Luister naar

Ingezonden brief: Kunnen we deze klus wel toevertrouwen aan Gerrit Zalm?

Nieuws
Klaas Plaatje ­Apeldoorn
donderdag 29 juni 2017 om 03:00

Gerrit Zalm is als informateur aangesteld. Moeten we daar zo gelukkig mee zijn? Deze man wordt ons steeds voorgehouden als oud-minister en als oud-topman van de ABN Amro. Maar daarbij wordt zijn baantje bij de voormalige DSB-bank bewust niet genoemd. Toen het daar fout dreigde te gaan, is hij snel vertrokken. De beleggers konden alleen met veel verlies vertrekken en de belastingbetaler draaide op voor de schade.

En nu moeten wij het volle vertrouwen hebben dat hij onze belangen wel goed gaat vertegenwoordigen.

Als meneer Zalm niet eens doorhad wat er bij de DSB-bank werkelijk speelde, hoe kunnen we hem dan deze verantwoordelijkheid toevertrouwen? <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Demonstranten steunen oud-president Trump die wordt beschuldigd van fraude vanwege de betaling van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels. Na het aanhoren van de aanklachten en de pleidooien is nu het oordeel aan een 12-koppige jury.

Circus VS werkt als een magneet voor clowns die zich laten omkopen met goudstaven

Matthijs Tieleman woont en werkt in de VS en beschrijft hoe clowns in de Amerikaanse politiek zich naar boven werken. Zwendel speelt daarbij een grote rol.

'Ik weiger ook te begrijpen hoe Nijkerk, met 13 van de 27 raadszetels bemand door christelijke partijen, het zoeken naar huisvesting voor asielzoekers kan staken, terwijl de nood in Ter Apel zo groot is.'

Burgers, ja ook in Nijkerk, scheur uw kleren. Misschien blijven we dan gespaard op de dag van toorn

Ik weiger te begrijpen, schrijft dominee Piet Warmenhoven, hoe het mogelijk is dat ook veel christenen de richtlijnen uit de Bijbel naast zich neerleggen over hoe we moeten omgaan met vreemdelingen.

Heino Falcke: "eenzaamheid is een onderwerp dat alle mensen verbindt en waar we eigenlijk veel te weinig over praten."

Heino Falcke: wetenschappers worden emotioneel als contact met satelliet dreigt te verdwijnen

De eenzaamste plek van onze wereld is 24 miljard kilometer verwijderd van de aarde en het wordt steeds stiller en eenzamer. Maar er is nog steeds contact met satelliet Voyager 1, schrijft astronoom Heino Falcke.

'De NGK gaat expliciet verder in gereformeerd spoor en iedere ambtsdrager belooft daaraan mee te werken.'

Er is in de Nederlandse Gereformeerde Kerken geen andere kijk op de Bijbel ingevoerd

In de Nederlandse Gereformeerde Kerken houden we onszelf niet voor de gek, ook al zegt Henk van den Belt dit meerdere malen (ND 23 mei). Integendeel, stelt Paul Voorberg.

Waarom ben ik dan niet in een halleluja-stemming, zo vraag ik mezelf deze weken af. En ben ik zelfs op mijn hoede voor de geboorte straks.

Mijn ongeboren kind was ziek, maar er is een wonder gebeurd. Hoe ga ik nu verder?

De woorden ‘Verder na een wonder’ zitten al weken in mijn hoofd, want er is - Godzijdank - een wonder gebeurd. Anne Marije Baars vertelt wat er gebeurde nadat ze vorige maand hoorde dat haar ongeboren kind ziek was.

Jacob Zuma eerder dit jaar op campagne als leider van uMkhonto weSizwe (MK).

Verkiezingen Zuid-Afrika: hoe Jacob Zuma het ANC te gronde richt en het land daarin meesleurt

Dertig jaar geleden maakte de Zuid-Afrikaanse kiezer een einde aan het onrecht van apartheid. Maar dit werk van Nelson Mandela kan bij de verkiezingen van 29 mei opnieuw een dreun krijgen, schrijft Ruben Elands.