ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
09-02-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.samen

de winterprik  is mooi van achter het raam ---en doet me denken aan de lange winters van vroeger.

ik was heel jong en moest voor mijn werk elke dag de baan op , weer of geen weer --in de zomer was het heet in mijn VW  en in de winter vreselijk koud . een volkswagen had in die tijd geen airco en geen of bijna niets van verwarming --wanneer het gesneeuwd was zoals nu , maar dan VEEL MEER  , werden de banen soms gestrooid , maar niet op buiten wegen  , zoals ik moest doen ---

ik deed sociale dienst met huis bezoeken  in de Westhoek , en bij sneeuw weer waren de mensen niet zo blij met je vuile voeten  --- ja , echt , soms vroeg er wel eentje om je schoenen uit  te doen ---- wat ik niet zag zitten , maar toch maar deed , wat je werk dan erg vertraagde natuurlijk , want je mensen woonden niet naast elkaar  maar in verscheidene straten en dorpen --- en meestal kleine  = smalle wegen !

neen aan die winters van vroeger heb ik niet zo'n beste herinneringen , vooral niet omdat je dan door de koude wel eens in panne viel , ergens waar niemand woonde en je had geen telefoon in de buurt --- dat was balen , geloof me  !

een wiel vervangen kon ik wel , maar voor de rest : niets aan auto's--en we waren lid van de wegenwacht , maar eerst moest je aan een huis geraken met telefoon en wanneer je in een uithoek zat --zoals ik dan --- dan duurde het meestal 2 uur eer ze er waren of ze kwamen niet !

maar met de jaren werd ik slimmer en belde onze dorps garagist ( smile ) dat vond de baas niet prettig , maar ik was  " mondiger " geworden  en  durfde al eens repliek te geven ---

maar dat ligt allemaal zoveel jaren achter me , ik denk er zelden nog aan ---alle mensen waar ik  toezicht moest op houden zijn er niet meer , af en toe zie ik nog wel nog eens een van hun kinderen (  zelden  ) en die herinneren zich mij  nog , en dan ----dan denk ik --wat fijn , dank zij mij ben jij naar school geweest of toch goed terecht gekomen -- = goed gevoel !

zoals die twee hieronder -- het vondelingetje heeft het getroffen  , is nu ingeènt en gesteriliseerd en heeft zelfs een paspoort  met chip ( hoe schrijf je dat ? )

samen siesta slapen, gezellig toch !

IMG-20210207-WA0005



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (29)

13-02-2021
Goedemorgen

klein.gif

Spreekwoord
als de dagen gaan lengen
worden de nachten strenger
volgende week is het weer anders
wens u nog een mooie winterdag
gr.Dirk

13-02-2021, 09:36 geschreven door Dirk


Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
oie-1371750-QBLTDRWI

Goedemorgen lieve vrienden.Het weekend komt stilaan tot leven en de vriezeman bakt er nu nog -7 graden onder nul van, maar vandaag zal hij bij ons zijn biezen mogen pakken want we gaan vandaag geleidelijk naar de positieve temperaturen.Volgende week klimmen we heel waarschijnlijk boven de 10 graden.Hangen er eerste tekenen van een vroege lente in de lucht ???.Waarom zijn de ooievaars zo vroeg in het land ???.Nog een kwartiertje en het is reeds dagklaar.Heerlijk toch !!!.Gisteren kon ik nog niet naar de bakker gaan wegens hevige pijnen die mijn linkerknie nu uitstralen naar mijn bil en mijn rug.Het bloggen gaat steeds moeilijker die me meer en meer dwingen me te laten opereren.Eerst die stap durven zetten want bepaalde andere ongemakken steken er nog steeds een stokje voor.Morgen is het Sint Valentijn de patroon van de geliefden en hopelijk blijft het voor sommigen elke dag Valentijn want enkel morgen is te verwaarlozen.Terug betere cijfers want er zijn nu minder dan 2000 besmettingen maar we zijn nog veraf van de vooropgestelde 800.Vandaag mogen de kappers hun deuren openen maar volgens ik nu lees op de site van HLN.is de toeloop erg voorzichtig.Ik mag volgende woensdag om 8u30 naar de kapper voor terug een fris kopke en alhoewel ik het persoonlijk te vroeg vind om te openen verlang ik er naar.Het is een ietsiepietsie verloren vrijheid waarvan ik kan genieten en geniet vandaag van Jullie zaterdag en het komende weekend dat er buiten anders zal uitzien dan vorige week,eerst volgende nacht nog eens de harde vriestemperaturen trotseren en dan hopen op het instinct van de ooievaars die waarschijnlijk wel slimme vogels zijn.Vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en blijf steeds waakzaam en gezond.Fijne zaterdag lieve Ani.Toch niet ziek zekers.Het zonneke lacht Je toe.Fijn weekend lieve Ani.

