HALLO Welkom op mijn blog! LINDA
Inhoud blog
  • Crèmekoeken
  • ZOETZURE SCAMPI'S IN DE WOK
  • BLOEMKOOL-BROCCOLITAART
  • scampi's met duiveltjessaus
  • Grieks gebraad
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Prutskes blog

    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crèmekoeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cremekoeken

    Ingrediënten:

    -     250 g witte bloem
    130 ml lauwe magere melk
    20 g minarine
    20 g bakbestendige zoetstof Prodia
    7 g droge gist of 15 g verse gist
    4 g zout
    1 ei
     

     Afwerking:

    -     300 ml magere melk
    100 g suikervrije banketbakkersroompoeder
     

     Bereiding:

    -     Meng alle grondstoffen.
    Kneed het deeg 15 à 20 minuten, maar gebruik niet te veel bloem en kneed goed uit.
    Laat het deeg 30 à 40 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een droge doek.
    Verdeel het deeg in stukken van elk 50 g en maak er bolletjes van. Leg de deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 40 minuten narijzen onder een droge doek. Smeer het deeg voor het bakken in met een losgeklopt ei. Knip voorzichtig met een scherpe schaar driemaal in elke deegbol.
     

     Bakken:

    -     Voorverwarmde oven van 220°C.
    Baktijd : 12 minuten.
     

     Afwerking:

      1. Snij elke koek na afkoeling horizontaal door met een scherp mes.

      2. Meng de magere melk met het banketbakkersroompoeder.

      3. Laat de banketbakkersroom 5 minuten rusten en roer daarna los.

      4. Vul de koeken met banketbakkersroom.

     

        Dit recept komt uit bakken voor diabeten.

    27-11-2007 om 00:49 geschreven door prutske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOETZURE SCAMPI'S IN DE WOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoetzure scampi's in de wok

    voor 4 personen

    Benodigdheden
    :

     

    -       1 eetlepel arachideolie

    -       20 peultjes

    -       1 wortel

    -       1 preistengel

    -       10 babymaïskolfjes

    -       2 tomaten

    -       20 kleine groen asperges

    -       16 scampi's

    -       1 koffielepel energievrije zoetstof

    -       4 eetlepels gewone azijn

    -       koriander

     

    Bereiding:

     

    1. Snij alle groenten in dezelfde vorm.
    2. Bak de scampi's op een hoog vuur aan samen met de groenten.
    3. Bestrooi het geheel met wat zoetstof en blus met de azijn.
    4. Voeg er op het laatst de versgesneden koriander aan toe.

    Smakellijk

    27-11-2007 om 00:35 geschreven door prutske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOEMKOOL-BROCCOLITAART
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BLOEMKOOL-BROCCOLITAART


    Ingrediënten:
               250 gr witte bloem
               140 ml water
                   8 gr verse gist of 4 gr droge gist
                   4 gr zout
                 10 gr minarine

    Ingrediënten vulling:

    1/2 bloemkool
          350  gr broccoli
          120  gr gerookt spek
            50  ml sojaroom
              2  eieren
                  peper en zout
                  gekruide paneermeel
                  

    Bereiding brooddeeg:

       1/ Meng de bloem, het water en de gist ;

       2/ Voeg er het zout en de minarine aan toe ;

       3/ Kneed het deeg zeer goed : 20 minuten manueel of 15 minuten
           traag met het kneedtoestel, daarna nog enkele minuten krachtig ;

       4/ Laat het deeg 30 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een 
            droge doek ;

       5/ Meng het deeg daarna nogmaals kort, maar kneed niet en laat 
            10 minuten rusten ;

       6/ Doe het brooddeeg in de vorm (O 24 cm).

    Bereiding vulling :    
                 
       1/ Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes en kook apart          gaar ;

       2/ Pureer de broccoli en roer de eieren, de sojaroom en
     spekblokjes erdoor ;

       3/ Laat de vulling een beetje afkoelen ;

       4/ Giet het broccolimengsel in de met brooddeeg beklede 
      taartbodem ;

          5/ Versier met de bloemkoolbloempjes ;

          6/ Strooi het gekruide paneermeel over de vulling ;

          7/ Laat de taart 20  minuten rusten.

    Bakken : in een voorverwarmde oven van 180° C.

    Baktijd : 35 minuten

     
    (dit recept komt uit :

    "Bakken zonder suiker voor fijnproevers" door Peter Balcaen)          

    27-11-2007 om 00:29 geschreven door prutske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Archief per maand
  • 11-2007



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!