INGREDIËNTEN
8 Noorse kreeften, zijn langouten of langoutines 1 vanillestokje Schil en sap van 1 citroen 1/2 kopje olijfolie 1 mango 1/2 kop fijngehakte dille 1 fijn gesnipperde rode ui Pezo
BEREIDING porties 4
Snijd het vanillestokje en schraap de zaadjes, het merg eruit. In een kom, meng de vanille met olijfolie, citroensap en de schil ( zeste ) . Laat trekken voor ongeveer 45 minuten, zodat de vanillesmaak haar maximale smaak bereikt. Schil de Noorse kreeft, afbreken van de staart en in de lengte snijden en verwijderen van de zwarte ader (darmkanaal ) . Plaats de staarten op een schotel. Schil en snij de mango in stukjes ( brunoise ). Leg de mango, dille en rode ui over de staarten. Werk af met de vanille vinaigrette. Tip: Als de Noorse kreeften te vers zijn, kunnen zij moeilijk pellen. Zo ja, dompel ze gedurende ongeveer 1 minuut in kokend water. Op deze manier zal de shell gemakkelijker loslaten.

|