Ik ben Verbraecken Daisy
Ik ben een vrouw en woon in Sint Antonius-Zoersel (België) en mijn beroep is Zaakvoerster.
Ik ben geboren op 07/08/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,tuin,dieren,reizen,knutselen.
Daisy's home blog
startpagina van mijn hobby's
15-11-2013
Kaassouflé van Gerdje
INGREDIËNTEN
150 gr geraspte oude kaas 50 gr boter 45 Sr bloem 3 dl melk zout peper mespunt cayennepeper 4 eieren, gesplitst 1 eiwit
BEREIDING porties 4
Verwarm de oven voor op 200 ° C of gasovenstand 4. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor ( roux ). Laat even aandrogen om de bloemsmaak te verwijderen. Schenk een deel van de melk erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal dit tot alle melk is opgenomen. Laat de saus al roerende enkele minuten zachtjes doorkoken. Roer de kaas door de saus en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Beboter een soufflépot of een hoge ovenvaste schotel met een inhoud van 1 liter. Voeg van het vuur af al roerende de eierdooiers een voor een aan de saus toe. Klop de eiwitten zeer stijf. Spatel de saus voorzichtig en luchtig door het stijf geklopte eiwit. Doe het mengsel over in een soufflépot en plaats deze op een rooster iets onder het midden, in een voorverwarmde oven.
Bak de kaassoufflé +- 20 tot 25 minuten, tot hij goed gerezen en goudbruin is.
TIP : : Je kan ook kleine soufflépotjes voor 1 pers. gebruiken.
8 Noorse kreeften, zijn langouten of langoutines 1 vanillestokje Schil en sap van 1 citroen 1/2 kopje olijfolie 1 mango 1/2 kop fijngehakte dille 1 fijn gesnipperde rode ui Pezo
BEREIDING porties 4
Snijd het vanillestokje en schraap de zaadjes, het merg eruit. In een kom, meng de vanille met olijfolie, citroensap en de schil ( zeste ) . Laat trekken voor ongeveer 45 minuten, zodat de vanillesmaak haar maximale smaak bereikt. Schil de Noorse kreeft, afbreken van de staart en in de lengte snijden en verwijderen van de zwarte ader (darmkanaal ) . Plaats de staarten op een schotel. Schil en snij de mango in stukjes ( brunoise ). Leg de mango, dille en rode ui over de staarten. Werk af met de vanille vinaigrette. Tip: Als de Noorse kreeften te vers zijn, kunnen zij moeilijk pellen. Zo ja, dompel ze gedurende ongeveer 1 minuut in kokend water. Op deze manier zal de shell gemakkelijker loslaten.