Ongeveer 20 stuks xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
of twee broden van 800gr
500 gr 6 granenmeel
500 gr witte bloem (surfina)
40 gr gist, of 20 gr droge gist
20 gr zout
60 gr boter of vetstof
ongeveer een halve liter water.
- Doe de bloem in een mengkom
- Maak een kuiltje en doe daarin de gist.
- Het zout, en de boter op de buitenrand van de bloem.
- Water toevoegen en mengen tot je een veerkrachtig deeg hebt.
- 10 minuten laten rijzen onder plastic.
- Deeg doorslagen.
- Afwegen op 80 gr
- Opbollen, en op de plaat, onder plastic
laten rijzen tot volume is verdubbeld ongeveer 30 minuten
30 minuten bakken op 225°
Omdat niet alle bloem evenveel water opneemt, niet alles ineens bijdoen.
Wanneer men een mengmachine gebruikt,
mag alles ineens erin;
maar ook voorzichtig met het water.
|