Een doosje 'Kip in witloofroomsaus en puree' voor de microgolfoven:
Bevat 27% aardappelen, 20% witloof, 17% kip en 9 % room. Wat de overige 27% bevat is niet zo duidelijk. Het zijn alvast geen belastingen, want die liggen rond de 40%.
Per 100g bevat het mengsel 6g eiwitten, 10g koolhydraten en 6,5g vetten.
Aan de hand van een voedingswaardetabel de juiste hoeveelheden eiwitten etc... opgezocht en percentsgewijze omgerekend. Resultaat per 100g zou het doosje moeten bevatten : 4,85g eiwitten, 5,19g koolhydraten, 1,7g vetten
Zou het kunnen dat de niet gespecifieerde 27% bestaat uit wat afgedankte motorolie en geconcentreerde bloem ? Bij elke rekenoefening hoort een vraagstuk : Als ik dit twee keer per week eet, hoelang heb ik dan nog te leven ?
Toen ik pas aan het werk was, kreeg ik een uitleg over de sociale zekerheidsbijdragen. Een gedeelte daarvan diende om later mijn pensioen te betalen. Jaren later, toen de bijdragen altijd maar stegen, kreeg ik de uitleg dat we moesten mee betalen voor de pensioenen van de vorige generatie. Die hadden ook recht op een pensioen, maar hadden daar indertijd geen bijdragen voor gestort. Een paar jaar geleden legden ministers uit dat we moesten bijdragen aan het pensioen van de volgende generatie, want het geld was op.
Eén generatie die de pensioenen van drie generaties moet betalen, is dat niet wat overdreven ? Benieuwd wat de uitleg over de vermogensbelasting zal zijn na 2008.
De NMBS had schulden - heeft er waarschijnlijk nog altijd. De NMBS hoort toe aan de Staat. Dus voor de totale staatsschuld moet ge die van de NMBS erbij tellen. De Staat neemt een deel van de schulden van de NMBS over, de totale Staatsschuld blijft dezelfde.
Mirakel : het tekort op de begroting wordt niet groter maar verdwijnt , terwijl bovendien de schuld van de NMBS gedaald is. Als de 60 miljoen euro van het Waals Gewest nu ook eens zou overgenomen worden, zou er dan een overschot op de begroting zijn ?
De mensen die mij hebben leren rekenen kenden er helemaal niets van.
---------- In het regeerakkoord van Paars stond hoeveel mensen er op het einde van de regeerperiode werk zouden hebben. Om dat cijfer te halen moesten er 200.000 nieuwe jobs gecreëerd worden. Nu, 1 jaar voor het aflopen van de regeerperiode zijn er minder mensen aan het werk dan bij de start. De premier vindt dat hij daardoor een 8 op 10 haalt. Als hij een 10 op 10 haalt, verliezen er dan nog eens 20% hun job ?
Ik denk dat ik stilaan chronische rekenstoornissen heb.
Bij problemen met een harde schijf, schrijft Windows een lijn weg in het logboek. Om dit te lezen heeft men best een programma dat enkel de lijnen i.v.m. de harde schijf gaat ophalen en daarna moet men zelf de codes omzetten en interpreteren wat er aan de hand is. Niet de meest gebruiksvriendelijke manier. Hoogstwaarschijnlijk is er dan ook praktisch niemand die dit doet.
Voor de meer recente harde schijven bestaat er wel een alternatief. Als de schijf SMART-enabled is, kan men een programma'tje downloaden dat via een pop-up verwittigt als er een probleem is. Daarna kan men de details gaan bekijken EN - indien de schijf echt begint te haperen - een statistisch berekende datum zien. Deze datum geeft aan wanneer de schijf vermoedelijk de geest gaat geven. De ultieme verwittiging om nog eens na te zien of men wel een recente backup heeft. ( Iedereen heeft toch een backup, of niet ????? ).
Een goed programma is HDD Health, gratis te downloaden van www. PanteraSoft.com .
