Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    06-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sigfried Bracke

    Cynisme

    06 juni 2011

    In Het Laatste Nieuws heeft Jan Segers een parel van een interview gemaakt met spoorbaas Jannie Haek. Omdat het in één bladzijde alles zegt over socialistische apparatsjiks. Van een wervend verhaal is geen sprake, van eindeloos cynisme des te meer. Dat verhaal is in de ogen van deze mannen van staat trouwens nergens nog voor nodig. Ze hebben in de paarse jaren het staatsapparaat zodanig vertimmerd en ingepalmd dat ze voor lange tijd van de partij zullen zijn, hoe klein die partij ook mag worden. Om stemmen is het dat soort mensen niet meer te doen; om macht des te meer.

    Haek haalt in dat interview ongeveer alles boven dat de rode baronnen zo typeert. Aan de ene kant bezet je wél alle sleutelfuncties bij (in dit geval) het spoor, je zegt dat je ook fan bent van… maar tegelijk heb je niets te maken met al wat verkeerd loopt. Je zegt tegelijk ‘De NMBS haalt niet de vereiste minimale kwaliteit’ en ‘Ik hou van het spoor. Absoluut.’

    Waarmee trouwens ook duidelijk wordt gemaakt waarom Den Ijzeren Weg[1] niet meer bestaat, en drie aparte (en elkaar bestrijdende) entiteiten zijn: niet alleen kon men dan de topjobs en –mandaten verdrievoudigen, maar niemand is in die structuur verantwoordelijk. There is always an easy way out. Want de NMBS, dat is niet Haek, dat is Descheemaecker, een liberaal, en die laat treinen rijden. Over sporen… waarvan een PS’er de baas is.

    Een jaar of twee terug was ik ’s avonds laat op weg naar Mol, en door een probleem verderop, moest de trein stoppen in Lier. Toen de mensen aan het loket in het station gingen vragen hoe ze thuis konden geraken, zei de man: ‘Daar heb ik niets mee te maken. Ik verkoop alleen maar vervoersbewijzen’. Om maar te zeggen datde cultuuromslag naar totale on-verantwoordelijkheid een succes kan worden genoemd…

    Maar terug naar Haek, die dus de baas is van de NMBS Holding, en bijgevolg niets van doen heeft met.. de NMBS. Bewijs? ‘De NMBS mag zijn kop niet in het zand steken… Ze moeten het over een andere boeg gooien.’ Misschien moet Jannie Haek zich eens afvragen wat er gaat gebeuren met zijn NMBS Holding de dag dat de NMBS failliet gaat? Of is dat een foute vraag?  

    Fout is in elk geval wat Haek zegt over de splitsing in drie. ‘We doen braafjes wat Europa ons vroeg.’ Europa vraagt de splitsing tussen spoor en trein, om ook treinen van andere maatschappijen bij ons te kunnen laten rijden, en concurrentie te organiseren. Europa vraagt dus twéé entiteiten; geen drie. De opdeling in drie is een paarse constructie, nodig en nuttig om iedereen te ‘bedienen’. Dat dat in de praktijk niet werkt, en ook niet kan werken, het zal de mannen van staat worst wezen.

    Haek heeft nog een vast antwoord: het kan altijd erger. Gebrek aan reizigerscomfort en vertragingen? De file is nóg lastiger. Dure tickets? Er bestaan ook gunsttarieven. Het spoor kost teveel aan de belastingbetaler? Het kostte vroeger nog meer. Teveel stakingen? Er wordt meer over gesproken dan er werkelijk wordt gestaakt. Haek zelf die met 500.000 euro teveel verdient? Hij hoort bijlange nog niet tot de groep van de 20 best betaalde CEO’s…

    Het rolt er allemaal uit met een ei zo na onaards cynisme. Al is er één uitzondering: de vakbonden. ‘Ik moet opletten wat ik nu zeg. (Denkt lang na)’ Al geeft deze dappere sociaal-democraat daarna toe dat er sprake is van een overbeschermd personeelsstatuut, en van foute belangenverdediging. Ik vraag me af wat het antwoord zou zijn geweest als hij niet oplet, en minder lang had nagedacht…

    Wat verderop in Het Laatste Nieuws staat in de altijd interessante rubriek ‘Zo leven wij…’ het verhaal van Andy en Brenda uit Landskouter, en hun zoontjes Robin en Simon. Mensen die hard werken, goed en gelukkig leven, maar echt breed hebben ze het niet. Ze zijn ook van nul moeten beginnen.

    Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar enig verband is tussen de wereld van Jannie Haek en de wereld van Andy en Brenda. En wat ik zeker weet: Andy en Brenda hoeven van de Haeks van deze wereld niets meer te verwachten. Die zijn bezig met andere belangen. 



    [1]
    Woorden van mijn grootvader, die heel zijn leven bij het Spoor heeft gewerkt, en zich deel voelde van een familie, na zijn pensionering met trots ook naar nieuwe treinen ging kijken, …

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokse politie is écht Uw vriend...

    Deze avond was ik omstreeks 21u getuige hoe de Knokse politie omgaat met zatte chauffeurs. Ter hoogte van de Van Bunnenlaan (vlakbij het Van Bunnenplein) lag er een dame te slapen in haar wagen op het zebrapad. De vrouwelijke bestuurster was zo zat dat ze niet meer kon rijden met de wagen. De Knokse politie vond dat niet zo erg. Duwde de wagen opzij en wachtte tot de man van de vrouw arriveerde. Die man was minder zat en zei tegen de politie in het Frans dat hij één pintje had gedronken. Gezien de zattigheid van zijn vriendin was dat weinig aannemelijk. Zonder alcoholcontrole, zelfs zonder identiteitscontrole lieten ze het zatte duo vertrekken. In Knokke is de politie wel degelijk Uw vriend, zelfs van zatlappen...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.interessant

    Man gaat vriendin te lijf met vorkheftruck

    In Massachusetts is een man gearresteerd omdat hij zijn vriendin heeft aangevallen met een vorkheftruck. Aanleiding voor de merkwaardige aanval was een ruzie over geld.

    Brian Hurley (41).
    Brian Hurley (41).
    De politie kreeg melding van een hoogoplopende ruzie aan het bedrijf New England Warehousing Inc. in Springfield. Brian Hurley (41) was er slaags geraakt met zijn vriendin die hem net had afgezet aan het bedrijf. De twist tussen het koppel ging duidelijk over geld. Hurley gaf zijn gezellin een paar klappen en richtte vervolgens zijn woede op haar auto. De woesteling trapte enkele flinke deuken in het koetswerk.

    Vrouw en auto in de lucht
    Even leek het alsof Hurley tot bedaren was gekomen toen hij het bedrijf waar hij werkt was binnengestapt. Dat bleek echter schijn. De man verscheen ten tonele met een vorkheftruck en wendde zijn steven naar de auto van zijn vriendin. Hij tilde de auto met vrouw en al omhoog en liet het hele zaakje met een harde klap weer op de grond donderen.

    Hurley zetten het vervolgens op een lopen, maar werd al snel gevat in de buurt van zijn huis. De onverlaat werd gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van  het toebrengen van slagen en verwondingen, de aanval met een gevaarlijk wapen en het moedwillig beschadigen van een voertuig.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wegenwerkers

    Wegenwerkers krijgen flessen urine naar hoofd geslingerd

    Wegenwerkers in Denemarken krijgen steeds vaker gevulde flessen urine naar het hoofd geslingerd. Boze chauffeurs laten zo hun ongenoegen blijken omdat ze niet kunnen doorrijden of in de file moeten staan. Het blijft niet langer bij opgestoken middenvingers of vloeken.

    De wegenwekers moeten steeds vaker bukken voor welgemikte flessen. Zo kreeg een arbeider van een asfaltbedrijf in Denemarken een volle fles urine tegen het hoofd. "Het wordt steeds erger", zegt vakbondsman André Breindahl. "Wegenwerkers krijgen naast gevulde colaflesjes ook vaker volle flesse urine naar het hoofd gegooid." De Vereniging van Aannemers bevestigt de trend en zegt dat chauffeurs zich steeds agressiever gedragen. "Er zitten soms heethoofden achter het stuur die de openbare weg beschouwen als hun privécircuit", aldus Anders Hundahl. Volgens de vakbondsman wordt er ook te hard gereden op plaatsen waar wegenwerken uitgevoerd worden. "Chauffeurs rijden er tien tot twintig kilometer per uur te snel en dat is meer regel geworden dan uitzondering geworden", besluit Breindahl.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.miserie

    Man roept naam van andere vrouw tijdens huwelijksnacht

    Een 24-jarige bruidegom uit de Chinese stad Suqian heeft de flater van zijn leven begaan toen hij in bed tijdens zijn huwelijksnacht uit volle borst de naam van een andere vrouw riep. Gevolg: een echtscheiding en een juridische veldslag over de bruidsschat. Dat schrijft de krant Changjiang Daily.

