250 gr bloem 15 gr gist of 8 gr droge 1 kl zout 50 gr vetstof 25 gr suiker 1 ei
Doe de bloem in een mengkom Maak een kuiltje en doe daarin de gist, met ongeveer 1 el lauw water, en 25 gr suiker. even mengen
Het zout, en de boter op de buitenrand van de bloem. Voeg het losgeklopt ei, en een beetje water toe, en kneed alles door mekaar. Ongeveer 10 min.mengen (machine)
20 min.laten rijzen, uitrollen Vorm van 24 -26 cm bekleden.
Vulling: 500gr volle platte kaas 4 eigelen + 4 eiwitten 1 el maisbloem 125 gr suiker
Meng alles door elkaar behalve de eiwitten Klop die stijf en spatel voorzichtig door het mengsel.
Vul de taartvorm met dit mengsel: 50 min.Afbakken op 175°
Smakelijk.
De rappe manier:
Voor een goestingske of onverwacht bezoek.
Koop een kant en klaar deeg, en vul met de kaasmengeling.