Alternatief ( niet zelf getest) : - het gratis programma HD Tune, downloaden van www.HDTune.COM . - eveneens gratis : HD_Workbench, downloaden van www. DiyDatarecovery.nl
De versie 7 van IE is beschikbaar en kan gedownload en geïnstalleerd worden. Het is een redelijk grote update , ongeveer een 13 MB en de installatie duurt redelijk lang. Opletten bij installatie : - Eerst wordt er een validatie gedaan van de authenticiteit van Windows XP. Microsoft houdt zich aan de regel dat niet legale versies van de software geen updates meer krijgen, afgezien van beveiligings updates. -Microsoft adviseert om de firewall en antivirus software af te zetten. Paranoïde als ik ben, heb ik dat niet gedaan. Gedurende de installatie kwam er een warning van de firewall dat IE probeerde de homepage te veranderen. Dit moet ge toelaten, anders draait de installatie normaal verder, MAAR de nieuwe versie blijkt daarna niet geïnstalleerd. De homepage werd niet vervangen, maar er gebeurt blijkbaar een controle gedurende de installatie om te zien of de homepage niet gehijackt was. Een deel van de installatie is tenandere een volledige check met de ' Malicious software removal tool ' van Microsoft.
Na of voor de installatie best de 'tour' van Microsoft eens bekijken, in versie 7 zijn redelijk wat dingen van plaats veranderd, hebben andere symbolen gekregen etc...
Voordelen van de nieuwe versie : vooral veiligheid o.a; via het Sandbox principe. - Bij het surfen merkt ge onderaan dat bij elke nieuwe URL een phishing check gedaan wordt. Firefox deed al een dergelijke check, nu Microsoft dus eindelijk ook. Phishing is een techniek waarbij een website zich voordoet als iets anders. Bvb bij on-line banking zou men op een website kunnen terechtkomen die eruit ziet als de site van de bank. Op deze site wordt dan zgn. ter controle uw bankrekening, userid , paswoord gevraagd ( !! De bank vraagt dit nooit !!). Ondertussen bestaat ook het begrip Vhishing. Dit is gelijkaardig, maar via de telefoon (VoicepHISHING). Dit laatste wordt ook wel Social Engineering genoemd. - Check op spyware sites. Bij het lezen van een blog ( ben vergeten welke ) kwam ik terecht op een verwijzing naar een site ( via een button of een foto ) die onmiddellijk geblokeerd werd met de vermelding 'spyware site '. - Tabbed Browsing : ik kan al niet meer zonder.
Problemen voor zover nu gekend : - Sommige software toepassingen ondersteunen IE 7 nog niet. Dit is van belang voor bedrijven die met speciale toepassingen zitten, de doorsnee pc gebruiker zal geen last ondervinden. Er is een patch van Microsoft beschikbaar die verhindert dat de automatische upgrade naar versie 7 plaatsvindt. - ondanks de beveiliging is er toch al een gekende vulnerability - het zou ook verbazingwekkend geweest zijn als Microsoft plots een volledig veilige software zou afgeleverd hebben. Wie zich wil beschermen in afwachting van de patch van Microsoft kan Active Scripting blokkeren. De ondraaglijke lichtheid van het bestaan wordt dan aangevuld met een ondraaglijk groot aantal popups die vragen of het script mag uitgevoerd worden ( een soort computerondersteund Mens-erger-je-niet ).
Om te begrijpen waarom een gecombineerd aanbod internet + telefonie zo goedkoop kan aangeboden worden, eerst een korte uitleg over de technologie die daarvoor gebruikt wordt. Onderstaande uitleg slaat op een geïntegreerd aanbod, niet op Pre-Selectie gecombineerd met adsl. Een gewone telefoonlijn kan onderverdeeld worden in lage en hoge frequenties. Het enige wat nodig is voor een normale menselijke stem zijn de lage frequenties. De hoge frequenties kunnen dan gebruikt worden om bvb een adsl-signaal op te zetten. Wie een adsl verbinding heeft met een adsl-modem weet dat op elk telefooncontact een zgn 'splitter' of filter moet gezet worden. Vanuit die splitter vertrekt dan een kabel naar de modem om zo het adsl signaal door te geven. Op die manier kunnen dus gelijktijdig twee toepassingen gebruikt worden : telefoneren ( of faxen ) en surfen aan hoge snelheid. Bovendien kan men natuurlijk, via een telefoon aangesloten aan de pc en een programma - bvb Skype - ook nog tegelijkertijd telefoneren via het internet.
