Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabiola en erfenisrechten

    Het kan verkeren zei Bredero. Ik herinner mij levendig de volkstoeloop na het overlijden van wijlen Koning Boudewijn. Iedereen trok naar laken om een laatste groet te brengen aan de overleden vorst. Ook in mijn familie waren er koningsgezinden die hun officiersplunje aantrokken om het overleden staatshoofd een laatste groet te brengen. Er gingen zelfs stemmen op om Koning Boudewijn Heilig te laten verklaren...De massahysterie bereikte haar hoogtepunt.

    Koningin Fabiola werd in die periode rijkelijk bedeeld met een torenhoge dotatie. Ik ken persoonlijk de toenmalige beheerder van de civiele lijst die de dotatie van het Koningshuis beheerde. Hij vertelde mij dat de koningin geen afstand wou doen van haar hofhouding. Een legertje van meer dan 40 mensen die haar omringen en verzorgen moesten via haar dotatie worden betaald. Overigens een bekend familielid van mij was jarenlang hofdame van de Koningin. Welnu, de loonkosten zijn in dit land zo hoog dat de Koningin amper haar personeel kon betalen met de dotatie. Het geld van de belastingbetaler verdween dus aan uitgaven voor personeel. Rijk is de gemalin van Koning Boudewijn er dus niet op geworden. Hoogstwaarschijnlijk bestaat haar fortuin uit nalatenschappen van haar eigen familie en haar erfdeel van wijlen Koning Boudewijn. 

    De media weten dit ook, net zoals onze politici overigens. Maar de tijd is blijkbaar rijp om met onze Koninklijke familie af te rekenen. Fabiola is al jaren het mikpunt van spot van menig Vlaams komiek of humoristisch Televisieprogramma. Ze ligt goed in die markt met haar uiterlijk en "belachelijk" haarkapsel. Bovendien is ze als suikertante een beetje de "lelijke oude heks" die rond de Koninklijke familie hangt. De sympathieke maar eveneens omstreden prins Laurent kreeg het natuurlijk menig maal met haar aan de stok en de bevolking sympathiseert met hem.

    Koningin Fabiola is natuurlijk ook geen onbesproken blad. Haar invloed aan het Koninklijke hof was en is nog steeds zeer groot. Haar connecties met de Katholieke kerk zijn gekend, alsook haar onbegrensde devotie. En het is maar de vraag of de weduwe van een oud-koning er een hofhouding van 40 man moet op nahouden.

    Maar is het niet de fout van de politiek in het algemeen en oud-premier Dehaene in het bijzonder dat men haar blijvend zulke hoge dotatie heeft toegekend? Men had haar toch perfect een degressieve dotatie kunnen toekennen. 

    De discussie over de Stichting wordt nu door de politiek of de media volledig misbruikt om het Koningshuis aan te pakken. Men gooit alles op één hoopje en verliest elke zin voor objectiviteit. Er is immers de discussie over haar hoge dotatie wegens veel te grote staf die daarmee wordt onderhouden en er is de discussie over de torenhoge erfenisrechten in dit land.

    Ik had zelf een suikertante die stierf toen ze net geen 100 jaar oud was. De tien erfgenamen  betaalden elk maar liefst 72% erfenisrechten!!! Stel je voor; Je hebt heel je leven hard gewerkt, je hebt correct belastingen betaald en als je sterft gaat er 72% van je vermogen naar de overheid. Dat is regelrechte diefstal vanwege onze overheid. In feite is dat niet beter dan de verguisde Franse "communist" Hollande die 75% belasting heft op inkomens van boven 1 miljoen euro per maand. In dit land immers heft men bij IEDEREEN die geen kinderen heeft een belasting van 72%!!! De discussie zou dus moeten gaan over de misdadig hoge erfenisrechten in dit land! Maar niets daarvan. In plaats van de oorzaak van het probleem aan te pakken, gaat men over tot een persoonlijke afrekening.

    Ik begrijp perfect dat sommige rijke kinderloze erflaters een oplossing zoeken voor de diefstal van onze staat. Ik begrijp de rijke erfgename van Petrofina die een duolegaat gaf. Ik begrijp de tientallen rijke suikertantes die een stichting in het leven roepen om aan deze rooftocht te ontsnappen.

    Dat alles neemt niet weg dat het instituut Koning dient herbekeken te worden, net zoals de rijkelijke dotaties.







         



    o. .





    UPDATE Koningin Fabiola heeft een private stichting in het leven geroepen die haar moet toelaten een gepaste regeling uit te werken voor haar erfenis. Dat schrijven de kranten van Sudpresse. De kinderloze Boudewijn en Fabiola hebben geen directe erfgenamen, maar de koningin wil minstens een deel van haar erfenis naar haar directe biologische neven en nichten laten vloeien.

    Sinds de dood van koning Boudewijn in 1993 heeft Fabiola volgens de kranten een kleine 27 miljoen euro dotaties ontvangen, maar erfde ze ook nog van haar overleden echtgenoot. Zonder erfgenamen zouden de successierechten op haar fortuin oplopen tot 70 procent, maar de stichting helpt haar daaraan te ontkomen.

    Volgens de statuten, die al in het Staatsblad verschenen, heeft de stichting "Fons Pereos" vier doelstellingen. Zo wil ze haar familieleden bijstaan, historische en culturele werken van het koningspaar promoten, bijdragen aan de Astrida Stichting van wijlen koning Boudewijn en katholieke instellingen een duwtje in de rug geven.

    De raad van bestuur bestaat naast Fabiola nog uit acht leden. In geval van ontbinding gaan de fondsen naar de Astrida Stichting en een andere private stichting die de koningin in 1999 in Spanje heeft opgezet, luidt het nog.

    Paleis niet op de hoogte
    Het koninklijk paleis is vandaag pas te weten gekomen dat koningin Fabiola een private stichting in het leven heeft geroepen. Het paleis wilde niet reageren op de oprichting van de stichting van Fabiola, "aangezien het om een puur persoonlijk initiatief gaat. Bovendien informeerde de koningin ons niet over de stichting", aldus het koninklijk paleis.

    "Overheidsgeld van beoogde doel afgewend"
    Iedereen heeft het recht zijn situatie financieel te optimaliseren, dus ook koningin Fabiola, maar hier gaat het om overheidsgeld dat van het beoogde doel wordt afgewend. Dat stelt N-VA-Kamerlid Theo Francken in een reactie. Francken wijst erop dat de Belgische staat nooit een dotatie of civiele lijst betaald heeft met het oog op het onderhouden van neven en nichtjes. Een dotatie is functioneel, en moet de betrokkene toelaten een functie uit te oefenen. Het is geen loon dat wordt betaald en dat privé-geld is, aldus de N-VA'er.

    Volgens hem vermengt de koninklijke familie - ook koning Boudewijn richtte de stichting Astrida op - overheidsgeld met privé-fortuin. Dat kan enkel omdat er geen controle is vanwege het Rekenhof op de bestedingen van de dotatie, en omdat de dotatie en civiele lijst slechts één som toekent, stelt Theo Francken.

    Het N-VA-Kamerlid verwijst naar de besluiten van de studiedag van zijn partij over de monarchie. Daarin wordt gepleit voor een controle door het Rekenhof en het opsplitsen van de dotatie en civiele lijst in een belastingvrije werkingstoelage en een vergoedend deel waarop belastingen verschuldigd zijn



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!