de kers op de taart
Inhoud blog
  • Herstart.
  • vervolg
  • vervolg
  • vervolg
  • Pierre 17/10/2011

    Zoeken in blog



    Categorieën

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda binnenkort volgen hier alle data van happenings aan Koevliet Zele oa.opendeur week koken voor genodigden enz.


    We zijn de 17de week van 2024

    Startpagina !


    Zoeken met Google



    brood en banket door Pierre Duyts
    Wij zijn gestart met een cursus Volwassen Onderwijs aan de Koevliet in Zele. De cursus nagerechten met als docent Pierre Duyts. Tijdens de lessen werden enkele foto's gemaakt van de taarten, koekjes en andere lekkernijen. Maar ook de cursisten werden niet vergeten. In naam van alle cursisten en in de eerste plaats van onze leraar Pierre Duyts hopen wij dat de bezoekers van deze blog er een aangename tijd gaan aan beleven.
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.test webalbum:een fotoalbum van picasa openmaken.
    test picasa fotoalbum : klik op de foto , men komt in picasa terecht, klik nu op slide of diavoorstelling. Om terug in de kers op de taart te komen gebruik de pijltjes links en rechts.
    Les 2 Cackes Koevliet 2009

    12-02-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pate sablée.
    Uit de cursus dessert 2009.

















    11-02-2010, 23:07 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen.
    Spuiten en vullen van verschillende soezen.

    11-02-2010, 17:30 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaken met enkele cursisten.
    Er is Willy en zijn zus.





    11-02-2010, 14:41 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg van de ijstaart.
    Sorry, er is iets fout gelopen , ik heb een artikel teveel gewist en nu ben ik alles kwijt.
    Hier komt dan het vervolg van de ijsbereiding.


    Ganache 

    De ijstaart opbouwen.

    De verschillende lagen worden met de spuitzak in de vorm gebracht.

    Ganache tussen de lagen.

    Iedereen zijn eigen taart.



    Klaar om in te vriezen . Nadien in de volgende les verder afwerken.


    11-02-2010, 14:33 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg pâte sablée.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nog enkele taarten

    11-02-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Module desserten 2009.
    Onze cursisten.

















    11-02-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit hoort ook bij onze cursus.
    het avondeten van Pierre


    Onze Haccep les indachtig: alle PMD in een afzonderlijke emmer.

    De beurtrol van het schuren.

    Afwassen en afdrogen.

    10-02-2010, 21:52 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijstaart met een vulling van ganache op een bodem van biscuit vanille bourbon.
    We hebben een frambozen ijs gemaakt . 
    En voor de volgende les een ijstaart van ganache op een bodem van biscuit vanille bourbon.




    e















    10-02-2010, 19:23 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Streng maar oh zo rechtvaardig.
    Onze Pierre, hij is toch zo lief, madame. Dus allemaal met alle moed en wilskracht terug aan het werk. We babbelen niet meer, we wegen , we meten in de maatbekers af en t'is juist of we in een chique patisserie in de werkkamer stage aan het doen zijn.
    En zijn koekjes zijn zo lekker!







    10-02-2010, 15:37 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is daar niet aan het opletten?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zie ik daar? Patisserie is geen koken hoor!!Alles tot op de gram afwegen,geen snuifje hier of een schepje daar. Alle moet minutieus afgewogen en gemeten worden.

    10-02-2010, 13:19 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    09-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.les 2 :Roerdeeg voor dessertkoekjes en Palet des dames.
    klaar om afgebakken te worden



    09-02-2010, 21:35 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg les 2
    • enkel spatel gebruiken
    • voorzichtig beetje bij beetje bloem en eidooiers bijvoegen




    09-02-2010, 21:32 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg dessertkoekjes.
    beeldmateriaal
    • de patisserie bloem die weinig gluten bevat
    • het overleggen van de taakverdelingen




    09-02-2010, 21:29 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les 2 :Roerdeeg voor dessertkoekjes en Palet des dames.
    Roerdegen steeds bewerken met een spatel.
    Steeds patisserie bloem gebruiken.

    09-02-2010, 21:26 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg les 2
    Aanleren van de juiste spuit techniek





    09-02-2010, 00:00 geschreven door patisserie  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 21/01-27/01 2013
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerrit1937
    blog.seniorennet.be/gerrit1

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • lacegarden
  • lacegarden -vergeten groenten en tomaten
  • de zoetste verleiding

  • Dit is een blog om van te watertanden.

    Over mijzelf
    Ik ben Pierre Duyts
    Ik ben een man en woon in Streek rond het kasteel vanBeervelde. (België) en mijn beroep is zoetste beroep op aarde..
    Ik ben geboren op 11/02/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek from the sixties..
    mijn opleiding heb ik genoten te Anderlecht -pivitschool diploma's- bakker -banketbakker -suikerwerk en chocolaterie zelfstandige geweest 20 jaar te Beervelde -bakkerij-banket-en chocolaterie les gegeven in de groene poort te Brugge dagschool les

    Over mijzelf
    Ik ben Pierre Duyts
    Ik ben een man en woon in (België) en mijn beroep is docent banket-brood en chocladebewerking.
    Ik ben geboren op 01/01/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    het vervolg : over mij zelf: les gegeven in Aalst -dag- en avondonderwijs les gegeven in Lokeren -dag-& avondschool ft lesgever hotelschool afdeling nagerechten-ijsbereidingen-pralines & hoteldesserten



    Zoeken in blog


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfredlagarde
    blog.seniorennet.be/alfredl

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • in de zoeten inval


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!