Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZUID-AFRIKA ONDER ANC
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    © Screenshot YouTube.

    UPDATE De man die gisteren bij de herdenkingsceremonie van Nelson Mandela op het podium de woorden van de sprekers vertaalde voor doven en slechthorenden was helemaal geen doventolk. Dat zegt Wilma Newhoudt, een doof lid van het Zuid-Afrikaanse parlement. De man verzon gebaren en is helemaal geen officiële tolk, stelt Newhoudt.

    "Deze zogenaamde doventolk op het podium is een schande. Wat is hij aan het tolken? Hij weet dat de doven hem niet kunnen uitjouwen. Hij moet zich schamen", schreef Newhoudt op Twitter. Ze drong er via Twitter meermaals op aan de man van het podium te halen omdat hij er een zootje van maakte.

    Tal van fouten
    Ook Bruno Druchen, directeur van de Zuid-Afrikaanse dovenorganisatie Deaf Association of South Africa, noemde het optreden een schande. "De gebaren die de tolk gebruikte, maken geen deel uit van de Zuid-Afrikaanse gebarentaal", aldus Druchen. De tolk "gebruikte geen gangbare, erkende gebaren" voor Mandela, president Jacob Zuma, voormalig president Thabo Mbeki en Zuid-Afrika, en maakte volgens Druchen nog tal van andere fouten.

    Lichaamstaal?
    Hij benadrukte ook dat de tolk geen gezichtsuitdrukkingen gebruikte tijdens het evenement gisteren in het Soccer City Stadium en dat lichaamstaal net belangrijk is om handgebaren te kunnen begrijpen.

    "De dovengemeenschap van dit land kon geen deel uitmaken van een van de belangrijkste momenten in de geschiedenis van dit land", stelt Naomi Janse Van Vuuren, die aan de Wits University in Johannesburg gebarentaal onderwijst. "Ook zij willen deelnemen in de viering van het leven van Madiba."

    Vier à vijf gebaren
    "De man op het podium gebruikte de hele tijd dezelfde vier, misschien vijf gebaren. Hij herhaalde die de hele tijd. Hij tolkte zeker niet wat de spreker zei", vertelt Janse Van Vuuren aan het Duitse persagentschap dpa. "Mijn dove vrienden klagen hierover op Facebook, de gemeenschap is woedend." Drie leden van haar onderwijsdepartement kwamen tot dezelfde conclusie.

    Het universiteitsteam stelde ook vast dat de tolk geen Britse gebarentaal gebruikte, een variant die ook door velen begrepen wordt.

    Onderzoek
    Overheidswoordvoerster Phumla Williams liet weten de zaak te zullen onderzoeken.

    De Deaf Association of South Africa zei dat de man op het podium geen erkende professionele gebarentolk was en dat ze geen idee hadden wie hij is.

    Schizofreen

    De man zelf verklaarde schizofreen te zijn en stemmetjes te hebben gehoord tijdens de ceremonie. Larie en apekool, dat misschien is ingegeven om een beetje zijn gezicht te redden en vooral het gezicht van het ANC-bestuur in Zuid-Afrika.

    Politieke benoemingen

    Het is allemaal zo mooi begonnen. Nelson Mandela die na een half leven in gevangenschap te hebben doorgebracht zijn land naar "democratie" leidde. De regenboognatie zou een voorbeeld worden voor Zuidelijk Afrika. Meer nog, de Gentse Professor Rik Coolsaet zag er de nieuwe motor in voor het Afrikaanse continent. Net zoals velen sloeg ook onze Vlaamse expert de bal mis. Internationaal werd geopperd dat de nieuwe grondwet van Zuid-Afrika de meest progressieve van de wereld was. Maar het werd een grote openingen gelaten voor willekeur. In een land als Zuid-Afrika waar de meerderheid van de inwoners weinig geschoold is, moet men zichzelf beschermen. One man, one vote is misschien een nobel principe in de Westerse wereld, maar als de massa zich laat opzwepen door populistische standpunten, dan moet de wetgeving zodanig zijn gebetonneerd dat men niet zomaar kan sleutelen aan basiswaarden en basisregels. Tijdens de CODESA besprekingen over de nieuwe grondwet heeft FW de klerk zich laten rollen. Het was het ANC dat met een datum afkwam voor vrije verkiezingen zonder dat alles reeds in gereedheid was gebracht. En zo liet de nieuwe grondwet openingen bestaan voor "reverse-apartheid", waar selectie opnieuw gebeurt op basis van huidskleur en niet op basis van competentie. Zoiets heet dan "positieve discriminatie", maar er is niets positiefs aan discriminatie. Met de brute macht van getallen heeft de meerderheid zich alles toegeeigend wat ze zich kon toeeigenen. Alle leidinggevende functies in overheidsinstellingen en semi-overheidsinstellingen werden ingenomen door zwarte ANC-getrouwen. Managers van ziekenhuizen werden zwart, terwijl ze voorheen instonden voor het onderhoud van hetzelfde ziekenhuis. Maar het was nog niet voldoende.

    Het ANC wilde eveneens de economie inpalmen. En zo kwam men tot de misdadige communistische Black Empowerment Act. Aanvankelijk kregen zwarten -enkel en alleen omdat ze "zwart" zijn- 25% van de aandelen van alle blanke bedrijven. Grote bedrijven gingen lopen naar buurlanden. Maar vele KMO's worden leeggeroofd door onkundige zwarten die op basis van hun huidskleur een aandelen komen opeisen. De blanke bedrijfsleiders trachtten er aanvankelijk het beste van te maken. Dikwijls namen ze een betere "zwarte" medewerker op in hun bedrijf. Maar nog vond het ANC dat niet voldoende. Ondertussen wordt er al 40% opgeeist voor de "zwarten" en natuurlijk dat vele bedrijven binnenkort onbestuurbaar worden.

    De familie Mandela heeft gretig meegedaan aan het toeeigenen van bedrijven. U vindt hierbij de bedrijven waarin ze allemaal participeren. Deze familie is op enkele jaren tijd multimiljonair geworden.

    Ook de boeren, de traditionele ruggengraat van het land, staan zwaar onder druk. Met halve en soms geen bewijzen worden landbouwbedrijven "teruggegeven" aan de oorspronkelijke zwarte bevolking. Wat men er natuurlijk niet bij vertelt, is dat de grond vroeger onbewerkt was en nu moderne bedrijven zijn geworden. Vele van deze teruggegeven bedrijven zijn na een paar jaar niet meer te herkennen. L'histoire se répète! Hetgeen we in Congo en Zimbabwe hebben gezien, gebeurt nu in Zuid-Afrika.

    En dan spreken we nog niet over de gigantische corruptie, de stijgende criminaliteit en het systematisch vermoorden van de blanke minderheid. En worden ze niet vermoord dan plegen ze wel zelfmoord. Want het zelfmoordcijfer van blanke mannen in Zuid-Afrika behoort bij de hoogste ter wereld.

    Ik vind het een positieve zaak dat het ANC bij deze internationale gebeurtenis met deze valse doventolk steken laat vallen. Het toont aan gans de wereld hoe ze momenteel in Zuid-Afrika mensen selecteren. Het is de tragische realiteit voor een land dat wellicht sombere jaren tegemoet gaat. Enige tijd terug kreeg een blanke Zuid-Afrikaan asiel in Canada, omdat "Zuid-Afrika racistisch is"! Het kan verkeren zei Bredero.

    Bijlagen:
    De Mandela-familie en hun rijkdom.jpg (70 KB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uittredingsvergoeding wordt gehalveerd

    © photo news.

    Nadat de vertrekpremie werd geschrapt voor Kamerleden die vrijwillig vertrekken, wil de Kamer nu ook de uittredingsvergoeding halveren van maximaal 48 naar 24 maanden. Dat schrijft La Libre Belgique. Daarnaast wordt ook het mes gezet in het aantal bijzondere functies bij het Bureau van de Kamer.

    Volgens La Libre is er een politiek akkoord over de aanpassing van het systeem van de uittredingsvergoedingen. Zo zullen parlementsleden maximaal recht hebben op een vergoeding van 24 maanden in plaats van 48 maanden. De nieuwe regel gaat in vanaf volgende legislatuur.

    Verwacht wordt dat het Bureau van de Kamer de hervorming volgende week goedkeurt. Het is afwachten of de andere parlementen de strengere regel zullen overnemen.

    Naast de nieuwe regels rond uittredingsvergoedingen buigt de Kamer zich vrijdag ook over een vermindering van het aantal bijzondere functies. Het gaat dan onder meer om de functies van voorzitter, ondervoorzitters, quaestoren en secretarissen. Die functies geven recht op een extra vergoeding.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministers 8 procent loonsverhoging!

    Ondanks de belofte dat hun weddes met vijf procent zouden dalen, gunnen de ministers zichzelf een gemiddelde loonsverhoging van acht procent. N-VA-Kamerlid Ben Weyts vindt dat Di RupoI daarmee haar eigen voorbeeldfunctie miskent, zeker in tijden van crisis. 'Hemeltergend.'

    'De bezoldiging van de ministers zal met vijf procent verminderd worden', zo staat het zwart op wit geschreven op pagina veertien van het regeerakkoord. In de aanloop naar het compromis werd maandenlang gesproken over politieke vernieuwing: over lagere pensioenen en uittredingsvergoedingen voor de parlementsleden, en lagere weddes voor de ministers. Het eerste is nog niet van de grond gekomen, het tweede gaat zelfs de tegenovergestelde richting uit.

    De regering legde op de ministerraad van 16 december de nieuwe lonen vast, amper drie weken na de dure eed uit het regeerakkoord. De vaststelling: die lonen stijgen. De premier en vice-premiers gaan van 224.000 naar 248.000 euro bruto per jaar, de ministers van 220.000 naar 238.000 en de staatssecretarissen van 210.000 naar 227.000. Dat komt neer op een extraatje van ongeveer 1.500 euro per maand.

    Voorbeeldfunctie

    'Ik schrik zelf van die cijfers', zegt Ben Weyts. 'Ik kan er geen touw aan vastknopen. Hebben ze zich misrekend? Ik weet het niet.'

    Hoe dan ook vindt Weyts de loonsverhoging die de ministers zichzelf toekennen 'hemeltergend'. 'Natuurlijk gaat het over niet zóveel geld in vergelijking met de totale besparingsoperatie, maar de politiek heeft wel een voorbeeldfunctie. Als anderen moeten vermageren, moeten de ministers niet zelf vervetten. Dat is niet koosjer. Doe tenminste zelf wat je verwacht van anderen.'

    In de slag om de sympathie van de bevolking is dit een tweede opdoffer in korte tijd voor de regering. Vrijdag bleek al dat ook het koningshuis meer geld toegestopt krijgt dan in 2011. Ook al kondigde de koning in zijn kersttoespraak aan dat iederéén zal moeten besparen in deze moeilijke economische omstandigheden.

    Dikkere kabinetten

    Weyts klaagt ook dat de ministeriële kabinetten niet voldoende afslanken. Het totale budget zakt weliswaar van 56,7 naar 55,2 miljoen, maar er zijn ook minder ministers en staatssecretarissen (19 nu tegenover 22 én een regeringscommissaris onder Yves Leterme).Dat maakt dat het gemiddelde stijgt. Waren er in de regering-Leterme 40 medewerkers per kabinet, dan zijn dat er nu 44.

    'Het heeft weinig zin om minder regeringsleden te hebben als je in eenzelfde beweging toelaat dat die regeringsleden meer uitgeven en meer kabinetsleden aanwerven', vindt Weyts.

    De absolute uitschieter is vicepremier en minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS), met 78 medewerkers in haar slipstream. Weyts zet die cijfers af tegen die van de Vlaamse regering, waar N-VA wel deel van uitmaakt. Daar verminderde het aantal kabinetsleden wel substantieel, en had dat geen gevolgen voor het bestuur.