13-02-2021, 09:30 geschreven door Jos


weekend groetjes
animaatjes-weekend-94250.jpg
Het geluk is als de zon,
 je mag er niet met open ogen naar kijken.
Samen met onze  schatjes
komen wij een fijn weekend wensen.
Veel liefs van Freddy en Patty .

13-02-2021, 05:53 geschreven door Patty en Freddy


12-02-2021
Nog een late avond groetje Jeannine en Sylvain

12-02-2021, 18:56 geschreven door sylbart1950


Tijden..

Ach Ani, dat waren nog eens tijden. We kunnen ons niet eens meer een leven zonder mobiele telefoon voorstellen. Je zult wel afgezien hebben af en toe bij winterweer. geniet nu maar van het mooie winterzonnetje. Doen wij ook.

Wel stoer hoor dat je zelf je band kon verwisselen! En wat kan het je goed doen als je iemand op het goede pad hebt gekregen. Liefs van ons uit het noorden. Koud koud. Hetty

12-02-2021, 10:35 geschreven door Hetty van der Kolk


Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
oie-1275233aev-TQd-G4

Goedemorgen lieve vrienden.Bijna 8 uur en het is reeds zo goed of klaar.Heerlijk hoe de dagen langer worden.Hier is de sneeuw stilaan aan het verteren en vanaf volgende week praten we er niet meer over.We gaan langzaam naar de helft van deze korte maand en groeit de hoop naar beter en warmer weer.Er zouden reeds merels en lijsters gespot zijn en hopelijk worden we terug door deze edele vogels uit onze slaap gewekt.Vandaag en morgen blijft het overdag nog vriezen en messchien halen we vandaag hier de 0 en met de zon erop die we de ganse dag zullen zien schijnen zal er wellicht veel sneeuw langzaam verdwijnen.Ik wens Jullie een fijne vrijdag toe en het weekend hebben we reeds in het vizier maar jammer geen jeugdvoetbal.Straks waag ik met toch even buiten om naar mijn geboortedorp Stasegem te rijden want ik zit bijna door mijn broodvoorraad.Hou Jullie allen goed en gezond en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Geniet van Je zonnige vrijdag lieve Ani.Vandaag blijft het zonneke een ganse dag bij onsHier zit het op mijn pc en ik zie er moeilijk door maar toch goe ik het overgordijn hit toe.Geniet van Je vrijdag lieve Ani.

12-02-2021, 09:37 geschreven door Jos


dankjewel voor je vriendschap !

10.jpg
vriendschap
een geluk in je leven
heel eenvoudig en fijn
om er samen te zijn 
liefs meeuw

12-02-2021, 09:03 geschreven door meeuw


Goede morgen Anitje

Volgende week gelukkig stukken zachter Anitje ,, eindelijk deze week duurde eeuwig ,

En weer vrijdag is het vandaag ,, 14-02-2021 is het alweer Valentijn ,dus heb daar ook een ppsje voor gemaakt , als U er naar kijkt wens ik U daar veel kijkplezier , maar ook een warm groetje van mij liefs Ingrid
valentijn-pps

12-02-2021, 06:55 geschreven door Ingrid


bijna weekend
hart-beertje-1.gif

Begin de dag met een dansje,
begin de dag met een lach
want wie vrolijk kijkt in de morgen
die lacht de hele dag.
Dikke knuffels van ons allemaal

12-02-2021, 03:35 geschreven door Patty en Freddy


11-02-2021
ani

met deze koude dagen de warmte van Vriendschap op Valentijn buttonvalentijn.png

11-02-2021, 17:08 geschreven door redpoppy


Ani

Het werk dat jij deed wel mijn ouders hadden een herberg en was het nu maandelijks of om de twee maand maar ze kwam bij ons haar boterhammetjes opeten en vroeg dan telkens een tasje koffie erbij.

Jaren later waar ik begon te werken en mijn nieuwe chef me een rondleiding gaf zei ze en nu gaan we naar een stijve hark daarom heb ik ze vanachter gezet en ja wegens plaats gebrek moet jij nu bij die dame zitten ze wil enkel aangesproken worden door haar achternaam.

Goed we zijn bij die dame ik erkende ze niet want dat was jaren geleden al het verleden voor mij.

Ik geef die dame een hand en zei mijn naam is voor al men vrienden Vifke en terwijl ze mijn hand vast hield zei ik noem Simone blij je te ontmoeten.

Wel Ani wij bellen wekelijks naar elkaar ook zij heeft haar man vroeg verloren en had die studerende jongens. Jongens die een voor een hun weg gemaakt hebben.

