USA reis 2019
Foto

Inhoud blog
  • 22ste dag : 7 september
  • 21ste dag : vr 6 september
  • 20ste dag : do 5 september
  • 19de dag : wo 4 september
  • 18de dag : di 3 september

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    01-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15de dag : za 31 augustus

    Deze morgen nu eens geen elken voor onze deur, zelfs geen beren.

    Na het ontbijt ons rustig klaargemaakt om naar het Labourday-weekend te gaan hier in de stad.

    Vermits wij juist logeren buiten de stad hebben we maar voor alle zekerheid de auto genomen tot aan de grote parking aan het begin van de stad. Iedereen heeft dat gedacht blijkbaar want de parking stond boordevol. Iets hoger op de berg aan de grote supermarkt vonden we nog een plaatsje omdat er iemand uit ging.

    Dit weekend staat volledig in het teken van Labourday en wordt hier heel hard gevierd. In de hoofdstraat was het heel gedisciplineerd aanschuiven van alle soorten mastodonten van pickups en andere Amerikaanse sleeën met tussendoor de brullende motards.

    Voor deze motards zijn er hier precies geen reglementen zoals bij ons. Meestal zitten ze met twee, man en vrouw, zonder helm, in een T-shirt en korte broek op de motor en maken ze zoveel mogelijk lawaai door heel snel op te trekken en dan aan het volgende verkeerslichten terug te stoppen … cowboys op de motor !

    Alles mag in Amerika !

    Tientallen kraampjes staat hier uitgestald met allerhande “handmade” producten, zoals juweeltjes, houtsnijwerk, de mooiste foto’s van het Wild Life en vergezichten en natuurlijk ook eetkraampjes. Alle modellen passeren hier de revue en waggelen hier van kraam naar kraam.

    De lokale brandweer maakt van de gelegenheid gebruik van met een grote kraanwagen met in de top de wapperende "Stars and Stripes" het verkeer op te houden en met een grote brandweerlaars geld in te zamelen voor het goede doel. Iedereen geeft minstens één briefje en stapvoets rijden ze verder. In de winkelstraat kan men over de koppen lopen en de grote en kleine restaurants zitten goed vol.

    Rond 11:00 uur gingen we iets drinken in een openlucht café, ze openden juist, en we hadden keuze uit wel 50-60 soorten bieren, zelfs Stella Artois stond erbij, geen Heineken ! In het kleine dorp Estes Park zijn al drie brouwerijen en er komt er nog één bij, zeiden ze.

    Even verder was de halte van Free Hup-on-hup-off trolley. Een oud houten busjes kwam aangereden en we stapten op. De gepensioneerde chauffeur deed zijn zoveelste toer en onderweg stapten zeker tien “oversized” Amerikanen op. Met deze “overload” had hij heel wat meer moeite om de steile hellingen op te rijden, gelukkig was het maar voor enkele halten verder, waar ze uitstapten.

    We kregen honger en zijn bij een Mexicaan “La Cabanã” gaan eten, grote porties met veel look, bonen, paprika’s en rijst met daarbij een Budweiser, lekker maar wel vettig !

    De kudde elken van bij ons, stonden nu onverstoord in het centrum van de stad aan de verkeerslichten te grazen, tussen het drukke verkeer.

    Bij aankomst terug thuis gaan we deze namiddag rustig in het zonnetje wat lezen en de foto’s behandelen en vanavond de bagage inpakken want morgen vertrekken we naar Denver voor onze twee vluchten naar de Niagara falls.

    Op ons naburig golfterrein waren de elken ondertussen terug gekeerd van de drukte en lagen op de golf te herkauwen. De golfspelers slaan hun balletjes gewoon over de liggende elken, terwijl de Canadese ganzen het gras kort houden.

    Via Booking.com hebben we gisterenavond onze volgende hotels nog geboekt voor Niagara Falls, Albany de hoofdstad van de staat New York en Boston, omdat we zagen dat de hotelkeuzes beperkter werden. Nu zijn we safe en beginnen we aan onze laatste week richting oostkust.













    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/11-18/11 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!