Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    04-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA gaat achteruit
    Soms zijn partijen slachtoffer van hun eigen succes. Mensen die totaal onkundig zijn, worden gemeenteraadslid. En figuren die in het beste geval schepen zouden mogen zijn, worden door het onverwachts succes parlementslid. De NVA zit er vol van. En elke verkozene heeft zijn eigen mening, zijn eigen gedacht. Elkeen wil de wereld op "zijn manier" verbeteren. Sommigen zijn bij het NVA gekomen omdat ze rechts-liberaal zijn, anderen zitten in deze partij omdat ze separatistisch zijn, en anderen zijn gewone politieke avonturiers die nu eens bij Dedecker zitten en dan weer bij het NVA. Al deze verschillende persoonlijkheden in toom houden is geen gemakkelijke opdracht. En ideologisch gaat liberalisme en seperatisme niet altijd goed samen. Daar komen natuurlijk vodden van.

    Is het niet het kleine in de mens -zoals in Turnhout- dan is het de strategische opstelling -zoals bij Sigfried Bracke- die de partij geen goed doet. Want wie kiest er voor een ruziemakend koppel? En bovendien, deze interne verdeeldheid komt uiterst ongelegen. Immers, in 2014 is het de moeder van alle verkiezingen.

    Het is om moedeloos van de te worden. Ik vond Bart De Wever enkele dagen geleden in Café Corsari er niet goed uitzien. Was hij opnieuw verdikt of had hij de voorbije nachten niet goed geslapen? Ik weet het niet, maar er weegt een zware last op zijn schouders. Ik denk ook dat er een houdbaarheidsdatum staat op zijn "type"politicus. Je weet wel, dat fijne lachje, dat intellectueel sarcasme. Het is altijd wel dezelfde stijl, dezelfde indruk die je te verwerken krijgt.

    En wat meer is, vroeger had Bart De Wever en zijn NVA het voordeel van de twijfel. Hij kon rustig afgeven op de traditionele partijen, terwijl er over zijn jonge partij weinig negatief te vertellen viel. Maar na enkele jaren komen ook de minder leuke interne kanten naar boven, waardoor zijn partij aan geloofwaardigheid inboet. En natuurlijk smullen de media en andere partijen van het afbrokkelend succes.

    Maar welk alternatief rest ons? Moeten we voor de open VLD kiezen die zijn haar moeder zou verkopen om toch maar postjes te kunnen pakken? De Verhofstadt-erfenis zal haar nog vele jaren parten spelen. Of is het CD&V beter? Inderdaad, Kris Peeters maakt een solide degelijke indruk. Maar CD&V is helaas veel meer dan het Unizo. Achter de sympathieke Peeters staan er groeperingen à la ACV en ACW. Ik word ongezond als ik die bezig hoor. Het Christendom als bindmiddel tussen links en rechts lijkt mij in de 21e eeuw weinig succesvol. Of moeten we kiezen voor Jean-Marie Dedecker. De zestiger die zijn mémoires al heeft geschreven met een aantal zotte figuren in zijn rangen. Nee, daar moet ik helaas voor passen. Of het Vlaams Belang dat samen met Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke ten onder is gegaan. De nieuwe lichting Vlaams Belangers slaan niet aan bij de bevolking. Een Barbara Pas -ik ken haar en haar broer persoonlijk- probeert wel, maar mist de uitstraling van een Marie Lepen in Frankrijk. Ook het Vlaams Belangprogramma is te eenzijdig, te extremistisch. Hun economisch programma tracht zowel arbeider als ondernemer te verzoenen. Een spreidstand die het CD&V ook parten speelt.
    Rest ons dus alleen voor het NVA te kiezen, zelfs tegen wil en dank in.


    UPDATE De N-VA verliest in een nieuwe politieke peiling fors. De partij van Bart De Wever krijgt 30,7 procent achter zich, ruim 4 procent minder dan in juni. De Vlaams-nationalistische partij blijft wel veruit de grootste partij in Vlaanderen en blijft ook boven de score van de federale verkiezingen van 2010 (28,4 procent). Dat blijkt uit een peiling van vtm, De Morgen, Le Soir en RTL-TVi. De Wever is niet langer de populairste politicus.

    Vlaams minister-president Kris Peeters is de populairste politicus. © belga.

