hallo mijn naam is zwanny ik ben 53 jaar moeder van 3 kids en oma van twee kleindochters leuk dat je op mijn blog komt kijken
een krabbeltje in mijn gastenboek of reactie op mijn blog/poll dat zou echt leuk zijn
wat je hier zoal tegen komt is wat ik mooi / interessant leuk en nodig vind en wat ik zelf gemaakt heb gedichten * by zwanny krabbelplaatjes * zwanny crea
groetjes zwanny
Laatste commentaren
Dropbox
Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.
Ogen zijn de spiegels van onze ziel Ogen kunnen meer vertellen dan woorden Ogen laten jou de zon en de maan zien Ogen laten jou voelen de mooiste akkoorden Ogen hebben mij tot tranen toe vaak bewogen Ogen daarin heb ik mij vaak verloren Ogen wondermooi in vele kleuren Ogen die alles zien gebeuren Ogen we kunnen ze niet missen Ogen ik wil op je oogleden een kusje mikken Ogen ik ben jullie zo dankbaar Ogen zonder jullie weet ik de weg niet te gaan! Ogen nu is mijn gedichtje over jullie klaar Ogen ik sluit jullie in een teder gebaar
Ruimte gevuld met mens die geluid vermengt tot klank en harmonie muziek is immers wil en anders niet Snaren, veel en weinig zwaar beslag en dan een land vol kabbelend en bruisend totdat het verstild ons eindeloos omarmt En God zag het komen goed van beloften de zevende dag rustte Hij en schiep muziek
2 blikken kikkererwten, à circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
½ tl tabasco, of naar wens
175 g jonge blaadjes spinazie
peper en zout
verse blaadjes peterselie om te garneren
50 g pecorino, vers geraspt
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een steelpan met zware bodem, voeg ui en knoflook toe en laat 3-4 minuten op een middelhoog vuur bakken tot de ui zacht is. Af en toe roeren.
De bleekselderij toevoegen en 1-2 minuten al roerend bakken. De fijngesneden tomaten met sap toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur lager zetten en 15 minuten laten sudderen tot de saus is ingedikt. Daarbij af en toe roeren.
Kook intussen de spaghetti in een grote pan met kokend water gedurende 10-12 minuten tot deze beetgaar (al dente) is, of volg de instructies op de verpakking.
Als de saus klaar is de kikkererwten en tabasco toevoegen. Voeg de blaadjes spinazie toe en 1-2 minuten al roerend laten sudderen tot de spinazie slap wordt. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
Laat de spaghetti uitlekken en meng die met de saus van kikkererwten en tomaten. De blaadjes peterselie erover strooien en serveer meteen, bestrooid met pecorino.
Variaties en tips
Voor tagliatelle met cannellinibonen vervangt u de spaghetti door tagliatelle of fettuccini. Vervang de kikkererwten door cannellinibonen of witte bonen uit blik. Voeg in plaats van spinazie 200 g gekookte groene asperges, in stukken van 2,5 cm gesneden, toe aan de saus. Voeg net voor het serveren 85 g reepjes parmaham zonder vet toe. Laat de pecorino weg. * Grill 4 plakjes mager spek tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken en snijd ze grof. Voeg de tomatensaus met de kikkererwten toe. Gebruik slechts 30 g pecorino.
ik heb dit gerecht gemaakt met wittebonen verse spinazie en snoeptomaatjes en gewone kaas (dit om dat ik geen geitenkaas lust) en in plaats van bleekselderie gewoon selderie en bieslook ( uit eigen tuin ) ik zal het zeker weer maken echt de moeite waard heerlijk
Vlinder Je hebt de vrijheid Te vliegen waarheen je Maar wilt; Je vleugels, zo teder, Zijn sterk genoeg om jou te dragen. Jouw mooie kleuren Glinsteren in de zachte lentelucht En ieder die je ziet Wordt meteen vrolijker. Kleine vlinder, blijf vliegen En neem mij mee Op je kleurrijke reis