    Nog een opmerkelijke vaststelling: de Kamerfractie en Ecolo krijgen van de regering twee gratis medewerkers ter beschikking om de staatshervorming te helpen uitwerken. Zoals bekend is de steun van de groenen nodig om aan een tweederdemeerderheid te geraken.

    Staatssecretaris John Crombez: 'Ik stort het geld terug'

    Zelfs binnen de regering zorgen de hogere weddes voor gemor. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) valt uit de lucht als hij het hoort. 'Dat meen je niet?'
    Crombez, die als Vlaams parlementslid altijd een groot voorstander was van een afgetopte en correctere verloning voor politici, zegt te eisen dat het regeerakkoord wordt uitgevoerd. 'Het gaat niet over zoveel geld in vergelijking met de totale saneringsoperatie. Maar dit is een belangrijk symbooldossier. Als die cijfers kloppen, dan stort ik de loonsverhoging zelf terug. Zonder zeveren.'

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regelneverij maakt land kapot

    UPDATE Horeca Vlaanderen en zelfstandigenorganisatie Unizo roepen allebei op om de zogenaamde witte kassa's te boycotten. Dat meldt VTM NIEUWS. De overheid wil dat café- en restaurantuitbaters vanaf 2015 zo'n witte kassa hebben om zwartwerk tegen te gaan. Ondertussen ziet het er niet naar uit dat minister van Financiën Koen Geens ingaat op de vraag van de horeca om de lasten nog verder te verlagen.

    De sectorfederaties voor de horeca, zoals Horeca Vlaanderen, Brussel en Wallonië, eisen dat de 'kassawet' wordt ingetrokken. Ze reageren daarmee op het nieuws dat amper 20 horecazaken al een zogenaamde witte kassa vrijwillig hebben aangevraagd. Deze kassa, die alle inkomsten registreert en zwarte omzet dus onmogelijk maakt, is verplicht vanaf 2015 voor horecazaken die minstens 10 procent van hun omzet uit voeding halen.

    Maar volgens de sectorfederatie is horeca in België niet rendabel als er geen verdere lastenverlaging op arbeid (met 35 procent) komt. Ze willen ook een oplossing voor de arbeidsduur in de sector en een btw-verlaging op dranken zoals in de buurlanden Frankrijk en Nederland.

    Slachtbank
    "We zijn niet bereid om de sector met open ogen naar de slachtbank te leiden", luidt het in een persbericht. De horecafederaties vrezen massale faillissementen en jobverlies als de witte kassa er komt. De overheid voorziet wel in compenserende maatregelen, zoals een loonlastenverlaging voor vijf vaste werknemers, maar die zijn volgens de sector onvoldoende. "We zijn nooit tegen de invoering van een kassa met blackbox geweest, op voorwaarde dat er maatregelen zouden worden genomen om het voortbestaan van de sector te garanderen", luidt het. De horecafederaties verwijzen naar wetenschappelijk onderzoek waaruit moet blijken dat de sector zeer arbeidsintensief is, met de hoogste lasten op arbeid ter wereld. Uit een studie van KU Leuven blijkt ook dat het invoeren van de witte kassa 20.000 banen zou kosten.

    Ook algemene ondernemersorganisaties zoals Unizo en NSZ vinden dat de compensatiemaatregelen onvoldoende zijn. "De blackbox zal voor veel horecaondernemingen meer kosten dan de compensatiemaatregelen zullen opbrengen", aldus NSZ. Het vraagt naast een btw-verlaging tot 6 procent en een verdere lastenverlaging, ook dat burgers een restaurantbedrag tot 400 euro per jaar kunnen aftrekken in hun personenbelasting.

    De werkgevers staan met hun standpunt diametraal tegenover de vakbonden. Die hebben net een nieuwe sector-cao afgesloten met de mogelijkheid tot extra overuren, maar eisen in ruil wel dat de politiek de witte kassa niet langer uitstelt. "De werkgever die nu nog durft beweren dat hij zwartwerk nodig heeft, is te kwader trouw. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen, het is nu aan de politiek om de kassa met blackbox in te voeren", staat in een persbericht.

    Lasten verlagen
    Ook van minister van Financiën Koen Geens moeten ze niet veel hulp verwachten. Horeca-uitbaters die vanaf 1 januari 2014 vrijwillig de geregistreerde kassa gebruiken, kunnen rekenen op een lastenverlaging. Maar de tussentijdse gerichte maatregelen die nu reeds genomen werden voor de horeca, worden niet verder uitgebreid en blijven ook gekoppeld aan de invoering van die zogenoemde witte kassa, luidt het op zijn kabinet. Voorlopig staat er niets nieuws in de steigers. Op het kabinet klinkt wel dat in het kader van de algemene belastinghervorming de lasten op arbeid in het algemeen verlaagd moeten worden.

    Men mag niet slaan zonder te zalven. Men kan geen jacht op de horeca maken zonder ook alternatieve oplossingen aan te rijken. De dienstencheques was bijvoorbeeld een goede maatregel. Men wou het zwartwerk bij huisactiviteiten verminderen, men bedacht een fiscaal vriendelijke oplossing en deze sector werd grotendeels geregulariseerd. Nu klaagt de overheid dat deze dienstencheques teveel geld kosten en ze zijn aan het systeem aan het prutsen. Het gaat nog wel, maar men moet natuurlijk het systeem functioneerbaar houden.

    Idem met het zwartwerk in de horeca. Denk maatregelen uit SAMEN MET DE SECTOR die het leefbaar maakt om alles officieel te doen. Maak bijverdienen soepeler of weekendwerk of vakantiewerk. Zo zullen deze bijverdieners hun geld officieel opstrijken en is er geen zwart circuit meer nodig. Als men niets verandert en alles uitvoert zoals gepland dan dreigt er een ramp voor de horeca. Wij Bourgondische Vlamingen zijn zo onze eigen graf aan het delven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama naar uitvaart Mandela

    President Obama afgelopen donderdag, vlak nadat het overlijden van Nelson Mandela was bekendgemaakt. © afp.

    Het is ongelofelijk, de belangstelling die van over heel de wereld wordt gegeven aan het overlijden van Nelson Mandela. Men heeft rond Mandela een aura geschapen die dicht in de buurt komt van die van Ghandi. Ik ben ervan overtuigd dat Mandela een uitzonderlijke figuur was. Je moet inderdaad maar zolang opgesloten zitten en zo vergevingsgezind zijn.

    Maar niet alle berichten over hem zijn 100% positief. Een zeer kleine minderheid heeft opmerkingen. Zo is een strekking die stelt dat Mandela een zeer goed politiek strateeg was. Bij zijn vrijlating was er een grote groep blanken die vreesden voor de nabije toekomst. Mandela sprak verzoenende woorden en bij het blanke referendum over vrije verkiezingen stemde 2/3 voor democratische verkiezingen. Nadien kwam er een regering van nationale eenheid waar ook erfvijande die Nasionale Party deel van uitmaakte. Maar insiders vertellen dat Mandela dikwijls zijn vice-president Frederik Willem De Klerk kleineerde en dat was ook de reden waarom die vroegtijdig de handdoek in de ring gooide. Misschien wel een historische vergissing. En het ging niet goed met de Nasionale Party. Enkele jaren later werd de gematigde vleugel volledig opgeslorpt door het ANC.

    Critici beweren dat het vooral NA Mandela bergaf ging met het land. Daarom dat men Mbeki en Zuma als "kleine" leiders aanziet. De typische Afrikaanse corruptieschandalen duiken meer en meer op in het meest "Westerse" land van Afrika. Uiterst rechts is bijna letterlijk onthoofd en misschien maar goed ook. Maar bij de blanke bevolking is de teneur zeer negatief. De zelfmoordcijfers bij de blanke bevolking is enorm. De gewelddadige moorden, de verkrachtingen. Het is explosie van frustraties na jarenlange vernedering.Nog dit jaar waren er protestacties over heel de wereld tegen de "White genocide" in Zuid-Afrika. Er is een petitielijst "Red October" die iedereen tracht te mobiliseren. Het regime argumenteert dan weer dat er volgens de statistieken niets aan de hand is met de blanke bevolking.

    Het is veelzeggend dat het Zuid-Afrikaanse regime anno 2013 statistieken volgens huidskleur bijhoudt

    Dergelijke statistieken worden gebruikt en misschien wel misbruikt voor het eigen grote gelijk te bewijzen en wat meer is. De huidige regering voert aan de hand van de huidskleur een politiek die zogezegd de zwarten positief moet discrimineren. Er is niets positief aan discrimeren. Dat geldt bij "positieve vrouwendiscriminatie", dat geldt evenzeer bij het discrimineren van iemand met een witte of andere huidskleur. 

    De nieuwe zwarte meerderheid hanteert dezelfde perverse redeneringen als het racistische apartheidsregime. Velen over heel de wereld zullen deze politiek steunen. De blanken moeten nu ook maar eens voelen hoe het is om vernederd te worden.

    Wat men blijkbaar niet wil inzien, is dat men zijn poten vanonder zijn eigen stoel aan het afzagen is. Enkele voorbeelden: De infrastructuur in Zuid-Afrika had vroeger hetzelfde niveau als in het Westen. De administratie werkte efficient. Op alle bestuurniveaus heeft men mensen met een blanke huidskleur vervangen door een zwarte. Kwalificaties waren van secundair belang. Mijn buur werkte een tijd als chirurg in Zuid-Afrika en is er moeten gaan lopen. In zijn ziekenhuis zochten ze een nieuwe "zwarte" manager. Na lang zoeken werd het hoofd van de onderhoudsdienst aangesteld als manager van het ganse ziekenhuis en dat omdat hij "zwart" was. Alles begon natuurlijk in het honderd te lopen. Verkeerde aankopen werden gedaan omdat de man er niets van kende. Men moest zich op zijn Afrikaans beginnen behelpen... Overal brokkelt het land af. De Zuidafrikaanse luchtmacht was vroeger het paradepaard van de zeer goed uitgebouwde defensie. Zuid-Afrikanen zaten op een bepaald ogenblik tot aan de Congolese grens! Nu tracht men op zijn Afrikaans de bestaande vliegtuigen in de lucht te houden met spareparts die komen uit de andere vliegtuigen...Bloeiende bedrijven worden verplicht 40% van hun aandelen te geven aan mensen met een "zwarte huidskleur". Ik kan zoiets niet anders omschrijven als een soort van 21e eeuws communisme niet op basis van huidskleur. Zuid-Afrika was vroeger een gekend mijncentrum, met een gigantische diamantnijverheid. Als gevolg van de nieuwe racistische wetgeving zijn vele bedrijven weggetrokken naar Dubai, Mumbai of Zambia. Geen enkele bank heeft nog voldoende vertrouwen om miljoenen dollars in bedrijven te steken waarvan 40% is samengesteld door incompetente mensen. Bedrijven die kost wat kost willen blijven, worden door de banken aangemaand om toch weg te trekken.

    Indien een land zijn eigen intelligensia vernietigt, zal ze verarmd de toekomst tegemoet gaan.

    Men kan zich natuurlijk de vraag stellen wie zulke dwaze regels uitvindt. Indien Uw gevoerde politiek als gevolg heeft dat Uw intellectueel kapitaal wegvloeit dan speel je enkel op korte termijn, maar dan je op lange termijn verdoemd. Zuid-Afrika had een Koloniaal regime. En net zoals in Congo droomden de zwarten na de transitie om in dezelfde woningen te wonen als hun voorgangers en met dezelfde dikke wagens rond te rijden. En natuurlijk dat dit aanvankelijk lukte. In Congo werden alle militairen bevorderd, iedereen kreeg een mooie functie en titel. Maar omdat de kwalificaties en de achtergrond ontbrak zakte het land na 20 jaar weg in de rimboe.