Groetjes Vifke

http://blog.seniorennet.be/vyvi>

bloem-vaasjesmagnetische-vaasjes1

11-02-2021, 16:38 geschreven door Vifke


lieve groetjes
ik-hou-van-jou
Na een frisse ochtend wandeling weer even bloggen

11-02-2021, 11:23 geschreven door annie


Wens u nog een mooie winterdag

mijn-album.jpg

Heel de week mooi winter weer
Zonnetjes schijnt al weer vroeg
Na het weekend word het weer anders
Nog een enkele dagen genieten van de sneeuw
gr.Dirk

11-02-2021, 10:06 geschreven door Dirk


Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
oie-117299-KUSg-P3-CW

Goedemorgen lieve vrienden.Vandaag vieren we het feest van Onze Lieve Vrouw van Lourdes en ook wereldziekendag.Ik weet nog toen ik tijdens een van mijn Lourdesreizen een week lang de grote Antwerpse socialistische leider Jos Vanden Eynde aan mijn tafel had in Hotel de la Providence.Die moest vroeger van God en zijn gebod niets weten maar ik heb hem zien knielen en bidden aan de Mariagrot in Lourdes en kaarsjes branden.Voor mij is dit steeds een mirakel geweest.Hoe zo een heel ruw mens door een Lourdes bezoek een ander mens was geworden.Ik heb zeker een dikke 10 keer Lourdes bezocht en het heeft me steeds gepakt en ik zou er toch graag nog eens terug naar toe willen gaan.Het blijft nog enkele dagen zeer koud en gelukkig zal het vanaf zondag beginnen dooien en ik wens uit de grond van mijn hart dat dit de laatste winterprik geweest is.We krijgen ook voor de rest van deze week nog héél veel zon en wat doet die deugd achter het grote vensterraam en de verwarming de ganse dag niet aanslaat.Ik wens Jullie een fijne donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en mijn dampende soepje staat reeds klaar maar blijf waakzaam en gezond.Fijne donderdag lieve Ani.Hier schijnt het zonneke door mijn vensterraam.Hoe heerlijk en om 8 uur is het reeds klaar en om 18u is er nog licht.Nu gaat het vlug en nu nog den dooi zondag en nu hopelijk naar de lente.

11-02-2021, 09:28 geschreven door Jos


Weer al een dagje korter bij Valentijn groetjes Jeannine en Sylvain
cooltext376331590338455

11-02-2021, 08:52 geschreven door sylbart1950


terug een bibberdag ...

img-a306530-w1965-t1517833043.jpg
ook al vier je geen Valentijn
alvast een bloempje hier
om je dag wat op te fleuren  ...
liefs meeuw

11-02-2021, 08:18 geschreven door meeuw


Goede morgen Anitje

Fijn is dat Anitje dat we op deze manier elkaar een beetje opfleuren ,, ja het zijn echt wel moeilijke tijden en hopelijk zijn die ook weer snel voorbij he ,, het zal al een klein stukje beter worden als de lente eraan komt he .,, en nog veel beter als dat coronagedoe verdwijnt ,, dan hebben we eindelijk ons leven terug zoals het hoort te zijn ., wees ondertussen voorzichtig en hou U goed hoor .

Gelukkig alweer donderdag ,, bijna af van dit koude weertje ,, zal er zeker niet kwaad om zijn . we kijken alleen maar de goede kant op en daarom kom ik U toch een fijne donderdag wensen liefs Ingrid .
donderdag

11-02-2021, 07:15 geschreven door Ingrid


een fijne donderdag
32.gif

We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
zelfs vaak in verre oorden.
Maar we vinden hem meestal dichtbij,
in een paar bemoedigende woorden.
Lieve groetjes van Freddy en Patty

11-02-2021, 02:19 geschreven door Patty en Freddy


10-02-2021
Ik hou ook van katten, Ani

1-15 Lieve groetjes vanwege Annie & Rogier

10-02-2021, 16:29 geschreven door Annie & Rogier


Een antwoordje

nog altijd geen bezoek aan mijn ouders, als ik het goed heb nog één weekje wachten; ik weet niet meer wanneer ik hen nog eens heb gezien. best dat er de telefoon is en dat ze beiden helder van geest zijn zodat ze nog een gesprek kunnen voeren! dank voor jouw belangstelling!

