Inhoud blog
  • test
  • Kaassouflé van Gerdje
  • De Aerts clan
  • Langouste met mango-vanille dressing
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Verbraecken Daisy
    Ik ben een vrouw en woon in Sint Antonius-Zoersel (België) en mijn beroep is Zaakvoerster.
    Ik ben geboren op 07/08/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,tuin,dieren,reizen,knutselen.
    Daisy's home blog
    startpagina van mijn hobby's
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.test

    aspergesoep

    04-04-2014 om 17:06 geschreven door Daisy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes & tapa's
    >> Reageer (0)
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassouflé van Gerdje





    INGREDIËNTEN 


    150 gr geraspte oude kaas                     
    50 gr boter
    45 Sr bloem
    3 dl melk
    zout
    peper
    mespunt cayennepeper
    4 eieren, gesplitst
    1 eiwit


    BEREIDING porties 4

    

    Verwarm de oven voor op 200 ° C of gasovenstand 4.
    Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor ( roux ). Laat even aandrogen om de bloemsmaak te verwijderen. Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle melk is opgenomen.
    Laat de saus al roerende enkele minuten zachtjes doorkoken. Roer de kaas door de saus en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
    Beboter een soufflépot of een hoge ovenvaste schotel met een inhoud van 1 liter.
    Voeg van het vuur af al roerende de eierdooiers een voor een aan de saus toe. Klop de eiwitten zeer stijf. Spatel de saus voorzichtig en luchtig door het stijf geklopte eiwit.
    Doe het mengsel over in een soufflépot en plaats deze op een rooster iets onder het midden, in een voorverwarmde oven.

    Bak de kaassoufflé +- 20 tot 25 minuten, tot hij goed gerezen en goudbruin is.


    TIP : : Je kan ook kleine soufflépotjes voor 1 pers. gebruiken. 

    15-11-2013 om 16:24 geschreven door Daisy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hapjes & tapa's
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langouste met mango-vanille dressing

    INGREDIËNTEN

    8 Noorse kreeften, zijn langouten of langoutines
    1 vanillestokje
    Schil en sap van 1 citroen
    1/2 kopje olijfolie
    1 mango   
    1/2 kop fijngehakte dille  
    1 fijn gesnipperde rode ui
     Pezo

    

    BEREIDING porties 4

    Snijd het vanillestokje en schraap de zaadjes, het merg eruit.
    In een kom, meng de vanille met olijfolie, citroensap en de schil ( zeste ) .
    Laat trekken voor ongeveer 45 minuten, zodat de vanillesmaak haar maximale smaak bereikt.
    Schil de Noorse kreeft, afbreken van de staart en in de lengte snijden en verwijderen van  de zwarte ader (darmkanaal ) . Plaats de staarten op een schotel.
    Schil en snij de mango in stukjes ( brunoise ). Leg de mango, dille en rode ui over de staarten.
    Werk af met  de vanille vinaigrette.
    Tip: Als de Noorse kreeften  te vers zijn, kunnen zij moeilijk pellen. Zo ja, dompel ze gedurende ongeveer 1 minuut in kokend water. Op deze manier zal de shell  gemakkelijker loslaten.


    15-11-2013 om 15:58 geschreven door Daisy

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hapjes & tapa's
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 31/03-06/04 2014
  • 11/11-17/11 2013

    Welkom op mijn blog!
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Hapjes & tapa's (3)
  • Onze familie (1)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!