USA reis 2019
Foto

Inhoud blog
  • 22ste dag : 7 september
  • 21ste dag : vr 6 september
  • 20ste dag : do 5 september
  • 19de dag : wo 4 september
  • 18de dag : di 3 september

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    27-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10de dag : ma 26 augustus

    Goed geslapen, zelfs ik was bij de eerste gedoucht ! Vroeg naar het ontbijt waar dezelfde mensen ons al voor waren en ik mijn pancakes nu kon vullen met ahornsiroop, zwarte bessen en slagroom, heel lekker !

    Onze eerste stopplaats was niet zover van Rapid City : “Bear Country USA”.

    Alle lokale dieren worden hier getoond in hun bijna natuurlijk habitat in een prachtige omgeving. Door dit park moet men met de auto traag rond rijden, nooit uitstappen en de ramen gesloten houden, want de zwarte en bruine beren lopen er zo naast uw voertuig.  Zo ook de wolven, poema’s, elken, rendieren, herten, … kunt ge van dichtbij gade slaan. Natuurlijk zijn hier heel wat foto’s genomen, zoiets komt men niet alle dagen tegen. Op het einde van de rit waren de kleine beren, zeker 12 stuks, ouder dan 6 maanden, in een groot omheind gebied gezet, waar ze konden stoeien en ongestoord konden spelen. Enkel in de maand mei mag men deze kleine troetelbeertjes, dan zijn ze juist 3 maanden, zelfs in uw armen houden … ! Nu waren ze al veel te groot, te zwaar en te gevaarlijk.

    Zeer interessante uitstap en zeker de moeite waard. 

    Nu op weg naar Mount Rushmore Monument enkel kilometers verder, maar eerst gingen eens kijken naar de helicoptervluchten in Keystone. Volgens de brochures kan men voor 49$/pp een vlucht maken over Mt Rushmore. Dit wilden we wel graag eens meemaken. De GPS stuurde ons nog eerst verkeerd en uiteindelijk vonden we een afgelegen weg naar de helicopters. Hier bleek het dan over een korte vlucht over Keystone en een kijkje op de zijkant van de rots van de presidenten, één of twee hoofden zou men dan kunnen zien in profiel. Maar voor 105$/pp vliegen ze wel de volle vlucht errond. Dit vonden we maar bedriegerij en eigenlijk, nadien bekeken de prijs niet waard.

    Vanop de highway kan men de vier hoofden al zien en we reden op de parking die ons werd toegewezen, parking 6, zoveel bezoekers lopen er rond.

    Het patriotisme valt hier wel duidelijk op van de Amerikanen. Iedereen maakt selfies van hun helden presidenten die hun land zo hebben veroverd en waar op deze plek de goudkoorts begon ! De rots was eigenlijk een belangrijke spirituele plek voor de Lakota indianen, maar ook hier werden ze verdreven en kreeg de berg in 1885 de naam van een prominente advocaat  Charles Rushmore uit New York.

    De beelden zijn wel imposant en prachtig gemaakt en trekken jaarlijks miljoenen toeristen aan. Tot op heden ergeren de indianen zich hieraan en zijn zo zelf als reactie een eigen rots aan het uithouwen, met een beeltenis van een opperhoofd van de Lakota indianen, die veel groter zal zijn dan die van Rushmore, zelfs zal het het  grootste beeld in de wereld worden, groter dan de piramide van Gizé !

    We rijden nu naar dit Crazy Horse Monument slecht een 10 miles van Rushmore.

    We rijden het park binnen en merken de beeltenis al van ver; 170m x  195m groot en de voorstelling van “Crazy Horse” zittend op een paard.

    Sinds 1948 is men al aan het beeld begonnen en zal nog heel veel tijd en arbeid vergen … !

    Omdat het park aan de indianen toebehoort, moet men hier extra voor betalen (30$) en telt het niet bij onze pas van de Nationale parken. Deze inkomsten zijn de enige opbrengst om het beeld te kunnen afwerken en het park in stand te houden. Hier heerst toch een andere sfeer bij de toeristen !

    Ons volgend bezoek is het Nationaal Custer park, ook weer in de omgeving en in de Black Hills.

    De bizons die men belooft aan de ingang hebben we in de weiden niet gezien maar wel de wilde muilezels onderweg, die zo uit de hand komen eten, dit staat ook vermeld in de brochure dat het mag. Bij de overgang naar een andere “loop” stond ineens een eenzame bizon te grazen.

    Voorts een prachtig natuurpark met mooi aangelegde wegen en op het einde spitsige rotsformaties en een groot meer.  

    Op de terugweg begon het stilletjes te regenen en was er een koude wind. De temperatuur was ook niet zo schitterend bijna de ganse dag rond de 17°C, maar in de zon zeer aangenaam.

    Het was al zes uur en besloten dan maar om onderweg in keystone te gaan eten, bizon en een frisse Budweizer.

    Bij het binnenrijden van Rapid City zagen we een prachtige hel gekleurde volledige regenboog, knap om te zien.

    Vanavond inpakken want morgen rijden we verder richting Denver, tot in Gering nabij Scottsbluff (een kleine 200 miles).











    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/11-18/11 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!