    Het is bijna doodzonde als je in Vlaanderen kritiek durft te uiten op het huidige Zuid-Afrikaanse regime. Je bent zonder twijfel een fascist of neonazi. Progressief Vlaanderen drijft mij op de vloed van de internationale media en daar zijn dergelijke verhalen niet welkom. Iemand als een Tom Lanoye koestert net zoals vele Vlamingen een hart voor onze taalbroeders, maar durft hij de waarheid onder ogen te zien? Durft hij toegeven dat het (Zuid-)Afrikaans onder druk staat? Durft hij op onze televisie te verkondigen dat bijna alle straatnamen veranderd zijn in onuitspreekbare namen en dat bijna niemand zijn weg nog vindt. Durft hij stellen dat het Afrikaanstalig onderwijs dreigt te verdwijnen? Je hoort er amper iets over.

    President Barack Obama en zijn vrouw Michelle zullen dinsdag de herdenkingsdienst voor Nelson Mandela bijwonen in het Soccer City-stadion van Johannesburg. Dat heeft het Witte Huis bevestigd. Namens de Verenigde Naties zal secretaris-generaal Ban Ki-moon naar de herdenking gaan.

    Het is nog niet duidelijk wat het programma is van het presidentiële echtpaar. Eerder was al bekendgemaakt dat ze bij de begrafenisplechtigheden zouden zijn.

    In de Airforce One vliegen ook de voormalige president George W. Bush en zijn vrouw Laura mee. Ex-president Bill Clinton, ex-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en ex-president Jimmy Carter (inmiddels 89) gaan eveneens naar Zuid-Afrika voor herdenkingsbijeenkomsten.

    Het stadion biedt plaats aan ruim 90.000 toeschouwers. Het is de locatie waar Nelson Mandela op 11 juli 2010 voor het laatst in de openbaarheid trad, bij aanvang van de WK-finale tussen Spanje en Nederland.

    Mandela, die afgelopen donderdag overleed op 95-jarige leeftijd, wordt zondag 15 december begraven.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPA wil land definitief kapot !

    "Maak een briefje met inkomens uit vermogen, net zoals het loonbriefje", aldus Crombez. © belga.

    Sp.a-staatssecretaris John Crombez wil absoluut de loonlasten omlaag krijgen, maar ziet daarvoor weinig heil in een verschuiving naar extra milieubelastingen. "Het doel van ecofiscaliteit is immers dat die inkomsten vanzelf dalen", argumenteerde hij vandaag op het sp.a-congres in Gent. Crombez trekt daarom volop de kaart van een lastenverschuiving naar inkomens uit vermogen.

    De Oostendse socialist is niet tegen ecofiscaliteit, maar volgens hem levert het simpelweg niet de structurele inkomsten op die nodig zijn voor een grondige lastenverlaging op arbeid. Doel van een milieubelasting is immers het gedrag van mensen minder vervuilend te maken, waardoor de inkomsten vanzelf zouden moeten dalen, argumenteerde hij.

    Maar ook de loonlasten fundamenteel verlagen door de overheid zelf af te bouwen, zoals andere partijen voorstellen, noemde hij "nonsens". Haal je de veertig procent sociale zekerheid uit de uitgaven, plus zaken als politie, justitie, onderwijs en kinderbijslag, dan blijft er een te klein deel over om de loonlasten fundamenteel te kunnen verlagen, aldus Crombez.

    "Verschuiving perfect mogelijk"
    De sp.a'er kijkt daarom volop naar de inkomens uit vermogens. Het argument dat kapitaal veel te vluchtig is, is volgens Crombez stilaan achterhaald door de internationale evoluties. Kijk maar naar de druk op het bankgeheim en de G20-initiatieven van de jongste jaren, onderstreepte hij.

    Volgens de socialist is een verschuiving naar inkomens uit vermogen alvast perfect mogelijk. "Maak een briefje met inkomens uit vermogen, net zoals het loonbriefje", aldus Crombez, die nog onderstreept dat dit zeker geen vermogenskadaster hoeft te zijn. "De banken beschikken al over al die gegevens, dus dat kan lukken."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika

    red-balloons-terry-naranWe, the Stellenbosch branch of Students for Law and Social Justice, express our dismay at  the Red October campaign and the views which it advances in the name of “The White South African Ethnic Minority”.

    The Red October Campaign protests against the “inhuman slaughter and oppression of white people in South Africa” and  claims that white South Africans are victims of “racist Black Economic Empowerment and Affirmative Action policies”, a “pathetic educational system” and “dangerous neighbourhoods”.

    These statements ignore the realities of post-Apartheid South Africa, in which black South Africans continue to carry the overwhelming burden of socio-economic disadvantage and violent crime. Statistics in an AfricaCheck report released earlier this year show that only 1.8% of murder victims in South Africa are white, despite whites making up 9% of the population. Thus, underlying the campaign, is the racist assumption of Apartheid thinking that the life of a white person has more value than the life of a black person.

    We, as a body of students who are still predominantly white and Afrikaans, reject the Red October Campaign. It ignores the Rule of Law and the provision in the Constitution for affirmative action to redress past disadvantage. It is repugnant both to black South Africans and to white South Africans who are committed to the values and objectives of the Constitution, and deeply damaging to the multiracial society based on equality which we are building.

    ___

    Die Stellenbosch tak van “Students for Law and Social Justice”, wil hiermee ons misnoeë met die “Red October” veldtog asook met die menings daarin geopper names “Die Wit Suid-Afrikaanse Etniese Minderheid”  uitspreek.

    Die “Red October” veldtog maak beswaar teen die “onmenslike slagting en onderdrukking van wit persone in Suid-Afrika.” Daar word beweer dat wit Suid-Afrikaners slagoffers van “rassistiese Swart Ekonomiese Bemagtiging en Regstellende Aksie maatreëls”, ‘n “patetiese onderwysstelsel” en “gevaarlike woonbuurte” is.

    Hierdie stellings neem egter nie die sosio-ekonomiese nadeel en misdaad in ag waaronder swart Suid-Afrikaners na die Apartheids era ly nie. Volgens statistiek in ‘n AfricaCheck verslag wat vroeër vanjaar uitgereik is, is slegs 1.8% van moordslagoffers wit ten spyte van die feit dat 9% van die populasie wit is. Onderliggend aan die veldtog, is dus die rassistiese Apartheids-denkwyse dat die lewe van ‘n wit persoon meer waardevol is as dié van ‘n swart person.

    As ‘n liggaam van studente wat steeds hoofsaaklik wit en Afrikaans is, keur on die “Red October” veldtog af. Dit ignoreer die Regstaat beginsel en die deel van die Grondwet wat voorsiening maak vir regstellende aksie om die ongelykhede van die verlede reg te stel. Dit is aanstootlik vir beide swart en wit Suid-Afrikaners wat aan die waardes en oogmerke van die Grondwet toegewyd is, asook nadelig vir ons veelrassige samelewing wat gebasseer is op gelykheid waaraan ons besig is om te bou.

    Standaard Red october: protest tegen plaasmoorde Zuid-Afrika


    Red october: Protest tegen de plaasmoorde op blanke Afrikaners in ZA.
    Ook enkele zwarte medemensen (-vrouwen) namen deel aan het protest.
    Als het goed is zeggen we het ook natuurlijk.




    __________________
    Your ancestry is the only thing you can truly possess. Everything else is ‘yours’ by the agreement of those around you, and easily taken by force, but so long as you still exist, your ancestry resides in you.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte is ontzettend boos

    Bewerkt door: Stefan Grommen
    4/12/13 - 18u27  Bron: Belga
    Onder meer Bjorn Rzöska van Groen voelde minister Lieten aan de tand. © belga.

    Electrawinds Vlaams minister van Overheidsinvesteringen Ingrid Lieten heeft vandaag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg gegeven bij het Vlaamse overheidsgeld dat via verschillende kanalen naar Electrawinds is gevloeid. De oppositiepartijen stelden zich onder meer vragen bij de omvang van die bedragen en het gebrek aan overheidsinspraak dat tegenover die financiering stond.

    Vlaams minister van Overheidsinvesteringen Ingrid Lieten. © belga.

    Lieten wilde het actualiteitsdebat over Electrawinds beginnen met een uitgebreide opsomming van alle middelen die vanuit de Vlaamse overheid naar het noodlijdende Oostendse groenestroombedrijf vloeiden, gaande van subsidies tot investeringen via overheidsvehikels zoals PMV. Zo investeerde PMV in 2009 15 miljoen en verstrekte het in 2011 een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. De minister mocht haar uiteenzetting echter niet afmaken van het parlement. De oppositiepartijen wilden vooral eerst zelf vragen stellen.

    "Hoe komt het dat één bedrijf 100 miljoen aan Vlaamse overheidsmiddelen krijgt? En hoe zat het met de controle op de besteding van die middelen?", vroeg Bjorn Rzöska (Groen) zich af. "Hoe komt het dat Vlaanderen zoveel heeft geïnvesteerd en toch zo weinig te vertellen had binnen Electrawinds?", aldus Bart Tommelein (Open Vld). Ivan Sabbe (LDD) hekelde dan weer de "oversubsidiëring" van Electrawinds. Hij verwees ook naar de rol en verantwoordelijkheid van gewezen Electrawinds-voorzitter Johan Vande Lanotte.

    "Onafhankelijkheid maar schijn"
    Groen drong aan op hoorzitting, Vlaams Belang op een onderzoekscommissie om het dossier uit te klaren. Het Vlaams Belang stelt zich onder meer vragen bij de rol van PMV in het Electrawinds-verhaal. Zo is de raad van bestuur politiek samengesteld en zetelen onder meer de kabinetschefs van de minister-president en minister Lieten in die raad van bestuur.

    Lieten antwoordde dat PMV in volle autonomie beslist over investeringsdossiers en dat zij als minister daar niet in tussenkomt. Volgens Vlaams Belang-parlementslid Joris Van Hauthem is er echter "een groot verschil tussen de theorie en praktijk" en is de onafhankelijkheid van de raad van bestuur maar schijn. Hij riep de regering op de kabinetschefs uit de raad van bestuur weg te halen. Minister Lieten noemde die uitspraken "verwerpelijk".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Vande Lanotte is zeer boos

    Door: Tom Windey
    3/12/13 - 22u02  Bron: Belga

    Johan Vande Lanotte, hier op de persconferentie van de federale regering eerder vandaag. © belga.

    Wat is er toch aan de hand met Johan Vande Lanotte en Electrawinds? Gisterenavond een zielig spectakel op Terzake. Mocht Vande Lanotte gekund hebben hij had Kathleen Cools doodgebliksemd. Maar mijn hoed af voor Cools! Zij toonde lef en volharding en dat tegenover iemand als Vande Lanotte.

    Wij Vlamingen hebben recht om te weten wat er met onze centen gebeurt. Bijna 100 miljoen euro van overheidsorganisaties verdween in de put van Electrawinds! Volgens Vande Lanotte gaan wij Vlamingen daar niets van voelen aangezien het over geld uit winsten gaat van deze investeringsmaatschappijen. Maar deze maatschappijen zijn eigendom van de bevolking. Een verlies blijft een verlies.

    En wat mij nog meer intrigeert is hoe het komt dat zo'n jong bedrijfje met zoveel geld aan de haal is kunnen gaan van deze overheidsmaatschappijen. Er werkten amper een paar honderd mensen en toch vloeiden miljoenen naar deze firma. Op Terzake maakte men een vergelijk met Belgische autobouwers die duizenden mensen tewerkstellen en die maar een fractie hiervan ontvingen.

