USA reis 2019
Foto

Inhoud blog
  • 22ste dag : 7 september
  • 21ste dag : vr 6 september
  • 20ste dag : do 5 september
  • 19de dag : wo 4 september
  • 18de dag : di 3 september

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    22-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de dag : wo 21 augustus

    Vandaag weer vroeg wakker en het ontbijt weer bij ons vertrouwd restaurant Running Bear. Alles was al ingepakt van de avond ervoor, dus om 10 uur waren we al op weg naar onze volgende bestemming Cody, de Buffalo Bill stad.

    Vermits we nog geen bizon hadden gezien, vroegen we waar ze wel zouden zijn. Waarschijnlijk werden ze naar de Hayden- of de Lamar Valley verdreven.

    Dus besloten we om eerst de Hayden Valley eens af te rijden, dat is niet zover om, om dan terug te komen en de weg naar Cody in te slaan, waar we de Lamar Valley toch moesten passeren.

    In de Mayden Valley was niets te bespeuren, dus terug. Langs prachtige wegen door het woeste gebergte kwamen we in de Lamar Valley uit, waar al een eenzame bizon langs de weg liep. Verderop liepen verschillende mannetje in galop, blijkbaar terug naar hun kudde nadat ze dat ene mannetje hadden verdreven. In de vallei graasden hele kuddes bizons of buffalo’s en overal stonden auto’s langs de kant geparkeerd.  Iedereen was tevreden omdat de bizons eindelijk terug terecht waren.  Het is een prachtig zicht om die imposante beesten zo dicht te zien grazen met hun gebruikelijke lawaaierig gebrul of met hun koppen tegen elkaar aan te botsen !

    Het werd steeds drukker op de baan,  op de duur konden we niet meer rijden omdat ze over liepen of op de weg bleven stilstaan. Stapvoets reden we langs de meestal koppeltjes in de hoop ze niet te laten schrikken. 

    Zo … nu hadden we er genoeg gezien en aan volgende weiden reden we gewoon door.

    De temperatuur was goed (23°C), we zitten op 2500 meter hoogte, maar er begonnen lelijke wolken op te komen en we konden regen verwachten.  Eens de bergpassen over zagen we, dicht bij Cody, de lucht al volledig opklaren. Rond 18:00 uur waren we in ons vooraf geboekte hotel “Comfort Inn Buffalo Bill Resort”.

    Het nabij gelegen restaurant leek ons heel geschikt en daar hebben lekker gegeten. De jonge serveuse hebben we zelfs enkele tafeltips bijgebracht voor het schenken van wijn. Ze had nog nooit een fles wijn open gedaan en wilde nu een fles met draaistop met een kurkentrekker open maken ? Ook het inschenken moest nog aangeleerd worden. Ze was heel dankbaar voor hetgeen we hadden gezegd. Moesten we nog wat langer hadden gebleven had ze graag nog meer geleerd, zei ze.

    Naast onze tafel zaten Indiërs te eten en waren zeer benieuwd waar we vandaan kwamen omdat ze ons hoorden praten. België kenden ze en zelfs van Vlaanderen wisten ze dat het rijker was Wallonië ! Vreemd toch …

    Na nog een dessertje gingen we terug naar het hotel want de oogjes vielen weer stilletjes dicht en ik moest de blog nog schrijven.

    Morgen rijden we verder naar Buffalo door de Rocky Mountains.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    22-08-2019
    Eindelijk!
    Hey snoepers Ik wilde jullie even informeren dat de baby van Samantha eindelijk met een week vertraging geboren is. Ze heet Yasmine, weegt 3.740 kg en meet 51 cm. Groetjes van Gerda en Kees

    22-08-2019, 22:30 geschreven door Gerda Massot



    Archief per week
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/11-18/11 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!