2CARE and 4FUN
EEN ULTIEME & AVONTUURLIJKE IS REIS PER AUTO VAN BELGIE NAAR GAMBIA
Wij,Anita en Tiny van 2CARE and 4FUN nodigen u van harte uit om met ons mee te reizen. Wij hopen dat u met veel plezier onze ervaringen en avonturen zult lezen. Een berichtje in het gastenboek wordt door ons erg op prijs gesteld.
31-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste loodjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nog even een kort berichtje om jullie van de vorderingen op de hoogte te brengen.

 

Het is heel druk geweest, niet alleen heb ik gewerkt tijdens de feestdagen en moet zo meteen weer aan de slag, maar tussen die bedrijven door heb ik nog nieuwe banden moeten kopen omdat Pierre van de Renault garage schijnbaar geen reserve te pakken heeft gekregen, ze zaten er toch niet bij toen de bus teruggebracht werd.

Daar de garage dicht is tot 3 januari, wilde ik toch niet het risico lopen zonder reserve banden te vertrekken.

Dat was dus wielen eraf halen, naar de bandenspecialist en dan weer de wielen erop. Zo dat heeft het vrouwtje toch goed gedaan, al zeg ik het zelf. Een goede oefening voor onderweg,.

De banken heb zijn er ook uitgehaald en nu maar hopen dat hij als gewone bus wordt geaccepteerd en niet als personen vervoer.Er lag nogal wat troep achter de banken, dus een goede poetsbeurt moest ook nog volgen.

 

Rene, ( nog wel bekent van Adventure2Care) heeft er een 3e stoel en de radio in gemonteerd.


Mario, een goede kennis bracht me nog rijplaten dus uit het zand geraken zal nu wel lukken.
Ook bracht hij nog wat spullen voor de school in Tujering, Gambia, waaronder een prachtige schoolkaart van Europa.
Mij komt weer voor de geest hoe blij het hoofd van de school was vorig jaar met de bureauleggers met wereldkaart, dus nog snel even op marktplaats gekeken om te proberen nog een kaart van de wereld en Afrika te bemachtigen, ik zie zijn blijde lach al voor me. Een wereldbol lijkt me ook wel mooi, de goedkoopste zijn met verlichting of dat zal lukken, ze hebben wel stroom op school maar hij valt meer weg dan dat hij het doet.

 

De tijd is wel erg kort, dus of het allemaal gaat lukken????? Jullie horen het nog wel.

 

31-12-2006 om 00:00 geschreven door anita/tiny


01-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nu wat goed nieuws
Klik op de afbeelding om de link te volgen



Joost uit Eindhoven heeft al geregageert op mijn mail van marktplaats en heeft een schoolkaart van Afrika gesponsord.
Daar Klaas morgen toch door Eindhoven komt, kan hij het ophalen en zal het niet nodig zijn om van zijn gul aanbod om ook de verzendkosten te betalen gebruik te maken.

Namens ons en de kinderen en leraren van Tujering hartelijk bedankt Joost.

Ook Marco uit Sittard bood spontaan aan om in zijn winkel o.a. kleding, schoenen enspeelgoed te komen uitzoeken en voor niets meenemen.  helaas kunnen we van zijn aanbod geen gebruik maken omdat we de weinig overgebleven plaats in de bus voor onszelf nodig hebben, maar voor zijn wereldbol vinden we nog el een gaatje.

Ik wil jullie nog iets leuks mededelen, tijdens mijn vorige reis heeft ook Kebba geld ontvangen voor zijn inzet bij de verkoop van de auto, het was de 1e keer dat hij zoiets deed en hij heeft dit zéér goed gedaan. Voor Gambiaanse begrippen heeft hij een groot bedrag gehad en omdat ik nieuwsgierig was wat hij ermee zou doen, heb ik hem dit op de man af gevraagd.

Hij vertelde een bakkerijtje te willen opzetten waar familie in kon werken, hijzelf werk n.l. al als timmerman.

