Jelke met haar vriendinnetje Ine (met wit bloesje)
Over mijzelf
Ik ben belinda, en gebruik soms ook wel de schuilnaam plinneke.
Ik ben een vrouw en woon in maaseik (belgië) en mijn beroep is arbeidster.
Ik ben geboren op 25/05/1976 en ben nu dus 48 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fitness, msn, fuiven.
ik heb een lieve man en 2 schattige kindjes, een hondje en nog 2 vogeltjes.
Jorn en Jelke eten veel fruit. Dat vind ik heel belangrijk voor de vitamienen. Jorn neemt 2 stukken fruit mee naar school. Jelke eet haar fruit liever thuis. En smullen dat ze doen.
Vanaf nu nog een maand! Mireille, Myriam en ik gaan dan fijn naar het Sportpaleis. CLOUSEAU kijken. Ik verheug er me al op. Als ge dat meemaakt dat is echt te gek.
Vanaf 6 november verschijnt Het Belang van Limburg op een kleiner formaat. Zo wordt de krant een stuk handiger. En nog prettiger om lezen.
Alle goede dingen behouden we: het lettertype blijft hetzelfde, net zoals de grootte van de letters en de kwaliteit van de artikels. Voortaan krijgt u zelfs nog meer woord voor uw geld: op donderdag pakken we uit met een consumentenpagina en op vrijdag presenteren we u straks onze nieuwe, wekelijkse bijlage 'Geld en Zaken'.
U zal zien dat uw krant er op vooruitgaat. We hebben het nieuws nog overzichtelijker ingedeeld en elke rubriek krijgt straks een eigen, herkenbare kleur. Bovendien worden zowel de sportrubriek als de tv-gids elke dag uitneembare bijlagen.
Geloof ons: u zal in het vernieuwde Het Belang van Limburg even makkelijk uw weg vinden als in de krant van nu. We wensen u alvast veel leesplezier!
mijn schatjes nooit iemand pesten op school. Ik heb hen dat ook uitgelegt dat dat niet mag. Zij zouden het zelf ook niet fijn vinden als ze gepest worden. Als ze ruzie hebben gehad op school vertellen ze het wel als ze thuis komen. En als ze het vertellen, merk je ook dat ze het snel vergeten zijn en dat ze terug samen spelen. Ze leggen het dan gauw weer bij.
Er zijn een heleboel kinderen die dagelijks gepest worden. Het komt op alle scholen voor. Pesten is er altijd al geweest, maar er werd op scholen nooit veelover gepraat. Wij vinden het belangrijk dat dit wel gebeurt.
Pesten betekent: plagen, treiteren, iemand pijn doen en het leven zuur maken. Het gemene hiervan is dat meestal een groepje kinderen samen één kind gaat pesten. Dit groepje maakt dat kind belachelijk, stoot het uit de groep waardoor dat kind zich heel ongelukkig gaat voelen.
Een kind dat wordt gepest voelt zich vaak heel alleen. Het durft niet meer buiten te spelen of kan 's nachts niet slapen. Het kan er zelfs hoofdpijn of buikpijn van krijgen. Het ergste is dat het kind niet meer weet wat het moet doen om het pesten te stoppen.
Eigenlijk loopt iedereen op school de kans gepest te worden. Er zijn vaak genoeg aanleidingen voor te vinden. Bijvoorbeeld je uiterlijk, je kleding, omdat je ouders gaan scheiden, je kunt misschien heel goed leren of juist niet. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen op te noemen.
De pesters zijn vaak flauw en gemeen en denken niet goed na. Omdat ze zich vervelen en de baas willen spelen gaan ze pesten.
Pesten is gemeen. Je hebt er altijd last van. Daarom moeten we er samen iets aan doen. Je kunt pesten stoppen door er samen over te praten. Het is veelleuker op school en in de klas als er niet gepest en getreiterd wordt. Dan kunnen alle kinderen met plezier naar school gaan.
Praat erover met een juf of een meester op school of met je ouders. Samen kun je dan naar een oplossing zoeken. Eventueel kun je ook de kindertelefoon bellen, telefoon 0800-0432 (gratis).
Het is inieder geval belangrijk om er met iemand over te praten!!
(informatie voor ouders)
Valkuilen en oplossingen
Wanneer je als ouder(s) merkt dat je kind gepest wordt kun je als volgt reageren:
-je zou je kind willen beschermen, maar daardoor zou het weer gepest kunnen worden;
-je belooft je kind dat je er met niemand over praat. Dit zijn echter valkuilen.
Wat je als ouder(s) wel kunt doen:
-je kunt je kind helpen door te luisteren en je proberen in te leven in wat het ervaart;
-je kunt praten over wat je kind er zelf aan wil doen of wat het al geprobeerd heeft. Probeer samen een oplossing te bedenken en probeer die uit.
-het is ook erg belangrijk om het pestprobleem te bespreken met de leerkracht op school. AI eerder zeiden we dat pesten ook te maken heeft met het gebeuren in de groep.
Met z'n allen, "kind, ouders en school" kan er vaak iets aan het pesten gedaan worden
Vandaag blijven we lekker thuis. Jelke loopt de hele dag in haar pyjama en ik in mijn training. Dat vinden we zo fijn. En papa en jorn zijn hun buiten wat aan het amuseren. Dat vind ik zo zaaaaalig. Iedereen op het gemak. Niks moet.
