Beleggen kan gezond zijn
Inhoud blog
  • enige dagen na 19 oktober
  • Herdenking van de crash van 1987
  • Beleggingsstrategieën
  • Return Reversal Strategie

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    De startpagina voor de actieve 60-plus Belegger
    21-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Opties bij ASML met een omzet van gemiddeld ca. € 100 miljoen per dag is een goede keuze. Evenals bij andere fondsen  zien we bij ASML een mooi stijgend trendkanaal sinds begin augustus. Op dit moment wordt daarbij de weerstand van de top van eind februari getest. Het doorbreken daarvan is een koopsignaal. Maar ook een suc-cesvolle test van de opgaande steunlijn van dit trendkanaal levert een goed instapmoment op. Zeker als daarbij ook de recent gevormde gap gedicht is. Ook hierbij kunnen we dan de hori-zontale en de opgaande steunlijnen als stop-loss hanteren.

    We hebben dan de keuze uit aandelen of een calloptie kopen, of een putoptie schrijven. Nu ben ik in het algemeen geen voorstander van callopties kopen. Het verdampen van de ver-wachtingswaarde in de premie werkt immers tegen ons in. Dus de koers moet nogal wat stij-gen, voordat er winst gemaakt kan worden. En ruim 80% van de opties loopt zonder waarde af. Veel optiebeleggers lijden daardoor verlies. De optiepremies van ASML zijn echter op dit moment niet zo hoog. Omdat de volatiliteit met 18% historisch gezien laag is. Het schrijven van opties is daardoor minder aantrekkelijk. Kortom, nog even wachten tot de koers uitbreekt of de steunlijn test. En dan beslissen en toehappen. Net als de bekende ooievaar rustig wacht in het riet tot er iets van zijn gading voorbij zwemt. En dan bliksemsnel toehapt.

    Rustig even afwachten is op dit moment des te meer belangrijk, omdat zowel de Dow Jones als de AEX tegen psychologische barrières aan koersen. Bij de Dow Jones is dat het niveau 12.000, dat gisteren voor de eerste keer getest is. En de AEX nadert de 500. Maar ook de Hang Seng hikt precies tegen het ronde getal 18.000. En de Nasdaq worstelt met de top van April van dit jaar. Deze ronde getallen worden nogal eens aangegrepen om winst te nemen en dus te verkopen. Dat levert dan weerstand op. En de koersontwikkeling kan daardoor enige tijd stagneren.

    Maar worstelen wij niet allemaal iedere dag? En is er niet altijd een reden om te denken dat de beurs ook naar beneden kan? Sinds de AEX op 217,8 stond op 12 maart 2003 is het iedere dag de vraag: Hoe lang houdt dit stand? De trend is echter nog steeds duidelijk omhoog. Wor-stelaars aller landen, verenigt u!

    De technologiesector heeft de laatste maanden sterk gepresteerd. En bij beide hier genoemde fondsen kunnen we gebruik maken van een opgaande steunlijn als meebewegende stop-loss, waardoor het risico beperkt blijft. Als je je aan die stop-loss houdt, tenminste



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    18-09-2018
    Relax
    xender web provides you with a clean and elegant interface which enables you to transfer files much quickly and easily in no time.

    18-09-2018, 12:19 geschreven door Swagger


    Archief per week
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • enige dagen na 19 oktober
  • Herdenking van de crash van 1987
  • Beleggingsstrategieën
  • Return Reversal Strategie


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!