepers. We weten nu,  of toch bijna, waar we aan toe zijn. Als het Elio lukt deze operette te beëindigen op de manier waarop hij de sonate BHV gezongen heeft en zijn onderhandelaars aan zijn voeten blijven liggen, gaan de Vlamingen DIEP in de beugel mogen tasten om de rekeningen te betalen, want Walchiê heeft geen geld en de kiekefretters zijn al lang uitgeteld.

Als de tjeven deze lijn blijven volgen, is hun electoraal lot bezegeld. Dat meneer Peeters reeds verklaard dat hij zich kan vinden in de huidige BHV oplossing zal hem door de N-VA niet in dank afgenomen worden en hij mag zich aan "ambras" in zijn regering verwachten. De moraal van dit verhaal is het feit dat de tjeven hun naam van "onbetrouwbaar tot èn met" weer alle eer hebben aangedaan. 

mvg - senior

BHV-"akkoord"
 
Iedere Vlaamse "onderhandelaar" heeft recht op een exemplaar van "Onderhandelen voor snullen". Te verkrijgen in de betere boekhandel.

Regus Patoff

De valse splitsing 

Dit is geen zuivere splitsing van BHV. De Franstalingen krijgen met het doorbreken van de administratieve grenzen en het uithollen van de Vlaamse macht in de rand net wat ze willen. Het is nu slechts een kwestie van tijd alvorens de zes faciliteitengemeenten deel worden van Brussel. Waar Vlaanderen recht had op een splitsing zonder prijs verkoopt de CD&V nu de Vlaamse rand op basis van de nota Dewever!  
 
Mvg -  Erik Jagers

*****

Akkoord van schending van Vlaamse rechten!

Deze morgen heb ik getelefoneerd met de kabinetchef van Minister-President Kris Peeters en die van Bart De Wever om mijn ongenoegen mee te delen met deze onderhandelde resultaten. Ze hebben mij toch een tiental minuten mijn grieven laten formuleren.

Misschien moeten meer Vlamingen dit ook doen. Laat hen onmiddelijk en persoonlijk weten hoe wij het ervaren en wat wij erover denken. Misschien helpt het niet maar zoals het spreekwoord zegt: "Baat het niet dan schaadt het niet".

Als hun telefoonlijnen roodgloeiend staan van de protesten, dan hoop ik dat het toch enige invloed heeft. Zeker van hen die niet kunnen betogen. Men kan ook een email schrijven. We moeten reageren, dat zijn we aan Vlaanderen, en ons Vlaams nageslacht verplicht!

Foxy

*****

Mogelijke verklaring

Ondanks het officieel (tijdelijk) verdwijnen van Ray , samen met zijn Engeltjes , heu Angeltjes-schare , blijft die teller maar doordraaien . Het blog lijkt wel een bedevaartsoord geworden van mensen op zoek naar de laatste restantjes voor "correcte" informatie,sedert dat woord door de verdraagzame rode smartlappen regelmatig "verkracht " wordt

René

*****

Gestopt ?

veur ne gestopte zedde gij anders goe bezig zenne. 

G.

*****


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter geen BHV-splitsing dan dit misbaksel.

 

Van het moment af dat Bart de Wever, overmoedig en vol van de eigen overredingskunst aan de onderhandelingen is begonnen met de Franstaligen, hebben wij enkele malen gewezen op  de culturele verschillen tussen Vlamingen en Walen. Wij vertelden niet om het even wat, met de bedoeling Bart De Wever af te branden, neen, wij verwezen naar gesprekken die wij destijds soms hadden met wijlen Hugo Schiltz en waar wij achteraf onze conclusies uit trokken. Het is eigenlijk de doodsimpele bevestiging van een gekend cliché :  de Walen gedragen zich als de superieure heren die de toon van de samenkomsten bepalen en de Vlamingen keren huiswaarts met enkele dode mussen. Zo is het altijd geweest, zo is het gisteren en deze nacht ook gebeurd. En het is nog niet afgelopen ! Dit is enkel het eerste bedrijf dat door Wouter Beke als af te handelen prioriteit beschouwd werd. Het belooft voor het vervolg.