Onder druk van de EU moeten alle monopolies zoveel mogelijk afgebroken worden en dus heeft ook Belgacom diensten moeten ontbundelen. Een eerste stap was het toelaten van andere telefoon operatoren, via Pre-Selectie en Carrier Pre-Select (CPS). Toen adsl zijn intrede deed moesten ook hier andere operatoren adsl diensten kunnen aanbieden. De basis-infrastructuur, nl. de koperdraad in de grond, blijft om praktische redenen toebehoren aan Belgacom. Andere operatoren mogen eigen kabels leggen, maar dit over gans het land doen is veel te duur. ( Bedrijven die in de buurt liggen van kabels van andere operatoren kunnen die soms wel verbinden, maar dit komt beperkt voor ). Een theoretische oplossing zou erin kunnen bestaan om zoals voor de electriciteit een afzonderlijk bedrijf op te richten om de infrastructuur te beheren en het gebruik ervan te factureren. Dit zit er wel niet aan te komen voor de nabije toekomst.
Wie ingaat op een aanbod voor een combinatie internet + telefonie zal merken dat dit niet via een modem gebeurt, maar via een zgn Router. De adsl splitters zijn ook niet meer nodig. Wat in de praktijk gebeurt is het volgende : - de provider neemt de huur van de lijn over en laat die omzetten in een abonnement vergelijkbaar met het 'discovery' abonnement. De huur van de lijn valt dus terug naar maximaal 6,50 per maand ( waarschijnlijk zelfs minder, maar de cijfers worden niet bekend gemaakt ). - de telefoon wordt verbonden met de router, net zoals de pc. Beide communicaties verlopen nu via het adsl kanaal. Op die manier is ook geen bijkomende kost per minuut nodig voor telefoongesprekken. De lage frequenties op de lijn worden nl. niet gebruikt. Helaas, voor wie een fax gebruikt, die mag naar het containerpark. De pc en de telefoon worden eigenlijk rechtstreeks op het netwerk van de provider verbonden, vandaar dat de router altijd moet aanstaan - om altijd te kunnen telefoneren - en de pc verbinding krijgt met het internet zodra die opgestart is. Deze techniek van telefoneren staat ook bekend als VOIP ( Voice Over IP ), waarbij het stemgedeelte in digitale pakketjes doorgestuurd wordt. Belgacom heeft nog geen dergelijk aanbod, maar naar het schijnt wordt er aan gewerkt.
Een voorbeeld van het resultaat qua kosten - ik kom in een volgend bericht daar iets uitgebreider op terug, want het is wel iets ingewikkelder. Ik heb nu al bijna twee jaar een discovery abonnement bij Belgacom en een adsl verbinding naar een andere provider. Ik telefoneer heel weinig en als het toch gebeurt, dan via Skype. Abonnement voor de lijn : 6,50 , voor adsl : 19,90 ; TOTAAL per maand 26,40 euro. Als ik een all-in abonnement neem, dan vervalt de 6,50 euro MAAR verhoogt het adsl abonnement met 10 euro ; TOTAAL 29,90 euro per maand. Dit is dus duurder, want de provider rekent de kosten van de lijn plus een marge door aan mij.
Als ik een Classic abonnement zou hebben, dan zou het abonnement van 17,50 vervangen worden door 10, wat een maandelijkse besparing zou opleveren van 7,50 euro en NIET 17,50 zoals soms in reclame beweerd wordt.
Er wordt tegenwoordig nogal wat aangeboden qua telefonie en internet verbindingen, al dan niet gecombineerd. Daarbij valt meer en meer de slogan ' u betaalt geen abonnement meer voor uw vaste lijn '. Gratis is een woord dat veel voorkomt, maar de invulling van het begrip is meestal ver te zoeken. Daarom een poging enkele dingen te verduidelijken.
