Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZUID-AFRIKA ONDER ANC

    © Screenshot YouTube.

    UPDATE De man die gisteren bij de herdenkingsceremonie van Nelson Mandela op het podium de woorden van de sprekers vertaalde voor doven en slechthorenden was helemaal geen doventolk. Dat zegt Wilma Newhoudt, een doof lid van het Zuid-Afrikaanse parlement. De man verzon gebaren en is helemaal geen officiële tolk, stelt Newhoudt.

    "Deze zogenaamde doventolk op het podium is een schande. Wat is hij aan het tolken? Hij weet dat de doven hem niet kunnen uitjouwen. Hij moet zich schamen", schreef Newhoudt op Twitter. Ze drong er via Twitter meermaals op aan de man van het podium te halen omdat hij er een zootje van maakte.

    Tal van fouten
    Ook Bruno Druchen, directeur van de Zuid-Afrikaanse dovenorganisatie Deaf Association of South Africa, noemde het optreden een schande. "De gebaren die de tolk gebruikte, maken geen deel uit van de Zuid-Afrikaanse gebarentaal", aldus Druchen. De tolk "gebruikte geen gangbare, erkende gebaren" voor Mandela, president Jacob Zuma, voormalig president Thabo Mbeki en Zuid-Afrika, en maakte volgens Druchen nog tal van andere fouten.

    Lichaamstaal?
    Hij benadrukte ook dat de tolk geen gezichtsuitdrukkingen gebruikte tijdens het evenement gisteren in het Soccer City Stadium en dat lichaamstaal net belangrijk is om handgebaren te kunnen begrijpen.

    "De dovengemeenschap van dit land kon geen deel uitmaken van een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van dit land", stelt Naomi Janse Van Vuuren, die aan de Wits University in Johannesburg gebarentaal onderwijst. "Ook zij willen deelnemen in de viering van het leven van Madiba."

    Vier à vijf gebaren
    "De man op het podium gebruikte de hele tijd dezelfde vier, misschien vijf gebaren. Hij herhaalde die de hele tijd. Hij tolkte zeker niet wat de spreker zei", vertelt Janse Van Vuuren aan het Duitse persagentschap dpa. "Mijn dove vrienden klagen hierover op Facebook, de gemeenschap is woedend." Drie leden van haar onderwijsdepartement kwamen tot dezelfde conclusie.

    Het universiteitsteam stelde ook vast dat de tolk geen Britse gebarentaal gebruikte, een variant die ook door velen begrepen wordt.

    Onderzoek
    Overheidswoordvoerster Phumla Williams liet weten de zaak te zullen onderzoeken.

    De Deaf Association of South Africa zei dat de man op het podium geen erkende professionele gebarentolk was en dat ze geen idee hadden wie hij is.

    Schizofreen

    De man zelf verklaarde schizofreen te zijn en stemmetjes te hebben gehoord tijdens de ceremonie. Larie en apekool, dat misschien is ingegeven om een beetje zijn gezicht te redden en vooral het gezicht van het ANC-bestuur in Zuid-Afrika.

    Politieke benoemingen

    Het is allemaal zo mooi begonnen. Nelson Mandela die na een half leven in gevangenschap te hebben doorgebracht zijn land naar "democratie" leidde. De regenboognatie zou een voorbeeld worden voor Zuidelijk Afrika. Meer nog, de Gentse Professor Rik Coolsaet zag er de nieuwe motor in voor het Afrikaanse continent. Net zoals velen sloeg ook onze Vlaamse expert de bal mis. Internationaal werd geopperd dat de nieuwe grondwet van Zuid-Afrika de meest progressieve van de wereld was. Maar het werd een grote openingen gelaten voor willekeur. In een land als Zuid-Afrika waar de meerderheid van de inwoners weinig geschoold is, moet men zichzelf beschermen. One man, one vote is misschien een nobel principe in de Westerse wereld, maar als de massa zich laat opzwepen door populistische standpunten, dan moet de wetgeving zodanig zijn gebetonneerd dat men niet zomaar kan sleutelen aan basiswaarden en basisregels. Tijdens de CODESA besprekingen over de nieuwe grondwet heeft FW de klerk zich laten rollen. Het was het ANC dat met een datum afkwam voor vrije verkiezingen zonder dat alles reeds in gereedheid was gebracht. En zo liet de nieuwe grondwet openingen bestaan voor "reverse-apartheid", waar selectie opnieuw gebeurt op basis van huidskleur en niet op basis van competentie. Zoiets heet dan "positieve discriminatie", maar er is niets positiefs aan discriminatie. Met de brute macht van getallen heeft de meerderheid zich alles toegeeigend wat ze zich kon toeeigenen. Alle leidinggevende functies in overheidsinstellingen en semi-overheidsinstellingen werden ingenomen door zwarte ANC-getrouwen. Managers van ziekenhuizen werden zwart, terwijl ze voorheen instonden voor het onderhoud van hetzelfde ziekenhuis. Maar het was nog niet voldoende.

    Het ANC wilde eveneens de economie inpalmen. En zo kwam men tot de misdadige communistische Black Empowerment Act. Aanvankelijk kregen zwarten -enkel en alleen omdat ze "zwart" zijn- 25% van de aandelen van alle blanke bedrijven. Grote bedrijven gingen lopen naar buurlanden. Maar vele KMO's worden leeggeroofd door onkundige zwarten die op basis van hun huidskleur een aandelen komen opeisen. De blanke bedrijfsleiders trachtten er aanvankelijk het beste van te maken. Dikwijls namen ze een betere "zwarte" medewerker op in hun bedrijf. Maar nog vond het ANC dat niet voldoende. Ondertussen wordt er al 40% opgeeist voor de "zwarten" en natuurlijk dat vele bedrijven binnenkort onbestuurbaar worden.

    De familie Mandela heeft gretig meegedaan aan het toeeigenen van bedrijven. U vindt hierbij de bedrijven waarin ze allemaal participeren. Deze familie is op enkele jaren tijd multimiljonair geworden.

    Ook de boeren, de traditionele ruggengraat van het land, staan zwaar onder druk. Met halve en soms geen bewijzen worden landbouwbedrijven "teruggegeven" aan de oorspronkelijke zwarte bevolking. Wat men er natuurlijk niet bij vertelt, is dat de grond vroeger onbewerkt was en nu moderne bedrijven zijn geworden. Vele van deze teruggegeven bedrijven zijn na een paar jaar niet meer te herkennen. L'histoire se répète! Hetgeen we in Congo en Zimbabwe hebben gezien, gebeurt nu in Zuid-Afrika.

    En dan spreken we nog niet over de gigantische corruptie, de stijgende criminaliteit en het systematisch vermoorden van de blanke minderheid. En worden ze niet vermoord dan plegen ze wel zelfmoord. Want het zelfmoordcijfer van blanke mannen in Zuid-Afrika behoort bij de hoogste ter wereld.

    Ik vind het een positieve zaak dat het ANC bij deze internationale gebeurtenis met deze valse doventolk steken laat vallen. Het toont aan gans de wereld hoe ze momenteel in Zuid-Afrika mensen selecteren. Het is de tragische realiteit voor een land dat wellicht sombere jaren tegemoet gaat. Enige tijd terug kreeg een blanke Zuid-Afrikaan asiel in Canada, omdat "Zuid-Afrika racistisch is"! Het kan verkeren zei Bredero.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!