    Beschonken
    Sun Qiang werd door zijn ouders voorgesteld aan zijn toekomstige bruid Hu Yan. Na een paar maanden 'verkering' traden ze eind  vorig jaar in het huwelijk. Maar al tijdens de huwelijksnacht liep het goed mis toen een beschonken Sun de naam van een andere naam uitkraamde.

    Bruidsschat
    Na een fikse ruzia trok Hu terug naar haar ouders. Ze wilde de verontschuldigingen van haar kersverse bruidegom onder geen beding aanvaarden. Boos als hij was, eiste Sun de bruidsschat terug. Om met het meisje te mogen trouwen, had hij een partij gouden juwelen, een brommer en 20.000 yuan - zo'n 2.150 euro - op tafel gelegd.

    Rechtszaak
    Hu weigerde die geschenken terug te geven. Erger: ze zwaaide met de echtscheidingspapieren. Als tegenzet sleepte Sun zijn echtgenote van één nacht voor de rechter. Die besliste dat Hu de bruidsschat nagenoeg integraal moest teruggeven, op uitzondering van 10.000 euro.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantietip: wippertal

    Naaktstappers kunnen hun gang gaan in het Wippertal

    De opening van het naaktstapseizoen trok zo'n 20 belangstellenden. © afp
      Het voorbije weekend is in Duitsland het naaktwandelseizoen geopend. Deze heugelijke gebeurtenis vond plaats in het Wippertal, nabij het plaatsje Wippra in oostelijk Duitsland. Naaktwandelaars worden daar met open armen ontvangen op het Harzer Naturistenstieg.

    Deze wandelroute, 18 kilometer lang, werd pas vorig jaar ingehuldigd en is vooralsnog het enige in zijn soort bij onze oosterburen. Voor wiede dingen minder groots ziet, is er ook een lus van zes kilometer. Een twintigtal naaktstappers was zaterdag op de afspraak bij de opening van het wandelseizoen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man gelukkigst bij werkende vrouw

    Man ontspant best wanneer vrouw zwoegt in huis

    Mannen komen het best tot rust wanneer hun partner huishoudelijke taken verricht of met de kinderen bezig is, niet meteen heuglijk nieuws voor het vrouwelijke geslacht dus.

    De onderzoekers bestudeerden 30 koppels van gemiddeld veertig jaar die 13 jaar getrouwd waren in Los Angeles en allemaal minstens een kind tussen acht en tien jaar hadden. De vorsers testten het stressniveau van de deelnemers aan de hand van het hormoon cortisol in hun speeksel tijdens de week en in het weekend. Ze hielden meer dan 5.500 verslagen bij van de activiteiten van de koppels en brachten ze onder in 13 verschillende categorieën, daaruit bleek dat mannen minder stress hadden in hun vrije tijd en wanneer vrouwen het huishouden regelden. Het hormoon cortisel kan de slaap, het gewicht en het immuunsysteem treffen wanneer dit niveau te hoog is.

    Vrije tijd
    Antropoloog Elinor Ochs: "We filmden de koppels van 's ochtends tot 's avonds. We keken elke 10 minuten naar waar de leden van het gezin waren, wie bij hen was en wat ze deden. We hielden gesprekken met hen over hun gezondheid en welzijn. Uit voorgaand onderzoek blijkt dat mannen tijd alleen doorbrengen na het werk om te ontspannen van hun dag, vrouwen focussen zich op de opvang van de kinderen en hun huishoudelijke taken wanneer ze alleen zijn." Dames zijn in hun vrije tijd ook meer bezig in huis, hun partners hebben meer tijd voor hun hobby's. Dit bevestigt het vooroordeel dat vrouwen meer in het huishouden doen dan mannen, vaak is dat dubbel zoveel dan hun partner. 

