USA reis 2019
Foto

Inhoud blog
  • 22ste dag : 7 september
  • 21ste dag : vr 6 september
  • 20ste dag : do 5 september
  • 19de dag : wo 4 september
  • 18de dag : di 3 september

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    03-09-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17de dag : ma 2 september

    Goed maar weinig geslapen ontwaken we in ons hotel, het heeft hard geregend en het druppelde nog steeds buiten.

    De toch redelijke grote ontbijtzaal zat vol en er heerste een beetje chaos. Het is hier nog altijd feestdag en deze drukte kon men blijkbaar niet aan. Er werd maar aangevuld, maar de Chinezen en de Indiërs hier in het hotel plunderden het op de kortste keren terug leeg. Gelukkig hadden we nog een tafel met drie stoelen bemachtigd, dus we konden al verder. Voor zo een groot hotel was de keuze voor het ontbijt ook niet al te groot !

    Vandaag de Niagara Falls bezoeken, die hier vlakbij liggen, daarvoor moesten we enkel de brug over van het Grand Island naar het vaste land en dan 13 km westwaarts naar de watervallen.

    Ondertussen was de lucht aan het opentrekken en begon het zonnetje te schijnen, koud was het zeker niet (23-25°C).

    Met onze nieuwe auto reden we er zo dicht mogelijk naartoe en met de invalidekaart van Jeannine konden we parkeren op de enige nog vrije parkeerplaats vlak bij het park van de “Tree Sisters”, soms mag een mens al eens geluk hebben.

    De vochtige waterdeeltjes dwarrelen door de lucht en het hevige geraas van het water is oorverdovend. We wandelen langs de Niagara rivier waar men duidelijk de versnelling van het water opmerkt. Met 285 m3water per seconde worden onderweg boomstammen meegesleurd en blijven ze tegen rotsen in de rivier hangen. Naarmate we verder naar de watervallen gaan wordt het natter en natter en drukker en drukker. Honderden mensen staan langs de relingen foto’s te nemen of willen vooral een selfie maken met op de achtergrond het opspattende water. De kapsels moeten eraan geloven en hoe dichter men kwam hoe natter natuurlijk.

    Voor meer dan 20$ pp kon men nog natter worden en kreeg men een gele plastieken overjas en speciale slippers aan, om tot dicht bij de “Horsshoe” te komen. Of voor 46$ pp kreeg men 5 evenementen ! Op andere plaatsen was het dan weer een blauwe overjas om aan het andere gedeelte van de waterval te komen en zelfs met de boot tot tegen de waterval te varen. Langs Canadese kant was de bootvaart dan weer met een rode overjas, … , de commerce draait daar heel goed !

    Kletsnat, zelfs met hun bescherming aan, lieten ze zich drogen in de zon aan de banken van de eetkraampjes.  

    In de shops was het een drukte van jewelste om toch maar een souvenier van dit schouwspel te kunnen meenemen, T-shirts en sweaters met opschrift gingen daar goed van de hand, maar ook sleutelhangers en andere klassieke dingen.

    Alles is even indrukwekkend en groots dat men kan blijven foto’s nemen. 

    Zeker aan Canadese kant lijkt het nog meer op een kermis, waar een groot rad ronddraait of men kan met een deadride langs de watervallen rutschen. De bootjes met de rode overjassen vertrekken ook aan die kant om eens doornat te worden. Ondertussen vliegen de helikopters met grote snelheid en veel lawaai aan en af langs de watervallen. Uiteraard kan men een foto laten maken met als achtergrond een foto van het nachtelijke vuurwerk en de watervallen in verschillende kleuren !? Wie laat zich hier bedotten ?

    Aan de overkant van de rivier ziet men de hoge gebouwen en hotels van Toronto, de rivier vormt namelijk de grens tussen USA en Canada. Vandaar moet het zicht nog beter zijn omdat men dan in de watervallen kijkt en niet er langs of erop.

    Mijn batterij  van de camera was ook bijna leeg en we besloten dan maar iets te gaan eten, het was al bijna 14:30 u.

    We hadden geluk, de hemel was helemaal opgeklaard, de zon scheen en de temperatuur was reeds te warm om te wandelen.

    Het viel ons op hoeveel Spaans sprekende Zuid-Amerikanen er rond liepen, vele dikke mensen en hele families Indiërs in hun lange gewaden, Aziaten dat waren we al gewoon.

    Terug naar ons hotel na een prachtig spektakel, echt de moeite waard !

    Nog even gaan zwemmen in het kleine, maar verfrissende binnenbad, een beker koffie met een koekje en we kunnen er weeral tegen. Honger hebben we nooit na een volwaardig middag- of avondmaal, want de porties zijn hier altijd rijkelijk gevuld.

    Morgen rijden we door naar New-Yorks hoofdstad Albany en … daar is een grote Apple store !















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/11-18/11 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!