Gambia : Challenge Antwerpen - Banjul
Inhoud blog
  • Verzenden van materiaal
  • PIRANG HEALTH POST - er worden veel kindjes geboren deel 2
  • PIRANG HEALTH POST - er worden veel kindjes geboren
  • PIRANG SCHOOL
  • Gambia
  • Pirang Health Center
  • Pirang medische post
  • Baby kleding 0 - 6 maanden
  • Dank !!!!!!!
  • zondag 27 oktober 2019 Veiling van de auto's - maandag 28 oktober


    Foto

    Foto

    Volgend jaar spaghetti avond editie 2 !!!!

    Zoeken in blog


    Categorieën
  • Auto's voor de Challenge (3)
  • Avonturen van Carlientje (4)
  • Binta , onze sponsordochter in The Gambia (2)
  • Breien voor Pirang (3)
  • Challenge Antwerpen - Banjul 2019 (64)
  • Hotels, Eco lodges, andere ..... (3)
  • Kunting Nursery and Basic School (2)
  • Ook dit is Gambia (17)
  • Pirang Health Center (8)
  • Reisverhalen (5)

  • Met 2 de hands auto, 7200 km, naar West -Afrika !
    11-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 12 oktober dag 7

    Vrijdag 12 oktober   dag 7

    Supergoed geslapen in Kasbah Tomboctou. Mooi hotel ! Zeer proper, vriendelijke mensen, lekker eten.   De tajine met kip en citroen heeft goed gesmaakt.  Waarom het moeilijk maken als het makkelijk ook kan. De tocht is al  zwaar genoeg.   Wij ( Carine en ik) kiezen voor wat meer luxe indien mogelijk. We hadden dat op voorhand afgesproken en hebben er de euro’s voor over.  In onze kamer was airco , een fan en 3 dikke dekens. Zou het hier in  de winter dan zo koud worden ????

    Vandaag gestart met het  checken van de bandenspanning. We hebben een band die wat afgaat. Wat lucht erbij en weer weg.    Vandaag terug een toeristische rit voor ons, wel zo’n 350 km.

    Door valleien en over de bergen, langs kasbah’s uit vervlogen tijd en  heel veel palmbomen langs de weg.  In de reisgids staat deze route als een van de mooiste van Marokko. 

    Vallei van de Dadès.  Ruige bergen  in alle kleuren en vormen. 

    We bezochten een kasbah waar nu nog 10 families wonen.  Vergeef ons , maar de landkaart ligt in de auto ( de naam kunnen we jullie nu niet meegeven ) .  Zeer indrukwekkend, mooie foto’s  !!!  Een klein slangetje  gezien.  Er zitten er hier dus  !!!  Zou volgens de man die de rondleiding gaf , niet gevaarlijk zijn???    Lees    “rondleiding  =  geld “.   Maar bon , trekken we ons niet aan.  Ook deze regio is arm en wij rijden met onze spullen naar Gambia terwijl ze dit hier ook kunnen gebruiken. Ze vragen naar geneesmiddelen, kleding , schoolgerief. We hebben al  spullen uitgedeeld hoor.

    12u30  Quarzazate, hier bgegint de vallei van de Draa.  Hier zouden de  filmstudio’s  zijn ( jammer , geen tijd om te bezoeken ) waar films opgenomen worden met Arabische woestijnachtergrond en bergen. Game of Thrones , Lawrence of Arabia, The Jewel of the Nile ,  The last Temptation of Christ , Gladiator , The English Patient ……..

    Na ons broodje en cola reden we stroomafwaarts richting Zagora.  Slingerende wegen , dorpjes , moskeeën , palmtuinen en imposante bergen.  

    De vallei van de Draa is een van de grootste oase’s van Noord -West Afrika.  We waanden ons in de sprookjes van Aladin en Ali Baba en de 40 rovers.  De Draa is een rivier die door het gebied stroomt en bestaat uit smeltwater die komt uit het Altasgebergte.  Het is een vruchtbare strook, de lokale boeren gebruiken het water voor hun gewassen ( net als in Egypte ). Op dit moment  is er bijna geen water meer in de rivier ( opwarming van de aarde ?? ) Officieel mondt de Draa rivier uit in de Atlantische Oceaan, ( in de buurt van Agadir) , maar het is al lang geleden dat het water het tot daar gered heeft.

    In deze regio bevinden zich vele kasbah’s . Ze zijn te vergelijken met Europese kastelen, vestingen en burchten.  Ze werden uit leem, steen, kiezel en hout gemaakt. Deze bouwwerken beschermden de stammen voor aanvallen van buitenaf.   Sommige zijn nu nog bewoond. 

    De bewoners zijn hier al iets donkerder van huidskleur.    Berbers zouden vaak lichte ogen hebben, daar moeten we vanaf morgen op letten. We hebben ze nog niet echt van kortbij in de ogen gekeken. Ha ha.

    Hier in deze regio zie je overal gekleurde hoofddoeken wapperen in de wind. Hoe zuidelijker we reizen, hoe exotischer het wordt.

    Eens in Zagora voel je dat je de Sahara nadert.  Hier sloegen vroeger de handelskaravanen die richting Timboektoe reisden , hun proviand in.   De mannen duiken hier morgen terug de duinen in . Wij rijden naar Icht.   Daar wacht ons zondag een rustdag.

    Daarnet Ludwig gezien, ze zitten hier 300 meter van ons vandaag op een camping. Zij gaan hun potje zelf koken.  Challenge hé …   Ze zitten compleet onder het stof, maar het was ook wel heel plezant geweest.  Hun auto doet het nog altijd prima.  Er zijn er hier al wat gesneuveld,  de garage van Ali heeft al veel werk gehad.  Brengt natuurlijk extra kosten mee voor deze teams.

    Nu snel douchen ( want Carine is al klaar ) en dan nog iets gaan eten.   Terug wat vermoeid , maar een goed bedje gaat  weer wonderen doen.  

    Ons wacht morgen terug hopelijk een   leuk hotel voor  2 nachten.  Veel groetjes.   



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Challenge 2019

    5 oktober 2019


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Linda
    Ik ben een vrouw en woon in Merchtem (Belgiƫ ) en mijn beroep is geen meer ! .
    Ik ben geboren op 17/11/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Reizen , lezen en mijn hond .

    Startpagina !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    arthosteart
    blog.seniorennet.be/arthost


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!