    Hoofdonderzoeker Darby Saxbe zegt dat mannen het verjongend vinden te ontspannen wanneer ze weten dat iemand anders het werk doet. "Als ze weten dat hun partner de kinderen helpt met het huiswerk of de ze was opplooien, kunnen heren pas echt ontspannen."

    Mannelijkheid bewijzen
    Eerder deze maand bleek uit onderzoek dat mannen agressief reageren wanneer ze voelen dat hun mannelijkheid bedreigd wordt. Nadat ze typische vrouwentaakjes hebben gedaan, zullen ze zich expres meer macho gedragen om hun zelfvertrouwen te herstellen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad op wielen

    Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto

    Tijdens haar winterslaap werd Tuly de schildpad aangevallen door een rat. Het knaagdier beet een poot af van de arme Tuly, maar daar hebben ze in de 'schilpaddenfarm' van haar baasje nu een spreekwoordelijke mouw aan gepast.

    Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).
    Tuly en haar 'redder' Philip Chubb (64).
    De ontbrekende poot van de 45-jarige schildpad werd vervangen door het wiel van een speelgoedtractor. Het chassis werd met behulp van Velcro aan het pantser van het dier bevestigd. "Dat pantser was vervaarlijk aan het afslijten doordat het over de grond sleepte", aldus schildpaddenvriend Philip Chubb uit het Engels Norwich. "Vandaar dit 'plan B' om Tuly een meer comfortabel bestaan te bezorgen".

    In haar nopjes
    En Tuly heeft het uitstekend naar haar zin met haar hulpwieltje. Nu is ze met voorsprong de snelste van al haar soortrgenoten op de schildpaddenfarm van Eleanor, de dochter van Philip Chubb. "Het belangrijkste is, dat Tuly nu haar evenwicht heeft teruggevonden en dat haar schild niet meer afslijt. Ze wordt nu zeker 90 jaar", aldus Eleanor.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schitterende reeks op CANVAS: Behind closed doors

    Oorlogsdocumentaire op CANVAS : ”Behind closed doors“

     

    Dit is één van de beste documentaires over de Tweede Wereldoorlog. Niet saai feitenmateriaal en ook niet de oorlog door de ogen van Jan Modaal.

    Behind closed doors geeft aan hoe de toenmalige machthebbers met gebieden, bevolkingen en mensenlevens speelden. Men herconstrueert gesprekken, cruciale momenten en verschillende ontmoeten met Stalin als duidelijke meester-strateeg.

    We zien hoe Stalin in het begin van de Tweede Wereldoorlog een duivelspact sluit met NAZI-Duitsland om Polen te verdelen. We zien hoe vriendelijk Stalin voor de fascisten was. Op een bepaald ogenblik biedt Stalin Duitsland steun aan in hun oorlog tegen Groot-Brittannië! Engeland en Frankrijk hadden immers Duitsland de oorlog verklaard omdat zij Polen waren binnengevallen. Dat de Sovjetunie Oost-Polen gelijkertijd inpalmde, vormde voor de geallieerden geen probleem. We zien hoe Rusland op bevel van Stalin ’s nachts en zonder enige vorm van vonnis duizenden opgesloten Poolse officieren vermoordde en in massagraven dumpte.

    Polen blijkt een groot slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog. De landsgrenzen werden bijna tussen en pint verlegd om Stalin’s een gebiedsuitbreiding te gunnen. We zien een Stalin die niets gaf om duizenden doden, zelfs niet in eigen rangen. Eindelijk zien we de werkelijke houding van een Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt. Toen Stalin tijdens een diner oppert dat hij 100.000 Duitsers zonder vonnis wil laten fusilleren, wordt het Churchill toch iets te veel, terwijl Roosevelt laconiek antwoordt dat 49.000 voor hem ook goed is. Churchill loopt woest weg. Tussen de lijnen voel je de groeiende afkeer van de Engelse leider tov zijn Russische bondgenoot. Op veel momenten moet Churchill zich echt slecht gevoeld hebben bij dit gezelschap. Maar wat moest hij doen. Door de uitputtende Tweede Wereldoorlog, hing hij af van steun van de VS. Roosevelt komt écht niet goed uit deze reeks. Hij genoot zichtbaar van de Russische terreur.