De francobelgen onderhandelen niet zozeer, maar zij voeren theater op. Zij spreken proza zoals Monsieur Jourdain in de Burger-Edelman, zij voeren monologen, die ze opbouwen uit ingewikkelde zinsconstructies, bizarre beeldspraken en daarvoor is de bloemrijke Franse taal een ideaal instrument. De politieke onderhandelingen verlopen trouwens na meer dan 180 jaar belgië nog steeds in het Frans. Kan u zich dat voorstellen ? Zelfs de N-VA liet zich aan dit spelletje vangen. De Vlamingen zitten er dus  bij en luisteren ernaar, ze doen moeite om te volgen of niet in te dutten. Een van de klachten van de N-VA-ers, toen dezen nog niet buitengebonjourd waren, was dat er bovendien nooit wat genoteerd werd. Toen. Inmiddels worden er wel nota's rondgedeeld, die natuurlijk in de media verschijnen.

Los van deze culturele Latijnse overrompeling tijdens regeringsonderhandelingen, blijft er in de huidige gesprekken de levensbelangrijke kwestie van de politieke ervaring van de deelnemers.  Wie zit momenteel aan Vlaamse zijde de boel te belazeren, want daar komt het op neer. Namen en feiten :

Wouter Beke (37) - CD&V - Limburg - oud KSA-er - Pol & Soc, actief binnen de partij vanaf 2003 - Mandataris sedert 2008

Alexander Decroo (36) - Open-VLD - Oost-Vlaanderen - Bedrijfsleider - Politiek actief sedert 2009

Caroline Gennez (36) sp-a - Limburg/Antwerpen - Pol & Soc - actief sedert ca. 2000

Wouter van Besien (39) - Groen! - Antwerpen -  Socioloog - komt uit Chiro - politiek actief 2009

Stel tegen deze groep van dertigers en gewezen padvinders met weinig ervaring de Franstaligen met 3 socialisten : Di Rupo (60), zijn clevere raadgeefster Anne Poutrain en Laurette Onkelinx (52), de humanistische Joëlle Milquet (50), actief van in 1995, de liberaal Charles Michel (36) maar actief sedert 1999 (en met in zijn rug het Fransdolle FDF)  en de Ecoloman Jean-Michel Javaux (44) en ook politiek actief sedert 1999.

Wij staan met een zwakke Vlaamse ploeg, tegen een uitgekookte en ervaren francobelgische groep die al een mooie overwinning geboekt heeft door de N-VA buiten te knikkeren. (We maken er vandaag geen punt van, in hoever De Wever zelf verantwoordelijk is voor zijn uitschakeling met de door hem gevolgde tactiek).

En waar staan we vanmorgen ? Nog even de recente voorgeschiedenis :  na een gesprek met de keuning op dinsdag, keert Elio di Rupo terug naar zijn gesprekspartners en voert hij om 2 uur 's nachts een solo-woede aanval op, gevolgd door een persbericht dat op een doodsaankondiging lijkt. De keuning, die inmiddels al terug in de Provence zat (vernemen wij, maar is dat ook zo ?) wordt per vliegtuig tegen woensdagmiddag terug opgehaald naar Brussel. De Wetstraat siddert, de keuning bibbert en Elio laat de bange Vlamingen een voorstel doen dat de franco-belgen elegant en welwillend  aanvaarden. Zo zijn voor de naiëve toeschouwers, de Vlamingen de architecten van het monsterakkoord en hebben de francobelgen er zich bij neergelegd ... Deze Vamingen mogen best trots zijn op hun zoveelste Goddelijke Monster. 

