Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEERDERHEIDSPARTIJEN MAKEN VAN BHV EEN FARSE
    De Belgische politiek is nooit zo kleinzielig geweest als de voorbije uren. Alle partijen spelen paniekvoetbal en de regering Leterme I is na enkele weken ten dode opgeschreven. In de Zevende Dag, gisteren wou de "open" VLD de wijze uithangen door "niets te forceren" en vandaag komen ze met een onhaalbare deadline. Ze blazen warm en koud tegelijkertijd en trachten uit de miserie politieke winst te halen. Natuurlijk dat ze een verborgen agenda hebben, bij voorbeeld een premiersjerp voor "keizer" Karel De Gucht. Van in het begin zijn ze op een subtiele manier bezig het Leterme onmogelijk te maken om te regeren. Eerst wouden ze het kartel doen springen. Sommigen herinneren zich nog de tussenkomst van "keizer" Karel De Gucht op de opmerking van NVA-er Bart De Wever dat de verontschuldiging van Burgemeester Janssens van Antwerpen aan het adres van de Joodse Gemeenschap zeer "gratuit" was. Het was geen snuggere opmerking van de anders zo gevatte NVA voorman. Maar toch begreep niemand de uitval van De Gucht in het midden van de onderhandelingen. De Gucht heeft immers zelf een stevige reputatie als het op straffe uitspraken aankomt. Tijdens zijn eerste Congoreis maakte De Gucht de ene straffe uitspraak na de andere. Zo had de minister van Buitenlandse zaken "Geen enkele zwarte van niveau ontmoet" Het was bijna op het racistische af. Terug in België stuurde De Gucht een mail naar alle VLD-mandatarissen om zich te excuseren voor zijn gedrag. Niet dat hij er iets van meende. Maar hij had terecht ingezien dat zijn aanval niet op het juiste ogenblik was gekomen en wou de menselijke politicus uithangen. Juist diezelfde De Gucht stond nu te springen om Bart De Wever af te doen als een racist, bijna negationist. En juist diezelfde De Gucht liet zich opnieuw negatief opmerken bij zijn laatste Congoreis, maar nu was de Belgische politieke opinie wel klaar voor zijn paternalistische zedenpreek aan het adres van de Congolese leiders. Nu volgden er geen verontschuldigingen meer. De opmerkingen van de "liberale" voorman zijn ietwat bizar, zeker nu de Congolese bevolking voor het eerst in decennia een verkozen staatshoofd heeft. Maar het dient gezegd, De Gucht speelt zijn spel voorbeeldig en maakt kans als toekomstig premier van dit apenland. 
    Van Brussel Halle Vilvoorde ligt geen enkele VLD-er wakker. Van de toekomstige verkiezingen des te meer. Vandaar de warm-koud boodschappen van de toplui van de VLD. Komt het goed met Brussel Halle Vilvoorde, dan is het dankzij de houding van de VLD, komt het niet goed dan is het niet de schuld van de VLD zich zich "zeer constructief" heeft opgesteld. Valt de regering, dan is het feit geleverd dat Yves Leterme niet kan regeren en dat er terug een "open" VLD-er aan het roer moet komen...Kortom ze winnen altijd, gelijk hoe het uitdraait. En veel mensen doorzien deze poppenkast niet. 
    Nu is het wel zo dat de CD&V met haar kartelpartner NVA zich in een moeilijk parket bevindt. En in de politiek moet je de bal niet gereedleggen voor je concurrentie. Want een cadeautje moet je nooit verwachten. NVA is de bal bij uitstek om op te trappen. CD&V kan haar typische mossel noch vis houding niet aanhouden, zoals ze dat wel kon ten tijde van Wilfried Martens. Gelukkig maar zou ik zeggen. Maar nu is het misschien toch wat over. Het kan niet dat een land geleid wordt door een radicaal flamingant, een ex-voorzitter van de Vlaamse regering. Althans dat is het gevoel bij de franstaligen. Geen enkele franskiljon die zoiets verteert. Alles wat de man voorstelt wordt direct neergeknald. Het is dus buigen of barsten en het zal wellicht barsten worden.
    De Vlaamse socialisten maakten vandaag ook een slechte beurt. Partij-ideoloog doctor Frank Vanden Broucke wou vandaag zijn functie op het spel zetten indien de SPA geen duidelijkere houding aannam in het federaliseringsdebat. Deze opmerking kwam duidelijk op een verkeerd ogenblik en geeft de indruk dat geen enkele van de grote drie, katholieken, liberalen en socialisten, het evenwicht lijkt te bewaren op de slappe koort van de Belgische politiek.