    Als één ding wel duidelijk wordt uit deze serie dan is het dat alle leiders die betrokken waren bij de Tweede Wereldoorlog ethisch onverantwoorde daden stelden. De geschiedenis wordt geschreven door haar overwinnaars. Indien NAZI-Duitsland de oorlog had gewonnen, dan zou Stalin als groot monster de geschiedenis zijn ingegaan. Tot op vandaag staat Stalin in de schaduw van Hitler en wellicht wordt de Russische dictator daarmee te braaf omschreven.

    Dankzij de Europese eenmaking zijn we in Europa al 65 jaar gespaard gebleven van een nieuw conflict. Europa is echter niet geschikt om een aanval van binnenuit aan te pakken. Er is momenteel een enorme bevolkingstoename en immigratiegolf aan de gang. Dit gebeurt aan een zodanig snel tempo dat noch de immigranten noch de autochtone bevolking in staat zijn zich aan elkaar te passen. Dit zal onvermijdelijk leiden tot interne conflicten en misschien zelfs burgeroorlogen. Deze eeuw zullen we niet uitraken zonder zware interne problemen.

     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazis deden honden spreken
    Nazi's leerden leger honden 'spreken' tijdens WOII"
     

    De nazi's maakten tijdens de Tweede Wereldoorlog werk van een speciaal wapen op vier poten. Hitler wou naast zijn manschappen ook honden inzetten die konden praten, lezen en spellen. De Duitsers geloofden dat de viervoeters even intelligent waren dan mensen.

    Hitler hoopte dat de honden met hun SS-baasjes konden 'spreken' en gaf zijn steun aan een speciale hondenschool waar de dieren een communicatieopleiding kregen. De nazi's recruteerden de beste honden uit ganse land en leerden de dieren signalen geven met hun poten. Sommige honden konden een stem imiteren en de 'slimste' hond was blijkbaar in staat om 'Mein Führer' te antwoorden op de vraag wie Adolf Hitler was. Een andere viervoeter kon zelfs poëzie ontdekte wetenschapper Jan Bondeson. De Duiters wilden de honden inzetten aan het front en in de concentratiekampen. Bondeson van de universiteit van Cardiff trok naar Berlijn en ontdekte er de opmerkelijke plannen van de nazi's in tijdschriften.

    Er was een speciale hondenschool gevestigd in de buurt van Hannover. De school stond onder de leiding van Margarethe Schmitt die haar 'Tier-Sprechschule ASRA' in de jaren dertig opgericht had. De honden leerden 'spreken' in een soort morsetaal waarbij elke letter van het alfabet voor een aantal 'pootjes' stond tegen het bord.

    Rolf was een superhond die het allemaal kon. Meer nog, de terrier leerde ook vreemde talen en stelde bezoekers vragen. Hij zou ook gevraagd hebben om de troepen te versterken omdat hij de Fransen niet moest. Don kon dan weer een mensenstem imiteren en vroeg om koekjes als hij honger had. Hitler zelf had twee Duitse herdershonden, Blondi en Bella. Hij bracht Blondi om net voor hij zelfmoord pleegde in zijn bunker in Berlijn.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fidel Castro kan 140 jaar worden

    Dokter: "Fidel Castro kan 140 jaar worden"

     

    Fidel Castro, die op 13 augustus 85 jaar wordt, is in staat om 140 jaar te worden. Dat zei Eugenio Selman-Housein, één van de gewezen dokters van de Cubaanse leider, tijdens een internationaal seminarie over honderdjarigen in Havana.

    Cuba telt liefst 1.551 honderdjarigen op een bevolking van 11,2 miljoen inwoners. De gemiddelde levensverwachting bij Cubaanse mannen bedraagt 76 jaar en 80 jaar bij de vrouwen.
     
    Castro
    Castro, de dictator die gedurende 48 jaar het communistische eiland heeft geleid, wordt ondanks zijn ziekte 140 jaar, verzekert zijn ex-dokter. Castro sukkelt sinds 2006 met zijn gezondheid en trok zich in februari 2008 definitief terug uit het staatsbestuur. Zijn broer Raul kreeg al in juli 2006 al zijn functies.
     
