de kers op de taart
Inhoud blog
  • Herstart.
  • vervolg
  • vervolg
  • vervolg
  • Pierre 17/10/2011

    Zoeken in blog



    Categorieën

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda binnenkort volgen hier alle data van happenings aan Koevliet Zele oa.opendeur week koken voor genodigden enz.


    We zijn de 17de week van 2024

    Startpagina !


    Zoeken met Google



    brood en banket door Pierre Duyts
    Wij zijn gestart met een cursus Volwassen Onderwijs aan de Koevliet in Zele. De cursus nagerechten met als docent Pierre Duyts. Tijdens de lessen werden enkele foto's gemaakt van de taarten, koekjes en andere lekkernijen. Maar ook de cursisten werden niet vergeten. In naam van alle cursisten en in de eerste plaats van onze leraar Pierre Duyts hopen wij dat de bezoekers van deze blog er een aangename tijd gaan aan beleven.
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessertkoekjes.
    Een zelfgebakken koekje nuttigen bij een tasje lekkere koffie blijft nog steeds een echte lekkernij.

    De basisgrondstoffen bij het koekjes bakken zijn:

    • Vetstof
    • Suiker
    • Bloem (gebruik patisseriebloem)
    • Eieren
    • Smaakstoffen(kaneel,vanille,citroensap enz.)
    • Werkende stoffen(bakpoeder,zelfrijzende bloem kan ook).

    02-02-2010, 20:43 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg dessertkoekjes.
    2010




    Een groot aanbod aan verschillende spuitmondjes. Voor de dessertkoekjes hebben wij  oa. een gekartelde spuitmond gebruikt . Onze spuitzakken zijn er die op een grote rol aangeboden worden. 
    Voor huishoudelijk gebruik kan men die ook kopen, maar daar is het wel aangewezen om slechts 1 maal te gebruiken.


    Onder het waakzaam oog van Pierre.

    zeer tevreden over het resultaat.

    Hier de reeds afgewerkte dessert koekjes. Ook een bijzondere sterke persoon die kok van beroep is.

    Final touch: chocolade

    Met de goedkeuring van Pierre.

    Spuitzakken en gekartelde spuitmond.

    Perfect gespoten koekjes. Hier wordt nadien confituur ingedaan met een spuitzakje in vetpapier. Zelfvouwen, een techniek die wel eventjes opletten vraagt. Na een tijdje lukt dit wel.
    Voorzichtig met een schaar een klein puntje van het zakej afknippen.

    02-02-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessertkoekjes.
    Een zelfgebakken koekje nuttigen bij een tasje lekkere koffie blijft nog steeds een echte lekkernij.

    De basisgrondstoffen bij het koekjes bakken zijn:

    02-02-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsbereidingen en dessertkoekjes.
    Wij zijn met een nieuwe module gestart : ijsbereidingen en dessertkoekjes.
    Een gulden regel: dessertkoekjes steeds met goede boter bereiden.
    Zeer hygiënisch werken bij het maken van ijsroom.
    Vandaag de basisbereidingen geleerd voor vanille- en chocoladeroomijs.




    geen poeders, alles met super verse ingrediënten



    goed mengen zeker met een spatel

    door de chinois=puntzeef gieten

    draaien in de machine

    volledig klaar

    ieder zijn eigen deel meenemen

    02-02-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vijverplezier
    blog.seniorennet.be/vijverp

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • lacegarden
  • lacegarden -vergeten groenten en tomaten
  • de zoetste verleiding

  • Dit is een blog om van te watertanden.

    Over mijzelf
    Ik ben Pierre Duyts
    Ik ben een man en woon in Streek rond het kasteel vanBeervelde. (België) en mijn beroep is zoetste beroep op aarde..
    Ik ben geboren op 11/02/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek from the sixties..
    mijn opleiding heb ik genoten te Anderlecht -pivitschool diploma's- bakker -banketbakker -suikerwerk en chocolaterie zelfstandige geweest 20 jaar te Beervelde -bakkerij-banket-en chocolaterie les gegeven in de groene poort te Brugge dagschool les

    Over mijzelf
    Ik ben Pierre Duyts
    Ik ben een man en woon in (België) en mijn beroep is docent banket-brood en chocladebewerking.
    Ik ben geboren op 01/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    het vervolg : over mij zelf: les gegeven in Aalst -dag- en avondonderwijs les gegeven in Lokeren -dag-& avondschool ft lesgever hotelschool afdeling nagerechten-ijsbereidingen-pralines & hoteldesserten



    Zoeken in blog


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    link_spotter
    blog.seniorennet.be/link_sp

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • in de zoeten inval


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!