Ik ben Monika
Ik ben een vrouw en woon in Oost-Vlaanderen (België) en mijn beroep is gepensioneerde .
Ik ben geboren op 07/09/1941 en ben nu dus 83 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .
Canadese lynx Is een middelgrote Noord-Amerikaanse katachtige. Komt voornamelijk voor in de dichte naaldwouden van Alaska, Canada en via de Rocky Mountains tot in Wyoming en Colorado. Het is een nachtdier en heeft een groot territorium. Deze lynx leeft solitair, behalve in de voortplantingstijd.
Serval Is een katachtige die vooral leeft in savannes, open graslanden en open bossen. Komt voor in het grootste deel van Afrika ten zuiden van de Sahara (niet in dichte regenwouden en zeer droge woestijnen) en in Noordwest-Afrika. Is een solitaire soort dat leeft in een klein territorium.
Luipaard Komt voor in een groot deel van Afrika en Azië. Kan 20 jaar worden. Hij jaagt zelden overdag maar wel 's avond en 's nachts De prooi bestaat uit middelgrote zoogdieren zoals hert, antilope maar ook kleinere soorten waaronder haas, aap.... De luipaard is een groepsdier maar leeft solitair en bezit een vast territorium.
Poema Komt voor in geheel Midden- en Zuid-Amerika. Kan in het wild 18 tot 20 jaar worden. Heeft een uitgebreid voedselpakket variërend van insecten tot grote hoefdieren en hij jaagt vooral in ochtend- of avondschemering. De poema leeft over het algemeen solitair in een eigen territorium.
Ocelot Is een kleine katachtige die leeft van het zuiden van de Verenigde Staten tot in Zuid-Amerika. Kan 8 tot 17 jaar worden. Het is een uitstekende klimmer en zwemmer. Er wordt voornamelijk 's nachts gejaagd op kleine knaagdieren. De ocelot leeft solitair of soms als paartje.
Jaguar Komt voor in Midden-Amerika en een groot deel van Zuid-Amerika. Kan in het wild 12 tot 16 jaar worden. De jaguar jaagt in de ochtend en avondschemering en vrijwel ieder dier vormt een potentiële prooi. Leeft solitair en zijn territorium wordt gemarkeerd met krabsporen.
Ik kijk dromerig naar de maan De fonkelende sterren er omheen Daar zou ik willen zijn, helemaal alleen Het is er mooi en ook heel stil Zo een vredig plekje dat is wat ik wil
Emoe Leeft in Australië. Hij kan niet vliegen maar heel snel lopen. De snavel kan wel 12 cm worden. Het voedsel bestaat uit rupsen, sprinkhaven, vruchten, bessen en kleine knaagdieren. Het mannetje broedt de eieren uit.
Nandoe Komt voor in Zuid-Amerika en leeft op plekken met veel struikgewas. Het is een alleseter maar zijn voorkeur gaat uit naar grassen en kruiden. Het mannetje broedt de eieren uit en zorgt nadien ook voor de kuikens
Kasuaris Is een schuwe vogel die 40 tot 50 jaar kan worden. Hij leeft in het tropisch regenwoud van Queensland, Nieuw-Guinea en ook in Australië. Zoekt vooral naar afgevallen vruchten op de grond maar eet eveneens paddestoelen, insecten, kikkers en andere kleine diersoorten.
Struisvogel Is de grootste loopvogel. Kan niet vliegen maar wel heel hard lopen. Leeft in groep met aan de top de haan en de oudste hen. Het broeden gebeurt door de haan maar wordt soms afgelost door de favoriete hen. Voedsel bestaat voornamelijk uit plantaardig voedsel.
Eenden zijn hoofdzakelijk aquatische vogels, meestal kleiner dan hun verwanten, de zwanen en de ganzen, met een kortere nek, en kunnen in zowel zoet als zout water worden gevonden. Ze hebben zwemvliezen en waterafstotende veren.
De slobeend Valt op met zijn grote spatelvormige snavel. Komt voor op de Britse eilanden en van Frankrijk tot Denemarken, het Oostzeegebied en delen van Oost-Europa. Is ook te zien in Noord-Amerika.
De pijlstaarteend Deze soort is wijdverspreid en komt voor in het noorden van Europa, Azië, Canada, Alaska en het midwesten van de Verenigde Staten. Deze eend is sterk migrerend en trek in de winter ver naar het zuiden en soms tot aan de evenaar.
De roodkopeend Is een duikeend. Ze komt voor in Noord-Amerika en broedt aan plassen een meertjes op de prairie in het noordwesten, vanaf Nebraska tot in Alaska. Deze eend overwintert aan de kusten van de Verenigde Staten.
Mandarijneend Is één van de mooiste siereenden en een goede klimmer. Komt oorspronkelijk uit Oost-Azië waar hij nu zeldzaam is geworden. Werd naar Europa gebracht in de eerste helft van de 18e eeuw.
De koningseider Komt voor in de arctische kusten van Noord-Europa, -Azië en Noord-Amerika. Het is een goede zwemmer. Om hun voedsel te vangen duikt hij tot een diepte van 55 meter. Het is tevens een snelle en behendige vlieger.