Cremekoeken
Ingrediënten:
- 250 g witte bloem 130 ml lauwe magere melk 20 g minarine 20 g bakbestendige zoetstof Prodia 7 g droge gist of 15 g verse gist 4 g zout 1 ei
Afwerking:
- 300 ml magere melk 100 g suikervrije banketbakkersroompoeder
Bereiding:
- Meng alle grondstoffen. Kneed het deeg 15 à 20 minuten, maar gebruik niet te veel bloem en kneed goed uit. Laat het deeg 30 à 40 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een droge doek. Verdeel het deeg in stukken van elk 50 g en maak er bolletjes van. Leg de deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat 40 minuten narijzen onder een droge doek. Smeer het deeg voor het bakken in met een losgeklopt ei. Knip voorzichtig met een scherpe schaar driemaal in elke deegbol.
Bakken:
- Voorverwarmde oven van 220°C. Baktijd : 12 minuten.
Afwerking:
1. Snij elke koek na afkoeling horizontaal door met een scherp mes.
2. Meng de magere melk met het banketbakkersroompoeder.
3. Laat de banketbakkersroom 5 minuten rusten en roer daarna los.
4. Vul de koeken met banketbakkersroom.
Dit recept komt uit bakken voor diabeten.
|