    Motivatie
    Om meer dan honderd jaar te worden, moet je in de eerste plaats gemotiveerd zijn, legt Eugenio Selman-Housein uit. "Je moet ook gezond eten, vooral veel groenten en fruit. Verder moet je veel bewegen en de sigaret afzweren."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond zoogt tijgertjes

    Hond zoogt verstoten lijgertjes

    © ap

    In de Chinese dierentuin Xaxiakou Wildlife Zoo zoogt een hond twee verstoten lijgertjes. Dat zijn kruisingen tussen een tijger en een leeuw.

    De moeder zoogde de lijgertjes slechts vier dagen.
    De moeder zoogde de lijgertjes slechts vier dagen. © ap
    Eerder deze maand werden vier lijgertjes geboren, maar ze werden na vier dagen verstoten door de moeder, een tijger.

    Twee kleintjes bezweken, en de dierentuin zocht een surrogaatmoeder voor de twee anderen. Het werd uiteindelijk een hond die pas was bevallen.

    Aanvankelijk hadden de lijgertjes het moeilijk om melk van de hond te drinken, maar uiteindelijk geraakten ze het gewoon, zegt Cong Wen van de dierentuin. (ap/sam)
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw te dik voor rechtbank

    Deze vrouw ziet zaak uitgesteld omdat ze niet in rechtszaal raakte

    De rechtszaak tegen de Engelse Beverley Douglas, verdacht van uitkeringsfraude, is uitgesteld omdat de vrouw in kwestie simpelweg te zwaar is. Te dik om de rechtszaal binnen te geraken. De 43-jarige liet weten niet in staat te zijn de trappen te doen en door de smalle deur te geraken, om de dertien aanklachten tegen haar te aanhoren. Douglas bleef zo buiten de rechtszaal staan, terwijl rechter Roger Chapple haar verhoor verdaagde naar een latere datum in een makkelijker toegankelijker zaaltje.

    De obese Douglas wordt ervan beschuldigd duizenden ponden van de staatskas geïncasseerd te hebben terwijl ze ook werkte als busbestuurster en als bediende van een bewakingscamera. Eerder deze week probeerde de Britse krant 'The Sun' haar enkele vragen te stellen, maar Douglas zei dat ze geen weet had van een rechtszaak tegen haar in het ouderwetse Inner London Crown Court.

    Tegen Douglas, die in het zuiden van Londen woont, zijn dertien aanklachten ingediend. Tussen maart 2004 en februari 2009 zou ze van het sociale systeem geprofiteerd hebben terwijl ze werkte. Zowel de lokale dienst Werk en Pensioenen als die van Huisvesting en Gemeentetaks in Croydon dienden klacht in. De zaak van Douglas komt opnieuw voor op 7 juli, in een moderne rechtszaal op het gelijkvloers en met bredere deuren.
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie is uw vriend...

    15 flikken geschorst in Mexico omdat ze vrouw naakt lieten dansen en bepotelden

    HLN update   In de Mexicaanse stad Tijuana, aan de grens met de VS, zijn vijftien politieagenten preventief geschorst omdat ze een vrouwelijke gedetineerde hadden gedwongen naakt te dansen in ruil voor haar vrijlating. Bovendien grepen ze de vrouw na de striptease ook bij haar blote borsten (zie video onder dit artikel).

    De vrouw werd op 2 maart samen met haar vriend opgepakt wegens diefstal van bankkaarten bij toeristen. De agenten, onder wie een gewezen militair en politiechef en ook drie vrouwen, lieten de vrouw in het politiebureau naakt dansen en filmden het gebeuren. Bovendien bepotelden enkele agenten haar ook en zaten uitgebreid aan hun blote vorsten. De Mexicaanse media verspreidden gisteren de beelden.
     
    Het onderzoek werd op 15 april geopend nadat een agent onthullingen deed over het bestaan van de beelden. De politiecommissaris en de burgemeester zetten de vijftien betrokkenen nadien op non-actief wegens immoreel gedrag.
     