Ziet u welk perfiede spel hier opgevoerd wordt in het belgische bijhuis van de Comédie Française ?  Met in een belangrijke rol weer eens de politieke keuning, die ditmaal niet voor de televisiecamera's een "attaque" moet veinzen, maar die heen en weer vliegt tussen Bruxelles en Nice om het belang van het momentum te onderstrepen. Zat hij wel in dat vliegtuig ?  Het is slechts Frans theater.

Na middernacht werd een akkoord bereikt dat  volgens Het Laatste Nieuws  volgende elementen bevat :

KIESKRING
De kieskring BHV wordt gesplitst. Enkel de inwoners van de zes faciliteitengemeenten zullen op Brusselse lijsten kunnen stemmen. De andere inwoners uit Halle-Vilvoorde stemmen op Vlaams-Brabantse lijsten. Er komt geen apparentering, het overdragen van stemoverschotten van de ene naar de andere kieskring.

SENAAT
Voor de Senaat moet BHV niet worden gesplitst. De Hoge Vergadering zal geen rechtstreeks verkozen senatoren meer kennen, maar wordt samengesteld door 29 vertegenwoordigers uit het Vlaams parlement, 21 uit het parlement van de Franse gemeenschap en één Duitstalige, aangevuld met 10 gecoöpteerde senatoren, zes Vlamingen en vier Franstaligen.
Voor de toewijzing van de tien gecoöpteerde (dus door de partijen zelf aangeduide) senatoren aan de partijen is bepaald dat de Franstalige partijen rekening mogen houden met de stemmen uit Halle-Vilvoorde. De Vlaamse partijen mogen de stemmen uit Brussel in rekening brengen.

BURGEMEESTERS
De Vlaamse regering blijft bevoegd voor de benoeming van burgemeesters in de faciliteitengemeenten rond Brussel. Zolang een kandidaat niet benoemd is, blijft hij "dienstdoend" burgemeester met volheid van bevoegdheden. Dat maakt dat gemeenten zonder benoemde burgemeester geen schepen verliezen, zoals dat nu het geval is.
Afgewezen kandidaten gaan in beroep bij de Tweetalige Algemene Vergadering van de Raad van State, en niet bij de Vlaamse kamer van dat rechtscollege, zoals nu het geval is.

GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT
Het gerechtelijk arrondissement BHV wordt "in principe" gesplitst. De concrete uitwerking hiervan is voor later. De juridische rechten van de inwoners van de faciliteitengemeenten worden verankerd in een bijzondere wet.

BELGEN IN HET BUITENLAND
Er komt een soort automatische procedure. Expats zullen minder moeite moeten doen om te kunnen stemmen. Vooral de MR, de grootse partij onder de expats, had hierop aangedrongen.

METROPOLITANE GEMEENSCHAP
Er komt een metropolitane gemeenschap over het ganse grondgebied van het vroegere Brabant. Dit wordt echter een overlegorgaan zonder enige beslissingsbevoegdheid.

De splitsing van BHV zou hiermede een feit zijn. Maar tegen welke prijs ?  Er werd steeds geponeerd dat deze grondwettelijke aanpassing geen tegenprestaties vergde. En wat hebben de Vlaamse onderhandelaars er van gemaakt ?  Enkele korte vaststellingen :

- De faciliteitengemeentenaars mogen blijven kiezen in Brussel en keren daarmede de Vlaamse democratische Gemeenschap de rug toe. Hun burgerbelangen worden verdedigd door Franse Brusselaars. Bovendien worden hun rechten in de belgische grondwet opgenomen.  La constitution belge maakt hiermede duidelijk een onderscheid tussen de soorten belgen. Welke waarde en geloof kunnen wij nog hechten aan dit soort gemanipuleerde en compromissengrondwet ?  Wij gebruiken niet vlug de term "verraders", maar de Vlaamse verkozenen die dit goedkeuren zijn Judassen.  Bovendien zweeft er nog ergens een aantal zinnetjes rond over het Minderhedenvedrag in de nota Di Rupo.  Om de franco-belgische overwinning volledig te maken en Vlaanderen voor eeuwig op de knieën te krijgen en te houden.

