1. Anna Maria Beatrijs Colette Bovendeaard, geboren Heerlen 04-10-1959, gehuwd Sittard 17-05-1991 (wet), 05-10-1991 (kerk) met Adrianus Johannes Elisabeth Krijntjes, geb. Sittard, 22-02-1962, zoon van Joseph Johannes Adrianus en Theresia Wilhelmina Konings. 2. Karel Bovendeaard, geb. Sittard 14-11-1929, geh. Kerkrade 27-05-1958 (wet), 16-08-1958 (kerk) met Gertruida Petronella van de Moosdijk, geb. Bergen (L) 07-04-1929, dr. van Joannes Helena en Anna Barbara de Haan. 3. Hendrik Bovendeaard, geb. Geleen - Spaans Neerbeek 12-11-1895, overleden Sittard 25-09-1961, geh. Sittard 08-06-1917 met Anna Maria Hannon, geb. Lanaken (B) 16-04-1898, ovl. Sittard 11-02-1979, dr. van Johannes Petrus en Gertruid Erkenbosch.
In 1318 veroverde Hertog Jan III de stad in 10 dagen. Stad ? Ja, Sittard kreeg in 1243 stadsrechten. In 1542 deed René van Chalons (Oranje) de klus in 4 dagen. In 1632 (Tachtigjarige oorlog) zei Frederik Hendrik :" Fluitje van een cent". Hij was in 4 uur klaar, ook al had mijn geboorteplaats intussen diverse forten. De resten van fort Sanderbout zijn heden ten dage nog te bezichtigen. De wallen zijn voor 75 % behouden.
Geef ik me toch voorrang aan Sittard boven de verjaardag van dochter Anja, ja de zangeres. Ben ik even een ontaarde vader! Even een goedmakertje. Ze werd geboren op Werelddierendag 1959. Dat was ook nog wel een zondag. En die deed zijn naam eer aan, want het was een stralende, zonnige herfstdag. Anja is dus in alle opzichten een zondagskind. Ze heeft het niet geweten, maar ik wel : de Rode Duivels speelden tegen Oranje. Ik heb het dan over voetballen, niet te lang. Die sport - ik word nu lekker plat - hangt velen de strot uit, Dat begrijp ik vaak wel, even vaak niet.
Mijn geboorteplaats Sittard. Wat stelde ze voor rond 1000 en wat is ze nu ? U kunt het bekijken in één oogopslag, nou ja twee, dank zij de moderne techniek. Ik ben trouwens nog niet klaar...
Ja, ik sta bij het Seniorennet genoemd als stamboomonderzoeker. U hebt echter nooit iets stamboomgenealogisch op mijn blog gezien. Dat klopt. Ik dacht aanvankelijk dat ik hier met gedcoms kon werken. Na enkele blogs uit de stamboomgroep bekeken te hebben, zag ik dat het niet mogelijk is, maar dat ook zonder gedcoms mooie stamboomblogs gemaakt kunnen worden. Ik zal het proberen.
Nu (dus zoveel maanden later, want het is vandaag 9 februari 2008) is de situatie wel veranderd. Ik heb geleerd dat stambomen plaatsen ook zonder gedcoms gaat, al is het wel een tijdrovend werk.
Bij de foto op deze plek een verduidelijking : op het geboortekaartje van onze zoon Henno, in 1962, lieten we dochter Anja zijn komst bekendmaken. In 1973 beleefden wij de zwartste dag uit ons leven. Tijdens onze vakantie in Frankrijk stierf Henno, volkomen onverwacht, in Saint-Jean-de-Maurienne. .
Ik ben geen randdebiel, maar het lukt me nooit de code voor een email of het gastenboek juist in te typen. Ik ben toch niet gek. Wat is dit voor flauwe kul. Vandaag zie twee keer de kleine letter d, maar dan in een verschillende uitvoering. Verwacht men van mij dat ik nog een toetsenbord koop met andere lettervormen ? Maar nu alle gekheid opzij. Serieus: wie van u heeft ook wel eens moeite met die codes ?
Gisteren ben in het Roermondse ziekenhuis geopereerd, om van staar in het rechteroog bevrijd te worden. Nu mag/moet ik elke dag 3 x 2 oogdruppels gebruiken. Nummer 1 heet Acular, wordt voor een Franse firma geproduceerd in Ierland en kost per flaconnetje van 5 ml 11,82. Nummer 2 noemt zich nog mooier Tobradex, maar de prijs is iets lager : 11,61. Op de lagere school heb ik vroeger geleerd, dat 1 liter = 1000 ml. 1 liter Acular (verkocht aan bijvoorbeeld 200 mensen) levert dus 236,40 op; 1 liter Tobradex 232, 20. Nu begrijp ik waarom de gezondheidszorg zo duur is.
Op de foto is de muur goed te zien, als het formaat goed is tenminste. Ik heb met de spelregels van Seniorennet soms onplezierige ervaringen. Zo staat er bij de uitleg te lezen dat te grote foto' s worden automatisch verkleind. Nog nooit iets van gemerkt; ik denk soms dat die beelden een kopje kleiner gemaakt worden.
Zonder dat veel Roermondenaren er weet van hadden, gebeurde er in hun stad iets zeer bijzonders. Daar werd door archeologen een diep gelegen (stads)muur uit de 14 eeuw blootgelegd. De leider van de ploeg : "Het is ook nog een muur van mergel. Iets heel belangrijks, zelfs in Maastricht hebben ze zoiets niet".
Toen ik vanmorgen het volgende in de krant gelezen had, dacht ik dat Klaas-Jan Huntelaar nu echt in de voetsporen van Cruyff wil treden, ook buiten het veld. " We speelden de ballen tegen Heracles veel te vroeg in, dan speel je veel te weinig uit". Snapt u het?
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus daarom maar eens een foto van onze dochter Anja tijdens een optreden in Panningen. U vindt de foto direct onder het archief.