BISCUITxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3 eieren
90 gram suiker
mespuntje zout
75 gram bloem
15 gram maizena
olie voor de vorm
Springvorm 22 cm
of zoiets; een cake vorm of zo
Voor een grotere biscuit de bakplaat van de oven: Wel het recept aanpassen dan.
Bodem goed insmeren met olie (belangrijk) daarop papier.
Doe eieren, suiker en zout in een (niet te kleine) kom.
Klop 8 minuten met handmixer (mag mé de hand (iets langer dan)
tot het mengsel een wiite kleur heeft en als een lint van de klopper loopt.
Het volume is dan ongeveer 3x groter.
Zeef bloem met maizena boven het mengsel, en spatel de bloem voorzichtig onder het beslag;
mag met klopper, maar niet kloppen; wel zachtjes optrekken.
Giet het beslag in de voorbereide vorm; en plaats in een voorverwarmde oven van 175°
20 a 30 minuten.
Biscuit die gaar is laat los van de rand en is veerkrachtig; effe drukken dus;
of met een priem inprikken. als die droog is is het ok.
|