USA reis 2019
Foto

Inhoud blog
  • 22ste dag : 7 september
  • 21ste dag : vr 6 september
  • 20ste dag : do 5 september
  • 19de dag : wo 4 september
  • 18de dag : di 3 september

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    21-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de dag : di 20 augustus

    7:00 iedere uitgerust en gelukkig geen nieuwe (valse) alarmen meer op de iPhone. We waren redelijk vroeg op ons ontbijtadres, de “Running Bear” waar we als ontbijt al iets bescheidener werden, behalve ik met mijn drie pancakes  met banaan en zwartebessen en de nodige zoete sausjes. Met de koffie was onze vriendelijke serveuse zeer gul en om de haverklap kwam ze onze tassen bijvullen. Hiervoor verdiende ze een goede tip.

    Nog even naar de kamer, tandenpoetsen en toiletteren en we konden vertrekken aan onze twee dag Yellowstone, deze keer de zuidkant en oostkant. Onze verwachtingen waren groot om langs deze kant veel wild te zien, zelfs de waarschuwing voor Bizons langs de weg knipperde !

    Deze kant van het park is normaal veel drukker omdat hier veel meer geisers te zien zijn.

    Waarschijnlijk door een droog voorseizoen en de hete zomer was er veel minder activiteit van de geisers en stonden vele poelen praktisch droog, we hebben het al veel mooier gezien.

    Langs de weg van het Yellowstone meer, waar ook veel minder actieve bronnen waren, stonden een aantal auto’s geparkeerd, dus hier was iets te zien. Een kleine kudde van Elken, een vijftal, zat in het bos te grazen. Veel belangstelling natuurlijk en iedereen met zijn camera in de aanslag. Verder door, naar het oosten, prepareerde men een nieuwe weg en met een safetycar vooraan mochten we doorrijden.

    Hier was het landschap veranderd in een dood bos, met enkel houten pilaren, volledig verbrand zover men kon zien. 

    Edy had langs de kant gelukkig een oude, magere bizon zien staan helemaal alleen, is die verstoten door de groep, we weten het niet ?? Hopelijk herstelt de natuur zich snel.

    Op de terugweg moesten we de Prismatic Spring nog eens gaan bezoeken want vorige keer hadden Diane en Jeannine, met de zere voetjes, dit niet mee gedaan.

    Dit is de mooiste hete bron van het park, 75 bij 90 meter en heeft een diepte van 49 meter. Het opgeborrelde water is het ganse jaar door constant op 85°C.  De verschillende kleuren worden gevormd door de aanwezigheid van de algen, die naargelang de temperatuur daalt een andere kleur hebben. Dit vormt zo een kleurenpatroon van een prisma. Het diep blauwe komt door het extreem helder water van de bron.

    Gelukkig hebben we dit op de terugweg gedaan, want deze morgen was het er veel drukker en zeker om een parkeerplaats te bekomen.

    Maar waar zijn die bizons ? Op de weiden waar we in 2012 honderden bizons zagen, was er nu geen enkele meer te bespeuren, waar zijn die allemaal naar toe ? Men heeft de kudden wel uitgedund maar toch niet allemaal zeker ?

    Dus vandaag weinig wild en terug aan het hotel maakten we ons klaar voor de aperitief en dan naar het restaurant … waarschijnlijk de “Tree Bear”.

    Vandaag 255 km gereden.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/11-18/11 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!