    De Mexicaanse politieagenten, zeker die van de gemeentepolitie, worden slecht betaald en vaak beschuldigd van corruptie. Tijuana telt 1,4 miljoen inwoners en ligt vlakbij San Diego, Californië. (afp/sam/kh)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlementsleden gaan op de vuist

    Parlementsleden in Kiev gaan elkaar te lijf met koevoeten, kettingen en hangsloten

    De omstreden parlementsvoorzitter Volodymyr Litvyn toont een bewijsstuk. © afp

    HLN update  In Oekraïne kijken ze normaal gesproken niet op van een politieke vechtpartij, maar wat er zich gisteravond afspeelde in het parlement in Kiev, zindert nog wel zwaar na. De ongemeen harde vechtpartij tussen leden van de regering en de oppositie leverde zes gewonden op die naar het ziekenhuis moesten afgevoerd worden (zie filmpje onder dit artikel). Vandaag is gebleken dat enkele heethoofden zowaar koevoeten, kettingen en hangsloten in het gebouw hadden gesmokkeld om in te hakken op de politieke tegenstanders. Oppositieleidster Yulia Timoshenko eist een diepgaand onderzoek.

    Volodymyr Litvyn toont ook een ketting.
    Volodymyr Litvyn toont ook een ketting. © reuters
    © reuters
    De gewonden worden afgevoerd.
    De gewonden worden afgevoerd. © epa
    © ap
    In Oekraïne is de politieke situatie al jarenlang erg woelig. Het westen van het land is eerder op de EU gericht en het oosten heel sterk op Moskou. In de gewezen Sovjetstaat namen de communisten de macht weer over van de populaire Yulia Timoshenko, de gangmaakster van de Oranjerevolutie in 2004. Nu is ze oppositieleidster en ze wordt beschuldigd van corruptie.

    Protestactie
    Dat pikten Timoshenko en haar aanhangers niet en ze wilden protesteren tegen het onderzoek van vermeend misbruik van staatsgelden. Het kamp-Timoshenko bezette het podium van het parlementsgebouw en dat was duidelijk niet naar de zin van enkele oproerkraaiers van de clan rond de communistische president Viktor Janukovich. Tientallen parlementsleden gingen elkaar te lijf. Er werden een reeks vuistslagen uitgedeeld tijdens een hevige knokpartij. De pro-Russische regeringspartij was in overtal en haalde de bovenhand bij de vechtpartij. Daarna was het wonden likken en de gewonden afvoeren.

    Wapens binnengesmokkeld
    Het zelfs voor Oekraïne extreme geweld ging gepaard met enkele wapens die het halfrond waren binnengesmokkeld. Parlementsvoorzitter Volodymyr Litvyn toonde vandaag bij een nieuwe woelige zitting de bewijsstukken die gebruikt waren: koevoeten, kettingen en hangsloten. De schade was het grootst in het kamp van Timoshenko: liefst zes parlementsleden van haar partij moesten naar het ziekenhuis met zware kneuzingen en zelfs een gebroken kaaksbeen. Vandaag liggen er nog zes in het ziekenhuis. Bij de partij van Janukovich vielen er geen ernstig gewonden. Timoshenko heeft een onderzoek bevolen en eist het aftreden van parlementsvoorzitter Volodymyr Litvyn.

    Beschaamd
    In het parlement waren de gemoederen vandaag nog steeds verhit. Voorzitter Litvin riep op tot kalmte. "We zouden beschaamd moeten zijn", zei hij bij de opening van de zitting. "Hoe kunnen we onze kinderen liefde voor democratie en voor ons land bijbrengen met dergelijk gedrag?". Het parket van Kiev onderzoekt de zaak. (kh/sam)
    © epa
    © afp
    © ap
    ©
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksvertegenwoordigers wurgen elkaar in parlement

    Vicevoorzitter parlement in Kiev wurgt tegenstander bijna

    © reuters
    In het Oekraïense halfrond zijn opnieuw twee parlementsleden met elkaar op de vuist gegaan. Deze keer stonden Adam Martynyuk, ondervoorzitter van het parlement, en afgevaardigde Oleg Lyashko in de 'ring'. Lyashko werd kwaad omdat hij geen spreektijd kreeg en noemde Martynyuk een huichelaar. Martynyuk greep zijn tegenstander naar de keel, probeerde hem te wurgen en duwde hem op de grond. De andere afgevaardigden moesten de twee mannen uit elkaar halen.