Jorn en Jelke waren de hele tijd over sinterklaas bezig. Ze kijken ook altijd een programma op nickelodeon. Ze begonnen onmiddelijk in de speelgoedboekjes te kijken, knippen en dan maar op een blad plakken voor als ze de schoen mogen zetten.
625 g zelfrijzende bloem - 400 g bruine suiker - 175 g boter - 1 ei - een half kopje water - een halve theelepel kaneel
bereiding
alle benodigdheden nauwkeurig afwegen en in de beslagkom brengen - bewerken met de mixer met de deeghaken tot je een glad deeg krijgt - met de handen een deegbal vormen
het deeg afdekken met aluminiumfolie en een nachtje op een koele plaats of in de koelkast zetten - de volgende dag: de tafel met bloem bestrooien en het deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm
met verschillende vormen koekjes uit het deeg steken - de uitgesneden vormen op een ingevette bakplaat leggen
de koekjes 10 à 12 minuten bakken in een voorverwarmde oven op stand 6 of 180°
Waterpokken is de naam van een virusziekte, die herkenbaar is aan de rode, jeukende vlekjes die bijna overal op het lichaam verschijnen. De ziekte is vooral vervelend, vanwege de hevige jeuk en de koorts, maar is verder onschadelijk. Alleen voor kindjes met een verminderd afweersysteem of voor zwangere vrouwen kan de ziekte schadelijk zijn.
Symptomen Het opvallendste kenmerk van de waterpokken is een sterke huiduitslag. Een kindje met de waterpokken heeft platte, rode vlekken op zijn huid, zo groot als een muggenbult. Deze vlekjes veranderen na een tijdje in blaasjes, waarop na ongeveer een dag korstjes ontstaan. Deze blijven een tot drie weken zitten.
De vlekjes en blaasjes jeuken sterk. Ze komen vooral voor op het bovenlichaam, maar verschijnen ook wel in de mond en bij meisjes in de vagina. Nadat de eerste vlekjes zijn veranderd in blaasjes met korstjes, ontstaan er vaak (na drie of vier dagen) nieuwe vlekjes en blaasjes. De waterpokken trekken zo als het ware in golven over het lichaam. Daardoor kan je kind tegelijkertijd zowel vlekjes, blaasjes, als blaasjes met korstjes op zijn lijf hebben.
Naast de vlekjes kunnen de waterpokken ook vergezeld gaan van koorts. Meestal loopt de koorts dan niet zo vreselijk hoog op, 40º C is vaak het maximum. Verder zorgt de ziekte vaak voor een algemeen onbehaaglijk, landerig gevoel, dat kan resulteren in een gebrek aan eetlust.
Behandeling Er is geen behandeling voor waterpokken. Je kunt wel proberen om de symptomen te bestrijden.
De jeuk wordt vaak bestreden met lotion, verkrijgbaar bij de apotheek. Mentholpoeder wordt afgeraden bij kinderen onder de twee jaar. Verder helpt het om je kindje te wassen met lauw of koel water, in plaats van warm, dat juist de jeuk versterkt. Als er ook blaasjes verschijnen in de schede van een meisje, kunnen deze extra gaan branden wanneer ze in contact komen met urine. In dat geval kan het verlichtend zijn om je dochter een tijdje te laten zitten in een badje met lauw water en kamille.
Krabben Als de blaasjes of de korstjes door vieze vingertjes worden opengekrabd, kunnen ze gaan ontsteken. Bovendien blijft er daarna vaak een litteken achter. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat je kind aan de waterpokken krabt. Scherm zijn handjes en nageltjes daarom af met handschoentjes of sokjes.
Wanneer de waterpokken toch gaan ontsteken, kun je het beste contact opnemen met je huisarts. Hij zal dan waarschijnlijk een antibioticum voorschrijven.
Besmetting Waterpokken worden veroorzaakt door het varicella-zostervirus. Dit virus komt voor over de hele wereld en is erg besmettelijk. De meeste mensen lopen het virus al in hun kindertijd op, maar ook volwassenen kunnen de waterpokken krijgen.
Het virus verspreidt zich van persoon op persoon, via de (uitgeademde) lucht, of via lichaamsvocht (zoals speeksel). Nadat je bent besmet, duurt het 11 tot 21 dagen, voordat de ziekte daadwerkelijk uitbreekt. Vanaf ongeveer twee dagen voordat je last krijgt van de ziekte, kun je het virus zelf overdragen op een ander. Je blijft besmettelijk, totdat alle blaasjes korstjes hebben gekregen.
Complicaties De waterpokken kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen met een minder sterk afweersysteem. Dit zijn onder meer kindjes met leukemie, kindjes die lijden aan een immuunziekte en kindjes die medicijnen gebruiken, die het natuurlijke afweersysteem verzwakken.
Het virus brengt ook voor zwangere vrouwen een risico met zich mee. Wanneer je tijdens je zwangerschap besmet raakt met de waterpokken, kan dit schadelijk zijn voor je ongeboren kindje. Als de besmetting vlak voor je bevalling plaatsvindt, kan het zelfs zijn dat je kindje wordt geboren met de waterpokken. Neem dan ook onmiddellijk contact op met je huisarts of verloskundige, als je tijdens je zwangerschap in aanraking komt met het virus.
De medische wetenschap is momenteel actief bezig met het samenstellen van een vaccin voor kindjes uit de risicogroep en voor zwangere vrouwen die geen of te weinig antistoffen tegen het virus bij zich dragen.