Blinde
Vinken met
Peultjes en Abrikozen
Ingredienten
Voor 4 Personen:
- 4 blinde vinken
- 250 gr peultjes (blik)
- 200 gr abrikozen
- 2 eetlepels boter of olie
- 1.5 eetlepel sojasaus
- worcestersaus
- 1 eetlepel vloeibare honing
- instantsausbinder
- 1/2 blokje kippenbouillon
- peper en zout
Bereidingswijze
Verhit de boter in een stoofpot en kleur de
blinde vinken
goudbruin aan de zijden. Voeg een scheutje water toe, dek af en
laat ze 20
minuten zachtjes sudderen.
Kook intussen de peultjes gaar (vers: 10 minuten, diepvries : 5
minuten) in
licht gezouten water. Plaats geen deksel op de kookpan, zo
blijven de peultjes
mooi groen. Laat uitlekken.
Laat de abrikozen uitlekken en vang ongeveer 3 eetlepels sap op.
Snij de
abrikozen middendoor.
Haal de blinde vinken uit de stoofpot en hou ze warm. Giet het
meeste braadvet
weg. Maak de braadresten los met 1.5 dl water en 3 eetlepels
abrikozensap. Voeg
1/2 blokje kippenbouillon, 1.5 eetlepel sojasaus, enkele
druppels worcestersaus
en 1 eetlepel honing toe. Breng aan de kook en bind lichtjes met
instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
Meng de peultjes en de abrikozen door de saus. Schep de saus
rond het vlees en
dien op met basmatirijst .
Ingredienten
Voor 8 Personen:
- 1 grote bloemkool, in roosjes
- 800 gr broccoli, in roosjes
- peper, zout, muskaatnoot
- 200 gr gekookte ham, in blokjes
- 4 eieren
- 4 dl slagroom
- 200 gr geraspte emmenthaler
- 2 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels zonnebloempitten
Bereidingswijze
Oven
voorverwarmen op
200°C.
De bloemkool en broccoli, apart koken in ruim gezouten water, met
koud water
afspoelen (voor de kleur) en laten uitlekken. Bloemkool, broccoli
en ham in een
beboterde ovenschaal schikken.
Eieren met de slagroom, peper, zout en muskaatnoot loskloppen. 100
gr kaas door
dit mengsel roeren en dit mengsel over de kool schenken.
Zonnebloempitten
hierover strooien. Afwerken met de rest van de kaas en met het
paneermeel.
Dit gerecht ongeveer 20 minuten in de hete oven plaatsen.
Bereidingswijze Schil en was de aardappelen. Doe het zelfde met de spruitjes en koolraap.
Doe alles in een pan met water. Leg onderop de aardappels, koolraap en spruitjes en leg hier bovenop de boerenkool. Leg bovenop de boerenkool de gerookte kip. Kook het geheel ongeveer 20 minuten.
Bereid de jus volgens de aanwijzigen op de verpakking.
Haal de pan van het vuur en haal de kipfilet eruit, leg deze in de jus zodat ze warm blijft. Giet het geheel af maar vang het kookvocht op. Maak de groenten met de aardappel fijn met de stamper. Voeg wat kookvocht toe om het smeuig te maken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer de stamppot met de kip en de jus. Bestrooi vlak voor het serveren met de kipkruiden.
AF EN TOE.
Te snel
gezegd, Ik hou van jou,
Ik blijf je
eeuwig trouw,
Liefde duurt
je hele leven
niet maar
heel even,
Liefde is
dat kleine gebaar,
Hij strijkt
in het voorbij gaan je haar,
Hij ziet de
traan die niemand ziet,
Hij kent je
diepste geheimen en verdriet,
Liefde geven
Liefde krijgen,
Dat is een
heel groot geschenk,
Om dat te
mogen ontvangen,
Moet jij ook
wat geven,
Jij ziet
zijn verdriet,
die traan
die niemand ziet,
jij kent
zijn geheim,
en jij
strijkt hem door zijn haar,
Liefde is
meer geven dan nemen,
Liefde,
Begrip,
Daar zijn
voor elkaar,
Steunen door
dik en dun,
Respect,
Dat is
Liefde
heb je dat
gevonden wees er zuinig op,
Want om
liefde te kunnen geven,
om te
ontvangen,
Dat is lang
niet zo normaal
Dit is van
gedichten site.
Ik ben simon
Ik ben een man en woon in westervoort (nederland) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 23/02/1945 en ben nu dus 80 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Ben zeer meelevend,help veel anderen,ben weduwnaar,heb een hond,en hobby:Pc,wandelen,op visite gaan.Analist chemie,sterkstroom monteur,kan boekbinden.