    In december ontstond er ook al een gevecht in het Oekraïense parlement. Minstens drie afgevaardigden moesten toen met hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe rage: Naakt gamen

    Naakt gamen nieuwe trend?

    Op het internet circuleert een filmpje van een evenement waar gamers samen naakt videospelletjes spelen, een "opkomend tijdverdrijf" in Amerikaanse steden als New York.

    "Ik denk dat het een misverstand is dat wij allemaal geïsoleerd leven, creepy zijn en wonen in de kelder van onze moeder," zegt naakte gamer Lisa. "Dit is ons derde naakte game-evenement dit jaar, maar het eerste dat gesponsord wordt", beweert organisator Carlos.

    Die sponsor, de maker van een game-accessoire en beschikkend over een slimme marketingafdeling, komt inderdaad wel érg prominent in beeld. Bovendien lijken de gamers die wij kennen helemaal niet op de gestroomlijnde lichamen uit het filmpje.

    Het evenement is dus fake, maar wel goed bedacht, net als de regels. Om te voorkomen dat aan de verkeerde joysticks wordt gezeten, zou alcohol namelijk streng verboden zijn op de gamefestijnen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erectietest voor homo's

    In Tsjechië bepaalt erectietest of asielzoeker homo is

    © belga

    Europees commissaris Cecilia Malmström stelt een onderzoek in naar de omstreden 'fallometrische test' die Tsjechië hanteert voor homoseksuele asielzoekers. De asielzoekers krijgen heteroseksuele porno te zien terwijl de test meet of er erectiereacties optreden. Zo willen de Tsjechische autoriteiten bepalen of de asielzoekers, die een vervolging wegens homoseksualiteit in hun thuisland als argument naar voren schuiven, wel echt homoseksueel zijn.

    Cecilia Malmström.
    Cecilia Malmström. © afp
    Die praktijk is "vernederend" en "kan niet aanvaard worden in de Europese Unie - nooit niet", zei Malmström, bevoegd voor het immigratiebeleid, vandaag.

    De rechtvaardigingen die de Tsjechische autoriteiten aangehaald hebben om de praktijk te verdedigen, zijn onvoldoende voor de Commissie. Daarom heeft het dagelijks bestuur van de Unie beslist een onderzoek te voeren, laat Malmström weten in een brief aan de Tsjechische ambassadeur bij de EU. Die brief werd naar aanleiding van de internationale dag tegen homofobie vandaag openbaar gemaakt.

    De Commissie vermoedt dat de Tsjechische praktijk in strijd is met de artikels 4 en 7 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie, dat "foltering en vernederende praktijken verbiedt". "Het onderzoek van een asielaanvraag moet altijd gevoerd worden met respect voor de fundamentele rechten en de algemene principes van de Europese wetgeving", dixit de Commissie.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruid wil zelfmoord plegen

    Bruid met gebroken hart gered bij zelfmoordpoging

    In de Chinese stad Changchun heeft een bruid gepoogd zelfmoord te plegen nadat haar aanstaande bruidegom een einde aan hun vier jaar durende relatie had gemaakt. De 22-jarige vrouw, overmand door verdriet, klom op de vensterbank van het appartement van waaruit ze naar haar huwelijksplechtigheid zou vertrekken.

    De vrouw sprong in haar bruidsjurk vanop de zevende verdieping naar beneden. Ze kon evenwel op het nippertje gegrepen worden door een wildvreemde man die de bruid met het gebroken hart zo van een gewisse dood redde.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde smaak in water

    Vreemde smaak in water blijkt afkomstig van lijk in watertank

    Bewoners van een flat in Singapore hebben onbewust water gedronken dat vervuild bleek met het ontbindende lichaam van een Indonesisch dienstmeisje.

    De politie vond haar lijk in een watertank, nadat de bewoners hadden geklaagd dat het drinkwater zo vreemd geel en schuimig was. Dat zegt een politiewoordvoerder aan de krant The Straits Times.

    De vrouw was waarschijnlijk vermoord. De politie heeft een 27-jarige man uit Bangladesh aangehouden wegens de zaak.

    "Dit is zo smerig. Mijn hele familie had net een grote pot met bonensoep opgegeten die ik deze ochtend had gekookt", zegt bewoonster Choi Ah Moi (69) tegen de krant.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!