Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Socialisten hebben iets tegen huiseigenaars. Voor hen zijn alle verhuurders gelijk aan huisjesmelkers en alle huurders brave schapen die misbruikt worden door de eigenaars. Vlaams minister van wonen Freya Vandenbossche schaamt er zich al lang niet meer voor om alle eigenaars over dezelfde kam te scheren en gewoonweg "huisjesmelker" te noemen. En ook de linkse media nemen vlijtig het woord huisjesmelker over. Deze vorm van belediging is eigenlijk vatbaar voor een klacht bij het centrum van gelijke kansen. Het is schaamteloos van de Gentse SPA-ster om alle verhuurders zo te omschrijven.

    Het is bovendien een leugen. Want niet alle eigenaars van leegstaande panden zijn huisjesmelkers, "vette patrons met een dikke sigaar". Neen, vele mensen hebben heel hun leven hard gewerkt en hebben op het einde van hun carrière één of meer woningen die ze verhuren als aanvulling op hun pensioen. Want -de socialisten zullen het misschien niet graag horen- vreemdelingen die hier in Zaventem toekomen krijgen meer geld dan een zelfstandige die 45 jaar belastingen heeft betaald! Deze gepensioneerde zelfstandigen kunnen natuurlijk niet toekomen met de paar euro's die ze van vadertje staat krijgen. En inderdaad, na jaren komt er dikwijls sleet op de woningen en zijn sommige panden onbewoonbaar. 

    De socialisten hebben de jacht geopend op de KMO's. Een gefrustreerde socialist als Dirk Vandermaelen ligt al heel zijn leven lang op de loer om het zelfstandigen het leven zuur te maken. Ergens moet die man in zijn jeugd gefrustreed geraakt zijn omdat zijn buur-bakker/beenhouwer ofzo met een mooie wagen reed en hij met zijn klein velootje. Maar wat deze salonsocialisten vergeten is de uren dat een bakker of beenhouwer klopt. Terwijl zij met hun vette wedde in hun lui bed liggen, is de hardwerkende zelfstandige al druk in de weer. En terwijl zij van hun onverdiend hoog pensioen genieten, ligt de lokale bakker in het ziekenhuis met een stoflong...Vandermaelen heeft een zielsgenoot gevonden in staatssecretaris John Combez. Als een olifant in een porceleinenwinkel hebben ze zich tot op heden gedragen. Een schoolvoorbeeld hiervan is de jaloezietaks op luxe-wagens. Als de lokale zelfstandige dan een mooie Mercedes koopt, staan de salonsocialisten gereed om hem voor deze wagen zwaar te belasten. Wie hebben de socialisten nu een plezier gedaan met deze jaloezietaks? Zichzelf? Misschien, ergens hebben ze nu hun frustratie kunnen afreageren. Maar de staat hebben ze alleszins geen groot plezier gedaan. Want vandaag stond in de Tijd dat de verkoop van luxe-wagens is teruggevallen. Bye Bye BTW-inkomsten, Bye Bye garages van luxewagens...Als je de socialisten zou laten doen, werd deze staat een soort van DDR-adept met rommelige kleine auto's en enkel de socialistische partijtop dat met gemene zware bakken rondrijdt op kosten van de staat. God behoeve ons hiervan!     

    Om tot het onderwerp terug te keren; Dat sommige huurwoningen onbewoonbaar zijn is echter ook dikwijls de fout van de voorgaande huurders. Sommige huurders -het kiezerspubliek van Freya?- zijn echte varkens. Zij breken panden af en vragen dan aan de gemeente om de woning onbewoonbaar te laten verklaren. En inderdaad, de wetgever is deze criminele huurders gunstig gezind. De woning wordt na de vernielingen onbewoonbaar verklaard en de huurder moet geen huishuur meer betalen! Dit soort van praktijken zijn schering en inslag in grootsteden als Gent en Antwerpen, waar Freya natuurlijk goed scoort. Ondertussen blijven deze door en door slechte huurders het pand bewonen. Dikwijls verhinderen ze de eigenaar toegang om de noodzakelijke herstellingswerken uit te voeren.

    Dat de Vlaamse regering met Kris Peeters (ex-Unizo) een minister als Freya Vandenbossche tolereert is een schande voor iemand die zich in het verleden heeft ingezet voor de kleine en middelgrote zelfstandige ondernemers. 




     


    Recordaantal krotten zijn bewoonbaar huis geworden

     
    Vorig jaar is een recordaantal woningen, 308 in totaal, omgevormd van krot tot bewoonbaar huis nadat een rechter de eigenaars daartoe had verplicht. Huisjesmelkers krijgen het moeilijker en dat is net de bedoeling van de Wooninspectie.

    "Sedert een aantal jaren kunnen we hen verplichten dat huis te herstellen op hun kosten", zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A, foto in tekst)). "Zo zorgen we ervoor dat ze gestraft worden en dat er meer kwaliteitsvolle huurwoningen zijn."

    In 10 jaar tijd zijn er 4 keer meer pv's opgesteld: van 550 naar zo'n 2.200 per jaar. De Wooninspectie is intussen in 140 gemeenten actief. De meest flagrante inbreuken op woonkwaliteitsnormen worden vastgesteld bij de verhuur van kamers, maar ook van appartementen en studio's. De belangrijkste gebreken zijn elektrocutiegevaar en vocht.

    Sinds 2007 kunnen wooninspecteurs via het parket of de burgerlijke rechtbank ook een herstelvordering laten opleggen aan eigenaars. Die verplicht de verhuurder om zijn woning binnen een opgelegde termijn weer in een aanvaardbare staat te brengen.

    De minister wil de strijd met de huisjesmelkers nog verharden door de wettelijke straffen aan te passen en de eigenaars te laten opdraaien voor de kosten die hun huurders moeten betalen, als ze elders moeten wonen, zelfs al is dat in een hotel.

    "Meer kwaliteitsbewaking op de sociale huurmarkt"

    Van den Bossche wil in de toekomst ook meer kwaliteitsbewaking op de sociale huurmarkt en ze wil de private huurmarkt versterken. "Op vlak van sociale woningen is er heel wat nood aan renovaties", zegt de minister. "Door de inventaris die sociale huisvestingsmaatschappijen vorig jaar maakten, zijn er heel wat meer renovatiedossiers. Het voorziene budget van 210 miljoen is met 100 miljoen toegenomen, waardoor 1.300 sociale woningen extra gerenoveerd kunnen worden."

    In het najaar komt er ook een campagne om eigenaars te overtuigen hun woning via een sociaal verhuurkantoor op de markt te brengen. Met 2 miljoen extra moet dat aantal woningen verdubbelen tot 12.000.

    Voor de private markt wordt binnenkort het "huurgarantiefonds" gelanceerd, waarvoor 2,5 tot 3 miljoen euro is vrijgemaakt. Verhuurders kunnen zich laten verzekeren tegen wanbetaling en huurders krijgen de mogelijkheid om er tot een jaar te blijven wonen, terwijl ze hun financiële problemen aanpakken.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    27-06-2012
    Een fijne dag van de Geldwolven


    Image and video hosting by TinyPic 

    27-06-2012 om 17:59 geschreven door Geldwolven




    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!