USA reis 2019
Foto

Inhoud blog
  • 22ste dag : 7 september
  • 21ste dag : vr 6 september
  • 20ste dag : do 5 september
  • 19de dag : wo 4 september
  • 18de dag : di 3 september

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    20-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3de dag : ma 19 augustus

    Alarm … na een rustige nacht werden we om 6:00 u plots opgeschrikt met een hels lawaai door een alarmmelding op Diane haar telefoon. Iedereen springt recht in zijn bed en “Amber was geboren in Pocatello” ?? Ook Edy en Jeannine kregen dit bericht op de iPhone, ik niet !?

    Wat het betekende is voor ons nog steeds onbekend, maar we waren wel met kloppend hart allemaal goed wakker. We zijn dan om 6:30 maar opgestaan en hebben we ons klaar gemaakt om te gaan ontbijten in de “Tree Bear”.

    Zoals altijd daar werden we weer zeer vriendelijk door madam ontvangen en was de service zoals vorige keer prima, ik werd zelfs aan gesproken met “Sweetheart” als ik een tweede pancake bestelde !

    Nog even wat fruit gekocht in de supermarkt en we konden vertrekken op weg naar de noordkant van het Nationaal Park richting Mammoet Springs. Bizons gingen we in die richting waarschijnlijk niet tegenkomen, maar beren hadden we wel graag gezien.

    Het viel ons op dat er na al die jaren veel veranderd is. Het is veel drukker geworden en de toen kleine steden waren uitgegroeid tot toeristencentra met enorm veel Chinezen als bezoekers. Van de Mammoet Springs hebben we nu een gedeelte gedaan van boven af dat we nog niet hadden gezien, heel mooi al was er weinig water op de witte formaties.

    De ganse weg geen wild gespot, enkel twee kleine Elken (soort hert). Op een hoogte van 2700 meter was de temperatuur nog altijd 29°C, een prachtige dag.

    Op de terugweg was er even oponthoud en jawel … een zwarte beer kroop langs de berm in de bossen. Natuurlijk weer te laat met de camera om dit unieke moment vast te leggen, zelfs geen foto, spijtig ! Verder door, aan de prachtige waterval van de Great Canyon van Yellowstone, hebben we met zijn allen de zware afdaling gedaan waar de snel kabbelende Yellowstone rivier zich omtovert tot een waterval, waar de tonnen water tientallen meters naar beneden stort met een overdonderend lawaai en verder door de canyon vormt.

    Een knappe prestatie van alle vier, vooral het terug naar boven komen is bij deze hitte bijzonder zwaar.

    Een eind verder op een smal gedeelte van de weg, remde onze voorganger plots om een zwarte beer te laten passeren die rustig de baan over kwam en de bossen in wandelde.

    Weer de camera te laat op scherp maar Edy heeft met zijn fototoestel toch enkel foto’s kunnen nemen, de adrenaline stroomde door ons lijf, zo vlak bij ons dat doet toch wel iets !

    Voor vandaag genoeg gereden, de noordzijde hebben we volledig verkend en we reden terug naar ons hotel. Ondertussen was het al bijna 18:30, tijd om te gaan eten, dan maar terug naar de Running Bear, deze keer geen steak maar vers gebakken roze zalm.

    Het was weer een gevulde dag en iedereen zal weer snel slapen, hopelijk geen nieuw alarm deze nacht !



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/11-18/11 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!