10-02-2021, 11:52 geschreven door maarten


warme woensdaggroeten

Zondag--->57.gif Discriminatie van de blanken en schoolsmart met smartschool Ahazozo--->9.gif De Jehovahs op training.en K3 is gered! Frankie rijmt alle pandemiegevoelens aaneen.! Frankie---->7.gif Dertien jaar geleden startte dit blog, u kunt via archief terug tot oktober 2008

10-02-2021, 11:39 geschreven door frankie


Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe
oie-10829400dzo-Ei2y

Goedemorgen lieve vrienden.Niettegenstaande ik pijn hebben bij het zitten want de pijn van mijn linkerknie straalt reeds enkele dagen uit naar mijn bil daar de onstekingsremmers nog nauwelijks werken probeer ik toch wat te bloggen want ik verwacht vandaag terug het zonneke net als gisteren en dan is het hier heerlijk zitten achter mijn groot schuifraam.Ik zag dat het deze morgen reeds klaar was om 8 uur en 's avonds het ook reeds een stuk langer dag is.Op het einde van deze week krijgen we terug positieve temperaturen die dat boelke in de rioolputjes zal doen lopen.Best want ik durf niet buiten komen om brood en dergelijke bij te halen en volgende week woensdag mag ik naar de kapper.Ik wens Jullie een fijne midweek en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en vandaag houd ik mijn blogronde terug beperkt.Blif waakzaam en gezond.Fijne midweek lieve Ani.die beestjes hebben een echt katttenleven.De zonnetjes in huis.Eens mijn knie genezen is zal het leven messchien terug heel anders zijn.Doch de moed ontbreekt me.

10-02-2021, 10:27 geschreven door Jos


ijsbloemen op het raam ...

04e58a76ffbb6e85b9c595e116375766www.jpg
het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn
sommigen maken er iets leuks van
heel eenvoudig   ...
liefs meeuw

10-02-2021, 09:32 geschreven door meeuw


De laatste rechte lijn naar Valentijn, groetjes Jeannine en Sylvain

Nu gaat het vooruit Ani met de nieuwe laptop.

cooltext376240838194174

10-02-2021, 09:04 geschreven door sylbart1950


Goede morgen Anitje

Ach die lappjeskat heeft een gouden nestje bij U gevonden ze is echt bij een goed mensje terecht gekomen wat schattig die knusse 2 ,, heel mooi van U Anitje mensen als U zijn de mensen naar mijn hart ,, heel lief hoor . Ja de winter is alleen maar mooi van achter het glas ja ,, voor mij mag het gedaan zijn nu . en dat corona gedoe ook . Wees voorzichtig Anitje .

Midden in de week en nog steeds ijzig koud ,, ik kijk al uit naar de lente , dit weer is nergens goed voor ,, en niks aan maar toch kom ik U warme groeten brengen liefs Ingrid .
woensdag2

10-02-2021, 08:07 geschreven door Ingrid


Midweeksegroetjes.
skatingonthepond.jpg

Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
 dat je het verdient. Als iemand hulp komt
zoeken toon je dan een ware vriend.
Lieve groetjes van Freddy en Patty

10-02-2021, 02:42 geschreven door Patty en Freddy


09-02-2021
heel mooie herinneringen

haal je hier op al waren ze in werkelijkheid verre van fraai! ik denk meteen aan mijn vader hoe hij in panne stond met zijn bromfiets in de winter toen hij van zijn werk kwam.

Maarten.png

09-02-2021, 20:11 geschreven door maarten


Hallo Ani

Mooie foto, een echt luilekker leven. Van de winters vroeger kan ik mij maar ene herinneren, als ik een jaar of 9 was tevoet van borgerhout naar centrum stad. Met een lange broek onder je rok want dat mochten meisjes niet dragen in 't school. Nogal tijden he! vroeger, maar niet minder mooi om aan te denken. Ik kwam een hond tegen die zeer had aan zijn poten van 't zout ocharme. Het stappen voelde ik wel aan mijn heup, ge hebt toch schrik om uit te schuiven, maar al bij al ging de weg. Veel voetpaden waren proper gemaakt. Liefs Alfy smiley-wink.gif  

09-02-2021, 12:09 geschreven door alfyvo


Dag Lieve Anitje

Lieve Anitje wat is dit alweer mooi geschreven,ik heb het echt wel aandachtig gelezen.

Ik heb ook die winters meegemaakt,als kind was dat zeer leuk gaan schuiven over de bevroren wateren

met onze houten klompen aan.Maar later toen ik moest gaan werken was dat met mijn brommertje door weer en wind,

zo'n 7km.Ach we waren toen ook gelukkig hé Anitje omdat we niet beter wisten.

Ik geniet er zo van om jouw katjes zo gelukkig te zien,

ook dat vondelingetje,zo was ik ook Anitje toen we nog een tuin hadden,

ik zou allemaal de zwerfkatten binnen gehaald hebben,mijn man heeft mij

meerdere keren moeten tegen houden. 

Dank je wel voor jouw lieve bezoekjes an mijn blog.

Ik stuur jou nog vele lieve groetjes en ook warme knuffeltjes,

Monique.

xMteFCF.gif

09-02-2021, 11:14 geschreven door Monique


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!