    CD&V verstevigt haar tweede plaats in Vlaanderen tegenover de vorige peiling. De christendemocraten stijgen naar 17,2 procent, nog iets onder het resultaat van 2010 (17,6 procent). Open Vld haalt 14,1 procent en klimt zo voor het eerst in de peilingenreeks boven de uitslag van 2010 (13,9 procent).

    Sp.a haalt in deze peiling 12,7 procent en is daarmee ver verwijderd van de verkiezingsuitslag (14,9 procent). Dan volgen Vlaams Belang (11,9 procent) en Groen (6,2 procent). Beide partijen zitten onder hun resultaat van 2010.

    LDD, de partij van Jean-Marie Dedecker, staat in deze peiling terug op de kaart. Ze haalt 2,8 procent, tegenover 0,8 procent in de peiling van twee maanden geleden. In 2010 was de toenmalige Lijst Dedecker nog goed voor 3,8 procent.

    Personen
    Bij de personen laat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) Bart De Wever achter zich als populairste politicus. De top drie wordt vervolledigd door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld). Op vier volgt sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte, die over premier Elio Di Rupo wipt.

    De grootste stijger in de top 20 is Groen-voorzitter Wouter Van Besien. Hij wint vier plaatsen en staat nu vijftiende. Siegfried Bracke verliest zes plaatsen en sluit nu de top 20 af.

    Wallonië en Brussel
    In Wallonië stijgt de PS lichtjes tot 31,4 procent, na de klap in de vorige peiling, toen de partij 28,7 procent haalde. Tijdens de verkiezingen van 2010 scoorden de socialisten nog 37,6 procent. MR groeit voorzichtig naar 23,3 procent, op een afstand gevolgd door CdH (12,5 procent) en Ecolo (11,7 procent), die beide dalen. De PTB (de Franstalige Partij van de Arbeid) haalt 5,4 procent in de peiling, terwijl de partij in 2010 met 1,9 procent nauwelijks iets voorstelde.

    In Brussel versterkt de MR (22,6 procent) zich ten nadele van de PS (23,8 procent) en CdH (9,8 procent). PS blijft er wel de grootste partij. Ecolo en FDF blijven rond de 10 procent hangen.

    De peiling werd van 16 tot en met 25 augustus uitgevoerd bij 2.634 respondenten door het marktonderzoeksbureau Ipsos. De foutenmarge bedraagt 3 procent in Vlaanderen en Wallonië en meer dan 4 procent in Brussel.

     
    We bewegen continu op en neer binnen een marge van twee procent. Maar dat zien we ook bij andere partijen. De kiezer is dus duidelijk nog onbeslist.
    Johan Vande Lanotte

    Reacties
    N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert aan vtm dat hij liever een realistische peiling heeft en een goed verkiezingsresultaat, dan een optimistische peiling gevolgd door een tegenvallende stembusgang. De Wever vindt dat de peiling de partij met de voeten op de grond zet. "We moeten elke dag werken om de mensen te overtuigen. De partij mag zeker niet op haar lauweren rusten."

    CD&V verstevigt haar tweede plaats, wat voor voorzitter Wouter Beke het bewijs is dat de partij de juiste koers vaart. "CD&V heeft vastberaden ingezet op de grote zesde staatshervorming en op sociaal-economische hervormingen. Dat is ook wat de Vlamingen in toenemende mate weten te appreciëren."

    Open Vld wipt over sp.a, en dat geeft voorzitter Gwendolyn Rutten vertrouwen. Ze zegt wel dat er werk aan de winkel blijft. "Het staat als een paal boven water dat de economie bij ons de prioriteit blijft."

    In vergelijking met de federale verkiezingen van juni 2010 gaat sp.a er ruim twee procent op achteruit. Minister Johan Vande Lanotte wil daar nog geen grote conclusies uit trekken. "We bewegen continu op en neer binnen een marge van twee procent. Maar dat zien we ook bij andere partijen. De kiezer is dus duidelijk nog onbeslist."

    In vergelijking met de vorige peiling in juni stijgt Vlaams Belang met 2,5 procent. Het is overigens voor het eerst sinds lang dat de partij erop vooruitgaat. "Ik ben tevreden, want het bewijst dat er nood is aan een partij die rechtlijnig is op Vlaams vlak en ook op andere thema's zoals migratie", reageert voorzitter Gerolf Annemans.

    HLN.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!