    En hoe komt het dat een jurist, professor publiek recht aan het hoofd komt van een technologiebedrijf? Op welke basis wordt men geselecteerd? Op basis van zijn capaciteiten als manager of wegens zijn contacten bij de overheid? Vande Lanotte werd kwaad, zeer kwaad als men het over belangenvermenging had, maar het is toch overduidelijk dat hij aan het hoofd is gekomen wegens zijn politieke connecties. Want nergens zijn zijn managercapaciteiten gekend!

    En hoe zit het met zijn verloning? Waarom zo'n duistere managementvennootschap met een zetel in Zeebrugge? Niemand die het mag weten. Ik ben eens benieuwd hoeveel geld van die 95 miljoen euro bij hem terecht is gekomen via zijn duistere managementsvennootschap. Hebben wij als Vlaming geen recht om dat te weten misschien? Misschien heeft hij wel miljoenen euro's geïncasseerd terwijl het bedrijf virtueel failliet was?

    Bon, Vande Lanotte is boos en gaat nu naar de rechtbank stappen. Ik ben eens benieuwd wat de rechters geen beslissen? Als je weet hoe de rechtbanken worden samengesteld, kan men alle kanten op. Want de scheiding der machten is in dit land meer theorie dan praktijk. En dat weet de professor Publiek Recht ook wel.

    UPDATE Minister van Economie Johan Vande Lanotte dreigt met gerechtelijke stappen tegen mensen die insinuaties blijven verspreiden over belangenvermenging rondom het noodlijdende Electrawinds. "We gaan naar verkiezingen en men wil een schandaalsfeer rond mij creëren", zo verklaarde een geëmotioneerde sp.a-vicepremier deze avond in het vrt-programma 'Terzake'.

     
    Mijn dochter heeft op eigen kracht bij Electrawinds gesolliciteerd en werkte daar al voordat ik er iemand kende of ook maar iets met dat bedrijf te maken had

    Vande Lanotte heeft schoon genoeg van de insinuaties over zijn rol bij het Oostendse groenestroombedrijf Electrawinds. Dat bedrijf gaat nu door zwaar weer en besloot gisteren op het nippertje om de handdoek niet in de ring te gooien.

    "Alle insinuaties moeten stoppen. Men is bezig met modder te gooien. De mensen die bewust dingen zeggen die niet waar zijn, ga ik voor het gerecht brengen. Ik ben dat beu. Ik ben blijkbaar iets te populair en ik loop in de weg in West-Vlaanderen, maar ik blijf dit niet ondergaan", zei Vande Lanotte, die aankondigde dat hij de zaken bekijkt met zijn advocaten.

    "Ik keurde geen euro subsidie goed"
    Vande Lanotte was van 2007 tot 2010 voorzitter van Electrawinds, een groenestroombedrijf dat op forse steun van de overheid kon rekenen, maar nu op de rand van de afgrond balanceert. De sp.a-vicepremier ontkende in 'Terzake' nogmaals elke vorm van belangenvermenging. Als minister keurde hij naar eigen zeggen "geen enkele euro subsidie" goed en ook aantijgingen over het bezit van aandelen of opties kloppen niet, zo beklemtoonde hij.

    Vande Lanotte stelde voorts dat Electrawinds "niet groot geworden is dankzij overheidsgeld". Volgens het sp.a-boegbeeld investeerde de privésector meer dan 105 miljoen euro en hebben openbare investeringsfondsen er zo'n 95 miljoen euro ingepompt. Hij wees erop dat de belastingbetaler niet rechtstreeks voor het verlies opdraait indien die specifieke investeringen niet zouden lonen.

    Vande Lanotte verdedigde zich ook tegen kritiek dat hij als voorzitter de moeilijkheden bij het bedrijf had moeten zien aankomen. Hij merkte op dat private investeerders na zijn vertrek nog 70 miljoen euro in het bedrijf hebben gepompt. "Zo slecht kan ik het dan niet niet achtergelaten hebben." De minister wijst erop dat verscheidene energiebedrijven momenteel in moeilijke papieren zitten. Hij dicht de problemen ook toe aan aandeelhouders die niet op dezelfde golflengte zitten.

    "Onsmakelijk en onheus"
    De emotionele reactie van de minster was er gekomen nadat 'Terzake'-anker Kathleen Cools opmerkte dat Van Lanottes kinderen bij Electrawinds werken - en daarmee op belangenvermenging leek aan te sturen. Hij repliceerde ontstemd dat hij slechts één dochter heeft die bij dat bedrijf aan de slag is, en dat die daar al werkte nog voor hij iets met Electrawinds te maken had. "Het is onsmakelijk en zeer onheus dat u dat zegt", wierp Vande Lanotte op. "Ze heeft daar op eigen kracht gesolliciteerd en werkte daar al voordat ik er iemand kende of ook maar iets met dat bedrijf te maken had."

    Het volledige fragment kunt u hier bekijken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Vande Lanotte is boos

    Vande Lanotte opent aanval op Jean-Marie Dedecker

    Ann De Boeck, Bart Eeckhout, Remy Amkreutz − 04/12/13, 07u05
    © photo news. De kritiek dat hij zijn macht heeft gebruikt om overheidsgeld naar Electrawinds te sluizen, slaat volgens Johan Vande Lanotte nergens op.

    Sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte is het beu dat hij in het Electrawinds-dossier telkens weer met de vinger wordt gewezen. "Ik sla terug en stap naar de rechtbank wegens laster en eerroof." Zonder namen te noemen wijst Johan Vande Lanotte duidelijk met een beschuldigende vinger naar LDD-boegbeeld Jean-Marie Dedecker. Die voelt zich alvast niet aangesproken. "Eindelijk! Een reactie van Johan."

    •  
      Ik vond het amusant. Maar ik ben vooral blij dat Vande Lanotte eindelijk reageert. Het dossier van Electrawinds is een drama en hij staat mee aan de wieg
      LDD'er Jean-Marie Dedecker

    Wie wil Johan Vande Lanotte voor de rechtbank dagen? Daarover lost hij voorlopig niets. "Mijn advocaten en ik willen eerst zeker zijn van onze zaak", legt de sp.a'er uit. "Maar het staat vast dat er de voorbije maanden heel wat brieven zijn rondgegaan met onterechte beschuldigingen."

    Op die manier verwijst de vicepremier duidelijk naar Jean-Marie Dedecker (LDD). Dedecker richtte de voorbije maanden vier open brieven aan Vande Lanotte, waarin hij de vicepremier beschuldigt van "jarenlange hand- en spandiensten" voor Electrawinds.

    "Of ik mij aangesproken voel? Dat kan moeilijk anders", zegt Dedecker, die het gesprek in Terzake live bekeek. "Ik vond het amusant. Maar ik ben vooral blij dat Vande Lanotte eindelijk reageert. Het dossier van Electrawinds is een drama en hij staat mee aan de wieg."

    Dedecker is naar eigen zeggen niet bang om naar de rechtbank te gaan. "Ik kan op mijn beide oren slapen. Ik daag iedereen uit om mijn beschuldigingen te weerleggen. Zo heb ik bewijzen dat Vande Lanotte samen met Electrawinds de bvba Rising Sun heeft opgericht. Of dat hij aandelen heeft in Groenkracht cvba, dat participeert in Electrawinds."

    Ook Wouter de Vriendt (Groen) uitte de voorbije dagen zware kritiek op zijn streekgenoot. "Ik voel mij niet aangesproken, maar vraag gerust aan Vande Lanotte. Die mag zo hard gaan als hij wil, maar ik blijf bij mijn kritiek. Het is nu eenmaal niet raadzaam om als actief politicus zo nauw betrokken te zijn bij een privébedrijf. Zeker als dat staatssteun krijgt. Het is trouwens makkelijk om zomaar in het rond te schieten."

    Belfius
    Volgens Vande Lanotte slaat de kritiek dat hij zijn macht heeft gebruikt om overheidsgeld naar Electrawinds te sluizen, nergens op. In een persbericht dat gelijk met de Terzake-uitzending werd uitgestuurd, maakt hij de berekening dat de privésector net iets meer geïnvesteerd heeft in het bedrijf dan de publieke sector. In zijn berekeningen neemt hij wel niet de investeringen op die de bank Belfius in Electrawinds deed.

    "Belfius is noodgedwongen bij de federale overheid terechtgekomen maar functioneert nog steeds als een normale commerciële bank en niet als een investeringsvehikel van de federale overheid. Alle huizen die onder hypotheek staan bij Belfius, zijn toch ook niet plots door 'de overheid' gefinancierd?", klinkt het wat cynisch in het persbersbericht.

    En of het normaal is dat publieke fondsen investeren in een privaat bedrijf als Electrawinds? "Investeerders investeren omdat ze denken er winst mee te kunnen maken. Bij iedere investering hoort een ook bepaald risico. Elke investeerder meet dit risico af aan de potentiële opbrengsten. Dat is ook hier gebeurd. Als Belgische, Franse, Duitse en Amerikaanse privébeleggingsfondsen beslissen meer dan 100 miljoen te investeren omdat ze het een aantrekkelijk project vinden, is het niet onlogisch dat ook overheidsfondsen dat doen", verklaart de vicepremier.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gezever over de gratieverlening

    Wat een gezever zeg vandaag op televisie. Eén of andere belangengroep of partij heeft aan de media gelekt dat Koning Filip al 11 gratieverzoeken heeft ingewilligd dit jaar. Meteen sprongen Theo Vrancken van NVA en anderen erop dat dit gratierecht moet worden afgeschaft. Zonder enige specifieke dossierkennis werd geopperd dat het ging over verkeersmisdrijven. Er werd de indruk gewekt dat de Koning op eigen houtje verkeersagressors en doodrijders heeft gratie verleend. Nadien bleek daar niets van aan. Het ging bv over jeugdzondenaars die omwille van sociale redenen gratie werd verleend. En wat meer is, de Koning heeft helemaal geen autonoom beslissingsrecht. Neen, de koning ondertekent dossiers die door Justitie werden voorbereid.

    Het was een zielig schouwspel, al die politici die nog eens wilden scoren met een gemakkelijk item en een voor de hand liggend slachtoffer: De Koning. Nu ben ik zelf geen groot fan van de dynastie, maar het koudweg afmaken van ons staatshoofd kan ik toch ook niet ondersteunen.

    Men zou beter wat meer aandacht besteden aan het dossier van Electrawinds. Dit piepjonge bedrijf kreeg maar liefst 13 miljoen euro van ons geld. En via duistere managementvennootschappen participeerde niemand minder dan Johan Vande Lanotte in dit bedrijf. Ik zou graag eens weten wat hij met al het geld heeft gedaan. Had hij weet van de nakende problemen en heeft hij de schaapjes op het droge? Geen enkele journalist die de naam Vande Lanotte durft uitspreken. En dat vind ik een schande.

    Toen Dexia in de problemen kwam, wezen velen met een beschuldigende vinger naar bestuurslid Jean-Luc Dehaene, maar nu NIEMAND die naar Vande Lanotte wijst! Die man moet toch veel macht hebben in de media.

    ma 02/12/2013 Belga "Gratie verlenen is een achterhaalde praktijk." Dat is de reactie van Theo Francken (N-VA) en Guido De Padt (Open VLD) op het nieuws dat koning Filip sinds zijn aantreden al 11 keer gratie heeft verleend aan veroordeelden. Verenigingen van verkeersslachtoffers en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) hebben het over "een negatief signaal". De koning zou vooral verkeersovertreders gratie verleend hebben.


    Francken en De Padt dienden eerder al voorstellen in om het gratierecht van de koning af te schaffen. Francken vindt dat het gaat om een praktijk "uit de middeleeuwen of van de Romeinse kiezers die beslissen door hun duim naar boven of beneden te houden". Bovendien, zegt Francken, is het gratierecht een prerogatief van de rechtbank en druist het in tegen internationale rechtsregels.