- Brussel nestelt zich via de Metropolitane gemeenschap in gans Vlaams Brabant, dankzij Beke, Decroo, Gennez en Van Besien.  De inpalming van Leuven en Mechelen wordt hiermede officieel ingeleid.

- De 3 koekoekburgemeesters (en volgend jaar zijn het er wellicht meer) blijven hun obstructie tegen hun voogdijoverheid voeren. In welk democratisch land wordt de tegenwerking van gemeentelijke besturen  geïnstitutionaliseerd ?  De Vlaams Regering (zeg maar de Vlaamse Gemeenschap) wordt officieel belachelijk opzij geschoven als een paljassenvereniging. Proficiat Vlaamse onderandelaars !  

- Voor het gerechtelijk arrondissement BHV wordt gedaan "alsof" het gesplitst is, maar in de praktijk wordt de splitsing op de lange baan geschoven. Ook hiervoor mogen de onderhandelaaars geroemd worden als onnozelaars.

- En tenslotte is er de komedie van de senaat : hij wordt afgeschaft maar tegelijk blijft hij behouden. Het enige wat men doet, is deze Eerste Kamer onttrekken aan de democratische samenstelling vande kiezers ! De partijen stellen nu de senaat samen : een mooie overwinning voor de democratie. De senaat wordt het prijzenpaleis voor de brave politici. En dit noemt men dan een overbodige instelling afschaffen.

Hiermede is echter de kous niet af. Want er volgen nog heel wat andere toegevingen die zogenaamd niet als compensaties voor de splitsing van BHV gezien worden : de extra centen voor Brussel (461 miljoen per jaar), de positie van de Vlamingen in de hoofdstad, het behoud van de 19 slokop-gemeenten en de structurele versterking van het Hoofdstedelijk Gewest.  Enzovoort. Maar dat zal ook geen probleem opleveren voor de Vlaamse zwakkelingen.

Wij hebben tenslotte nog één vraag.  Hierboven worden een aantal essentiële punten opgesomd, de Vlaamse "toegevingen".  En wat is nu de prijs die de andere kant betaald heeft ?  Tot welke toegevingen  hebben de Vlaamse onderhandelende padvinders de francobelgen gedwongen ?  Vlaanderen wordt eens te meer gerold door een bende onbekwame sukkels. Als dit doorgaat mogen we de namen van Wouter Beke, Alexander Decroo, Caroline Gennez en Wouter van Besien in de geschiedenisboeken van 21ste eeuw noteren bij de letter J van Judassen. 

Ray

Reacties insturen via "Stuur ons uw reacties" in de linkerkolom


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video-reactie van senator Bart Laeremans

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstel Di Rupo tot hervorming Senaat is compleet zinloos

 

Anke Van dermeersch: "De Senaat hervormen tot een niet rechtstreeks verkozen communautaire praatbarak, die enkel bijeen zal komen voor grondwetswijzigingen en goedkeuring van internationale verdragen, is compleet zinloos."

De senaatsfractie van het Vlaams Belang dringt al geruime tijd aan op de volledige afschaffing van de Senaat. Hiertoe heeft senator en gewezen kamerlid Bart Laeremans al meerdere wetsvoorstellen ingediend. Het huidige tweekamerstelsel heeft immers een te hoge kostprijs en geeft aanleiding tot vertragingen op wetgevend vlak. De meerwaarde van de zogenaamde reflectiekamer is trouwens volkomen onduidelijk, temeer daar de Senaat sinds de grondwetsherziening van 1993 is verworden tot een tweederangskamer, in grote mate ondergeschikt aan de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De regering kan niet door de Senaat ten val worden gebracht. De ministers laten dit dan ook zeer duidelijk blijken uit de manier waarop ze de Senaat behandelen. De Senaat is ook niet meer bevoegd voor de begroting, wat opnieuw een belangrijke minderwaarde voor deze parlementaire assemblee betekent. Ten slotte heeft de Kamer bij meningsverschillen met de Senaat altijd het laatste woord.

