HALLO Welkom op mijn blog! LINDA
Inhoud blog
  • Crèmekoeken
  • ZOETZURE SCAMPI'S IN DE WOK
  • BLOEMKOOL-BROCCOLITAART
  • scampi's met duiveltjessaus
  • Grieks gebraad
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Prutskes blog

    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEMKOOL-BROCCOLITAART

    BLOEMKOOL-BROCCOLITAART


    Ingrediënten:
               250 gr witte bloem
               140 ml water
                   8 gr verse gist of 4 gr droge gist
                   4 gr zout
                 10 gr minarine

    Ingrediënten vulling:

    1/2 bloemkool
          350  gr broccoli
          120  gr gerookt spek
            50  ml sojaroom
              2  eieren
                  peper en zout
                  gekruide paneermeel
                  

    Bereiding brooddeeg:

       1/ Meng de bloem, het water en de gist ;

       2/ Voeg er het zout en de minarine aan toe ;

       3/ Kneed het deeg zeer goed : 20 minuten manueel of 15 minuten
           traag met het kneedtoestel, daarna nog enkele minuten krachtig ;

       4/ Laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een 
            droge doek ;

       5/ Meng het deeg daarna nogmaals kort, maar kneed niet en laat 
            10 minuten rusten ;

       6/ Doe het brooddeeg in de vorm (O 24 cm).

    Bereiding vulling :    
                 
       1/ Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes en kook apart          gaar ;

       2/ Pureer de broccoli en roer de eieren, de sojaroom en
     spekblokjes erdoor ;

       3/ Laat de vulling een beetje afkoelen ;

       4/ Giet het broccolimengsel in de met brooddeeg beklede 
      taartbodem ;

          5/ Versier met de bloemkoolbloempjes ;

          6/ Strooi het gekruide paneermeel over de vulling ;

          7/ Laat de taart 20  minuten rusten.

    Bakken : in een voorverwarmde oven van 180° C.

    Baktijd : 35 minuten

     
    (dit recept komt uit :

    "Bakken zonder suiker voor fijnproevers" door Peter Balcaen)          



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Archief per maand
  • 11-2007



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!