    Binnen de meerderheid wijst ook senator De Padt erop dat hij al een voorstel indiende om het gratierecht af te schaffen. "Daar waar het systeem van gratie verlenen de toets van de transparantie niet kan doorstaan, pleiten wij voor de afschaffing ervan en willen we de strafuitvoeringsrechtbanken hiermee belasten", zegt De Padt.

    "De straffen die uitgesproken worden voor verkeersovertreders zijn al zeer licht in vergelijking met andere landen", zegt Vincent Leus, die vier jaar geleden zijn dochter verloor in een verkeersongeval en een fonds voor slachtoffers oprichtte. "Als men dan nog eens gratie verleent aan die mensen, dan vraag ik mij inderdaad af welk signaal men daarmee geeft."

    Ook het BIVV is ontgoocheld. "We vinden dat het een verkeerd signaal geeft", zegt Karin Genoe. "Het BIVV en veel andere actoren leveren jaarlijks tal van inspanningen op het vlak van sensibilisering en handhaving. Als BIVV vinden we dat dat werk hierdoor ondermijnd wordt. Het is belangrijk dat de straf in verhouding staat tot de verkeersovertreding. Elk signaal dat gegeven wordt dat men daar onderuit kan, is een negatief signaal."

    Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V, foto in tekst) wil meer uitleg over de dossiers waarin er gratie verleend is. "Ik vind het van belang dat men ten gronde gaat kijken hoe de gratieverleningen tot stand gekomen zijn en wat de motivatie is. Ik  hoop dat de dossiers bijzonder goed gemotiveerd en gestoffeerd zijn."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie is Uw vriend

    © photo news.

    Een fietser die op de drukke Anspachlaan in Brussel een foto nam van een fout geparkeerde politiecombi is opgepakt en meegenomen naar het commissariaat. De persoon heeft een klacht ingediend bij het Comité P. Dat meldt Brusselnieuws.be.

    De man, die lid is van fietsvereniging Gracq, zag op 17 november een leeg politievoertuig staan op het fietspad. Toen hij daar foto's van wilde nemen, spraken drie agenten in burger hem aan. Hij werd opgepakt en naar het politiekantoor gebracht. Daar kreeg hij te horen dat hij 24 uur in de cel moest blijven.

    Net voor zijn gsm in beslag werd genomen, kon hij nog zijn vriendin verwittigen. "We hebben dan met een aantal mensen naar het commissariaat gebeld", aldus Eric Nicolas van Gracq. Daarop werd de man vrijgelaten maar zonder enige uitleg over zijn arrestatie, die volgens de fietsvereniging totaal onterecht is. "Wij hebben ons geïnformeerd, en het fotograferen van een politievoertuig is niet strafbaar", zegt Nicolas. "Agenten of arrestanten fotograferen is daarentegen niet toegelaten maar dat was hier zeker niet het geval.

    Ondertussen diende de fietser een klacht in bij het Comité P en schreef Gracq samen met de fietsersbond een brief naar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) en de Brusselse burgemeester.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack over Annick De Ridder
    'Niemand gelooft dat Annick De Ridder van haar paard werd gebliksemd bij het lezen van N-VA-voorstellen'

    Annick De Ridder (N-VA) © BELGA

    Amper een dag na het driedaagse toekomstcongres van Open VLD maakte Vlaams parlementslid Annick De Ridder haar overstap van Open VLD naar N-VA bekend. De timing zou zo geregisseerd zijn zodat Open VLD maximaal schade zou lijden. Drie vragen aan Knack-redacteur Walter Pauli.

    Is Annick De Ridder een grote aanwinst voor N-VA en tegelijkertijd een groot verlies voor Open VLD?

    Walter Pauli: 'Laten we alvast 'grote' schrappen en het hebben over de vraag of zij een aanwinst is of een verlies. Voor het brede publiek was Annick De Ridder natuurlijk geen bekende politica. Het nieuws van haar overstap zal maandag de kijkgewoonten van de gemiddelde VTM'er niet veranderd hebben. Voor een jonge politica had ze zich wel haar 'thema' eigen gemaakt: Antwerpse openbare werken, infrastructuur en mobiliteit. En De Ridder is tot dusver vooral goed gebleken in 'tegen' zijn: tegen het migrantenstemrecht destijds, tegen ongeveer alles wat Peeters II (niet) doet, zelfs tegen de Zeeuwse mossel. In die zin past haar temperament helemaal bij een oppositiepartij. Alleen is N-VA federaal een oppositiepartij, maar in Vlaanderen een beleidspartij. Annick De Ridder zal zich in de assemblee waarin ze is verkozen, voortaan moeten nuanceren en zich een beetje inhouden, en dat is nooit haar sterkste kant geweest.'

    'Vraag is of ze überhaupt een politica is. In 2011 gaf ze al aan een stap terug te willen zetten uit de politiek, toen ze in dienst trad bij de Katoennatie van Fernand Huts. Ze was toen amper 32, maar wel al zeven jaar actief in het parlement. Maar in de politiek geldt de gulden regel: 'Opgestaan, plaats vergaan'. Open VLD leek in elk geval niet van plan om Annick De Ridder nog uit te spelen als 'jong, vrouwelijk politiek talent'. De liberale vrouwen die zich vandaag laten gelden, zijn namen die in 2004, toen De Ridder in volle paarse periode in het Vlaams Parlement kwam, amper bekend waren bij het grote publiek: Annemie Turtelboom, Gwendolyn Rutten, Maggie De Block. Annick De Ridder heeft nog altijd de leeftijd (en de looks) van een jonge belofte, maar ze werd vroeg een halve has been. Misschien geeft de N-VA haar het elan voor een tweede start van haar politieke carrière.'

    De Ridder en de N-VA hebben de overstap zo geregisseerd dat Open VLD maximaal schade zou lijden. Is dat een teken dat ons een bijzonder harde kiescampagne te wachten staat?

    Walter Pauli: 'Elke kiescampagne is hard, maar de overstap van Annick De Ridder naar N-VA, daags na het Open VLD-congres, is zelfs naar Belgische politieke zeden zeer hard - of worden de Vlaamse nog een pak harder? Het nieuws van haar overstap had maar één doel: illustreren dat Open VLD hoe dan ook niets voorstelt, zelfs niet na een vernieuwingscongres. Vraag is of dat ook zal werken.'

    'Zoals hierboven gezegd: Annick De Ridder is geen politica die het grote publiek aanspreekt, haar overstap interesseert vooral de reeds geïnteresseerde incrowd. En die ziet natuurlijk in de eerste plaats het politieke manoeuvre, en hoort in de tweede plaats de 'motivatie'. Inderdaad, 'motivatie' (en niet gewoon motivatie): dat een harde politica als De Ridder ineens van haar paard gebliksemd wordt bij lectuur van die N-VA-voorstellen, gelooft natuurlijk geen mens. En, neem maar aan: ook geen N-VA'er van enig niveau. Het is alleen goed als verschoningsgrond voor een overstap die alles welbeschouwd al een tijdje in de sterren stond. En bij N-VA hebben ze de gewoonte om hun mediamomenten goed voor te bereiden: wat gaan we zeggen, wanneer maken we het bekend. Zoals nu ook weer is gebleken. Wie een beetje van politiek kent, ziet dat N-VA ongebruikelijk hard tackelt. En aan politiek doen zonder vrienden - lees: coalitiepartners - daarvoor is zelfs de N-VA nog een stuk te klein. Tenzij men echt denkt dat men de hele liberale partij op termijn kan overnemen. N-VA zou uit haar eigen geschiedenis mogen weten: mensen met een overtuiging zijn niet te koop. De anderen natuurlijk wel.'

    N-VA heeft misschien een intern probleem van Open VLD opgelost: één vrouwelijke kandidate minder voor de schaarse verkiesbare plaatsen

    Walter Pauli

    'Want laten we eerlijk zijn: De Ridder zat al een tijd niet goed in haar vel bij haar partij, en een aantal partijgenoten die het dichtst bij haar stonden, zijn vorig jaar al vertrokken naar N-VA, voorop Ludo Van Campenhout, nu schepen in het college van Bart De Wever. En waarom zou de liberale partijleiding nog veel kansen geven aan een parlementslid dat openlijk heeft aangekondigd dat ze haar politieke engagement op een lager pitje wil zetten? Zo komt een politicus snel in een negatieve spiraal: hij/zij voelt zich niet meer thuis in een partij, gaat wat bokkig doen en 'eigen keuzes' maken, waardoor men nog meer uit de gratie van de partijleiding komt, enzovoort. In die mate heeft N-VA misschien zelfs een intern probleem van Open VLD helpen oplossen: één vrouwelijke kandidate minder voor een van de schaarse(re) verkiesbare plaatsen. Het zou dus wel eens kunnen dat de liberale reactie op haar vertrek er één is 'met gemengde gevoelens' zoals dat heet.'

    Annick De Ridder is verkozen als Vlaams parlementslid voor Open VLD. Ze heeft dat mandaat waarschijnlijk aan die partij te danken. Na haar overstap naar N-VA behoudt ze haar zetel. Is er iets voor te zeggen dat politici die naar een andere partij overstappen hun zetel ter beschikking moeten stellen van de partij die ze verlaten?

    Walter Pauli: 'Daar is natuurlijk veel tot alles voor te zeggen. Alleen heeft in het verleden zo goed als niemand dat fatsoen getoond. Niet bij N-VA, waar geen enkele van de vele verkozen nieuwkomer/overloper er ook maar aan dacht zijn mandaat op te geven. Maar de politieke concurrenten van N-VA zijn zo goed als allemaal in hetzelfde bedje ziek. De linkse SP.A-Groen en PVDA+-meerderheid van het district Borgerhout kwam er bijvoorbeeld mee door de plotse overstap, vlak na de verkiezingen, van CD&V'er Luc Moerkerke. Die zetelt wel als 'onafhankelijke', maar werd meteen gepromoveerd tot districtsschepen. De regel in de Wetstraat is helder en duidelijk: elke partij aanvaardt overlopers, nergens doet men moeilijk over 'het mandaat teruggeven'. Tot een eigen lid overstapt naar een ander: dan durft men er al eens een verbaal spel om maken.'

    'Misschien getuigde de officiële reactie van Open VLD daarom nog van enig verstand, en van klasse: "Het partijbestuur heeft kennis genomen van het ontslag van Annick De Ridder uit de Vlaamse liberale fractie. Vrijheid is voor liberalen een kernwaarde. Dat betekent dat iedereen het recht heeft zijn eigen keuzes te maken".'

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Migranten niet geliefd in Vlaanderen

    Jozef De Witte, directeur van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. © belga.

    Bijna de helft van de Vlamingen wil geen personen van vreemde afkomst in hun eigen buurt. Dat is een van de bevindingen uit de Vlaamse Migratie en -Integratiemonitor, zo schrijft De Morgen vandaag.

    De studiedienst van de Vlaamse regering vroeg Vlamingen tussen 18 en 85 jaar naar de samenstelling van hun ideale buurt. Vijfenveertig procent antwoordde in een buurt te willen wonen met alleen personen van Belgische herkomst. Nog eens 38 procent verkiest een buurt met "meer personen van Belgische dan vreemde herkomst".

    Ook vindt 47 procent van de bevraagden dat migranten "hier komen profiteren van onze sociale zekerheid". Wat moslims betreft, zegt 40 procent dat ze "een bedreiging zijn voor onze cultuur en gebruiken". De helft van de Vlamingen ervaart de aanwezigheid van verschillende culturen wel als een verrijking van onze samenleving.

