USA reis 2019
Foto

Inhoud blog
  • 22ste dag : 7 september
  • 21ste dag : vr 6 september
  • 20ste dag : do 5 september
  • 19de dag : wo 4 september
  • 18de dag : di 3 september

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    31-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14de dag : vr 30 augustus

    Dagelijkse gewoontes, ontwaken, douchen, ontbijten en klaar maken voor de trip.

    Behalve deze morgen … voor we wilden vertrekken stonden er verschillende elken (herten) vlak voor onze kamer. Snel fototoestel halen, maar ondertussen was de hele kudde vrouwtjes met één groot mannetje al op ons domein aan het grazen. Het golfterrein hier vlak naast deelde ook van de Wild Life, de “green” werd deskundig afgegraasd door een twintigtal onverstoorbare elken, die rustig tussen de auto’s en de bungalows flaneerden. Het dominante mannetje, met groot gewei, zorgde ervoor dat zijn kudde mooi bij elkaar bleef en tot voor onze kamer halt hielden. Het mannetje ging aan de BBQ hier vlak voor liggen en dit was blijkbaar het teken dat de anderen ook mochten gaan liggen.

    Vanaf de highway kwamen vele mensen afgelopen om het “Wild Life” schouwspel te bewonderen. Voor één enkele elk  stoppen zelfs onderweg om een foto te nemen en nu kwamen ze zo maar naar ons toe !

    Deze dieren kan men, zeker van zo dichtbij, blijven fotograferen, maar we moesten ook nog een toer door het Estes Park doen vandaag.

    De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig voor vandaag, maar met mooie witte wolken aan de blauwe lucht bij een temperatuur van 25°C in de schaduw, daar kunnen we toch best mee leven.

    Via Highway 7 gingen we de hoogste bergweg van de Rocky Mountains zoeken, waarvan ik op internet had gelezen dat men met de auto tot boven de 14000 Ft kon rijden op een asfalt weg !

    Niet zover hiervandaan stond de wegaanduiding voor de Longs Peak route. We draaiden die in en konden slechts op een onverharde weg tot aan de camping plaats rijden en verder ging het niet !

    Blijkbaar heb ik me vergist, want als we verder in Allenspark informatie gingen vragen, bevestigde men dat er geen weg is en men de top van de Longs Peak, de hoogste berg van de Rocky’s, enkel kan bereiken via de Hiking Trail.

    OK, niet dan … we reden verder de Highway 7 af en volgden deze prachtige vallei met pieken tot 2750 meter hoogte.

    Onderweg namen we de afslag naar Wild Basin, ook een Nationaal Park. Over een onverharde weg reden we tot bij een Ranger die ons verplichte om de auto daar te laten en te voet verder te lopen, want de parkings verder waren vol.

    De bosweg liep tot aan watervallen en de eerste lagen op zo een halve mile verder. Die halve mile werd al vlug wat meer en door het dichte bos, kwamen we niemand tegen. Diane verwachtte elk moment een beer maar buiten een eekhoorn hebben we niet veel wild gezien. We besloten na de eerste kleine watervalletjes toch maar terug te keren.

    We reden verder richting Nederland ! Inderdaad Nederland bestaat ook in de USA.

    Deze weg hadden we gisteren moeten nemen als onze GPS ons niet in de steek had gelaten.

    In Nederland aangekomen was het broeierig heet in de zon en besloten we ons avondeten hier maar ’s middags te nemen, het was ondertussen ook al twee uur.

    Mijnheer Peak, waarschijnlijk een vooroorlogse Hollander, heeft daar een restaurant geopend met de naam “James Peak Brewery Smokehouse”, daar gingen we eten.

    De mannen bestelden een lokale pint en baked Wings, Jeannine ribbetjes en Diane Southern Belle (gerookte kalkoen).

    De grote portie Wings waren voortreffelijk gebakken en redelijk pikant en smaakten overheerlijk. Zeer tevreden en meer dan voldoende verlieten we het restaurant en verdiende de serveerster een dikke fooi, waar ze blijkbaar zeer tevreden mee was.

    De terugweg was dezelfde maar vanuit een ander oogpunt is het toch iets anders.

    We waren redelijk vroeg thuis en in Estes Park waren er al voorbereidselen voor morgen bezig, voor het Labourday-weekend. Heel druk en de politie leidde iedereen maar rond want parkeren mocht daar niet meer en overal stonden tentjes opgesteld. Langs onze straat, Big Thomson Avenue, had ik ook op een parking een reeks oude auto’s zien staan en was er een autoshow aan de gang. Te voet ben ik dan enkele foto’s gaan nemen en wat blijven praten met de lokale bevolking die daar rond liep. Pareltjes van auto’s van in de jaren 1940-45 en ook andere.

    Bij aankomst waren de elken allemaal verdwenen en was de rust terug gekeerd.

    Na ons zo uitbundig middagmaal had niemand nog honger en waren we tevreden met een glaasje wijn, koffie en een koekje.

    Morgen gaan we Estes Park, de stad zelf, eens uitkammen en hier de bezienswaardigheden ontdekken.













    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/11-18/11 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!