Van Dikkie heb ik vernomen dat Kebba inderdaad al een bakkerijtje heeft opgezet,hij heeft een oud compound gekocht om de hoek waar zijn moeder woont.Op dat Compound staat het bakkerijtje.Er word 2 keer per dag tapalappa gebakken, dat is een stevig stokbrood
Onderstaand volgen enkele foto’s van de bakkerij.
 
 

Cool Slideshows!

01-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


03-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Vandaag is de grote dag, Dominique, Klaas en ik(Tiny) zijn al vroeg op weg naar het RDW in Elsloo voor de zo belangrijke keuring. Er mag maar 1 persoon mee in het keuringstation dus Dominique en ik ziten vol spanning te wachten, phhhhhhh…….wat duurt dit lang.

Als. Klaas op een gegeven moment met een big smile in de wachtkamer verschijnt, laten we een zucht van verlichting.

Thuisgekomen wil ik een mail sturen om de beambten  te bedanken voor hun goed advies en hulp en zie ik dat ik al een mail van Jos van het RDW binnen heb met die uitdrukt blij te zijn dat alles goed verlopen is en ons een goede reis wenst.lief hé.

 

Toen we naar de keuring reden zagen we dat het acculampje bleef branden, geen goede zaak zei Dominique dat wil zeggen dat de dynamo niet oplaad.

Dus klaas en ik naar de Renault garage waar de bus werd doorgemeten, inderdaad Dominique had gelijk, dan moet hij terug naar degene die de gereviseerde dynamo heeft ingebouwd zei Pierre, laat de bus maar hier dan gaat hij om 14.00 uur. O nee dat kan niet, we moeten hem nog helemaal klaarmaken en inpakken. Pierre denk even enja hoor we kunnen hem meenemen, een monteur komt hem vanmiddag ophalen.

 

Anita en ik beginnen de gordijntjes, die José , mijn buurvrouw gesponsord op te hangen, dan kunnen we rustig slapen zonder bekeken te worden.

Klaas en Dominique zijn bezig om de bankjes er weer in te zetten, we willen ze niet achterlaten omdat ze gewoon ideaal zijn voor in een bush-taxi.

We schuiven ze gewoon allemaal tegen elkaar, dan hebben we onder en op de zittingen opbergruimte en bovenop komt een bodem waar we een prima bed kunnen op maken.

We zijn heerlijk bezig als we gestoord worden door de monteur, breng hem s.v.p. zo snel mogelijk terug smeken we.

 

De monteur is net met de bus de straat uit als René aanbelt, hij wilde de bedbodem komen maken, helaas niets aan te doen dan maar koffiedrinken en brainstormen.

Anita zit ondertussen aardappelen te schillen,

Cool Slideshows!

Zo rond 18.00 uur zit mijn huis vol met helpers die na hun buikje vol te hebben gegeten met Anita’s heerlijke zuurkool stampot met worst zitten te springen om de handen uit de mouwen te steken maar niks kunnen doen omdat de bus nog niet terug is.

 

Zo rond 18.30 komt de monteur terug met de mededeling dat de bus pas morgen klaar is, och arme, de arme man krijgt de volle lading over zich heen,  maar nadat iedereen zijn teleurstelling geuit heeft wordt het excuus aangeboden, hij kan er  tenslotte niets aan doen, hij heeft zelfs 4 uur van zijn vakantie opgegeven om op onze bus te wachten bij de auto-electro garage.

 

Wat nu gedaan, Mario en ik besluiten naar de zaak toe te gaan, Als we arriveren zijn de mannen net aan het afsluiten.
We hebben de bus echt vandaag nodig zeggen we, tegen de eigenaar Eddy Jackers uit Riemst, de bus is alleen vandaag verzekert. Dat lukt niet meer krijgen we als antwoord, we moeten in Luik nog een wagen ophalen.

We vertellen waarom het zo belangrijk is dat de bus vandaag terug is, dat het huis vol helpers zit te wachten, wat het doel is van onze reis.

En ja hoor de grote manen zijn te vermurwen, de bus wordt de garage ingereden en………  BONG we zitten vast met het luik op het dak.