    Meer dan de helft van de Vlamingen (51%) heeft nooit contact met personen van vreemde herkomst in zijn of haar buurt. Minder dan drie op de tien Vlamingen geven aan minstens één keer per maand een praatje te maken met personen van vreemde herkomst.

    "Onbekend is onbemind"
    "Onbekend is onbemind", zegt Jozef De Witte, directeur van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Hij legt de verantwoordelijkheid bij het gefaalde migratie- en integratiebeleid. "In plaats van de migratie te aanvaarden en in goede banen te leiden, zitten de Vlamingen nog in de ontkenningsfase. We vinden onszelf zo superieur. Tegelijk waren we nooit zo bang om ten onder te gaan."

    De studie wordt vandaag voorgesteld tijdens een conferentie van het Steunpunt Inburgering en Integratie in het Vlaams Parlement.

    Mijn analyse:

    Men doet alsof het probleem bij de Vlaamse burgers ligt. Vlamingen zouden onverdraagzaam zijn en niet open staan voor andere culturen. Larie en apekool. De reactie van de Vlamingen is doodnormaal. Door de crisis en de extra belangen hebben we het allemaal zeer moeilijk om te overleven. Veel extra druk kan er dus niet meer bij. En ondertussen zetten de socialisten de grenzen van ons land wagewijd open voor alle gelukzoekers van over heel de wereld. Elke maatschappij heeft nood aan vers bloed en instroom, maar trop is teveel. Als een eigen beschaving verzuipt onder de instroom, tja dan moet je niet verwonderd zijn dat men niet staat te springen van geluk. Dat is niet eigen aan de Vlaming, dat is een eigenschap van iedere beschaving. De Indianen waren ook niet gelukkig met de massale instroom van Europeanen, de Tibetanen zijn ook niet gelukkig met de Chinese invasie. Dus in plaats van te kappen op de "onverdraagzame" Vlamingen, zou men beter iets doen aan de oorzaak van onze reactie en instroom een beetje milderen. Of vindt men het normaal dat men in Brussel straks zelfs niet meer in het Frans terecht zal kunnen?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De centen van Karel De Gucht

    Hoeveel verdient EU-commissaris Karel De Gucht?

    Ooit ging Jean-Marie Pfaff zijn leven verfilmd worden en de film zou de naam "a hero from zero" krijgen. Er is nooit iets van in huis gekomen. Maar als er iemand is die deze titel verdient dan is het toch wel Karel De Gucht. Afkomstig uit een landelijke Denderbelle en zoon van een lokale kleine champetter wilde hij in het leven altijd hogerop. Eerst rechten dan op zoek naar een goede bruid. Hij ving minstens één keer bot, maar met Mireille had hij toch de geschikte vrouw getroffen. Dankzij zijn schoonvader kreeg hij een verkiesbare plaats bij de liberalen en de rest is geschiedenis.

    Insiders schatten dat De Gucht momenteel rond de 1 miljard BEF moet bezitten. Dat is mij ook zo door een oud-partijvoorzitter en een oud-senator meegedeeld. Toen De Gucht vernam wat een eurocommissaris verdiende, ging hij meteen voor deze functie.

    Alle partijleden vinden hem zeer geslepen, een gewiekst politicus die er niet voor terugdeinst iemand te elimineren. Eigenlijk is hij een toppoliticus van de oude stempel, alles voor het geld en de macht. Stoute tongen vergeleken hem vroeger al eens met een Albanese Maffiafiguur.

    Is dit ons lot? Men zegt altijd dat mensen het soort leiders krijgen dat ze verdienen. De Gucht is zonder twijfel één van de meest succesvolle leiders van zijn generatie. Moet men in dit land geslepen zijn om het in de politiek te maken? Is een Bart De Wever of een Yves Leterme te zwak en breken ze onder druk? Beiden werden al in een ziekenhuis opgenomen met psychosomatische klachten. Ik vind het zeer spijtig dat de politiek in dit land een groot monster is dat steeds meer middelen naar zich toetrekt en zeer moeilijk te bedwingen is.   

    De Europese Commissie is het uitvoerende orgaan van de EU. De Commissie bestaat uit 28 leden, elke lidstaat levert er één. Voor ons land is Karel De Gucht Europees Commissaris van Handel.

    'Gewoon' commissaris: 20.667 euro per maand

    Een 'gewone' eurocommissaris, zoals Karel De Gucht, verdient 20.667,20 euro per maand (bedrag sinds 1 juli 2010). Daarbovenop krijgt hij of zij een woonvergoeding die 15% van het salaris bedraagt (dus 3.100 euro per maand) en een maandelijkse representatievergoeding van 607,71 euro.

    Vicevoorzitters: 22.963 euro per maand

    Vicevoorzitters van de Europese Commissie, zoals de Nederlandse Neelie Kroes, strijken maandelijks een salaris van 22.963,55 euro op. Daarnaast ontvangen ze eveneens een woonvergoeding van 15%, goed voor 3.444 euro per maand, en een representatievergoeding van 911,38 euro per maand.

    Barroso: 25.351,76 euro per maand

    Tot slot is daar nog José Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie. Hij heeft een maandsalaris van 25.351,76 euro. De woonvergoeding voor Barroso bedraagt 3.802 euro per maand en hij krijgt 1.418 euro per maand ter compensatie van representatiekosten.

    Belangrijk: het gaat hier telkens om brutolonen. De salarissen zijn nog onderworpen aan belastingen. Er zijn 14 verschillende belastingschalen, gaande van 8% tot 45%.

    3.908.391 euro voor reizen, diners en relatiegeschenken

    Uit een overzicht dat de EU aan het Nederlandse RTL bezorgde, blijkt dat Europese commissarissen in 2009 3.908.391 euro hebben uitgegeven aan reizen, diners en relatiegeschenken. José Barroso, ook toen al voorzitter van de Europese Commissie, was met 730.230 euro de grootste slokkop. Hij was dat jaar bijna 200 dagen voor werkbezoeken van huis, en maakte daarbij veel representatiekosten (32.457 euro). Louis Michel en zijn opvolger Karel De Gucht gaven in 2009, toen nog als Commissarissen voor Ontwikkelingssamenwerking, 223.776 euro uit.

    Na het aftreden

    Wanneer Europese Commissarissen hun post verlaten krijgen ze een vergoeding gelijk aan één maandsalaris. Ook eventuele verhuiskosten worden vergoed. Daarna wordt gedurende drie jaar een vergoeding betaald die gelijk is aan 40 tot 65 procent van het laatste salaris, afhankelijk van de anciënniteit van de commissaris. Dit bedrag is onderhevig aan belastingen. Wanneer de oud-commissaris een nieuwe betaalde job vindt wordt deze vergoeding afgetopt, zodat zijn totale salaris maximaal het loon is van een Europese Commissaris in functie.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annick De Ridder kiest in

    © belga.

    Annick De Ridder kiest in "eer en geweten" voor het NVA. Wie durft haar politieke carrière écht te beschrijven? Ik ken haar spijtig genoeg al van bij de JONG-VLD. Ze was een gedreven politica die als jongerenvoorzitster in Antwerpen een oprechte en idealistische indruk naliet. En toen kwam Verhofstadt II. Tijdens Verhofstadt I waren de groenen kop van jut geweest. Zij werden gedumpt en Verhofstadt bleef ietwat verweesd achter. En wat meer is, Verhofstadt had geen zondebok meer om bepaalde linkse beslissingen te vergoelijken. Meer nog, Verhofstadt maakte zichzelf onsterfelijk belachelijk door achter Freya Vandenbossche aan te lopen en maakte zijn partij klinisch dood toen hij de snel-Belgwet liet stemmen!

    Annick De Ridder sprong meteen op de kar van de kritikasters als Ward Beysen, Boudewijn Bouckaert, Hugo Coveliers en anderen. Iedereen verwachtte zich aan een gewaagde politieke zet. Maar Annick De Ridder keerde als een volleerde politica onmiddellijk haar kar. Nog tijdens het congres bedankte ze haar leiders voor de spreekbuis die ze had gekregen. Ze oogste een staande ovatie en een parlementszetel. Ja, de Vlaamse liberalen waren fier over hun nieuwe aanwinst. Ward Beysen, Boudewijn Bouckaert, Hugo Coveliers en vele anderen hielden het been stijf en verlieten uiteindelijk de partij die kort nadien ook halveerde.

    Maar Annick De Ridder werd zowaar een fan van Guy Verhofstadt die ze op facebook uitdaagde en voor wie ze een fansite oprichtte. De Ridder bleef eindeloos lang in het kamp Verhofstadt zitten. De Ridder kan iemand de indruk geven van oprecht gemeend vriendelijk te zijn. En ook daarom dat Ludo Van Campenhout haar ten huwelijk vroeg. Een aanzoek dat ze pijnlijk afwees. Zo verregaand waren haar gevoelens dan ook weer niet. Het bracht een breuk teweeg bij de Antwerpse liberalen. En die breuk is nooit meer hersteld geraakt.

    In 2009 koos De Ridder opnieuw voor het verkeerde paard. Bij de voorzittersverkiezingen koos ze resoluut partij voor Verhofstadtboy Marino Keulen. Alexander De Croo werd echter verkozen en De Ridder's ster zakte opnieuw een beetje lager. Ze verliet de lokale politiek en zou nu bij Fernand Huts gaan werken. Haar rijkelijk vergoed zitje in het parlement behield ze natuurlijk wel. Na het verwijderen van Alexander De Croo als voorzitter, kwam de De Guchtclan opnieuw aan de macht met Gwendolyn Rutten. Opnieuw iemand die niet uit haar entourage kwam. Haar kansen bij de VLD leken stilaan verkeken; ruzie in de Antwerpse afdeling, vreemde kopstukken...

    En ja hoor, nu het bericht dat ze in "eer en geweten" voor het NVA kiest. Iemand die haar politieke carrière heeft gevolgd weet dat er bij De Ridder weinig eer en geweten in het spel is.

    Mijn hoed af voor Terzake van gisterenavond. Daar werd ze het vuur aan de schenen gelegd. Zo ook de vraag over de timing van haar overstap, vlak na het VLD-congres van afgelopen weekend. Volgens De Ridder was haar timing NIET om de VLD onderuit te halen, maar net om de partij geen schade te berokkenen. Larie en apekool zo bleek, want De Ridder moest meteen toegeven dat de beslissing al enkele weken geleden genomen was. Men vroeg haar waarom ze in 2012 niet was opgekomen voor de gemeenteraad en de provincie, waarop De Ridder antwoordde dat ze het onverenigbaar vond met haar werk in de privésector. Iedereen weet dat het rommelde tussen de Antwerpse afdeling van de VLD en De Ridder en dat had niets vandoen met onverenigbaarheden. En in 2018 zal ze natuurlijk wel opkomen voor de gemeenteraad of provincie bij het NVA. Dan liet men een tussenkomst zien in het Vlaams Parlement -van amper enkele weken geleden- waar ze radicaal ten strijde trekt tegen Kris Peeters met wie ze nu in de coalitie zal zetelen. De Ridder moest zich telkens weer opnieuw draaien en keren in bochten zodat ze uiteindelijk totaal onderuit ging. Men meldde dat ze een 1ste of 2e plaats gevraagd had bij de VLD voor de verkiezingen in 2014, maar dat ze daar geen zekerheid over had gekregen. De Ridder antwoordde dat het haar over inhoud ging en niet het aangeboden postje...en ze voegde er -totaal ongeloofwaardig overigens- aan toe dat ze geen plaats beloofd was bij het NVA...

    Ik vond haar eerste interview een complete afgang. Annick De Ridder is nog zo jong -amper 34 jaar- en is al volledig verbrand door de politiek. Haar gezicht staat scheef van het smoelen trekken. Het is werkelijk een zielig schouwspel. Ik vraag mij af wie écht gelooft dat haar overstap iets met ideologie te maken heeft.