    Wie moeten wij nog geloven??? Het is één groot nest, met persoonlijke intriges en ambities. Alle traditionele partijen hebben angst voor de regionale verkiezingen van 2009. Niemand wil afgaan. Angst is een slechte raadgever. Maar toch laten ze zich allen ophitsen in een zinloos debat. Ligt de bevolking werkelijk wakker van de splitsing van het Arrondissement? Uit zichzelf niet natuurlijk. Maar ze worden langs alle kanten opgejaagd. Door de opruiende praat van politici, door de media die leven van straffe taal en sensatie.
    Ik heb een déjà vu gevoel. In de jaren tachtig was er het spook Happard in Voeren, een kleine landelijke gemeente in Limburg. Totaal onbelangrijk, maar toch belangrijk genoeg om het land een institutionele crisis te bezorgen. Ik herinner mij nog de betogingen met VU-ers en Vlaams Blokkers, VMO-ers en andere Vlaams radicalen. Er werd bij momenten gevochten. De bevolking raakte opgehitst. Iedereen, van jong tot oud, bleek plots bezeten van Voeren. CD&V-er Johan Vanhecke ging stoer in debat met de verguisde Happard. Johan Vanhecke werd plots VLD-er en Happard werd uiteindelijk weggepromoveerd. De hele discussie stierf een stille dood. Maar de kostprijs -vooral economisch- van de hele heisa was enorm. In de jaren tachtig verviervoudigde de Belgische staatsschuld! Tot op de dag van vandaag betalen we nog voor de stommiteiten en het gebrek aan inzicht van de toenmalige staatslui. 
    De politici dringen ons een discussie op, waar we eigenlijk niet op zitten te wachten. Alles is zo relatief. Taal is een manier om zich uit te drukken. Het 21e eeuwse Vlaams is totaal verschillend van de taal die hier pakweg 500 jaar geleden werd gesproken. Talen komen en talen gaan. Ooit sprak men in deze kontreien Keltisch. Mijn moeder heeft een Keltische achternaam die "vro"= "wijze" "mund" ="beschermer" betekent. Overal vindt men nog tekenen van de Kelten. Dan kwam het Romaans en het Germaans. Het Nederlands is een dochtertaal van het Germaans. Het Afrikaans een dochtertaal van het Nederlands. Binnen 500 jaar spreekt men hier wellicht een andere taal, misschien wel een Engelse of een Franse mengtaal met Chinese en Arabische invloeden. Zullen onze nakomelingen daarom ongelukkig zijn? 

    "Brood en Spelen" daar zitten we op te wachten. De overheid moet zien dat onze economie goed ronddraait, dat we de concurrentie aankunnen met Oosterse economieën. Vandaag las ik dat de Vlaamse economie is stilgevallen. Welnu, dat is een prioriteit voor de regering! Niet een zeteltje meer of minder in één of ander stom parlement, waar een hoop nietsnutten zitten die niets anders doen dan hun broek verslijten en flemen bij de partijtop! Wij moeten zien dat we de grondstoffenproblematiek de baas kunnen. Congo barst van de bodemrijkdommen. In plaats van ruzie te zoeken, zouden we beter samenwerken met de ex-kolonie mijnheer De Gucht! We moeten zien dat de staatsfinanciën niet ontsporen. Is het niet voldoende dat we wellicht nog een generatie zullen moeten afbetalen aan de schulden die door de vorige generatie politici werden gemaakt? Dan zetten ze een "babe" als Freya Vandenbossche op zo'n belangrijk departement. Waar zitten ze soms met hun gedachten in de Wetstraat? En dan verschieten dat ze zich plots een paar miljard vergist... 

    Allé, morgen weten we meer over het B-H-V dossier. Joepie! Dat we ons allemaal zo laten meeslepen in zo'n gezever...echt spijtig. 


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!