Spraakverwarring ( al dan niet gewild ). - U betaalt niet meer voor uw klassieke lijn : Een zgn Klassieke Lijn is een koperdraadverbinding gebruikt voor telefonie en telecommunicatie. Dit is de meest gebruikte soort lijn op dit ogenblik. Tegenhanger daarvan is de zgn Kabel van de teledistributie of - in de toekomst ? - een optische vezel. Ik zal het hier verder enkel hebben over de zgn klassieke lijn. Belgacom biedt twee soorten abonnement aan voor de gewone lijn : 1) Standaard een CLASSIC abonnement, het meest voorkomende, aan 17,50 per maand. 2) Een DISCOVERY abonnement aan 6,50 per maand. Het Discovery abonnement kan men zien als de prijs voor de huur van de koperdraad, met de bedoeling die dan enkel te gebruiken voor een ADSL internetverbinding. Als men telefoneert via de lijn, wat perfect mogelijk is aangezien het ook een gewone lijn is, dan betaalt men 0,15 extra per minuut bovenop de gesprekskosten. De bedoeling was om GSM freaks een goedkoop aanbod te doen voor een vaste internetverbinding.
Een 'KLASSIEKE' lijn en een 'CLASSIC' abonnement voor die klassieke lijn zijn dus twee verschillende zaken. Wanneer de reclame zegt ' u betaalt niet meer voor uw klassieke lijn ', dan is dit niet juist; u betaalt geen Classic abonnement meer aan Belgacom. De internet en telefonie aanbieder waar u een abonnement bij neemt betaalt de huur van de lijn aan Belgacom en rekent die kost door aan u, al dan niet verhoogd met administratiekosten plus marge.
Liefdadigheidsinstellingen hebben meestal VZW achter de naam staan. Bij Belgacom staat daar nog steeds NV. Het zou ook onwaarschijnlijk zijn dat men als klant van Belgacom een abonnement betaalt dat het onderhoud van de infrastructuur moet bekostigen en dat, wanneer men niet langer van de commerciele diensten gebruikt maakt, Belgacom dan plots zou zeggen ' Dank u, en om uw verlies als klant te vieren laten we u nu onze infrastructuur gratis gebruiken '.
Een optimist en een pessimist zitten samen nadat het resultaat van de begrotingsronde bekend is. "Dit is nu wel het absoluut einde, weeral bijkomende taksen, erger kan niet meer " zegt de pessimist. " Ge moet zo niet direct beginnen wanhopen " zegt de optimist, " ze hebben nog een jaar te gaan ".
Ooit ben ik naar Antwerpen geëmigreerd, vandaar : In een dorpje vol menseneters staat grootmoeder in de ketel te roeren als de kinderen aankomen. Ze vragen onmiddellijk wat er op het menu staat; waarop grootmoeder antwoordt : ' vanavond eten we een Antwerpenaar '. Daarop beginnen te kinderen ruzie te maken en naar mekaar te roepen ' ik eet de nek -- neen, IK eet de nek ....'.
Deze week gezien op TV : - Een probaat middel tegen aderverkalking en zwaarlijvigheid : AJAX Professional double action - tegen kalk en vet. In tegenstelling tot bepaalde vaatwasproducten is het nog niet in verschillende smaken te krijgen. - Serie 'Blauw bloed' op Nederland met telkens opnieuw beelden van Beatrix , Maxima etc.. Op de andere zenders is dat veel korter, plusminus een halve minuut en ze tonen alleen inlegkruisjes. - Een mug die over het scherm liep en er niet in slaagde Siegfried Bracke te steken. Al met al een geluk, want als het zo een tropische soort was, dan zat de man nu mischien zoals de veestapel met Blauwtong. Dan kon hij nooit meer met goed fatsoen zijn foto in het magazine van de socialistische mutualiteit laten zetten. ------------
Als men een advokatentoga omschrijft als 'een onthoofde burka', zal Annemans er dan nog ooit een aantrekken ?
Waarom hebben landen zoals Nederland, het Verenigd Koninkrijk geen minister van de Noordzee en wij met onze 56 km zand wel ?
Is het waar dat UNESCO plannen heeft om Limburg bij het werelderfgoed te klasseren als ' de grootste in het wild voorkomende musical ' ?