    Mocht ik in de schoenen van het NVA staan, zou ik mij nu wel zorgen beginnen maken, want De Ridder kiest altijd voor het verkeerde paard...

       

    UPDATE Vlaams parlementslid Annick De Ridder verlaat Open Vld en stapt over naar N-VA. Dat bevestigde ze vanmorgen aan onze redactie. De Ridder (34) zegt in een eerste reactie dat ze zich al een hele tijd "vervreemd" voelde van Open Vld. "Dit was één van de moelijkste beslissingen in mijn leven", aldus de Antwerpse politica, die 15 jaar actief was bij de Vlaamse liberalen. "Maar als ik zie waar Open Vld mee instemt in de regering-Di Rupo, kan ik mij daar niet mee vereenzelvigen." De aankondiging van de overstap komt amper een dag na het driedaagse toekomstcongres van Open Vld. De partij reageert kort: "Iedereen heeft het recht om zijn eigen keuzes te maken."

     
    De manier waarop Open Vld het liberalisme invult, daar herken ik mij niet meer in
    Annick De Ridder

    De 34-jarige De Ridder zit sinds 2004 voor Open Vld in het Vlaams Parlement. Tussen 2007 en 2011 was ze ook Antwerps gemeenteraadslid en fractieleider van de Vlaamse liberalen in de Antwerpse gemeenteraad.

    In 2011 zette ze haar politieke carrière op een iets lager pitje. Ze ging voor Katoen Natie van Fernand Huts consultancy-opdrachten uitvoeren en stopte als gemeenteraadslid in Antwerpen en als bestuurder van het Antwerpse Havenbedrijf. Ze bleef wel in het Vlaams Parlement zetelen, maar bleef op enkele uitzonderingen zoals het Oosterweel-dossier na meer op de achtergrond.

    Vijftien jaar bij Open Vld
    "Twee jaar geleden besloot ik na een zware periode in de politiek mijn carrière te heroriënteren en actiever te worden in de private sector. Ik stopte met de lokale politiek, bleef in het Vlaams parlement om nog een aantal dossiers op te volgen, maar mentaal nam ik afscheid", zo zegt De Ridder daar zelf over.

    Omdat de politieke microbe bleef kriebelen, zette De Ridder toch geen punt achter haar politieke carrière. Maar die carrière neemt nu wel een drastische wending. Na meer dan vijftien jaar verlaat de Antwerpse politica de Vlaamse liberalen. De Ridder was ooit nog jongerenvoorzitter in Antwerpen en nam in 2009 als 'running mate' van Marino Keulen deel aan de voorzittersverkiezingen van Open Vld.

    "De manier waarop Open Vld het liberalisme invult, daar herken ik mij niet meer in", aldus De Ridder. "Als ik zie waar Open Vld mee instemt in de regering-Di Rupo, kan ik mij daar niet mee vereenzelvingen", klinkt het. De Ridder noemt het één van haar moeilijkste beslissingen ooit. "Maar ik kan in eer en geweten niet anders dan deze keuze maken".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Annick De Ridder,NVA,Ludo Van Campenhout,Guy Verhofstadt
    >> Reageer (0)
    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 miljoen euro voor Marc Descheemaecker

    Marc Descheemaecker, voormalig CEO van de NMBS. © belga.

    Wat maakt een manager top? Enkele weken geleden zag ik de Nederlandse serie "De Prooi" over de perikelen van ABN-AMRO en de bankencrisis. De Nederlandse topmanager Rijkman Groening maakte een belabberde indruk. Het was iemand met een kinderachtige geldingsdrang.

    En dat is dan nog in de privé-sector. Kun je je inbeelden hoe het er bij de overheid aan toe gaat. De media schrijven het zelden, maar de topbenoemingen zijn vooral een kwestie van goede partijkaart. Wat je dikwijls ziet, is dat deze zogenaamde managers na hun hogere opleiding gaan werken in een kabinet van een minister. Daar trachten ze zich in de gunst te werken van hun baas. En als er nadien een functie vrijkomt, gaat die nogal dikwijls naar een ex-kabinetard. Verhofstadt, maar ook de katholieke excellenties waren steeds gul met het belonen van hun oud-medewerkers. En zo zie je dan plots een ex-kabinetard opduiken als kopman van de Belgische Centrale Bank. Intrinsieke kwaliteiten zijn van secundair belang.

    Marc Descheemaecker had zijn job te danken aan Marc Verwilghen. In gesprekken stak hij dat ook nooit onder stoelen of banken. En met de teleurgang van de Vlaamse liberalen en Marc Verwilghen stond zijn job natuurlijk ook op het spel. Wat ik wel hypocriet van hem vond, was het feit dat hij menig maal op televisie kwam verkondigen dat zijn functie onder druk stond omwille van zijn beleid en houding bij de NMBS. Dat speelde helaas maar weinig bij onze beleidsmakers. Zijn houdbaarheidsdatum was verstreken en Descheemaecker werd vervangen door iemand van een andere kleur. Ik vrees voor hem dat we hem niet snel meer zullen terugzien. Maar financiële zorgen zal hij wel niet hebben na zijn vette loon en zijn ongeziene vertrekpremie. Schandalig wat sommige mensen hier in dit land opstrijken, terwijl de overheid anderen uitperst.

    Marc Descheemaecker vertrekt niet met lege handen als topman van de NMBS, maar met een gouden parachute. Het is niet duidelijk hoe groot die is, maar hij heeft recht op zo'n 1 miljoen. Dat schrijft De Tijd.

    De regering-Di Rupo besliste in september Descheemaecker aan de kant te schuiven als gedelegeerd bestuurder van de NMBS. Jo Cornu zit nu op zijn stoel. Maar in tegenstelling tot Belgacom-baas Didier Bellens krijgt Descheemaecker wel een vertrekpremie. Bellens werd "een grove tekortkoming" aangerekend, terwijl Descheemaecker "eervol" ontslagen werd, aldus het Belgisch Staatsblad.

    Dat Descheemaecker zijn riante vertrekpremie opeist, valt niet overal in goede aarde. De voogdijminister van de NMBS, Jean-Pascal Labille, riep Descheemaecker en Jannie Haek, ex-CEO van NMBS Holding, nochtans op hun ontslagvergoeding te laten vallen. Maar opleggen kan hij het niet. Haek ging op het verzoek in. Maar voor Haek is het eenvoudiger, want hij werd topman van de Nationale Loterij.

    Contractueel recht
    Descheemaecker kreeg geen nieuwe topjob. Hij wordt wel voorzitter van Brussels Airport, maar daarvoor wordt hij een pak minder betaald. Het gaat om 50.000 tot 60.000 euro bruto per jaar, terwijl hij bij de NMBS zo'n 500.000 euro verdiende. Contractueel heeft hij recht op een vertrekpremie van tweemaal een jaarloon, ongeveer 1 miljoen euro dus.

    Descheemaecker en het kabinet-Labille wilden volgens De Tijd niet reageren. In NMBS-kringen valt te horen dat een finale regeling werd getroffen die werd voorgelegd aan de raad van bestuur.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollanders zijn zot geworden
    Bron: ANP © anp.

    In Holland zijn ze zot geworden. Enkele honderden betogers hebben zich gisteren verzameld op het Beursplein in Amsterdam voor een protest tegen Zwarte Piet. De demonstranten vinden het hulpje van Sinterklaas een vorm van racisme.

    © anp.

    De Amsterdamse politie had van tevoren rekening gehouden met verstoringen. Het bleef echter rustig rondom het beursgebouw.

    Tegenstanders stapten vorige week al naar de rechter omdat ze de Pieten racistisch vinden. Bovendien zou de karikatuur "respectloos overkomen bij mensen van Afrikaanse afkomst".

    De rechter gaf gisteren toestemming om het evenement door te laten gaan. Bij de officiële intocht van Sinterklaas waren de Zwarte Pieten in Amsterdam dus van de partij.

    Wij Westerlingen gedragen ons steeds meer als een "bange blanke man", niet zoals de progressieven het enkele decennia geleden het poneerden, maar als een onderdrukte bevolkingsgroep die onze gebruiken dienen op te bergen voor een onderstroom die vanuit de Derde Wereld komt. Overal ter wereld zijn volkeren fier over hun eigen gebruiken en cultuur; Spanjaarden herdenken veldslagen met de Moren, Vlamingen herdenken de Guldensporenslag tegen de Fransen, Aziaten, Amerikanen, Engelsen. Elke natie eert zijn geschiedenis.

    Maar wij West-Europeanen moeten ons blijkbaar schamen over onze cultuur. En wat straffer is, wij gaan er nog in mee ook.  Onze kerken worden afgebroken en binnenkort herrijzen er Moskeeën of Hindoetempels. Nu wil ik kost wat kost onze cultuur niet behouden. Ik kan ook genieten van een Oosters restaurant of een optreden van een Chinese kunstgroep. Maar ik vind niet dat we ons moeten schamen voor onze gebruiken en onze eigen geschiedenis.

    Elk volk heeft zijn eigen zwarte bladzijden in de geschiedenis, maar geen enkel volk gaat het zelf zo in de verf zetten als wij. Wij zijn zelf de grootste nestbevuilers. Nochtans zouden we fier moeten zijn over wat we op deze planeet verwezenlijkt hebben. Wij hebben de geneeskunde op een ongezien niveau gebracht. Ons onderwijs behoort nog steeds tot het betere in de wereld. Onze wegen, onze infrastructuur is aanvaardbaar voor een Westers land. Wij behoren bij de subtop van de wereld.

    En dan moeten wij ons verontschuldigen aan De Derde Wereld? Waarvoor? Hebben wij een misschien de genocide in Rwanda veroorzaakt? Waren wij verantwoordelijk voor de oorlogen in de Balkan? Steunden wij misschien oorlogen in Afghanistan of Tsjechenië?

    Overal ter wereld waar Europeanen aan land kwamen, brachten ze vooruitgang! We brachten moderne geneeskunde, modern onderwijs, moderne infrastructuur. Ik ben akkoord dat ook België roofbouw deed in haar eigen kolonies. Maar was de balans niet positief? Had de inheemse bevolking het niet beter onder Belgisch bestuur dan onder haar eigen leiders? Natuurlijk!

    Wij zijn te braaf geweest. Wij hebben ons laten meedrijven op de dekoloniseringsgolf van de jaren 1950-1960. De Afrikaanse landen zijn nadien gewoon afgezakt in een moeras van corruptie en ineenstorting. Er zijn nauwelijks uitzonderingen. Enkel Zambia doet het op eigen kracht goed. Eén land in een gans continent! Zelfs Zuid-Afrika gaat de weg op van Zimbabwe. Nobelprijswinnaar Frederik Willem De Klerk was te braaf, te Westers. Geen enkele zekerheid voor de minderheden werd in de Nieuwe Grondwet opgenomen. En daarom dat men nu in Zuid-Afrika een nieuwe racistische wetgeving heeft. De omgekeerde apartheid is stilaan een feit. Wegens de "Black Empowerment Act" zijn vele bedrijven het racistische land ontvlucht. Immers, deze wet verplicht alle bedrijven minstens 25% van de aandelen te geven aan een "zwarte". Inderdaad, het nieuwe Zuid-Afrika discrimineert ook aan de hand van huidskleur. En natuurlijk niemand van de Westerse progressieve media die hier iets durft over te schrijven. Binnen een generatie vindt men Zuid-Afrika niet meer terug in de rimboe. Zimbabwe was nog niet zolang geleden ook de graanschuur van Afrika.