Mario probeert nog of het luik eraf kan, maar nee hoor, o.k. dan maar de banden wat leeg laten lopen zegt een van de mannen,millimeter werk is het maar het lukt, hij staat boven de put.

De dynamo wordt verwijderd en Joost mag weten weet wat allemaal aan vernieuwd.

Ik wil niet dat ze onderweg problemen krijgen hoor ik Eddy zeggen, nog even doormeten, prima, Hup eronder, bus uit de garage en de banden oppompen. KLAAR!!

 

En nu de rekening vraag ik Eddy, hij maakt een gebaar van laat maar zitten en kom even mee, hij duwt me een doos pennen in de hand, nog een paar petjes en T-shirts en een mooi bedrag om  rijst te kopen en in Gambia te geven waar het nodig is. Had ik het maar eerder geweten zegt hij dan had ik kunnen zorgen meer hier te hebben, vergeet niet een volgende keer vroeger te komen .

 

Mario en ik stappen enthousiast mijn overvolle huiskamer in met ons verhaal, iedereen raakt eveneens enthousiast en Kris,Anique, Mario en Dominique en Klaas nemen zich voor om volgend jaar tijdens de school vakantie ook te gaan . Gaan jullie ook mee is de vraag, als jullie voor vervoer zorgen zijn we van de partij is het antwoord van Anita en mij.
 

03-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


05-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk op weg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eindelijk, een nieuwe wet brengt probleempjes mee, dat hebben we gemerkt. In nadat de bus was goedgekeurd is het kenteken met spoed aangevraagd in Veendam. Dus gisteren met spanning de post afgewacht, voor het zo belangrijke kenteken er zat niks bij de post, Anita zat meteen in de stress, en zag zich al ergens in Mauritanië afscheid van ons nemen omdat haar vakantie dagen op waren. Klaas was ondertussen flink met het kantoor in Veendam aan het bellen, die het ook niet wisten met het allereerste transitto kenteken van Nederland. Maar  net voor 17.00 uur kregen we het verlossende telefoontje dat het bewijs op de bus was.De overgebleven tijd is gebruikt om alles zo goed mogelijk in te ruimen, mijn plan om dit keer niet zo zwaar beladen te gaan heb ik maar in de bomen gehangen, er is  geen plekje onbenut gelaten.

Iedereen die ons zo flink geholpen heeft van harte bedankt!!

 

Vandaag was de post op tijd en…ja hoor het kenteken zat erbij. Nog even afscheid van nemen, de kentekenplaten laten maken en de bus verzekeren en om 14.00 uur……………we zijn eindelijk we.

Bey, bey…

05-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afscheid van de kleinkinderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

05-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


06-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladies and Gentlemen, Start Your Diesel Engine!
Klik op de afbeelding om de link te volgen We zitten allemaal te wachten op Mario. want weg rijden zonder uitgezwaait te worden door Mario kan niet, hij heeft zo hard gewerkt voor ons.
Dominique komt nog met een verrassing > een goede fles Sekt < om in Gambia de goede aankomst te vieren.
Jammer dat Rene er niet bij kan zijn, maar daarom rijden we even bij hem langs, het wordt een echte flyby. Nu zijn we echt op de grote baan  eindelijk onderweg
Annemie pinkt een traantje weg en Dominique loopt met een  raar gevoel in zijn buik naar "De Toekomst" Daar zal het een maandje wat stiller zijn, zonder Anita.

20:17  De Mobiel van Dominique begint met zijn deuntje: Bruttosozialprodukt (van Geier Sturzflug)   oeps  het is Klaas problemen?????
Hoi schat klinkt het   het is Anita  we zitten bij Parijs en de diesel is bijna op kan dat, is dat normaal?? moeten we mischien 100 km/h rijden??
 Ja het is een zware Renault Master en dat is vierkante doos en boven de Honderd gaat die zuipen Gewoon vrachtauto tempo rijden dan gaat het. Hehe gelukkig geen echte problemen.

