BEBOP-blog



Inhoud blog
  • WELKOM
  • Karma
  • Zondenleer
  • Monotheïsme
  • Dualis
  • Wereldbeeld
  • Druïdisme
  • Druïden-tabel
  • Haat
  • Ratzinger
  • Geloven
  • Geloof
  • Esoterie
  • AfterLive pil
  • Vrijmetselarij.
  • Interacties
  • Jeshua

    20-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druïden-tabel

    `Druïden-tabel.
    De Druïden kenden niet alleen vele honderden fili (tekst-slierten met soms 30.000 versregels) uit hun hoofd, maar kenden daarnaast ook een tabel van buiten die een zeer slimme stapeling van kennisfeiten bevatte.
    Die tabel had 25 regels en meer dan honderd kolommen. In de eerste kolom stonden de letters van het Ogham-alfabet (dat 25 letters kent). Elke regel kreeg daarmee de naam van een Ogham-letter. De kolommen bevatten steeds een opsomming van 25 vertegenwoordigers van één soort. Zo had je een kolom met 25 namen van bomen, en zo ook een met struiknamen, kleuren, planten, mineralen, sterren, principes, vogels, getallen, vlinders, ziekten, geneesmiddelen, enz. enz.
    Doorliep je een regel, dan zag je welke letter van het Ogham-alfabet gekoppeld was aan welke boom, kleur, ziekte, deugd, zoogdier, edelsteen, enz. enz.
    De Druïden-tabel bleek niet alleen een goed middel om zaken te onthouden maar was bovenal geschikt om zaken in hun kosmische context te begrijpen. Wie de structuur van die tabel begreep snapte ook de kosmische samenhang.
    Ons zou het bv. direct opvallen als de term 'beuk' per ongeluk in de kolom vissen terecht was gekomen. Een dergelijk aanvoelen gold bij een Druïde voor de gehele tabel in alle richtingen. Voor de Druïde lag er binnen de tabel een (kosmisch) verband tussen alle termen die hij tegenkwam in horizontale, verticale, diagonale en andere zin, want er bleken ook verbanden aan de dag te treden als je bv. paardensprongsgewijs door de tabel ging.
    Juist omdat een Druïde die tabel doorvoelde zou hij een niet correct ingevulde tabelcel direct ervaren als een valse noot in een muziekstuk wat net zo hinderlijk aanvoelt als een puzzelstuk dat niet op zijn plaatst ligt.
    Zoals een goed ingevoerd schaker blind kan schaken en hele partijen in gedachte kan doornemen, zo kon een Druïde zijn gedachte door die tabel laten spelen en daarbij verbanden ontdekken die voorheen aan hem nog niet bekend waren.
    De tabel zou zelfs driedimensionaal werken. Zou je (om maar iets te bedenken) de tabel afknippen na elke 25e kolom en die vellen dan bovenop elkaar leggen dan zou je verbanden ontdekken die zich alleen in gestapelde vorm vertonen.
    Momenteel is men bezig om de Pentateuch (de eerste vijf bijbelboeken) ook op zo'n manier te doorlopen. De Pentateuch is rond -500 samengesteld uit Druïdische werkstukken en bovendien het enige bijbeldeel waarin veranderzuchtigen nog niets hebben kunnen wijzigen.
    Alle letters van de Pentateuch-tekst heeft men in een lange sliert aan een computer toegevoerd (zonder leestekens en dergelijke). Daarna liet men de computer die tekst uitschrijven in blokken van 20 bij 20 letters. En daarna in blokken van 21 bij 21 letters, enz. Het bleek dat in die tekstvellen complete termen te lezen zijn als je de regels doorloopt in horizontale, verticale, diagonale, of bv. gestapelde richting. Uiteraard kunnen er zodoende altijd wel leuke termen bij toeval ontstaan maar bij de Pentateuch bleek het aantal hits elke logica en kansberekening te overstijgen. Daar komt nog bij dat de Joden altijd al gesteld hadden dat er aan de Pentateuch niets veranderd mocht worden omdat ze hadden meegekregen dat er verborgen kennis aan onttrokken kon worden als je de sleutel kende.
    Onlangs is vastgesteld dat het menselijke geheugen werkt als een Druïden-tabel. Ook het menselijke geheugen heeft een structuur met cellen die elks voor zich een enkele mnemonic kunnen vasthouden. Zodra een mens ontdekt dat er een verband bestaat tussen twee mnemonics (bijvoorbeeld dat er verband bestaat tussen Brussel en België) dan groeit er een fysieke verbinding (een dendriet) tussen beide geheugencellen waardoor men een volgende keer nog sneller het verband tussen die twee kan meenemen in een redenering. Dat dendrieten-netwerk moet bij een Druïde prachtig gestructureerd zijn omdat alle geheugencellen op voorhand al in een volstrekt logisch patroon waren geprogrammeerd.
    Bedenk nu eens hoe het geheugen van onze kinderen wordt geprogrammeerd. Bekijk eens het warwinkelpatroon zoals de TV dat aanbiedt en bekijk ook eens welke kwaliteit de gedachten-associaties hebben die aan zo'n kind al worden aangereikt voordat het zelf aan associëren toekomt.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    13-11-2006
    Eindelijk een lezer
    Eindelijk een reactie van een lezer.
    Uw stuk over Kelten en druïden is boeiend en uitgebreid. U verwijst naar universele verbanden en noemt enkele oude beschavingen zoals het Egypte van de farao's. Maar daar is uw informatie heel beknopt. Waar vind je meer?
    De Romeinen hebben het dus verkeerd gedaan en hun gif doorgegeven volgens u?
    Vind ik uw ideeën ook niet terug bij alle 'helingstherapieën' van tegenwoordig, zelfs bij zelfhulppsychologische werkboeken (zie dr. Phil!). Het gros van de mensheid kijkt met argwaan toe op deze 'zweverige fantasten'. Hoe komt het toch dat ze niet serieus worden genomen?
    Nono

    13-11-2006, 21:20 geschreven door nono nix


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!