Gambia : Challenge Antwerpen - Banjul
Inhoud blog
  • Verzenden van materiaal
  • PIRANG HEALTH POST - er worden veel kindjes geboren deel 2
  • PIRANG HEALTH POST - er worden veel kindjes geboren
  • PIRANG SCHOOL
  • Gambia
  • Pirang Health Center
  • Pirang medische post
  • Baby kleding 0 - 6 maanden
  • Dank !!!!!!!
  • zondag 27 oktober 2019 Veiling van de auto's - maandag 28 oktober


    Foto

    Foto

    Volgend jaar spaghetti avond editie 2 !!!!

    Zoeken in blog


    Categorieën
  • Auto's voor de Challenge (3)
  • Avonturen van Carlientje (4)
  • Binta , onze sponsordochter in The Gambia (2)
  • Breien voor Pirang (3)
  • Challenge Antwerpen - Banjul 2019 (64)
  • Hotels, Eco lodges, andere ..... (3)
  • Kunting Nursery and Basic School (2)
  • Ook dit is Gambia (17)
  • Pirang Health Center (8)
  • Reisverhalen (5)

  • Met 2 de hands auto, 7200 km, naar West -Afrika !
    11-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 26 oktober dag 22

    Zaterdag  26 oktober   dag 22

    Projectbezoek Pirang Health Center – Marakissa River Lodge – Nemasu - auto wassen

    Dat is de planning van de dag. Het wordt een drukke dag !!!!

    We vertrekken om 9 uur richting Pirang.  Dit is  de medische post waarvoor wij ( de dames ) naar Gambia zijn gereden met Carlientje.    Iets achterin van de drukke baan ligt deze medische post .  2 gebouwtjes met elkaar verbonden.   Er is geen muur rond  zodat alle dieren , ezels , honden , geiten , .. over het terrein lopen.   Ook mensen, vooral  jongeren  met niet altijd goede bedoelingen komen er  rondhangen  zodat de veiligheid van de medische staf ( 3 personen) niet gegarandeerd kan worden tijdens de nacht.  Alles wordt gestolen, iedereen kan een stoel gebruiken natuurlijk.  Er worden ook dingen gestolen die toebehoren aan de clinic waar niemand anders iets kan meedoen.  Dan is natuurlijk spijtig .  Wij hebben 7 bananendozen met medisch materiaal opgestuurd met Goods for Gambia.  Deze dozen waren net op tijd in de warehouse zodat wij ze zelf konden afgeven.  Alles goed getimed ! In de dozen zat vooral soorten verband , plakkers , steriele compressen , ontsmettingsproducten, handzeep , heel veel navelklemmen.   Volgens Mary en het geboorteboek dat we gezien hebben , worden er ongeveer 350 baby’s per jaar geboren.  In Carlientje hadden we een paar extra bananendozen mee met daarin de 600 gebreide mutsjes.  Nog een dikke merci aan alle dames die hieraan hebben meegewerkt. Ik hoop heel veel foto’s te ontvangen van  de pas geboren baby”s met mutsjes.  Deze deel ik zeker nog met jullie !  De opbrengst van Carlientje gaat dienen om een muur te bouwen rond deze medische post.  We gaan er  op toezien dat de werken worden uitgevoerd. Bij onze eerstvolgende bezoek zullen we zeker gaan checken hoe ver het al staat met de werken. Het bedrag dat de auto opbrengt zal niet volstaan om de hele omheining te maken + poort.   We organiseren volgend jaar terug een  spaghetti avond ( editite 2 ).

    Mary liet ons ook nog weten wat ze zeker tekort komt in haar medische post.  Stripjes om urine te testen, scharen en tangetjes ,  babyweegschaal , een machine om te steriliseren,  …     Nu worden de medische instrumenten gewassen met product en dan liggen deze te drogen in open lucht.  Niet steriel dus  !!!     Als er lezers zijn die een familielid hebben die in een kliniek werkt, zegge het voort ……   Baby kleding 0 - 3 maanden

    Onze buiken beginnen te knorren. We nemen afscheid van Mary en rijden naar  de Marakissa River Eco  Lodge bij Joop en Adama.    Adama kan zeer goed koken en heeft voor ons een lekkere lunch klaargemaakt met kip, rijst en groenten  en een toetje ( dessert ) !!  De plek is een paradijsje voor vogelliefhebbers.  Het is er groen , ligt aan een rivier.  Mooie plek !    We laten ook nog dingen achter uit onze koffer ( veel zeepjes , materiaal , eten uit onze boxen,   nog een blik ravioli  , soepjes , ……      “ Lekker  “ zegt Adama .   Ook weer tijd om afscheid te nemen .

    Onze volgende stop is bij Ebrima.  Hij werkt als receptionist in de Nemasu Eco Lodge. Daar hebben we hem leren kennen.  We logeren er elke keer een paar dagen als we in Gambia zijn. Ver weg van het toeristische Gambia, ongerept wit strand , rondavel ( rond huisje ) let zicht op de Atlantische Oceaan.  Een aanrader  !!!   We stoppen even bij Ebrima thuis omdat we ook voor deze familie een zal rijst in de auto hebben.  We laten slaapmat en kussen achter.  Ik kreeg al een foto  met zijn zoontje die op het kussen ligt.  We stuurden eerder ook een babybedje op .  Mohammadje heeft het getroffen met zijn 2 Belgische tante’s  ( ha ha ) .

    Ebrima zijn vrouw heeft voor ons als geschenk een Gambiaanse jurk gemaakt.  Het is niet te geloven , maar het is waar. De kleedjes passen !!!  Dit zonder de maat te nemen.   Op het zicht , via een foto heeft ze deze gemaakt.   Mooi !!!

    Next stop : Nemasu Eco Lodge .   Even Yusupha gaan goede dag zeggen.  Hij is helemaal van slag.  Het is een complete verrassing als we voor zijn neus staan.   Ik wou vooral dit plekje aan Elien en Steven laten zien.  Het is er speciaal,  zo rustig ,  de ware plek om te ontspannen en weg te dromen met een  goed boek. Op de achtergrond het geluid van de golven.  Geen opdringerige verkopers hier,  …. Een paradijsje !!    

    Lang kunnen we niet blijven , Carlientje moet nog gewassen worden ( binnen en buiten ) want morgen staat de veiling op het programma.

    Op weg naar huis stoppen we aan een buiten car wash !!  Spectaculair  !  2 jongens  met rubberen botten , een vat water , zeep  ……..  In de schemer ( ondergaande zon ) werd Carlientje in het sop gezet.    Resultaat was prima. 

    Naar hotel , doucheke , gaan uit eten ….. amai dat was een drukke dag.   Morgen wacht ons de meest spannende dag van de challenge.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Challenge 2019

    5 oktober 2019


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Linda
    Ik ben een vrouw en woon in Merchtem (Belgiƫ ) en mijn beroep is geen meer ! .
    Ik ben geboren op 17/11/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Reizen , lezen en mijn hond .

    Startpagina !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zusje
    blog.seniorennet.be/zusje


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!