06-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onderweg in Europa
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

06-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


07-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granada
Klik op de afbeelding om de link te volgen 21:33 het volgende bericht ontvangen per sms we zijn in Granada


Dominique

07-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


08-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Marokko
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na een voorspoedige reis door Frankrijk en Spanje zijn we om 15 uur op de snelle ferry gestapt die ons in een uur naar Tanger bracht.
Alwaar een mannetje klaar stond om de formaliteiten snel te regelen.
De douane vroeg of we nog een motorbike of gun bij ons hadden???
Natuurlijk ja gezegd, waarna we gelijk mochten doorrijden; wel nog een paar euro moeten dokken.
Hierna de kustweg naar Assilah genomen, de eerste kamelen tegengekomen en toen bij de bank geld gaan wisselen.
Klaas had zich meteen op een terras gevleid om te acclimatiseren en vroeg pils maar kreeg berberthee.
Al vlug mengden de locals zich in ons gesprek en wisten ons de weg naar een good family home te brengen.
Daar aangeland bij een Marrokaans gezin waar iedereen familie van elkaar was en wij de bovenste verdieping aangwezen kregen.
Kompleet met kippen op balkon,de minaret achter ons en de schotelantennes richting Mekka.
En met warm water na drie nachten gezamelijk overnachten in de door onze kanjers verbouwde renault.
Hierna weer door Jonas de local guide naar een authentiek visrestaurantje gebracht.
Waar we voor een prikje een heerlijke schotel verse vis verorberd hebben.
Na nog een wandeling in de Medina gemaakt te hebben zijn we nu hier beland en danken jullie voor jullie berichtjes.
Fotos volgen later daar we de kaartlezer vergeten zijn.

Kusjes aan alle familie, vrienden en kennissen.

Klaas,Tiny en Anita. 

08-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

08-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


09-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


10-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zon,zee en 20 eC
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eergisteren vertrokken vanuit ons prive pension richting zuiden.
gedeeltelijl kustroute en snelweg genomen,Rabat links laten liggen en doorgekacheld naar Azemour.
Daar in Restaurant La Perle terecht gekomen met groots terras en genoten van prachtig uitzicht op atlantische oceaan.
Hier eerst een aperatief genomen en hierna weer de locale visschotel.
Overnachten op de parking was geen probleem, Tiny bleef de avond lekker lezend op bed.
Terwijl Klaas en Anita na een spannende taxi rit nog even de souks bezochten.
Na een korte strandwandeling vertrokken richting El Jadida, hier een koffie stop gemaakt en toen de mooie kustroute naar Essasouira vervolgd.
In Essasouria even een moeilijk moment overbrugt voordat we in de medina het tipisch marrokaans hotel met binnenplaats gevonden hadden.
Nu kunnen we weer relaxt jullie berichtjes lezen in het gastenboek en is het fijn wat van het thuisfront te horen.
Morgen zijn we van plan toch aardig richting westelijke sahara te geraken en minstens in Tiznit uit te komen.
Alleen de auto maakt in de bochten soms een ratelend geluid, Tiny en Klaas maken zich hier geen zorgen om.
Maar Anita vertrouwd het niet helemaal, Dominique/Mario wat zou dit kunnen zijn?

10-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


11-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

11-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

11-01-2007 om 00:00 geschreven door anita/tiny




Foto

Tiny en Anita heten u welkom op hun blog
Archief per maand
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    #EDDY JACKER, AUTO-ONDEDELEN /AUTO -ELECTRO /HEFTRUCKS te RIEMST #Esprit Maastricht # Hans Anders Maastricht #Tandarts Devies Elsoo # SNS bank Maastricht # verzekering Hermans Veldwezelt # Renault Lanaken #Joost van Brunschot, Eindhoven##
    Blog als favoriet !

    Mijn links
  • adventure2care
  • gambia prikbord
  • reiscafé
  • gambia be
  • gambia.nl
  • senegal. nl
  • mauritanie. nl
  • marokko.nl


  • grote mensen, kleine mensjes, mooie mensen, dikke en dunne, oude en jonge mensen allemaal gefotografeerd door Anita
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!