    We moeten ons dus verontschuldigen. Aan wie en voor wat? Neen, Afrika en de Derde Wereld mag een toontje lager zingen. Ze beschikken over de grootste bodemrijkdommen van de hele planeet en slagen er niet in basiscomfort te voorzien voor hun eigen bevolking. Hun eigen bevolking vlucht naar hier en kan bij ons terecht voor gezondheidszorg, onderwijs en gratis woonst. In plaats van ons te verontschuldigen dienen we in ruil voor al deze steun onze stem op te eisen in het debat.

    We moeten zoals Karel De Gucht in Congo onze stem verheffen en kritiek durven spuien op de leiders van Afrika. En indien die leiders er niet in slagen om een verbetering te weeg te brengen voor hun volk, dan moet de internationale gemeenschap zelf ingrijpen in deze landen!   



    © afp.
    © anp.
    © anp.
    © afp.
    © ap.
    © ap.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wikipedia discrimineert Vlaamse teksten
    Wikipedia de gratis internetencyclopedie wordt voor haar Nederlandstalige variant bijna compleet beheert door een aantal Hollanders. De meeste onderwerpen die je er vinden, zijn opgesteld door onze noorderburen. Echter, wanneer je een Vlaamse kunstenaar of Vlaamse strekking wil toevoegen bots je onmiddellijk op weerstand. Eén of andere arrogante Nederlander kort dan Uw tekst in of verwijdert gewoon Uw stuk, zonder enige feedback. Mocht het aan de Nederlanders liggen zou men er met moeite stukken vinden over PP Rubbens of de Vlaamse primitieven. Zo eigengereid gaan ze tekeer.

    Nu die Hollandse arrogantie is niets nieuw. Waarom hebben wij ze hier in België ooit buiten gekegeld? Ze gingen eens aan ons hun wetten aan ons dicteren. Ze werden afgevoerd, maar hielden toch een zekere greep op ons land. Vooral Antwerpen draagt nog steeds de gevolgen van de Nederlandse overheersing. Want waarom hoort Zeeuws-Vlaanderen niet meer bij de rest van Vlaanderen? Dat was enkel en alleen maar uit strategische overwegingen. Zeeuws-Vlaanderen heeft niets te maken met Nederland en is Vlaams. Zo is dat altijd geweest.
    Maar ondertussen moet de haven van Antwerpen wel op haar knieën zitten als ze de toegang willen uitdiepen. Nederland speelt dan een smerig spel om haar eigen havens te beschermen. En zo blijven we 175 jaar na de onafhankelijk nog altijd gepest door de Nederlanders.
    Natuurlijk, als Vlamingen hebben we wel altijd een vreemde overheerser gehad: De Romeinen, de Spanjaarden, de Oostenrijkers, de Bourgondiërs, de Franken, de Fransen, de Duitsers...En indien we niet geterroriseerd worden door vreemde mogendheden dan hebben we nog altijd de Walen die als numerieke en economische minderheid ons de wetten komen spellen.

    Enkele weken geleden was er op Nederland de zeer goede fictiereeks "de prooi" over ABN-AMRO. Het prototype van de arrogante Hollander, Rijkman Groeninck, ging eens de bank groot maken. Hij ging die "domme Belgen" van ING eens een inpalmen. Nadien verslikte hij zich in de overname en werd zelf een prooi voor FORTIS. De rest van het verhaal kennen we ondertussen. FORTIS ging zelf ten onder en werd op haar beurt opgeslorpt door BNP-PARIBAS, zodat de bank nu de extreem lang naam heeft "BNP-PARIBAS-FORTIS". Nu ABN-AMRO is in ons land nog altijd actief. In de banken waar ze werken geldt apartheid: Je bent Nederlander of je bent tweederangs. Een domme ongeschoolde Nederlander is bij ABN-AMRO meer waard dan een universitair geschoolde Belg. In Antwerpen bij voorbeeld, maakt geen enkele Belg deel uit van het "VIPteam van de manager", Victor van der Kwast. Een Vlaams Burgelijk Ingenieur is niet goed genoeg tussen die Hollandse "elite" met pseudotitels en rare diploma's. De Nederlanders hebben misschien wel een belachelijke naam, maar hun pretentie is omgekeerd evenredig.

    Ik durf niet uitrekenen wat heel die bankencrisis aan ons heeft gekost. Eén ding weet ik zeker. Het zijn steeds de brave burgers die moeten opdraaien voor de fouten van de politici en roekeloze medeburgers.
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD heeft het licht gezien
    bron: Het Laatste Nieuws & Belga

    Open Vld heeft vandaag haar toekomstverklaring voorgesteld, de tekst die voor de Vlaams-liberale partij de basis vormt voor haar ideologisch congres later deze maand. Niet alleen spijkert Open Vld haar algemene beginselen ermee bij, voorzitter Gwendolyn Rutten lanceerde op de persconferentie ook een aantal concrete voorstellen waarmee ze de verkiezingscampagne ingaat. Zo bepleit ze een daling van het overheidsbeslag met 5 procent, die moet resulteren in een lastenverlaging van 5 miljard euro voor werkgevers én werknemers.

    "Het 5-5-5-plan", noemde Rutten haar voorstel. Ze wil tegen 2020 het totale overheidsbeslag van de huidige 54,8 procent tot onder de 50 procent doen zakken. Met de vrijgekomen ruimte wil ze een lastenverlaging "voor iedereen die werkt en voor wie anderen werk geeft".

    De personenbelasting moet worden hervormd zodat er op termijn twee tarieven van 25 en 45 procent overblijven, vindt Rutten. De opbrengst voor de burger van die operatie wordt op ongeveer 5 miljard euro geraamd.

    Loonkostenvermindering
    Tegelijk stelt Rutten een loonkostenvermindering van (eveneens) 5 miljard voor werkgevers voor. Die wil ze realiseren door enkel arbeidsongeschiktheid, pensioenen en andere arbeidsgebonden risico's via de sociale bijdragen te financieren. Gezondheidszorg en kinderbijslag moeten voortaan uit de algemene middelen worden betaald. Meteen zou de loonkosthandicap met ruim 3 procent verlaagd worden.

    In de toekomstverklaring van Open Vld staan de waarden vrijheid, engagement en solidariteit centraal. Het voorstel om het werk van mensen die (al dan niet tegen betaling) bijklussen om anderen te helpen kosteloos uit het illegale circuit te halen, past daarin.


    Persoonlijke analyse

    Het verheugt mij te vernemen dat de VLD een lastenverlaging. Eindelijk dacht ik bij mijzelf. Onthutsend vond ik de reacties op de site van Het Laatste Nieuws. Bijna niemand leek opgezet met de nieuwe verklaring van Gwendolyn Rutten. En dat is dan nog de reactie in dé liberale Gazet van Vlaanderen! Blijkbaar is de bevolking de praatjes van de liberalen beu gehoord. Het is natuurlijk al meer dan twintig jaar dat we de liberalen ons veel beloven en weinig geven. Zelfs een demente liberaal zou hen op de lange duur niet meer geloven. En dat is natuurlijk de zware erfenis waarmee de nieuwe generatie te maken krijgt. De Verhofstadt-generatie heeft het te bont gemaakt met hun socialistische regeringen.

    En nu als illustratie enkele reacties op de site van HLN:


    123 reacties

    • starlight
      Ik kan dat schijnheilig gezicht niet meer zien .
      05/11/13 18u21
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • gaelledeleu
      En maar aanmodderen....wat is de kiesdremmpel ook weer ? . Arm Open Vld. . Ze graven hun eigen graf zonder het te beseffen...
      05/11/13 18u20
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • AnnV
      Jullie schrijven hier steeds veel blabla, maar in het kieshokje pleeg je toch verzuim, dus tja......Daden bij woorden aub.
      05/11/13 18u06
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • Airwolf
      Tuurlijk, anders kunnen ze niet mee regeren (lees zakken vullen) onder invloed van SPA/PS.
      05/11/13 18u05
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • joesminoe
      Als jullie nog stemmen hebben ??????
      05/11/13 18u05
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • mx8
      En toch zal ik NVA stemmen al beloven ze mij de hemel op aarde,
      05/11/13 18u01
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • Fons B
      Waarom blijven die klootzakken ons verplichten om naar de stembus te gaan alles is toch op voorhand verkocht .
      05/11/13 17u58
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • HHHL
      Opnieuw Pest Voor Vlaanderen ! Beloven nu wat ze in al die jaren aan de macht niet hebben gerealiseerd ! Denken ze echt dat de Vlamingen nog steeds ongeletterd zijn ? Zet Di Rupo op jullie lijst want je benadert zijn programma ! Confederalisme telt niet meer ? Griezelig opportunisme en miskenning - bij voorbaat - van de wil van de kiezers (ttz de Vlaamse dan toch ) ! In Wallonië zullen ze veel sympathie krijgen + paar vette posten ! Leve de democratie ???????
      05/11/13 17u57
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • johan142 • Herentals
      VLD heeft al veel beloofd maar het omgekeerde gekregen.
      05/11/13 17u56
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • M-B
      Open Vld spreekt duidelijke taal: Ze kiezen voor de verderzetting van de franstalige socialistische inmenging op het beleid in Vlaanderen ten voordele van de franstaligen "die niet mogen verarmen" (dixit Di Rupo). Zij zullen maar tevreden zijn als Vlaanderen terug een minderwaardige regio wordt zoals in de glorie jaren van Wallonië.
      05/11/13 17u55
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • koekkoek • Ieper
      Ja, de OVLD hebben miljarden door open deuren en vensters gesmeten, top intelligentie van Verhofstadt en Degucht samen met de professor ' de paus van Oostende' en nu jaren later gaan ze terug besparen en miljarden uitdelen. Wie geloofd die huichelaars nog, liegen en bedriegen en hun eigen zakken vullen, meer weten we niet van OVLD
      05/11/13 17u55
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • Jozef Siroop
      ... en laten de Vlaanderen vallen. Bedankt !
      05/11/13 17u55
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • pietjekadul
      De Vld beseft blijkbaar niet dat ze in de regering kunnen gemist worden als kiespijn. Rutten en Dewael doe maar zo verder en kom na de verkiezingen dan niet blèten.
      05/11/13 17u53
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • timlaura1
      Driedubbele hoera weer een pak van hun stemmen naar NVA
      05/11/13 17u53
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • Garzetta
      Groot gelijk Gwendolyn, laat België niet kapotmaken
      05/11/13 17u53
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • jolly
      dit is dus de laatste keer dat ik blauw gestemd heb, wat denkt toch die wel !!!!!!
      05/11/13 17u53
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • Magikeven • Izegem (8870)
      Een partij met zusterpartij in Wallonië is waardeloos en slecht voor Vlaanderen. Hoe dikwijls moeten we nog bedrogen worden, alvorens sommigen dat door hebben?
      05/11/13 17u51
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • Krakkrik • Dilbeek (1700)
      Alle trado's zweren nu het confederalisme af, niettegenstaande het in hun programma stond, en gaan nu alleen nog voor federalisme. Dat vinden ze de beste manier om n-va uit te schakelen en de postjes terug onder mekaar te kunnen verdelen, zelfs al moeten ze opnieuw in een regering stappen waar de zestig procent Vlamingen in de minderheid zijn. Daar trappen we niet in.
      05/11/13 17u48
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • Jan Keuleers
      Dat is dan heel spijtig. Hopelijk gaat jullie enige echte troef, Maggie De Block, ooit naar een partij die een gezondere visie heeft dan alle traditionele pik-ons-geld-maar-verder-partijen samen.
      05/11/13 17u47
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.
    • casteh01 • Hofstade (1981)
      blijkbaar was het een familiereünie van de families De Clercq, De Gucht en De Croo en enkele genodigden, waar ook wat over politiek werd gepraat.
      05/11/13 17u46
      Beledigend? Ongepast? Meld het ons.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!