BLOEMKOOL-BROCCOLITAART
Ingrediënten: 250 gr witte bloem 140 ml water 8 gr verse gist of 4 gr droge gist 4 gr zout 10 gr minarine
Ingrediënten vulling:
1/2 bloemkool 350 gr broccoli 120 gr gerookt spek 50 ml sojaroom 2 eieren peper en zout gekruide paneermeel
Bereiding brooddeeg:
1/ Meng de bloem, het water en de gist ;
2/ Voeg er het zout en de minarine aan toe ;
3/ Kneed het deeg zeer goed : 20 minuten manueel of 15 minuten traag met het kneedtoestel, daarna nog enkele minuten krachtig ;
4/ Laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een droge doek ;
5/ Meng het deeg daarna nogmaals kort, maar kneed niet en laat 10 minuten rusten ;
6/ Doe het brooddeeg in de vorm (O 24 cm).
Bereiding vulling : 1/ Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes en kook apart gaar ;
2/ Pureer de broccoli en roer de eieren, de sojaroom en spekblokjes erdoor ;
3/ Laat de vulling een beetje afkoelen ;
4/ Giet het broccolimengsel in de met brooddeeg beklede taartbodem ;
5/ Versier met de bloemkoolbloempjes ;
6/ Strooi het gekruide paneermeel over de vulling ;
7/ Laat de taart 20 minuten rusten.
Bakken : in een voorverwarmde oven van 180° C.
Baktijd : 35 minuten
(dit recept komt uit :
"Bakken zonder suiker voor fijnproevers" door Peter Balcaen)
|