De Senaat hervormen om hem een nog grotere communautaire pacificatierol toe te meten heeft geen enkele zin. Nu reeds heeft de Senaat door zijn samenstelling de mogelijkheid om problemen tussen de verschillende gemeenschappen op te lossen. De Senaat is immers voor een deel samengesteld uit volksvertegenwoordigers die verkozen zijn in hun regionaal parlement en van daaruit zijn afgevaardigd in de Senaat. In de praktijk is echter gebleken dat de Senaat deze pacificerende communautaire rol bijna nooit heeft kunnen waarmaken. Wanneer adviezen moeten worden gegeven om zogenaamde belangenconflicten tussen Vlamingen en Franstaligen op te lossen, dan beperkt de Senaat zich ofwel tot een verwijzing naar één of andere nietszeggende tekst, ofwel doodgewoon tot de vaststelling dat hij geen advies kan geven bij gebrek aan eensgezindheid tussen Vlaamse en Franstalige senatoren. De opdracht om als verzoener op te treden is dan ook manifest mislukt. Een verdere hervorming van de Senaat is in deze optiek dan ook volkomen zinloos.

In het huidige België is het behouden van een tweekamerstelsel, met een eventueel hervormde Senaat, een loutere verspilling van overheidsgelden. Zeker in deze tijden van crisis kan de afschaffing ervan immers een grote besparing opleveren voor de staatsfinanciën, vermits de Senaat de schatkist jaarlijks ongeveer 70 miljoen euro kost.

De Vlaams Belang senaatsfractie is dan ook voorstander van de volledige afschaffing van de Senaat en verheelt niet dat zij daarnaast ook andere instellingen van dit land zouden willen hervormen en/of opheffen.

Anke Van dermeersch, Fractievoorzitster VB

Bart Laeremans Senator


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie Vlaams Belang op *BHV-overwinning*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Vlaams Belang is alles behalve onder de indruk van de finale oplossing die vandaag werd uitgewerkt inzake BHV. 

De semantische discussie over waarnemende of dienstdoende burgemeester is slechts een schijngevecht. Essentie is en blijft dat de desastreuze voorstellen uit de nota Di Rupo over de hele lijn gehandhaafd worden :

  • de zes faciliteitengemeenten behoren voortaan tot de Brusselse kieskring; Brusselse politici zullen er meer dan ooit stokebrand spelen.
  • de Franstalige stemmen uit deze gemeenten zullen de positie van de Vlamingen in Brussel nog verder verzwakken; door het verbod van lijstverbinding worden zij electoraal geliquideerd.
  • de omzendbrief-Peeters wordt de facto afgeschaft en de faciliteiten worden zodanig uitgebreid dat deze gemeenten in de praktijk tweetalig worden; het incivisme van de drie burgemeesters wordt hiermee ten overvloede beloond.
  • de Vlaamse voogdij over deze gemeenten wordt in heel belangrijke mate uitgehold.
  • daarnaast wordt de zogeheten “metropolitane gemeenschap” opgericht die naast Brussel ook alle gemeenten van Waals- en Vlaams-Brabant zal omvatten. Deze nieuwe, grondwettelijke instelling versterkt de aanspraken van Brussel op “zijn hinterland” in aanzienlijke mate en komt neer op de feitelijke uitbreiding van de grootstad. De Brusselse olievlek is hiermee helemaal terug.

Van een zuivere splitsing, zoals triomfantelijk verdedigd door CD&V’er De Clerck in Terzake, is dan ook allerminst sprake. De remedie die vandaag wordt voorgesteld is erger dan de kwaal zelf. De Vlamingen in Brussel en Halle-Vilvoorde zijn het kind van de rekening. De Vlaamse partijen hadden zich nooit bereid mogen verklaren om over BHV te onderhandelen.

Het Vlaams Belang roept alle Vlamingen en in het bijzonder alle gemeentebesturen van Vlaams-Brabant op om dit akkoord krachtig te bestrijden. De grote betoging van zondag in Linkebeek komt op het juiste moment.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA reactie

 

N-VA reageerde nog voor het akkoord officieel was al verontwaardigd. 'Als dit waar is, gaan CD&V en Open VLD met de broek op de knieën, neen, tot aan de enkels', zei kamerfractieleider Jan Jambon

'We zullen niet dulden dat de Vlaamse overheid de voogdij over de burgemeesters in de Vlaamse Rand wordt ontnomen', aldus Jambon. 'Ik zeg u: als dat gebeurt, zal de betoging van nu zondag in Linkebeek massaal veel mensen op de been brengen, allemaal mensen die dit -net als de N-VA- niet zullen slikken.'

Jambon waarschuwde ook voor de gevolgen op Vlaams niveau: 'Er was overeengekomen dat de Vlaamse partijen die mee onderhandelden het Vlaamse regeerakkoord gerespecteerd wilden zien. Daar lijkt het nu niet naar."

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110915_004


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon Hermans

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit OCMW-land : plundering gaat verder in stijgende lijn

 

Uit nieuwe cijfers van het Antwerpse OCMW die dateren van mei 2011 blijkt dat inmiddels al 70,7% van de Antwerpse steuntrekkers geregulariseerde, vluchteling of gezinshereniger is. Van de 7.648 Antwerpse OCMW-steuntrekkers behoren er 5.408 tot een van voormelde drie categorieën. Dit is een forse toename tegenover mei 2010 toen nog ‘maar’ 58,7 procent van de OCMW-steuntrekkers geregulariseerde, vluchteling of gezinshereniger was.

 Uit de cijfers blijkt dat de enorme toename het gevolg is van:

 1. de collectieve regularisatiecampagne van illegalen (2009), waarvan de effecten nu ten volle voelbaar beginnen te worden voor het Antwerpse OCMW;

2. het massale gebruik (misbruik) dat gemaakt wordt van de medische regularisatie. Het aantal medisch geregulariseerden dat te kennen kreeg een OCMW-uitkering te krijgen nam tussen mei 2010 en mei 2011 toe van 367 (263 + 104) tot 721 (244 + 477);

3. de forse toename van het aantal vluchtelingen in Antwerpen.

Het Vlaams Belang is van oordeel dat het draagvlak in Antwerpen al lang ruimschoots overschreden. Het Antwerpse OCMW is geen centrum meer dat zorgt voor het welzijn van de eigen armsten en behoeftigsten, maar is in de eerste plaats een steunkas geworden voor vele duizenden immigranten die hier een verblijfsvergunning hebben weten te verwerven, vaak na manifest misbruik van onze immigratiewetgeving. Uit de ervaring van de Antwerpse OCMW-raadsleden blijkt bijvoorbeeld dat in dossiers van medische regularisatie steeds weer dezelfde namen van malafide artsen blijven opduiken.

VB wil dat eindelijk werk wordt gemaakt van een kordate immigratiewetgeving en een kordate aanpak van de misbruiken van onze sociale zekerheid. De huidige wetsaanpassingen (o.m. betreffende gezinshereniging en medische regularisatie) blijven helaas maar al teveel beperkt tot wat gerommel in de marge, maar zullen niet in staat zijn de toevloed en de misbruiken te stoppen. Specifiek met betrekking tot medische regularisatie stelt het Vlaams Belang voor dat enkel nog daartoe door de Dienst Vreemdelingenzaken aangewezen artsen attesten kunnen afleveren.

Filip Dewinter

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!